Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 643
  • 779
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, отдавна следя темата, тъй като и аз съм с Бехтерев.
Искам да попитам тези от вас, които имат деца пиехте ли някакви лекарства по време на бременноста и как протече тя.

# 91
  • На края на света !
 Здравей kKristi мога да ти кажа как минаха моите две бременности.
тогава не бях с поставена диагноза и всички казваха ,че е от бременноста ,болките се появиха към четвъртия месец и бяха най вече в областа на тазобедрените стави ,не ставаше нито да ходя ,нито пък да лежа .Лекарства за болката никой не посмя да ми изпише ,все ми изписписваха разни мехлемчета и даже си спомням ,че си правех компреси с реванол .Към края на двете бременности нещата поотихваха .Но след втората бременост ,месец след раждането болката тръгна към гърба и стана непоносима ,появи се и иридоциклит доста е болезнен ,доста лекари пообиколих докато ми поставят диагноза РА ,която впоследствие се оказа Бехтерев.
Накратко това е при мен  Rolling Eyes

# 92
кристи, и аз съм бременна и съм с Бехтерев. сега съм в 5 мес и болките ми са ужасни. към момента търпя. при теб как е?

# 93
Аз все още не съм бременна, но планирам и опитвам да имам дете.
Но съм много притеснена заради заболяването  Sad
Дано при теб нещата вървят добре  Peace
Аз съм чувала, че при бременност има вероятност болестта да „отшуми”.... newsm78

Ти преди това какви лекарства пиеше ?

# 94
  • На края на света !
Преди да родя второто си дете не съм пила никакви лекарства ,защото не знаех ,че съм болна ,когато някоя става ме болеше или се подуеше без причина ,ми казваха ,че сигурно съм се ударила без да забележа .След второто раждане когатозапочна да ме боли гърба и едното рамо един лекар ми каза ,че сигурно нося повече на тази страна детето си и затова ме боли  ooooh!но все пак ми   пусна едни иследвания и като видя ,че ц реактивния протеин е висок заговориха за реактивен и  ревматоиден артрит .
Лекарствата започнаха чак 4 месеца след като родих второто си дете ,исках  ,колкото се може по дълго да го кърмя ,но накрая нямах избор нещата станаха много тежки  Tiredедин ревматолог каза ,че раждането е отключило заболяването  Tired
Да ти кажа щом съм изтърпяла две бременности без лекарства ,не е толкова страшно  Hug
успех и на теб  Hug надявам се скоро в темата да си имаме още едно сладко бебче  Praynig

# 95
4еродейка, надяам се да излезеш права и аз да изкарам лесно бременността Simple Smile кристи, аз също мислих да предприема лечение преди да забременея, но нещата се случиха по-бързо. моят гинеколог ме беше посъветвал да отида в Плевен при доц Конова, която била виден имунолог и работила в инвитро клиника. идеята беше да ми направи курс лечение с имуновенин, за да се постигне 1 год период на ремисия и през това време да забременея. но докато си правих изследванията, разбрах хубавата новина. от друга страна ревматологът, при който ходя, каза, че нямало смисъл. една година преди това бях пила метотраксат и знаех, че трябва да минат поне 9 мес преди да забременявам. после бях само на немизил при болки. сега не пия нищо, въпреки че можело да се позволи умерен прием на дипрофос. смятам, че ще се справя с болките. правя си редовни изследвания. въпреки ще СУЕ и CRP са ми ужасно повишени, няма риск за бебето. от англия си поръчах Mamatens, което смятам да ползвам след 26 г.с. за болките. възлагам големи надежди. сега ходя само редовно на масаж.

# 96
Оф ,вече ми писна.
От известно време ме е налегнала една депресия.
До преди месец бях като...................уф вече и аз незнам.
Челюстта не ми е минавала вече от два месеца.Не помня от кога не съм се хранила като хората.
Десет дни лежах с усложнен иридоциклит в болница............ ,постоянно пия обезболяващи...........,а и тази година това влажно време,направо ме скапва Rolling Eyes Sad Cry
Притеснена съм и за друго.Другия месец ми предстои да започна лечение с енбрел , а аз съм още на кантар.В смисъл ,че чета много противоречиви отзиви за тези лекарства Thinking и вече се чудя.
Другата седмица ,ще ходя да видя какви изследвания ще ми назначи ревматоложката преди да започнем Енбрел........ .
Малко ме е страх обче Rolling Eyes
Но пък си мисля и друго ,че тези Аулини и тем подобни дето ги взимам не са по-малко вредни........ .
Много се извинявам за песимистично зучащия пост Blush Blush,но просто в момента ми е такова настроението.

# 97
  • На края на света !
mam4e_mia няма за какво да се извиняваш ,когато имам болки и аз се чувствам скапано Hug не ти завиждам нито за челюстта ,нито за иридоциклита  Tired колкото до лекарствата, те за едно помагат за друго вредят ,но при нас за съжаление не може без тях  Confused сигурна съм ,че лечението с Енбрел ще има добри резултати  Praynigи ще очакваме скоро един оптимистичен пост  Simple Smile

При мен нещата са на приливи и отливи ,времето не съм забелязала да ми влияе ,но деня в който ми идва  не мога да стана от леглото .Всяка ставичка на гърба ме боли и едва си стъпвам на краката от болка в тазобедрените стави  ,очите ми също се зачервяват и дори болят  ooooh! на другия ден лека по лека болката навсякъде намалява и това всеки месец Tired тъкмо се почуствам добре и пак отначало  ooooh! Някой от вас забелязал ли е такова нещо newsm78

# 98
и при мен е така.Но по-дълго като време.Започва два-три дни преди цикъл и два три по време на цикъл.
Абе ужас Sad
Този Енбрел много го мисля newsm78
Нали стана на въпрос Бехтерев и бременост.
На мен по време и на двете ми бремености ми изчезнаха всички болки.Направо се чуствах като преродена.
Тогава ми го обясниха с това ,че по време на бременост таза се подготвял за раждането и се разширявал като се образувало някакво вещество ,което хем смазвало костите ,хем имало обезболяващ ефект ( сори ,че така постно го обяснявам)
Знаете ли ,че вчера се замислих ,че от 3 години не е мало ден да не ме боли.Направо забравих какво е това да не се притесняваш като ти се прикиха или докашля ,като си издухваш носа или като се преобръщаш нощно време от страна на страна.Да не говоря за други неща.............,ябе някякви такива движения,които хората ги правят дори несъзнателно при мен са ужас.
Така бленувам за някаква ремисия ,направо не мога да повярвам ,че мога да се събудя  да не ме боли нищо Laughing Embarassed
Дано с Енбрел ми се случи точно това Hug Blush

# 99
  • На края на света !
преди време когато споделих с ревматоложката си тя каза да обърна внимание ,данеби болките да се появяват по време на овулацията ,но със сигурност не е  Rolling Eyes

иначе при мен пък бременостите пък ми влошиха състоянието по скоро втората ,защото след първата всичко отшумя след раждането и не се разбра ,че имам такова заболяване ,само отвреме на време някоя става се подуваше и от самосебе си се оправяше  ,като ми се схванеше врата си мислех ,че съм намръзнала ,пък за челюста все си мислех ,че травма от едно падане  Rolling Eyes година след втората бременност  ми направиха снимка на таза ,ревматоложката ми каза ,че сакроилиачните стави са отишли на кино  Confused
 колкото до кашлянето ,като кихна усещам всяка ставичка на гърба ми  ooooh!

mery_1902  ще се радвам на теб бременноста да се отрази като  при mam4e_mia  Praynig стискаме палци  Hug

Момичета стискайте зъби ,все някога тази ремисия ще ни навести и нас  Simple Smile Hug

# 100
Тази болест не е нелечима.Лечението е очевадно просто,но трябва да го искаш.

# 101
Това майтап ли е?!?
Ти да не си от тези дето предлагат отвара от бъз,мента ,сълза от девица и тн. Joy

# 102
  • На края на света !
DRUM радвам се ,че се чустваш добре  Simple Smile но за излекуване не е ли още рано   newsm78

# 103
Тази болест не е нелечима.Лечението е очевадно просто,но трябва да го искаш.

Извинявай за сърказмът Hug
Всеки има право да избира начина по който ще се лекува Laughing LaughingЖелая ти наистина успех Peace

# 104
Нищо не предлагам и нищо не търся,искам да споделя една истина,за да не я държа в себе си,когато има хора,който се нуждаят от нея.Абсолютно вярно,че всеки има право на избор.Желая да привлеча вниманието на тези,които ще направят моя избор.Ще продължавам да твърдя,че тази болест не е нелечима,като не ме интересува сарказъм,присмех,подигравки...

Общи условия

Активация на акаунт