АПРИЛските деца с трепет чакат коледната веселба!

• 18 950
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Ренка, а вие от някаква серия коли ли събирате, кажи какви са да помагаме с ладата и киата Simple Smile

# 226
  • София
Никога, ама никога повече овне!  Crossing Arms То бива тъп инат, но в моя син е в повече. Искаше да ходи по сандали навън /рев/, искаше да стои в една кал /рев/, искаше да стои на стълбите във входа /рев/, стопява ми лагерите за секунди. Сега ще го паркирам и аз ще се размажа пък после ще чистя и оправям.
А! И ходи обут с 2 чифта гащи, защото овньо така иска.

# 227
  • София
Момичета, говорих с Аги! Ще я държат днес и утре, ще и пуснат изследвания, гледали са бебето, отговаряло на 36 седмица, но водите са малко и шийката е скъсена, а и плацентата била зряла. Така че явно тя просто си ражда по-рано тази Аги. Утре ще и определят дата, но няма да е с неин избор на екип и навярно ще я пуснат, та тя се точи да дойде на Коледното парти.

Янче, Наде, ако искате аз ще взема книжка за Лора, а за другите неща късно ли е да я включите или да купя и лакомства?

# 228
Вени, торбичка съм предвидила и за нея, но не съм ги купила още, защото плодовете ще се скапат до неделя. Ще пазарувам в събота и тогава ще напиша колко парички, става ли?

Аз за партито бяха писала и преди:
тортата е 3 лв. парчето, като съм броила и големите за торта,
детското меню е 5.50 лв. като само 10 съм поръчала и на място ще се разберем кой ще иска и кой не ...
и по 5 лв. за клуба за 2-та часа ...
книжка - 3,35 (добавям я тук, за да са на едно място)
лакомства - Надето да каже цената ... ?

Това го копирах от другата тема, за да не пише Деси пак.

# 229
  • София
Ренка, а вие от някаква серия коли ли събирате, кажи какви са да помагаме с ладата и киата Simple Smile
Деска, имаме от всички възможни серии, които се продават на пазара. Естествено, предпочитам да е от по-малките, че тези, с мащаб 1:18 и нагоре, са ми малко скъпарски, но пък за Лада ще се прежалим.  ooooh! Ходих в Марсел, те внасят една серия ретро-автомобили, ама нямаше, а Киа-та е по-нова марка и може още да не са започнали да я правят. Открих Трабант, но пък Валката него не го харесва, и поне това се отървахме да не купуваме.  Laughing Брат ми каза, че продавали лади в разните колекционерски аукциони, ама чак дотам няма да се вманиачаваме...  Crazy

Валски може само да се съблича сам и да си вдига и сваля гащите, обличането още не го е овладял. Обува си и обувките, но в 100% от случаите са наобратно, сигурно нарочно го прави, че вероятностите изключват чак такава успеваемост.  Wink

# 230
Съвсем се обърках къде да пиша  #Crazy в новата или в старата тема?
Янче,Калоян също се научи в градината да се облича и съблича сам и започна все по-често да си демонстрира уменията в къщи,но когато го мързи иска мама. Между другото да попитам теб ли видях по БНТ в неделя в предаването "В неделя с..."/не съм много сигурна дали така се казваше/ или съм се припознала? newsm78

# 231
Ооо, Мамче, не съм аз.  Поне се надявам никой да не ме е снимал тайно Mr. Green

Ренка, в симба в студ.град навремето имаше доста колички. Но не съм ходила повече от година.
Данче и аз това съм се зарекла. Овен никога повече.

# 232
Стенли съвсем успешно може да се облече от глава до пети, обувките си обува, но не ги закопчава с ципа, само лепките   Sunglasses

# 233
  • София
Ок, аз ще взема някоя книжка и ще я мушнем в торбата!

Като гледам сметката ще отиде към 20 лева на дете май?

