АПРИЛчето ритничета раздава, на мама чак сърцето разтуптява!

• 15 608
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Мами, здравейте пак! Hug
Сега се връщам от консултация!Бях само при акушерката, както почти всеки път TiredМери ми кръвно, тегло и т.н., засега от началото на бременността съм с +6кг, което не знам дали трябва да ме радва, ама всички казват че е екстра, както и да е, кръвното ми обаче е 105/60  Shocked Винаги съм била с 120/80 и сега ниското кръвно доста ми се отразява, ходих до магазина и едвам се добрах до вкъщи, стана ми лошо, разтреперих се, много се уплаших, а съм и сама, мъжа ми ще си дойде по-късно вечерта, изядох 1 пакет кроасани и бадеми и 2 чаши вода, та сега май съм малко по-добре! Praynig Иначе ми назначиха нови изследвания на кръв и урина, ще видим те какво ще покажат!Акушерката ми каза да пийвам кафенце заради кръвното, ама аз пия сутрин едно, после към 15.00ч пия 3 е 1, е колко повече кафе да пия?А днес и един цял буркан компот съм изяла?!
Аз да ви споделя днес говорих с братовчедка ми, която роди на 22-ри, както вече ви бях писала!Между другото благодаря много за поздравленията! newsm47
Та както вече писах, тя ражда в Токуда, сподели че е страшно доволна, обстановката и стаите били супер, даже лукс, лекарката и акушерката били постоянно с нея, раждала е в самостоятелна стая, както е по принцип в тази болница, в стаята след това са били 3 жени, бебчовците са били до тях през деня, само през нощта ги взимали в друго отделение, всички били много възпитани и мили, след като родила им провели курс как се кърми, къпе бебчо, почистване на ушички, носле и т.н., абе много, много е доволна!Каза че всичко това струва общо 2000лв ако си здравно осигурен, ако не си - 3500лв, като тези цени не включват упойка!Но било задължително през последния месец да се ходи там на консултации!
Дано съм била полезна с инфото!

# 121
Жабче  Hug мерси за щръка и за успокоението. Май наистина беше от страната на матката  Confused ох опитвам се да не мисля за това  Shocked но май си оставям само с опитите  ooooh!
Olimpias голям зор виждам да ти кажа с тоз немски  Shocked тук съм от 3 и половина месеца, ходя на курс, опитвам се и с хората да общувам но голямзор виждам, ей  newsm78 ако не е мъжото - неможем се разбра с доктора. Аз при него карам на медицински термини повече, че нали и аз съм доктор ( ветеринарен). Не съм карала досега Немска Коледа. Много се надявах обаче да си идем в България за коледно-новогодишните празници, но при така стеклите се обстоятелства може и да ми се размине  cry
Относно така обсъжданата тема с имената. Не съм привърженик на кръщаването на едиси кой си, ама мъжът ми много настояваше първото да е на свекър ми. И сега мисля да продължа традицията, защото не може на едните да кръстим внуче, а на другите - не  Naughty Та майка ми е Валя, а баща ми - Светослав. Засега съм се спряла на Виктор и Светослав, Слави. Иска ми се обаче нещо по-лесно да избера със С, което да не звучи много странно в чужбина  newsm78 Приемам предложения  Mr. Green
По въпроса с килата - до тук съм +6 Shocked Този месец съм качила 4 кг, последните два от които - се лепнаха последните 3 дни. И то при условие че доста намалих яденето, поради намален апетит.... newsm78

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 19:27 от katti79

# 122
katti79,искенно и благородно ти завиждам за КОледата в Германия,много я  обичам аз таз държава  Blush ,може би защото завърших и немска гимназия  Blush
Силвестър,Симеон,Самуил/ама не знам последните две как ще звучат в др. държава/ Rolling Eyes

princessa raia,пий едно айрянче с малко сол и веднага ще се оправиш,по принцип аз съм със 110/70 и ми е добре,моята лекарка все ми се чуди,но падне ли по ниско само айряна ме спасява  Peace

# 123
Здравейте мамчета  Hug

Katti79, честити ти сини гащи   bouquet    bouquet

Аз съм супер фен на он-лайн пазаруването, по съвет на Камбичка разгледах какво има в сайта на Чиполино и сега съм с поръчано такова одеалце, две лигавничета, една пеперудка за легло и кутийка за биба  Crazy Само ми дайте да разглеждам  Crazy Като ги получа ще кача снимки в албумчето.
Аз също съм доволна от Френския сайт, много са качествени нещата, които съм поръчвала от там, тази вечер даже си взех от пощата панталона за бременни, пуловер за мъжо и едно много сладко комплекче за племенника ми. Всичко е супер  Peace

Дея, princess raia, да се оправяте и да спират тези болежки  Hug

Сега влизам да ви видя шкембенцата и какво ново сте си накупили, и да видя дали няма нещо да си харесам от сайта на Деичка. Гушкам ви всички   Hug    Hug

# 124
  • Варна
Изчетох ви. Hug
Мамочка, при вас наистина е голям проблем изборът на имена. Thinking Мъжът ти трябва да се съобрази с това, че на руски името звучи смешно и да откриете такова, което се харесва и на двама ви. Peace

Много имена сте обсъждали и все хубави - особено момичешките, всички ми харесват. Виж, при мъжките, изборът е доста по-ограничен. Tired Благодаря на всички ви за мнението, аз повече клоня към Филип, само галеното обръщение нещо ми убягва, не мога да го измисля и това, а не искам да му викат Фильо... Tired

qnika, радвам се, че вече си по-добре! Дано нямаш повече притеснения до края на бременността!

katti79, стискам палци с малко повече почивка да се оправи положението при теб и да не се налага серклаж!

ol4eto, и аз съм си го тикнала в кошницата това комплектче, много ми харесва, но се чудя дали да не изчакам до зимните намаления, че тогава цените са невероятно ниски. Thinking Засега само eBay нападам, оттук по магазините нищо не съм купила.

Дея`, ти защо се отказа от Бъз-а?

Каза че всичко това струва общо 2000лв ако си здравно осигурен, ако не си - 3500лв, като тези цени не включват упойка!

Shocked Какви са тия цени?! Това за нормално раждане или за секцио? Всъщност, за каквото и да е, все скъпо ми се струва. Money

За Коледа купихме на Симона дървена къща за кукли, надявам се да й хареса. Бременно Барби и тя има Wink.

# 125
katti79, за име със С - Стефан се сещам единствено за международно име, както и Симеон (Саймън). Аз Стефан харесвам и мисля, че за вас е добър вариант  newsm78
А мамчетата, който живеят в чужбина не са ли се замисляли за мъжко име Мартин - то си е съвсем интернационално, но не го видях май почти никъде като предложение. На мен много ми харесва това именце, ама е вече заето от таткото  Mr. Green
Иначе ние сме си избрали вече: Мира за женско и Калин за мъжко  Laughing И двете ми харесват много, въпреки че таткото малко "насила" хареса Калин, но така си решихме окончателно. Когато казах на майка ми, тя изкоментира "И ако Мира е като майка си и не може да казва "р" - ще стане Мила"  Laughing По принцип не сме мислили да кръщаваме на баби и дядовци, но пък ако е момиченце, ще се случи да е на моята майка и на свекър ми (Мима-Владимир). Ако е момченце, ще е на себе си, а аз лично бих казала, че ще е на таткото (Калин доста ми прилича на Мартин по звучене)  Wink
Мили мамчета, всички разправяте как ви подритват бебчовците - мен защо не ме подритва още - вземам да се притеснявам. Има ли още майчета, които не усещат шушулките си?
Гледахме бебчо в началото на ноември - другата седмица четвъртък съм пак на преглед, но до тогава не знам как ще изтрая  ooooh!
Лека нощ пожелавам на всички, без много похождения до ВЦ-то  Hug

# 126
Nanny, аз се казвам Вероника и затова търся нещо, което да е хем на мен, хем да отива на Габриела.
А за цветни мъжки имена харесвам Явор и Ясен.
Тази вечер мъжът ми изръси, че Бела не иска, защото щели да й викат "бела-дебела" hahaha
Жабче, за да не се притесняваш за кредитната карта можеш да пазаруваш с Виза електрон, там вкарваш само пари колкото за поръчката, така че няма проблем да ти я източат.
Днес си взех резултатите от изследванията и са супер, всичко е в норми. Малко имах притеснения с моето кръвно, но се оказа, че засега всичко е о.к.
Аз от Редута все още няма да поръчвам нищо за бебето, този комплект за изписване съм го виждала към 3-4 евро на намаления. Така, че на януари. Каквото има-такова, другото от тук.

# 127
Каза че всичко това струва общо 2000лв ако си здравно осигурен, ако не си - 3500лв, като тези цени не включват упойка!
Shocked Какви са тия цени?! Това за нормално раждане или за секцио? Всъщност, за каквото и да е, все скъпо ми се струва. Money

Добре,че ти го написа,мен ме досрамя  Whistling Ако ми искаха такива парички за раждане ,щях си раждам вкъщи,като едно време,определено,аз толкоз пари не давам  Crossing Arms  Mr. GreenАма щом момичето ги има,няма лошо  Peace

Аз не съм се откзала от Бъз-а и да исках не мога,то моят мъж категорично е за него,казва че другите които му показвам не ги отразявал,най добрият бил за него Бъз-а и вчера като се опитах да повдигна отново темата ми каза само "Ама ти не разбра ли,че Бъз ще взимаме"  newsm78 Ама аз си ги ггледам все пак де  Whistling ,но ще си взема Бъз-а ,харесала съм цвят + аксесоари,само чакам да потвърдят пола  Crazy 

# 128
Леле,какво четене паднаааа...
Хм,бая се втресох от тези цени,какво е това чудо? Аз хич не съм в час,какво включва това?Да не би,някой да роди вместо мен,а?

Мартин ми харесва,но тук е страшно разпространено!

Ох, Very nice, Бела е очарователно име и аз страшно го харесвам. Но така се казва кучето ни. Толкова много и ходи,ако знаете: тя е бяла и дебела, прави само бели и е толкова белисима. А има толкова много умалителни.
 А като малка бях влюбена в името Белослава. На мен Филип също ми харесва,но на татито не(костенурката на племенницата се казва така).

Кatti79,какво ще кажеш за варианта Самуел,почти като Самуил е. Е много го исках това име,ама моят човек като каза не,та не и това е. На нас също ни е адски трудно да изберем име. Единственото,което и на двамата ни харесва е Константин. Но напоследък май много често се среша ,а? А моята сестра хич не го хареса,като каза,че ще му викат Коцето или Косьо,което и мен не ме пленява особено. Иначе другото,което ни кефи е Максимилиян,но то пък не звучи много българско. А бе има време. Няма да остане без име детето.Но определено ни се ще да е интернационално. Тъй като има си и значение,къде живеем сега,но по важното е,че не се знае ,къде ще го отвее вятърът това дете. Кой знае,къде ще е след 30 години и все пак е добре хората да знаят името му,а не да се чудят,как да си кълчат езиците.

Да ви се похваля,че май  усетих дребосъка да рита. Обаждам се аз на моя господин и супер въодушевена му разказвам,че май ме е ритнал. А той супер невъзмутимо ме пита,бе ти сигурна ли си,че не те е ритнал,ами е пръднал? Е,така не се бях смяла отдавна Joy

Иначе днес ходих да купувам коледна украса и преди малко украсих елхата,а утре ще правя коледни сладки. Черпя ви едно коледно настроение:santa2:

# 129
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug Не съм влизала от цяла вечност, сигурно чак ме забравихте .....Причините - естествено тежкия държавен изпит (трябваше да науча около 600 формули - от този род )

Както и да е успях  Peace
По-важното да споделя -  вчера бях на фетална морфология - ще си имам МОМИЧЕНЦЕ , толкова съм щастлива, през целия си съзнателен живот съм искала да имам дъщеричка....
Относно прегледа , за протокола - бях при док. Даскалов в Медикус алфа, доволна съм от отношението му много. Цената е 80 лв, като включва и диск.
За имената гледам сте подхванали много сериозно темата - ние с мъжо сме единодушни , ще се казва Оля , не познавам никой кръстен така , навярно няма да е най -харесваното име , но важното е че на нас си ни харесва страшно много(особено като го казваме едно такова лигаво Оооля.....)
За килограмите - за сега съм +2,5 , не се оплаквам...
За покупките не съм взела още нищичко, понеже имам още един (за щастие последен) изпит на 18 декември, и като свърши ще ми се успокои душицата най-сетне (че голям стрес , голямо напрежение , добре че съм бременна и не мога да вземам ,но иначе щях да съм на сериозни успокоителни)  , ще се разтръгна сериозно по магазините , а и тук ще вися по цял ден вече  Blush
Айде стига съм ви занимавала с мен. Много много усмивки и само положителни емоции на всички ви желая   bouquet

# 130
Добро утро мамчета!

Zinaida, добре дошла пак при нас, браво за изпита, възхищавам ти се направо за волята да учиш такива сложни неща  Crazy И Честито ти момиченце!!!    bouquet

Дея, харесах си някои дреболийки в Сайта, който си дала, немския, ако пазаруваш от там да не ме забравиш, да се комбинираме за поръчка  Peace  А аз си поприпомних малко немския  Crazy

Приятен почивен ден от мен, с много ритничета  Hug

# 131
  • София
zinaida, много се радвам, че се появи. Наскоро се бях сетила за теб и се чудех как вървят нещата с ученето и с бебка. Поздравления за девойката и името е много красиво !

Аз цяла седмица не съм писала, но в работата е доста напрегнато; даже се наложи да пътувам над 300км за срещи с клиенти и се бях попритеснила, но всичко мина успешно.

Да се похваля - реших да запиша магистратура от януари - MBA в City University, за да се възползвам от това, че ще имам повече свободно време и да не ми доскучее (ще ходя на работа само до края на януари). Ученето е съобразено с работещите хора и през деня винаги ще съм свободна, за да си гледам бебка, а вечер тати ще я поема докато мама е на училище....или поне така си ги представям нещата в момента. Сега съм се амбицирала и събирам нужните документи, предстои ми изпит по английски та моля да ми стискате палци.

От следващата седмица смятам да се включа в този курс за родители, колежка ми го препоръча като изключително полезен + имало и гимнастика като част от него:
http://www.roditeli.info/parents/courses/short/
Ако имате желание, заповядайте!

За кг, аз съм 2,5-3кг отгоре. Лекарката ми беше казала, че е добре до 20 седмица да не качвам нищо и аз все се стресирах. В петък като ходих ми каза, че 5-6 кг до този момент са нормата ( ???? от къде това противоречие) и сега са поопуснах. Иначе имам огромен апетит и все ми е гузно като хапна, което означава, че перманентно ми е гузно.

Качила съм нови снимки на гигантско ми шкембе; тази седмица си взех първите бременни панталони - джинси от Premaman. Много са хубави, малко са ми големи, макар че взех максимално малък размер, но цените там са безбожно високи. Взех ги само, защото ме хванаха в момент, когато ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА СИ КУПЯ НЕЩО. Мисля да избягвам да ги посещавам, че ще ми се отрази доста разоряващо.

За имената- ние сме между Мира и Мина, по-скоро Мина макар многото резерви на тати ("Всеки я мина Мина", или обръщения като Минче и Минке). Има време макар, че аз вече съм я асоциирала с това име. Ще е кръстена на двете баби Мариани, но не сме им казали - ще бъде изненада.

Пожелавам ви много слънчев, макар и студен, уикенд, много мърдащи бебоци и татковици, които да ви глезят.

# 132
zinaida, не свърши ли вече това учене?  Simple Smile Добре е, че намина.   bouquet
Шоки, Олчето, Нани, поздравления за зимните премени в подписите/аватарите. Heart Eyes
no name, ще те имам предвид, ако изпадна в творческа криза.  Laughing
Мамочка,  успех с избора на компромисно име и в двете държави. В краен случай каката ще избере едно по неин вкус.  Hug
Силно казано е, че плета. Като дете имах много повече умения с иглите в ръце. Покрай баба ми бях надобряла страшно много - даже и мои си плетки творях. Ще се поослушам при плетачките в "Хоби" и ще извадя душите на поне две добри другарчета от там да ме подковат с идеи как да стане това, което имам като все още неузряла идейка в главата. Иначе миналата година реших да пробвам на прима виста разни дребни неща да плета. Сега са облечени върху плюшения цирк у дома.  Crazy
Килограми - 4 отгоре. Ще видим докъде ще я докарам. Храня се изключително нездравословно - колкото повече мазно и тесто, толкова по-добре ми е. След раждането ЖЗ  ще пробвам дали все още свалям тегло от пропусната вечеря или от безсънна нощ.
Снощи едва си намерих място от болки в кръста. Имах чувство, че гръбнакът ми се е разцепил.  Когато трябваше да стана - най-винкелообразната форма придобивах.

За бременните/раждащи барбита си спомням каква драма цареше във форума. Тази година на силна възмута са онези живоизглеждащи кукли.  Simple Smile

# 133
Здравейте! Как сте днес мамчета?
zinaida ,браво за изпита  bouquet Честито момиченце stork-girl
За килограмите -няма да казвам ,че с тази болница и лежане доста ми се натрупаха.Важното е бебчо да е добре,после ще смъквам newsm39
Момичета какво ще кажете за Даяна или Диан .
Днес е мрачно и дъждовно ,но ви желая приятно и весело настроение newsm51  love001

# 134
Ох мамчета, някой ще ми обясни ли драмата кога се влиза от един месец в друг? Ако правилно съм се ориентирала, на мен последния ми МЦ беше на 03.07, значи броя 7 дни и така си смятам термина. Това означава, че всеки месец на 10-ти ще влизам от един месец в друг,  а не както е по таблицата в началото на темата?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт