АПРИЛчето ритничета раздава, на мама чак сърцето разтуптява!

• 15 610
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте априлски тумбачоквци  Laughing
Вчера бях на преглед, и аз ще ставам мъжка мама   stork-boy Heart Eyes не мога да ви опиша колко съм щастлива. Малкото човече е пораснало, през цялото време махаше с ръчичка, като за поздрав. Движеше си устенцата, като рибка, на мама сладурчето - разплака ме направо. А мъжкото достойство се видя доста ясно  Mr. GreenВсички сме много щастливи, много искахме момченце  Simple Smile
Имам обаче и един проблем. Появилите се напоследък контракции се оказаха не съвсем безобидни  Sad Имам леко скъсяване на шиката - 3,9 см е в момента и е леко отворена в единия край  Confused Доки ме вика пак след 2 седмици на контролен преглед и ако има влошаване  каза че ще ми правят серклаж  #Puppy dog smile3518 Засега ще пия много Магнезий и ще лежа. Много съм притеснена. Вчера от прегледа ме заболя долу ниско и общо взето все си ме наболва - тъпа болка, но много ме шашка. Цяла нощ сънувах кошмари свързан с бебчо  Cry Понеже все още не съм много в час с немският неразбрах и някои работи. Обръщам се към по-вещите по въпроса мами ( тук вече няколко минаха през тази процедура ). При каква дължина на шийката на матката, се налага поставянето на серклаж? И не предизвиква ли самата процедура контракции. Аз само като си помисля и ми се свива корема  Confused Може и на лични да ми пишете. 
Много целувки и отивам да доизчета темичката напред.

# 106
Привет, банда!   bouquet
Жабче, мерси за предколедното настроение в темата. Време му беше да ни споходи.  Hug И за натъртването отвътре ти честито.  Laughing
ВериНайс, заради една конкретна Белослава с партизанско име Бела, това име страшно много ми харесва.  Hug Бела се римува и с беличка.  Wink
Скоро ще вземем семейно един именник и ще трябва дружно да измислим име - да е кратко и с "р" (и двамата с таткото можем да го произнасяме този звук, но защо другите не са се научили  Mr. Green) според моите разбирания.
Аз съм невероятен измисляч на имена. Кариерата ми на кръстница започна още в ранно детство. Тогава едно ромче получи името Рошко по обективни причини  af. После вече всички му казваха така. Последва кръщене на една госпожица, но беше много служебно - само за пред попчето. В по-скорошни времена имена започнаха да получават и играчките у дома. Първо едно много меко и гушкливо куче получи името Гушко естествено. Един спасен от детско меню слон с ухилена муцуна получи името Мушморок. Появи се е един Душко-Добродушко (много следотърсачески вид има). Да продължавам ли? Така де - невероятна кръстница съм. Ако някой има нужда от помощ винаги мога да му бъда от огромна полза.  Mr. Green
  Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз от понеделник ставам безделник. От толкова години поработвам здраво. Единственото ми по-дълго прекъсване беше преди три години, докато се възстановя след секциото и доколкото е възможно емоционално след загубата на бебето ми. Чувствам се странно, че ще безделнича. Мисля да си взема някаква прежда и по-тънки игли и да се намирам в ръкоделие. Хем ще си лежа, хем няма да бездействам, че шило в торба ...   
Хайде чаЛ засега, че да доразчистя още малко хартисало нещо от бюрото.  Grinning

# 107
  • Някъде там...
Кати, като дължина ти е даже много добре шийката. Моята беше 3,9 см в 14-15 г.с, на последните прегледи е ту 3,5, ту 3,6 см. И ми казват, че е добре при положение, че съм с две бебета т.е. двойна тежест. Лекарят ми каза, че не трябва да пада под 3 см. Проблемът е по-скоро в леко отворения цервикален канал - обикновено той започва да се отваря от страната на матката. Серклажът не би трябвало да предизвиква контракции, но има повишена опасност от инфекция. При всички положения ако е наложително е по-добре с него.  Hug
Честити ти сини гащи, сега ще ги оцветя.

Олче, много симпатично това коплектче, изглежда толкова мекичко на картинката. Има страхотни дрешки в тоя Ларедут, пусто не мога да се престраша да пазарувам онлайн и това си е. Мъжът ми е виновен с неговите професионални изкривявания (икономическа полиция) - все чете едни лекции да внимавам как и откъде тегля пари от банкомат, как постоянно имали да разследват измами с дебитни и кредитни карти и т.н. Ама го обработвам вече.  Mr. Green

Дея, страхотни покупки. особено много ми хареса жирафестото одеалце.

Рони, честито ти мързелуване.

# 108
Хей, рони, много ме развесели, да знаеш! Чудесна кръстница си!!! Да ти направя ли малко конкуренция с плюшените играчки??? Аз си имам една плюшена котка Извинявка, едно животно...не знам какво е, на нищо не прилича, то се казва Гочо....

katti79, поздравления от все сърце!  Hug Тепърва малкият човек има да ви радва двамата с татето.... Дано проблемите да отшумят преди следващия преглед!

За пазаруването по интернет - аз по-скоро съм от хората, които искат да видят и да пипнат...Ако намеря същия продукт някъде и после го поръчам от и-нет - да, но изцяло непознати материи и други подобни - не смея. Някои мами искат да поръчват и количките от интернет, дано да случат! Но аз съм леко резервирана, при положение, че не съм я виждала никога наживо.... Може и да съм прекалено старомодна, не знам.....току виж след известно време се развилнея из сайтовете...  Joy

# 109
Здравейте и от мен  bouquet
Кати ,моята шийка беше разкъсана от едната страна и ми направиха серклаж, а после те слагат на системи да ти успокоят контракциите.За инфекцията пиеш антибиотик.Гадно е ,но сега съм по-спокойна.
Лек ден ви желая newsm51

# 110
Момичета! Мерси за совети! Наистина, ще повдигна пак вопрос с имената, когато си набавя голям списък с имена ,които аз харесвам, и да хвана тати в добро настроение.

За кръщаване на баби, дядовци и други роднини, в Русия\Беларус изобщо няма такава традиция! Дори напротив. А за кръщаване на родители се смята за лошо. Казват ,че един ще изживее друг от този свят. Rolling Eyes Но аз не ги вярвам тези неща.

Василена,като алтернатива... При руснаци Вася, Петя, Ваня е изключително мъжки имена! Голям смях ще падне! Стига ,че всички се смеяха от името на моя мъж (Боян - на руски баян означава музикален инструмент от сорта на гармошка, акордеон Laughing, но и това не всичко- той отгоре е Веселинов  Joy)
За моето име също беше голяма борба! Всички харесаха Елена, освен майка ми, която искаше Надежда. Свекърва ми направо полудя, на всички казваше, че съм Леночка. Затова, един месец след раждането ми, бях "девочка" (момиченце). Как успя майка ми да се справи, не знам!  bouquet
Как-то да е, няма да остане бебчо без име. Hug

Рони! Плетеш ли? Попаднах на страхотен руски сайт, пълен със списания за сваляне Peace. Ако някой го интересува, и пък разбира руски, пишете ми.

# 111
Здравейте!

Ние  с имената нямаме проблем, мъжът ми не ме кара ,а и не иска да спазваме някакви традиции и да кръщаваме децата си на която или който и да било баба и дядо. Grinning
Дори вече сме измислили име на нашта мома, но Христо иска да го запазим в тайна докато се роди живот и здраве и аз смятам да уважа това негово желание .Иначе харесвам кратките имена:Ева, Рая , Дара, ИВа...Виж за момче е по трудно:Например Даниел/защото аз съм Даниела и харесвам мъжкия вариант на това име/Кристиян също не звучи лошо.... Hug

# 112
  • София
За пазаруването по интернет - аз по-скоро съм от хората, които искат да видят и да пипнат...Ако намеря същия продукт някъде и после го поръчам от и-нет - да, но изцяло непознати материи и други подобни - не смея. Някои мами искат да поръчват и количките от интернет, дано да случат! Но аз съм леко резервирана, при положение, че не съм я виждала никога наживо.... Може и да съм прекалено старомодна, не знам.....току виж след известно време се развилнея из сайтовете...  Joy

Доскоро мислех по същия начин, но след като ми дойдоха дънките за бременни, съм очарована от качество и цена на дрехите в този сайт и занапред ще съм им заклет фен.
Иначе с поръчките не се занимавам лично аз, ами на партия няколко колеги си делим транспорта.
Доста дрешки поръчах за баткото, туники за мен...  Blush А в комплектчето, наистина се влюбих и затова не се сдържах... А и е унисекс. Flutter И занапред бебчо с доста неща ще се сдобие, само да е ЖЗ...  Praynig

# 113
Кати честито за малкото мъжле, надявам се всичко с теб да е наред и да не се налага да типравят серклаж.
Относно имената - след дълго мислене най-накрая с моя мъж стигнахме до консенсус нашия мъник да се казва Константин. Аз много държах да е дълго име и задължително да има имен ден.

# 114
[Имена като Иван, Георги, Петър, Павел, Христо имат до едно интернационални варианти, кратки са, имат послание и имен ден. Wink

Е да ама аз искам и на бг и по международному по един и същ начин да звучи! Simple Smile Та от там ми идва сложното! А иначе от тези ми харесва Христо с неговите еквивалентни, ама вече е заето от дете от приятелския ни кръг. Отпадаааа Simple Smile)) Но има още много време - все ще излезе нещо!
Жабче, то ставало така - днес цял ден имам да шетам из нас и като се уморя - оп на почивка през нета! Та като нищо и аз ще изкарам днес цял ден в сайта!  Wink
Кати, честито ти момченце! И не се притеснявай излишно - варианти има, няма страшно!
Благородно ти завиждам, че си в Германия - обожавам Коледата по немски Simple Smile , а и след като изучих 3 чужди езика - между които най-любимия ми е немския - мъж ми ме отнесе в испания, където говорят непонятния за мен испански!!! Ама уча, напредвам! Та и аз понякога имам проблеми с разбирането с докторите! а де да бях в Германия Simple Smile))
А на пазаруването on line аз съм голям фен. Не знам как е с българските фирми, но по принцип могат да се връщат стоките и аз затова ама хич и не се шашкам, поръчвам, като не ми хареса нещо (два пъти се е случвало) връщам. Техника, книги, мебели - доста по-евтини се намират отколкото по магазините. В бебешките аксесоари тепърва ще се ровя, но детските колички например са доста по-евтини из европата  Wink  отколкото в БГ. Което е супер гадно и нечестно!!!   #Cussing out

# 115
Малееее каква темичка сте започнали и колко сте изписали

Nanny благодаря за инфото , но за моя радост се оказа ,че не е скарлатина пак е някакъв вирус имам предвит повдигането и отпадналостта , а обрива наистина прилича на скарлатината но при него липсват останалите симптоми / висока температура, зачервено гърло и още куп / обаждам се на класния да го оведомя, че синът ми няма да ходи на училище днес и му казвам за обрива, а пък той ми се жалва, че и той е така и е от закуските това е направо безобразие , направо нямам думи  #2gunfire #2gunfire,но това е положението важното е ,че не е скарлатина

Little-Big-Girl аз също имам отвреме на време леко кървене ,но при мен се оказа че е от раничката която горих преди да забременея ,точно когато трябваше да отида на преглед да я видим дали е зарастнала разбрах, че съм бременна при първия преглед доки каза, че е добре но след 2 месеца след това прецапване се останови, че пак я имам не е точно кървене но е бледо розова течност и ми се получава след полов акт, но доки ме овери ,че няма страшно за бебето , при мен шийката ми е много деформирана от първото раждане тогава имах 4 вътрешни шева, но така са ме зашили че стояла някак отворена от външната страна и точно там където е последния шев се образува тая  раничка, но ми обеща сега като раждам да я поправи     преди това ми предлагаха пластика в клиниката на п-р Горчев във Плевен ,но ми казаха, че ако искам да забременея ще е по трудно
надявам се и при теб да е така дано не е нещо сериозно ще ти стискам палци , ако отидеш на лекар пиши  Hug Hug

За имената ние вече отдавна сме стигнали до консенсус с нашия тати, бебето ще е кръстено на майка ми която се казва Снежана, а бебето ако е момиче ще е Симона, а момче Симеон нашия батко е Ивайло и ако е пак момче ще станат двама царе в къщи     е незнам ако е пак момче аз дали ще се чувствам като ЦАРИЦА ама да са ни живи и здрави това е по-важно за една майка и един баща

Лека и безпроблемна вечер на всички Stop

# 116
  • Някъде там...
Олче, хубави са им дрешките, аз особено по детските за момиченца се прехласвам.  Иначе аз имам една туника и една блузка от техните, но са купени от нашенско.  Mr. Green Шият на ишлеме част от дрехите в България и като ходих на гости на свекърва ми в Хасково лятото, случайно открих едно магазинче там.  Но няма детско, предимно дамско беше.

# 117
Rаstina, и ние предния път казахме името чаак след раждането. Просто много ни се наговаряше, уж небрежно и решихме, че ще е изненада.
Цитат на:  no name
Стига бе, не сте ли чували за бременни барбита?!?   Аз, дето скоро правя 24 като бях малка и мои приятелки имаха....Маха се едно капаче на корема (издутия корем) и вътре има бебенце, като се махне и то излиза втори корем - съвсем плосък. Ех, ако ставаше така и на живо - раждаш и хоп! вече си с плосък корем....  
Shocked не съм срещала такова чудо, ама няма и да ми се налага...
katti79 , поздравления за  stork-boy и повече почивка ако е възможно. Praynig Hug

И аз съм "За" споделянето на имена, давайте идейки пък дано някъде срещна името и на моя мъник.
Мислехме ако е момиче да е Вероника, има си и история това име. Това е жената, която е избърсала с кърпа лицето на Исус, докато е носел кръста, след което на кърпата е останал образа на сина божий.Харесвам също и Яна.
Very nice, Eмил се казва братът на мъжа ми, мисля си за Емануил, но то е подобно. Много ми харесва и Ема, за момиченце.
А мъжко "цветно"име, което да ми харесва за сега е Калин.
Ивайло е чичо ми, а не искам да го свързвам с него.
За Калоян да кажа, имаме едно детенце от болка, на което на галено му казват Кайо.
Уф, много ми е сложно. Името на Дани го измислихме с мъжо в 9 мес., дано до тогава ми дойде прозрението. Rolling Eyes

# 118
  • Варна
Влизам набързо, без да съм ви чела, за пусна това:
http://www.mamaibebe.com/names.php?t=m&w=192 - стори ми се полезно. Peace
Отивам да чета, че колко много сте изписали! Party

# 119
Олче,четох още за твоята количка ,която си харесала в чуждите форуми,казват повечето че са супер доволни,подобрен вариант смятат ,че е на Бъз,здрава конструкция,много маневрена и много малка става,мисля че не трябва да се двоумиш  Peace
Моята щерка искала  "Деди Коеда" да и носи голяма кутия сладолед  Crazy
Не съм решила категорично какво да и взема  Tired

tai,Ивета също е много хубаво име,много ми харесва,на галено Ив  Heart Eyes

katti79,честито ти момченце  Grinning Не се притеснявай,а повече си почивай  Peace

Аз пък съм със болки в кръста  Tired и въобще не мога да спя,само се въртя  Crazy

Olimpias,давай да разменяме инфо за онлайн пазаруване и ако трябва да се комбинираме  Grinning

Ето ,един сайт от мен,немски,с доставка до България,ако искате да се комбинираме и да поръчаме някой неща  Peace

Ставам,че правим с моята госпожица гирлянди,режем,залепя ме  Crazy

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 18:12 от Дея`

Общи условия

Активация на акаунт