# 234
  • София
Стискам палци на Аги  Praynig

Моя полупочивен ден претърпя пълен крах, но няма да ви занимавам с моите тегоби.

За партито - някой към който можем да се присъединиме в транспортирането има ли?  Embarassed

# 235
Хай! Дойде време на дългия постинг!

Младен тези дни си беше вкъщи и учеше за някакъв майкрософтски изпит. Затова само съм надничала от време на време в пиш-паузите му и нямаше как да пиша. Макар че много ме сърбяха пръстите Simple Smile Янчето ви е казала, няма нишо скрито-покрито, никаква изненадваща вест и нулева интрига. Постингът е общи приказки, защото просто ми се приказва.

Зарка! Много се радвам за третото и четвъртото ти включване за тази година! Иво също доста заменя съгласните, при него модно е "ч", с което замества с, ш, щ и което друго му хареса. Пример: "къчка" - къща, "качелят" - шоколад, "чунка" - шунка, "качакици" - краставици, "качавал" - кашкавал. За разлика от повечето априлчета, той проговори много късно - речникът му се обогати с повече от 5-6 думи приблизително на 2 години, затова съм му дала карт бланш да говори неправилно още няколко месеца. През това време следя има ли развитие в изговора, лексиката и граматиката и ако нещо не ми харесва, ще го водя на логопед. Засега обаче съм доволна от развитието на речта.

Джинджър, Иво не се напикава и нааква вече, но когато беше почнал да ака в гащите (първо имаше запек, който му разраняваше дупето, а после просто продължи да си се нааква), аз постъпих като теб - игнорирах проблема, докато престана да го прави. Като се наакаше, просто го преобувам и му обръщам внимание, че е голям като мен и тате и е добре да ака на гърне и толкова. Престана изведнъж. Сега понякога се напишва, докато спи, но го приема много навътре и плаче, а аз се опитвам да му обясня, че понякога просто не зависи от него.

Янче, може Симона да е в период на растеж. Иво също яде като разпран (половин литър мляко на ден, обилна закуска сутрин - 2 филии с нещо или яйце с филия, плодове между яденето - примерно 3 круши наведнъж, манджа с десерт към 400гр на обяд, поне 200гр следобедна закуска, вечер яде поне по 250гр.... всяка втора и трета дума са "ац папам" - като се събуди, като се приберем от разходка, по време на която е дъвкал бисквити през цялото време...)

Смин, пращам ти крепко здраве. Вашият кмет да го е удряла тухла наскоро по главата? Както и дае, дано поне този път измисли нещо свястно.

Данче, не е от овенското у Стаско. Просто иска да експериментира. Много по-добре и по-нормално е от дете-педант, каквото е Иво. Той заобикаля локвите и калта, защото са мръсни и мокри и не иска даже да си натопи дрънкалката вътре (аз го предложих и после се спаружих под погнусения му поглед). Скоро сигурно ще почне да ми прави забележки за неприлично поведение.

Иво още не умее да се облича, нито да се съблича.

Данче, ако майка ми остане тук и й оставим Данката, ще минем да ви вземем. Обаче за съжаление ще знам със сигурност чак в събота Sad

# 236
Зарка, все още отговорът ми на твоя въпрос е "ноу комент".Ще поживеем ще видим, дано изкараме зимата пък после може и да имам вече мнение по въпроса.

Лекса също си прави всичко в гащите още. На скоро започна да има наченки на казване, но много нередовно. Вече се притеснявам, че ако я огрее за градина няма да я вземат, заради това, че пълни гащите. Пробвах различни методи, но хич не и пука и това е.

Данче, Красе стискам ви палци за нови и хубави работи.

Аги, на теб за това всичко да мине, така както го искаш.

Татянче, дано всичко е наред и с твоят татко.

Смин, продължавай да ни държиш в течение относно градините, аз съм много заинтересована. В тази връзка да попитам дали някой знае дали ако аз нямам брак с бащата на детето трябва да представя трудов договор и за него пред ДГ при кандидатстване?

Дано не пропуснах нещо, което исках да коментирам. Просто паузата между четенето и отговора беше прекалено дълга (не по моя вина).

# 237
Добро утро!   bouquet

Искам да ви се похваля, че вчера Мисчето мина да ни види набързо  bowuu и успях да видя Крис - ами голям сладур е със супер чаровна усмивка  Hug Само да оздравея и ще си спретнем една среща, крайно време е  Crossing Arms
Мисче, ако бащата е припознал или там, както се нарича децата (както и предполагам е положението) - да, трябва, а ако не - майката се води самотен родител и би трябвало да е с предимство. Но все още не са уточнени предмиства и т.н В момента, в който стане ще ти кажа  Hug
Юлче, ами ако не го г удряла, може и да го удари да ти кажа, ей така "случайно"  Close Twisted Evil

За обличането - редовно ми се оплакват в яслата, че не им давал да го обличат, а понякога предполагам бързат лелките, не могат да чакат 25 деца сами да се обличат  ooooh! Иначе може да се облече от чорапите и бельото до горното яке и обувките, но ако има копчета и цип се затруднява естествено  Peace
Монк си имам и аз - всеки ден от яслата вземам чисти дрехи за пране, ама нашият се покапал с водичка и се преоблякъл сам. Даже ако аз се изпръскам с вода - води ме да се преоблека. Кал и локви се заобикалят. Изпада в истерия ако се покапе с храна. Ако падне трохичка, когато се храни - докато не я намери не мирясва. И това не  е работа да ви кажа  Crossing Arms НО и аз имам може би вина, че не му давах да се храни сам в началото, за да не се цапа, че го преобличах винаги щом малко му е мокро  Whistling  Whistling

Хайде сега и въпрос от мен - по колко пъти повтаряте нещо, за да ви чуят априлчетата  Rolling Eyes Изморявам се понякога  Tired не понякога, ами всеки път. Един път, два, три...пет и накрая със същия тон го питам - къде са ти ушите - и той ми ги показва, значи ме чува, но не ми обръща внимание. Обаче ако го питам или карам да направи нещо, което е в негов интерес - върши го веднага.

Отивам да си будя мъжете  Hug

# 238
Добро утро
Смин,казваш че се изморяваш да питаш и повтаряш,и аз така като тебе ама двойно,аз питам те ми се смеят и си говорят друго и гледат на другаде дори и да викам пак няма ефект най-често,и ми посягат и ми се зверят и си правят каквото искат,аз им казвам така направи Аси ми отговаря *Така казах* Twisted Evil Rolling Eyes #Crazyееее няма оправия с тия вироглави деца Naughty

# 239
  • Варна
Добро утро
Смин,казваш че се изморяваш да питаш и повтаряш,и аз така като тебе ама двойно,аз питам те ми се смеят и си говорят друго и гледат на другаде дори и да викам пак няма ефект най-често,и ми посягат и ми се зверят и си правят каквото искат,аз им казвам така направи Аси ми отговаря *Така казах* Twisted Evil Rolling Eyes #Crazyееее няма оправия с тия вироглави деца Naughty

Същата исторрия!! Снощи вече крещях яко, докарва ме до лудост с инатите си.. Едвам го накарах да изпие дуфалака, предложих шоколад и го подкупих. Инати се на предложението 15 минути. Поне после свърши работата, ама какви писъци бяха!!! Не ви пожелавам такова наказание, горкото дете....Уж латолозата омекотявала, дрън-дрън..
Днес сутринта пак инати, не можем да го закараме на ДЯ. Баща му подскача обут като навита пружинка, аз гоня със сиропа ooooh! Опика се в леглото си посред нощ и бързо, бързо се премести на по-сухо Mr. Green, иначе тарикат...

Общи условия

Активация на акаунт