Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 741
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Здравей DRUM, скоро си купих книгата на Лидия Ковачева  „Гладуване” идеята за лечение чрез прием на сурови храни / плодове и зеленчуци / ми допада, но все още не съм променила начина си на хранене, при теб наистина ли има ефект.Заслужава ли си да се опита и ти как разбра за това ?

# 106
Здравей kKristi,отговарям ти директно:при мен има много голям ефект и да,опитай.Направи проба за 10дни.Не се храни с никакво месо или риба,ако ти е много гладно възможно най-минимално сирене и кисело мляко и нищо друго от животински произход.Не обработвай термично нищо от това с което се храниш.Сега има много плодове и зеленчуци,няма да ти е трудно.Яж по всяко време когато ти се яде и колкото ти се яде.Сигурен съм,че ще се почувсваш много добре и не само по отношение на "бехтерев".Алкохол,кафе и цигари също не трябва да се употребяват,ако не можеш,колкото е възможно по-малко.След време разбирайки ползата,човек сам си нагажда какво да приема и какво не.Аз съм се хранил като всички хора,не можех да ям без месо и съм мислил,че вегетарианците са някакъв вид секта.Прочетох някои книги,направих си изводи и свързах нещата,но това е по-дълга тема.В крайна сметка,един ден твърдо решен отидох до пазарчето,напълних 4торби и се прибрах да похапвам.От тогава ме ям месо и се храня само с плодове и зеленчуци,сурови.Също не ям хляб и захарни изделия,но не ми липсват изобщо.Аз обичам да готвя и се справях много добре,на моменти си мисля за това,но не ми е трудно.Задължително опитай,не струва нищо и не рискуваш нищо.

# 107
Здравейте!DRUM, аз почти спазвам тази диета, която предлагаш от 1 година и половина заради автоимунно чернодробно заболяване и заедно с лекарствата ми се отрази много добре, защото за по-малко от година влязох в пълна ремисия. За Бехтерев обаче не знам.....Все още не чувствам облекчение  Confused Пия и имуран за черния дроб, а 8 месеца бях на кортикостероиди, но не виждам разлика, все още Бехтерев ми създава много проблеми и се чудя как може черния дроб да се повлияе, а това не???!....
Моля, някой да ми каже нещичко за евентуалните проблеми с очите. Още не съм имала възпаление на ириса, но съм адски притеснена, защото от 20 години съм с дегенерация на ретината и в двете ми очи ретините приличат на дантела от лазер терапиите Sad Ако стане нещо дали може да се отлепят? вече бях на косъм веднъж....какви са оплакванията, мога ли да го предотвратя по някакъв начин?  newsm78

# 108
Чародейка, възхищавам се на начина, по който сте събрала и систематизирала материала. Позволявам си да Ви препоръчам да прочетете тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382374.45

Също така поровете в Гугъл с израза ("Low dose Naltrexone"  +Ankylosing Spondylitis) - целия израз в скобите.

Надявам се темата дя Ви заинтересува.

# 109
Автор Walter Last    

"Неотдавна чух медицински изследовател- носител на награди, да казва, че стероидите и имуноподтискащите средства, които се използват в лечението на автоимунните заболявания, имат сериозни странични действия и не са много ефективни (1). Това ми напомни за моя собствен опит в тази област.

Първоначално имах само положителни резултати. Ревматоидният артрит, диабет тип 1, псориазис, миастения гравис, склеродерма, лупус (SLE) и други автоимунни и дегенеративни заболявания, изчезваха в рамките на няколко седмици или месеци. Като основата на моя успешен подход бе, да се постави всеки болен на пречистваща диета, само на пресни сурови храни, в продължение на няколко седмици.

По-късно, обаче, аз виждах все повече пациенти, които не напредваха достатъчно. Постепенно разбрах, че тези неподдаващи се пациенти са били на кортикостероиди, главно преднизон и често са със системна кандидоза, голямо количество живачни амалгамни пломби или лекувани канали на зъбни корени. Освен това, често те си намираха причини, поради които не могат да приемат строга прочистваща диета, било то поради ангажименти в работата или ниско тегло и слабост. Опитах се да поправя това с други средства и терапии, но нищо не работеше така, както суровия хранителен режим за изчистване."                                                                         Чародейка е дала линк към тази статия в коментар 11.Сама си се убедила,че си на прав път.Аз не спазвам никакви диети,това ми е начин на хранене и си похапвам добре,дори преяждам на моменти,което не е добре.Преразгледай "диетата" си и отношението си към лекарствата.

# 110
  • София
винаги има оправдание, защо едно прехвалено нетрадиционно средство не действа на някого
и обикновено обяснението за причината не е в средството, а в несериозността на пациента

съгласна съм, че на някого този вид хранене може да помогне
ама я ми кажи как да храня така 14 годишен младеж, активно спортуващ 5 дена седмично, с много поднормено тегло и изоставане в растежа
а да видим

ми не става

затова правим вариация на горното и се надяваме на най-доброто

# 111
 possessed,това не е прехвалено нетрадиционно средство,а основа за здравословен живот.Освобождавайки тялото от токсични  вещества и такива които не се усвояват напълно,наред с приемането на пълноценни витамини,микроелементи и други биологично активни вещества,неразрушени от термична обработка е предпоставка за самолечение и жизненост.

# 112
и при мен е така.Но по-дълго като време.Започва два-три дни преди цикъл и два три по време на цикъл.
Абе ужас Sad
Този Енбрел много го мисля newsm78
Нали стана на въпрос Бехтерев и бременост.
На мен по време и на двете ми бремености ми изчезнаха всички болки.Направо се чуствах като преродена.
Тогава ми го обясниха с това ,че по време на бременост таза се подготвял за раждането и се разширявал като се образувало някакво вещество ,което хем смазвало костите ,хем имало обезболяващ ефект ( сори ,че така постно го обяснявам)
Знаете ли ,че вчера се замислих ,че от 3 години не е мало ден да не ме боли.Направо забравих какво е това да не се притесняваш като ти се прикиха или докашля ,като си издухваш носа или като се преобръщаш нощно време от страна на страна.Да не говоря за други неща.............,ябе някякви такива движения,които хората ги правят дори несъзнателно при мен са ужас.
Така бленувам за някаква ремисия ,направо не мога да повярвам ,че мога да се събудя  да не ме боли нищо Laughing Embarassed
Дано с Енбрел ми се случи точно това Hug Blush

И при мен е така ...и това с обръщането нощем ,и с кихането,и кашлянето... Weary Weary
От 2 месеца съм  нонстоп  с болки,минах на Метотрексат,но засега без ефект.А от Целебрекс ми се раздразни стомаха и го спрях,защото съм имала язва и е опасно Weary Weary Weary

Що се отнася до хранителния режим попаднах на тема във facebook ,където някои хора бяха споделили за диета без скорбяла ,намалявали болките.Но аз не мога да се сетя за всички храни,които съдържат скорбяла. Embarassed
Дали сте чували нещо? newsm12

# 113
Може ли да дадеш линк за темата във фейсбук, моля?  Simple Smile

# 114
На този линк има постове на човек излекувал се от това заболяване.Говоря за  beon@mail.bg.До голяма степен бях провокиран от него.Аз продължавам да се чувствам много добре.Всичките тези оплаквания за които говорите,вече ги нямам.Казвам това с желанието да ви подтикна,а не да изпитвате каквито и да било други чувства.(форума не ми харесва линка)http://blitz--------.bg/article/---------5364#comments  ,без чертичките.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 00:04 от DRUM

# 115
Изчетах, всичко около гладуване и лекуване на Бехтерев и смятам, че в днешно време когато всеки работи и то не малко не е възможно човек да гладува и то 20 дни.Аз съм на 25г. и тежа 47кл. работя на две места дали ще оживея и след 5 дни глад, а да не говорим за 20 !Съгласна съм да изключа временно всички храни от животински произход от менюто си и когато го направя ще споделя как се чувствам, ДАНО да е добре, но съм против всички крайности.Мисля, че никоя крайност не води след себе си до нещо хубаво.

# 116
Тъй като съм с две автоимунни заболявания  и съм изчела всичко по въпроса, смятам, че никой до сега не се е излекувал от такова заболяване. При всеки от нас е болна имунната система. Каква е нейната роля по начало? Тя пази организма от вируси и бактерии. Когато външно тяло попадне в организма, имунната система произвежда антитела, с които се бори срещу него. По неясни засега за медицината причини при някои хора тя загубва способността си да разпознава собствените клетки и произвежда антитела, с които унищожава здравите тъкани. Лекарите не знаят как да обърнат процеса, затова и тези заболявания са нелечими. Единственото, което може да се направи е да се стигне до ремисия и тя да стане трайна. Хората, които твърдят, че са се излекували са в трайна ремисия. Браво на тях,нека се връща на всеки,но "Аз се излекувах от Бехтерев!" не е вярно, съжалявам... Confused
Диетите не лекуват автоимунните болести, но помагат за по-бързото влизане в ремисия. Аз влязох в ремисия, тъй като лекувах автоимунното си заболяване на черния дроб много агресивно, с ударни дози стероидни лекарства, в комбинация със строга диета. За Бехтерев не ми помогна, защото отказах да пия лекарствата, те са нестероидни и някои от тях вредни, дори токсични за черния дроб. Ремисията за Бехтерев ми е само мечта засега....Така че.....минете на по-леки храни, махнете мазните, тежки храни, не преяждайте, не пропускайте плодовете и зеленчуците на всяко ядене, но......без лекарства няма да стане.... Tired Успех на всички в борбата с болестта! Simple Smile

# 117
  • София
може да се влезе и в спонтанна ремисия, без медикаментозно лечение, само с подходящ за човека режим на хранене и движение
въпросът е доколко силно е възпалението на ставите
от това зависи всичко

# 118
Медицината,като всяка наука трябва да може да докаже становището си и се приемат само научно обосновани разбирания.Което е правилно,иначе колкото хора-толкова мнения.Но медицината,колкото и да е развита,няма отговор за много от човешките болести и състояния.И тогава идват хипотезите.Както казва unadaptable-" По неясни засега за медицината причини при някои хора тя(имунната система) загубва способността си да разпознава собствените клетки и произвежда антитела, с които унищожава здравите тъкани. Лекарите не знаят как да обърнат процеса, затова и тези заболявания са нелечими.Но има друга теория" А.З.(автоимунни заболявания) имат предимно инфекциозна етиология и патогенеза, които са първични, и имунна патогенеза, която е вторична. Когато е налице диагноза от автоимунен характер, може и трябва да се търси у пациента персистираща вътреклетъчна инфекция. Тя неизбежно ще бъде намерена. ...инфекциозните агенти, които са първопричинители на автоимунните заболявания, представляват винаги патогенни вътреклетъчни микроорганизми. Като се внедрят в клетка на човешкия организъм, те разстройват нейния генетичен апарат, променят нейната биологична характеристика, превръщат я в чуждо, враждебно, вредно тяло за човека.  Войниците на имунната система не нападат собственото тяло на човека погрешно, а нападат целенасочено само ония органи и системи (мускули, стави, сърце, нерви, ендокринни и екзокринни жлези, кости и т.н.), в които има внедрен, проникнал враг на човешкото здраве - вирус, бактериална L-форма и пр. Имунната система атакува само онези собствени човешки клетки, в които е попаднал вреден за човека фактор, а тези атакувани клетки се оказват просто по пътя на имунните Т-клетки към болестотворния, вредния, опасния за човека агент. Пациентите с автоимунно заболяване страдат не от имунен излишък, не от свръхактивна имунна система, както често се приема в имунологията и в клиничната практика, а обратното - от имунен дефицит."-цитата е от статия на Атанас ЦОНКОВ. http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=137 -цялата статия.От това виждане и като се знае(може много да се прочете)за вредата от масовия начин на хранене се достига до извода:човек приемайки много токсини и храни които не се оползотворяват се претоварват всички системи и органи.Имунната система силно затормозена в стремежа си да очисти тялото,губи своята ефективност в борбата с инфекцийте.И се получава на наш език:не те искам,ама не мога да те изгоня.От това положение произтича състоянието-кризи и ремисий.Най-просто казано с няколко реда.Които четат,нека четат още!Хора с интуиция и практика са достигнали до извода,че с определено хранене и/или гладуване се получава очистване на организма и се дава шанс на имунната система,освободена от непосилната й борба с непрекъснато поеманите отрови,да се пребори с всяка инфекция.Това са необяснимите за медицината спонтанни излекувания. unadaptable,приеми щом ти харесва,че съм в трайна ремисия,но АЗ си я направих и знам как я направих по пътя към лечението ми.Не съм изпил и едно хапче.АЗ давам рецепта за ремисия,дай и ти твоята.Като премахнеш от храната си пилешкото и рибата,ако искаш де,ще се почувсваш по-добре и с "бехтерев".possessed,повярвай бях много зле.

# 119
И към kKristi,не се насилвай да гладуваш.Ще го направиш когато си готова и убедена за това.Опитай в менюто ти суровите плодове и зеленчуци да са колкото може повече,ако не 100%.Пожелавам ти успех и подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт