Съпруги, чийто мъже пътуват 7

• 60 184
  • 426
  •   1
Отговори
# 165
ETS означава Expecting Time of Sailing (очаквано време за отплаване)

# 166
Добре дошла darito  71!
И аз отдавна не съм писала - в тез мътни времена за БМФ.... Мъжът ми слезе януари, сега е в отпуска до 30 април - годишна за 2005 и 2006, после сигурно ще му пуснат и другите. Добре че поработва тук иначе не знам как щеяхме да я караме само с левовата заплата Sick.

# 167
Наистина просто само с бълг.заплата е много трудно и моя мъж работи като се върне иначе не можем да се оправим.Благодаря за отговора на въпроса ми може тъпо да е прозвучал но нали сега и аз се уча на моряшки  език и пр.Пишете защото като сме заедно е друго.

# 168
  • Brokenpromiseland
Пренасочването на съкратени в БМФ – “гола вода”, смята синдикалист
13 март 2009 15:32 | Пламен Петров | Коментари (0) | Коментирай

Съкращенията в Български морски флот ще започнат след 45 дни, считано от вчера. Това обяви в интервю за Дарик Иван Велков, председател на Моряшкия професионален съюз (МПС). Така съкращенията ще започнат в средата на април и ще се правят поетапно. През това време ще бъде направен подбор, в който ще участват всички, дори и тези, които са на плаване. Затова реално тази процедура може да продължи над 4 месеца, обясни Велков.

720 души от плавателния състав и близо 40 от администрацията ще бъдат съкратени с решение на Управителния съвет на БМФ, припомни Велков. Според синдикалния лидер, приказките за пренасочване на съкратените към дъщерните фирми на Параходството са “гола вода”. Ситуацията на практика е ясна – вместо на разположение или в неплатен отпуск моряците ще бъдат принудени да напуснат, като докато си намерят нова ще получават обезщетение от около 200 лева на месец, обясни шефът на МПС.

Това ще е второто голямо съкращаване на персонал в приватизираното миналата година дружество. В края на миналата година от БМФ си отидоха 400 човека от бреговия състав и след новото съкращение, което се предвижда, в Параходството остават 3560 души. В момента единственият ни морски превозвач разплага с едва 50 кораба, годни за експлоатация.

# 169
  • London, baby
Да.... чакаме.... Confused

# 170
Ужас до къде ни доведе системата и какво става .Какви съкращения тия ще ни побъркат .Е и какво ще връщат тия които са на корабите в чужбина ако са съкратени и на тяхно място ще пращат други ли които остават на работа горките ни мъже.То какво ли не преживяхме последните години та и това ще го преживеем някак си .Егати тъпата история.Това може само да ни направи по силни като че ли .Като чета по колко месеца чакате и гледате децата си играете и мъжката роля когато мъжа е на път и  още други,направо ви се възхищавам но и аз взех да свиквам,та и с тая криза ще се преборим.Каквото и да става само да се върнат живи и здрави моряците ни.....

# 171
Добре де, защо БМФ, та БМФ? Толкова чуждестранни компании набират моряци. Аз все си мисля, че е по-добре да си под чужд флаг- добри условия, кратки рейсове, европейско отношение, големи заплати, нови кораби. В БМФ всичко е остаряло и неподдържано, как да е спокоен човек на такъв кораб. Предполагам вашите мъже са механици, капитани и т.н. квалифицирани и ерудирани хора, които много лесно ще се "лапнат" навън.

# 172
И в чуждите компании нещата не са розови .До колкото знам от наши приятели под чужд флаг и те нямат работа така както преди тази криза.При тях има също съкращения.Каква е ползата да стои на брега 6 месеца да изчаква да го качат като даже няма да има и бълг.заплата ако е в др.фирма.То не че в БМФ-то има гаранция както се чуват нещата.

# 173
Малко интервюта, малко коментари - за тези, които се интерисуват

http://airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=34141&start=11 … 2afab11240f7d5a25

Добре де, защо БМФ, та БМФ? Толкова чуждестранни компании набират моряци. Аз все си мисля, че е по-добре да си под чужд флаг- добри условия, кратки рейсове, европейско отношение, големи заплати, нови кораби. В БМФ всичко е остаряло и неподдържано, как да е спокоен човек на такъв кораб. Предполагам вашите мъже са механици, капитани и т.н. квалифицирани и ерудирани хора, които много лесно ще се "лапнат" навън.

Защо пък толкова ги превъзнасят тези чужди фирми  newsm78 
и там си има минуси, и недостатъци...
Както и в БМФ има и плюсове, и минуси. Всеки мери от собствената си камбанария.
Въпрос на личен избор и на преценка, претегляне на всички ЗА и ПРОТИВ

# 174
Джини, мъжът ми е фитер, пусна документи в 2-3 компании , но от януари никой не се е обадил. Наистина и в чуждите компании са закъсали, и там имат проблеми по край кризата

# 175
Не знам подробности за състоянието на чуждите фирми, но моя мъж се качи преди седмица към Швейцарска компания, ще плава по реки из Европата. За първи път му е, договорът е срочен до началото на ноември. Тук си остави сигурна и стабилна работа, както и мен бременна....няма да е тук и за раждането дори, кофти, но няма как...

Кажете ми, как издържате? От над 5 г. не сме се делили за повече от седмица и ми е много трудно.  Tired Дайте съвет.

# 176
  • Brokenpromiseland
Джини, тежко е, но всички тук се справяме някак.Всяка си намира начин да преодолее цялото това време.
Хубавото е, че сега имаш да мислиш за толкова хубави неща.Не се напрягай, а  гледайте с бебчо да сте добре и да растете.
Скоро ще дойде хубавото време ще се разхождаш, намери си някакво хоби и така времето ще мине неусетно.
След някой друг месец може да започнеш да подготвяш нещата за бебето.Да си избереш леглото, дрешките, консумативите.
Важно е да си поподготвиш някой неща, защото не може да разчиташ, че близките ти в последният момент ще успеят да уредят всичко по твой вкус и желание.
А по отношение на чуждите фирми кадри се търсят предимно от офицерски състав, а не на всяка от нас мъжа и е такъв.Шарени сме тук.
Питаш, защо БМФ...ами защото разликата в заплатата не бе чак толкова голяма-особено като включим и осигуровките.Редовни и стрикни бяха.Уважаваха си кадрите, синдикатите работеха в полза на моряците, а в чуждите фирми нямаше кой да те защити.
Чувала съм за страхотни издевателства върху екипажа.
Още повече, че при трудова травма или недай Боже смърт, правят ВСИЧКО сама и само да не изплатят застраховките.
Така или иначе професията е рискована, злополуки стават всеки ден (да пази Господ) и не може да се гаврят с хората.
Сега вече незнам какво ще стане...много хора е си заминат, ще останат без работа, и при тази безработица как ще се оправяме незнам.
Още повече, че моят мъж отказва да си търси работа тук.
Дали му хората да си почивка...как така ще работи извънредно.... #Crazy
Ама и да мърморя, ефект няма, само се изпокарваме. Cry А не ме питайте на мен какво ми е, като знам че все някак трябва да завържа двата края.

# 177
Искам да попитам има ли винаги интернет връзка на кораба и ако мъжа ми има лаптоп може ли да се свързва   винаги с мен. Ние се сдъвкахме малко като тръгна и не съм го чувала 20 дни.Просто информативно как стоят нещата с комуникациите на кораба.Дали не ми прави напук.В момента е на пристанище в Азия.Направо съм пълен ръб с тия морски ситуации.

# 178
  • Варна
Съпруга ми беше 18год, в БМФ и преди 2 месеца се принуди да напусне,Отиде във фирма и още си чака януарската заплата,Всеки се оправдава с финансовата криза и никой не го интересува че ти се чудиш как да си платиш сметките и как да си нахраниш децата,ВМФ в това отношение наистина нямаха грешка бяха стриктни но го разсипаха,Във БМФ сега стана зле а във фирмите още по зле,Това е моето мнение,ДЖИНИ ние с моя съпруг сме заедно от 12г, и половината от това време го е нямало,Единствено имаше късмет да е тук за раждането и на двете ни деца но колко празници сме карали разделени не зная много са и честно казано аз още не мога да свикна с това,Но когато родиш бебо ще видиш че няма да усещаш колко бързо ти минава времето,Това е от мене,Чао засега newsm10    

# 179
  • Варна
Зависи към кой оператор е /става дума за Азия/ има доста оператори и на различни тарифи,

Общи условия

Активация на акаунт