"Дядо Коледа към нас пътува, а АПРИЛчето вече подаръци сънува"

• 12 454
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
Раде, едното няма нищо общо с другото: карнавалът и без това си го посещаваме. Той е с благотворителна цел; става голяма шумотевица и е абсолютно невъзможно да се видим и чуем... А на нашите малки деца всъщност едва ли им е много забавно. По - скоро за големите дечица и възрастните  Peace. На мен лично ми се иска да си поклюкаря с Вас, да обсъдим нещата, които ни вълнуват, децата да си поиграят и да се познават... и все пак да си е само нашия, "априлски" празник.

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 17:28 от Sve_dim

# 196
Ох, каква тема сте подхванали....... аз напълно отказвам да гледам въпросния филм, като знам каква съм "мека Мария", после един месец ще сънувам кошмари. Абсолютно съм наясно, че това е нормалиня ритъм на живота, но дори и като гледам научно-популярни филми си извръщам главата, тъй като не мога да понеса гледката на умиращо същество, а има хора, които се наслаждават именно в това, да гледат как угасва нечий живот, така че аз съм за липсата на прако насилие, т.е. някои кадри от филмите са абсолютно излишни и би трябвало да се спестяват на гледащите, особено, ако са и деца........ спирам, че пак прекалих.

Сега се сетих и още нещо за подаръчетата за Дядо Коледа: Тези, които имаме и по-големи дечица, дали да не вземем малко по-възрастови подаръци и да ги отделем, че в противен случай на каките и батковците бебешките подаръци няма да им харесат и ще се получи така, че дребните ще имат по две неща за тях си........... ох, може да стане много сложно, но давайте и вие предложения.

Храненето на Гери отново е почти само кърма + 1-2 залъка от закуската, 1-2 залъка от обяда, почти цял плод следобедна закуска и някоя друга хапка от вечерята - с вде думи: нямам думи Simple Smile. Въпросните хапки са от изброените от вас закуски, само определени зеленчуци, като ги предпочита сурови, особено много яде моркови (тях не само сурови). Ябълките са пред всички плодове, после следва гроздето. Цитрусовите само ги изсмуква. Крехките меса и рибата също ги яде, но отново по няколко хапчици и не на последно място може и да с и се събере половин филийка хляб на ден понякога.............

# 197
Храненето на Гери отново е почти само кърма + 1-2 залъка от закуската, 1-2 залъка от обяда, почти цял плод следобедна закуска и някоя друга хапка от вечерята - с вде думи: нямам думи Simple Smile. Въпросните хапки са от изброените от вас закуски, само определени зеленчуци, като ги предпочита сурови, особено много яде моркови (тях не само сурови). Ябълките са пред всички плодове, после следва гроздето. Цитрусовите само ги изсмуква. Крехките меса и рибата също ги яде, но отново по няколко хапчици и не на последно място може и да с и се събере половин филийка хляб на ден понякога.............
При нас е абсолютно същото: кърма, нещичко друго, кърма, кърма, нещичко..., кърма и т.н.

За подаръците: ако искате, можем да направим друго: за големите деца родителите им да купят тайно подарък, защото най - добре знаят какво ще им хареса, да ги надпишем с имената на децата и така да ги сложим в общия чувал (или в отделен за големите деца).

# 198
Здравейте и от нас  Hug

Све, нали знаеш - след дъжд винаги изгрява слънце! Уверена съм, че скоро ще се похвалиш!
Елку, ако решиш - действай! Ако се чака за перфектния момент, или ще мине ужасно много време и ще се разколебаеш, или все ще изниква нещо непредвидено  Thinking Стигнала съм до извода, че понякога малко риск в разумни граници не вреди. Успех!
450, честит празник на половинката!
Пепена, честита придобивка! Да ви заведе на много хубави места!
Поли, така се смях на случката със Дари в яслата  Joy

И ние имаме снимки от ноември - заповядайте http://victoriakransen.multiply.com/photos/album/29/29

Лека и спокойна вечер!

# 199
Е, Melodiya, ти тотално ме хвърли в музиката с тоя японец! ooooh!

Иначе моя разбойник яде  основно по 5 пъти на ден. А между другото си хапва по още 4-5 пъти! Метнал се на майка си - ценител (на храната). Моля, някой да ме подсети до кога не се препоръчваше прясно мляко, да не ровя!

# 200
Аз давам прясно мляко, но не за пиене, а в кремовете. Давам също топчетата на Нескуик с мляко. Много му харесват.

# 201
С прясно мляко му правя кремчетата от доста месеци вече. Мисля, че след годинка вече може, а и ако е записано детето на млечна кухня, както беше Александър през лятото, то е неизбежно да не го консумира, освен ако не му се дава десерта! За пиене в чист вид обаче и дума не може да става - не го харесва и отказва категорично, както и АМ!
Вече купих подарък за чувала на Дядо Коледа! Само дето в магазина са ми дали по-сложният вариант, а аз съм била свръхентусиазирана и не съм видяла Embarassed. Сега съм в размисъл да искам ли по-подходящото за нашите деца или някое априлче да започне да се подготвя за 1 клас! newsm78 Laughing
Мисля, че предложението на Све за подаръците за по-големите деца е разумно и е най-добрия вариант иначе ще стане сложно! Peace

# 202
  • Beyond the Frontiers
За филмчето със змийте - скандалното в случая е не фактът, че им се дават живи животинчета, а че господинът отговаря на обяви на собственици, които подаряват животинчета и мислят, че ги пращат на хубаво място. Peace

# 203
Домашно пълномаслено прясно мляко давам от 2-3 месеца.Обича да го пие чисто от шишето. И нашето хранене е нищо + кърма  Sad Особено, когато очакваме някой зъб, както в момента ми иде да си оскубя косите от неговото неядене  smile3511

# 204
За филмчето със змийте - скандалното в случая е не фактът, че им се дават живи животинчета, а че господинът отговаря на обяви на собственици, които подаряват животинчета и мислят, че ги пращат на хубаво място. Peace

Бррр. Е това наистина е гадно. Самото филмче не съм го гледала, но явно момчето си спестява пари по този противен начин, тъй като лабораторните мишки не са безплатни. Но не са и скъпи. До колкото помня миналата година бяха към 2,50лв. А иначе порових из нета и сайта на онзи темерут с котетата http://bonsaikitten.com е изтрит. Премахнат е и снимковия материал от мрежата. Браво!

Прясно мляко още не съм му давала в чист вид. Давам кремчетата от детската кухня, но те мисля, че са приготвяни с адаптирано мляко newsm78. Иначе и Петър не е от ядливите. Много обича грозде, но направи алергия от него. Сега не спира да "плющи" ябълки Laughing. А за манджите никакъв го няма. Хляб обаче обича да похапва.

Говоренето го владее доста добре. Още преди няколко седмици, някъде около влизането в болницата беше, чух първото изречение от четири думи. Разбира се словореда е бебешки и ако не си постоянно с него ще е нужен преводач за да е ясно какво казва, но става все по-добър. Та изречението го помня ясно "Дай моня путател дзинен", в превод "Дай, моля, флумастер зелен." Joy

# 205
Ние две седмици бяхме здрави и сега пак сме с кашлица и лека хрема. Надявах се да издържи до средата на декември да мога да си взема изпита. Сега се гледаме вкъщи двете, а аз дебна да открадна малко време и за четене чат пат. Ще видим какви ще ги надробя.
за яденето- ядеме по 4 пъти на ден, сутрин дробено хляб с мляко, мляко с бисквити, нещо на филия, наобяд и на вечеря нещо местно- зеленчуково. Следобяд обикновенно десерта от детската кухня- мляко с ориз или някое кремче. Помежду храненията или преди тях плодове. Най- вече банани и ябълки, това са и любимите плодове.
Купих така нашумялата Клеева тинтура, гледам съдържа етанол, гледам Стодал-а , който пиеме от днес също. И двете се водят хомеопатични, нещо не ми се връзва. Есберитокса също съдържа етанол Shocked newsm78
И понеже детето от вчера е така, получих поредната здрава критика по тел. от майка ми, какво чудовище съм била. Как може детето пак да е болно. Писна ми вече. Майка ми не е добре с нервите. Някои ден май няма да издържа поредния такъв разговор и .. Първо беше , да спра с това кърмене след годинка на детето, после беше .."много леко го обличаш", сега пък защо съм го навличала. Новото двайсе е че като му давам пълнозърнест хляб му увреждам стомаха. Тя яде такива символични количества, че  ми се струва  малко тъпо, но все пак да попитам. Някой нещо да е чувал по въпроса?.. Казаха ми че Неси се събувала постоянно в градината, но иди обяснявай къде е причината да настине, като ти се затваря тел. ,ако разговора не и изнася.. ooooh! Ох, оплаках се. ooooh!
Све, радвам се че бързо се съвзе след неприятната предколедна изненада Hug
Пепена, честита придобивка. безаварийно.. Peace
За филмчето, една приятелка искаше да си подари котката на някой. Та от нея чух за филмчето, като го видяла и се  шокирала, не може да се довери на никои за котката. Да, неща от живота са, ама може ли да не се заснемат така демонстративно. И това момче какъв лъжец и изверг..
Говоренето, нещо поизоставаме

# 206
  • София
Благодаря на всички за поздравленията   bouquet
Изкарахме много хубав празник. Беше в нас мама Ками и априлчето Здравко. Децата с каката си играха заедно цяла вечер. Направо не разбрахме, че има деца в нас. пу-пу растат си вече, дечица станаха.
Искам да се похваля, че откакто стана студено си продължихме да излизаме навън без памперс. Навън не си казва, но аз я подсещам. АКо я попитам "Има ли пиш" каже ли НЕЕЕЕЕЕ, не я пипам. Мълчи ли си сваляме гащи и си свършва работата. От 1 седмица не съм и сваляла гащите без тя да каже. Тя си знае вече. Тази вечер ни води до тоалетна, веднъж бяхме в кухнята и беше сама с гостите. Еми отишла при леля си Ками, почнала да вика ПИШ и да си дърпа блузата нагоре и полата надолу и като не помогнало веднага я повела за ръка до тоалетната  Laughing Май ще купуваме дъска за тоалетна. Смятам да отказваме гърнето.

# 207
Купих така нашумялата Клеева тинтура, гледам съдържа етанол, гледам Стодал-а , който пиеме от днес също. И двете се водят хомеопатични, нещо не ми се връзва. Есберитокса също съдържа етанол Shocked newsm78

Аз не разбрах какво точно те притеснява.

# 208
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

още един татко в отбора на Стрелците.
Черпя за рожденния ден на моята половинка, навършваща скромните 26 години. В тон със сутрешния час

И аз да похваля моето гардже - нямаме инциденти вече в яслата, свикна без памперс и си казва. Само дето в къщи само прав се съгласява да пишка и някои трябва да държи гърнето Mr. Green Иначе и дъска за гърне имаме и му е много интересно, като седне и 30 минути поне няма ставане от гърнето.
Ядене  - вече е изцяло на нашата храна, като само сутрин му давам адаптирано мляко. Вечер сяда с нас и яде, каквото си хареса, но спрях да му треперя и не го насилвам да изяжда определено количество /като му гледам бузите явно добре си хапва Heart Eyes/

reniboro, не се ядосвай така са бабите, че и прабабите. Просто не се вързвай. Естествено, че не искаш детето ти да е болно. Hug

smooth, къде се загуби?

Благодаря за подкрепата, чакам сега да намалят първоначалния капитал за ООД-тата от 5000 на 100 лв - трябва да го гласуват този месец и си мисля, малко по малко да си задействам нещата, че по принцип цялата процедура е около 6 месеца с лицензите, документите и т.н.

# 209
  • София
elku - elena  Да ти е жив и здрав мъжа  Hug Много успехи и много усмивки в живота  Peace
И да пиете по-малко от нас, че ние снощи прекалихме и сега едни камбани в главата ми  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт