АПРИЛските деца с трепет чакат коледната веселба!

• 18 951
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, помните ли ме?
Малко включ от мен.
Честито на скорошните рожденици, именници, новозабременелите и станалите лели напоследък   bouquet.

Ние сме добре. Мимата наааай-после ще започне ясла от януари месец че е крайно време е да излезе от бабиния инкубатор. Като се приближи някое детенце към нея, замръзва, почва да въздиша и е готова да ревне. Иначе като си е в къщи с нас е много дива, сваля и се завива с покривките, скача по дивана, вади съдовете от шкафовете и "помага" във всичко Crazy. На опитите да бъде възпирана реагира като че ли е игра от наша страна.  Да е жива и здрава, все се надявам, че след 1-2 години няма да е вече така  Confused. Нали  Rolling Eyes?

Иначе да попитам за говора. Не може да казва гърлените съгласни "к, г, х" и ги замества много точно с "т, д, с". Има ли и други такива? Казва неща от рода на "Мама души (гуши) Мима", "Тоя балон се спуТа" и т.н.

Чао за сега и приятни празници, ако не се включа до тогава  Hug.

Да не пропусна да пожелая здраве и намиране на по-хубава работа на тези, които имат нужда.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 21:21 от Зaрка

# 181
  • София
Ей, Зарка, как се сети за нас?

# 182
Зарка, ако нещо "духа" , Тони казва "дуфа", ч не му е много чисто, по-скоро е т., започна от време на време да казва чисто р. Сега не мога да се сетя за руги примери, но най-вероятно това е нормално. След 4г някъде може да се говори за говорни проблеми.

# 183
Ей, Зарка, добре навестила ни!  Heart Eyes Велина няма нещо фрапиращо в говора, освен че не казва "р", но това не ме притеснява. Имаше няколко сладурски бебешки изрази, които вече замества с правилните, а на мен ми е носталгично. Crazy

Всички малки и големи болни - бързо оздравяване, че празници идват, ей! Wink

Янче, Нуни,   Hug Hug на малките дами!

jd, аз не очаквам кой знае какво от яслата - правят апликации, учат стихчета и песнички, гледат театър... Стига им толкова, по натам, та и цял живот все някой ще ги гони за нещо!  Rolling Eyes И Митко ли ще пускате на 6 г. на у-ще?

ramama, хъркането да не е от трета сливица Thinking - при Петър беше така години наред, едва сега сякаш го поизрастна - малко вярвам да е от инцидентната хомеопатия, която доки му даваше.

След ДЯ/ДГ и двамата са поуморени, но пък се радват един на друг и правят игра, след което на вечеря едва гледат, но като дойде време за леглата, сънят им е попреминал и му дръпват нова игра и гледане на книжки, през което време майка им и баща им вече заспиват.  Blush На сутринта нямат големи проблеми със ставането.

Мен лично комбинацията - ученик и бебе ме ужасява, обаче съм пристрастна, т.к. с брат ми сме били така - не ги харесвам много големите разлики и това си е. Crossing Arms

# 184
Добро утро и от мен Hug

Деска, удобно ли е утре да минем привечер, за да си вземем къщата?
Рали, да удобно е, но ние се прибираме някъде към 18:30 чак, ако не ви е късно?

# 185
  • Варна
Добро утро и от мен!
Напоследък почнах аз да водя Никича на ДЯ и хич не ми се харесва едва упспяваме да се класираме за закуска ooooh! Все закъсняваме... Баща му го водеше още в 7 и 15, а аз едва в 8 и 20 Mr. Green
Моя снощи го изгоних от спалнята, прибра се от служебен банкет почнал на обяд, чак в 1 часа вечерта. Аз пък не виждах заради манипулация в очния кабинет и така му се ядосах, беше ми трудно и малкия да прибера с колата, а той си фирка!!! Ма как се ядоса като го изхвърлих  Joy
Айде мятам се на обявите за работа...като гледам Сосуете Женерал банката са извърлили сума ти хора, много свободни места, но не с подходящо образование..

# 186
Добро утро  Hug
Рали, разбира се, че ще има и за кавалера, въпреки, че ни отмъква Реа под носа  Mr. Green
Зарка, радвам се да те "видя"  Hug
Краси, Данче, успех с работата и дано да е нещо подходящо и приятно  Peace
Вени, радвам се, че психолога ти се отразява добре  Hug Ще ви чакаме с Лора и Мати  Party
Тинче, може и компания да си правим в родилното живот и здраве с теб  Grinning Стенли много се кефи на коремчето ми, само идва и го гали и го целува. Казва му "здрасти, бебенце"  Heart Eyes
Лек и успешен ден на всички   bouquet

# 187
Стенли много се кефи на коремчето ми, само идва и го гали и го целува. Казва му "здрасти, бебенце"  Heart Eyes

Hug Hug HugПросто се разтопих:love: Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 188
  • София
Здравейте момичета,
ние с Емича пак сме тандем. Вчера ми го върнаха от ясла, че започнал да се дави в кашлица, пуснал зелените сополи и за капак вдигнал и Т. Всичко това само час след като сме го оставили. Вечерта в просъница се бе закашлял два-три пъти, но си спа спокойно. Сутринта си бе жизнен и енергичен и не даваше никакви признаци на болен и дори се бях поразсърдила на сестрата, но се оказа права жената. Оказа се вирусна история и сега морим вирусите в нас та за партито да сме здрави.
Рали, и Емо хърка от няколко дни и докторът каза, че е от уголемената трета сливица. Сега започваме да я следим.
След като се прибере от ясла  и Емо е много жизнен и енергичен. Много ни се радва и иска да играе с нас. Много ни гушка и целува. Но в 21:15 като кажа, че ще спим си носи гърнето, след това се съблича, облича пижамата, раздава целувки и си ляга. Без много кандърми в 21:30 вече е заспал. Съответно сутринта се събужда сам около 7:00ч, тоалет, пие фреш и 7:30ч тръгва за яслата. Нямаме проблем нито със заспиването, нито със ставането.
За говоренето не мога да се похваля с кой знае какъв напредък. Говори си по бебешки, но поне се разбираме. Последния ни бисер е "Шапичките сетят, Дядо Коеда дойди" - т.е. "Лампичките светят и Дядо Коледа ще дойде". Като се обадят бабите или дядовците той бърза да го изстреля и всички млъкват в недоумение  Mr. Green Често подменя букви в думичките. "В" му е проблемна: летния ни бисер бе "пуйчо" вместо вуйчо, но "вуйна" си казваше правилно. Сега на влакчето казва "пакче"  newsm78Опитва се да говори с изречения, но всичко е на сладък бебешки. Педиатърът ни каза да не бързаме с логопеда, че човечето само ще коригира говора си. Сега се влияел от по-малките в яслата и моментите на неговорене или Ъъъъкъне са си чисто копиране от бебетата в яслата. Малко се поуспокоих, но в началото на другата година мисля да се видим с логопед.
ВениHug Hug Hug за теб и децата.  Praynig за вразумлението на Милен.
Красе и Данче, успех момичета! Само не се отчайвайте, все ще излезе нещо подходящо. Hug
Зарче, липсваше ни за знаеш  Hug
Наде много миличък Стенли  Heart Eyes

# 189
  • Варна
ra4e, нашия вика на вуйчо си "уйчо"  hahaha

# 190

Това и при нас беше хит  hahaha Сега е директно по име.

# 191

Това и при нас беше хит  hahaha Сега е директно по име.
и ние так, вече сме на "уто"

# 192
Хо-хо-хо!
Бях на записи на тоновете, утре влизам в патология, за да плануват операция. Не ми казаха колко ще ме държат, някой има ли подобен опит?

# 193
Аги, нещо подобно беше при мен. Вкараха ме в патологията, но със слаби тонове и идея да ми пуснат система, но се мотаха така 4 дни и накрая дойде една докторка, пита дали съм аз момичето с лошите тонове от 4 дни, а през това време ми казваха, че тоновете са му наред и затова не ми пускат система. Така тя реши, че тя ще ме оперира и ме вкараха за следобедно секцио.
Дано ти насрочат дата и да не се моткат.

# 194
О, Аги , то дошло вече. Нямам предства колко ще те държат, може и толкова колкото ще им плати после здравната каса и тогава да те кръцнат, мисля че около седмица . Моята лекарка е завеждаща в патологията - Колева, много е разбрана . Мен ме чака за планово секцио да ми дойде термина , за да си порасне бебето, така че едва ли ще бързат.

Наде, наистина много сладък Стенли.

Ема също хърка доста и днес свекитата я водиха в ИСУЛ. Казали са, че е много рано да се говори за трета сливица. Може и да е от нея , може да е хрема , можело да е някаква алергия. Тя не точно хърка, а диша тежко през устата. Да не сме се притеснявали.

Общи условия

Активация на акаунт