Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 636
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Незнам какво ще стане....Но вчера, ровейки из нета,попаднах в разни чужди сайтове и видях ,че хората по света знаят какво представлява това заболяване.Дори имаше едно клипче ,около 30 мин,в което подробно беше обяснено за болестта ,няколко болни си казаха неволите ,препоръчани бяха биологичните лекарства....хората имат здравна култура ... и явно се прави всичко възможно ,за да се ограмотят хората...А тук май се борим с вятърни мелници...незнам.
Момичета,исках да ви питам следното: Случвало ли ви се е като отидете на лекар( различен от ревматолога при ,който по принцип си ходите) да ви погледнат странно като кажете каква ви е диагнозата.Сякаш е невъзможно.Може би, защото заболяването е по- често срещано при мъжете.Незнам.Но на мен често ми се случва.

Поздрави! Simple Smile

# 76
Даааааааааа, особено сега като съм бременна hahaha и личната лекарка и тази от ЖК ме гледат като извънземно... То в ревматологията ми казаха, че съм луда...представям си на тях как им изглеждам!  Joy

# 77
  • На края на света !
Нямам проблеми  ,никой не ме е гледал странно ,личния ми лекар пуска каквито му кажа изследвания,като ходя на при гинеколожката на профилактика пък се чудим как да ме прегледа ,случвало ми се е и при зъболекаря да ходя ,когато имам проблеми с челюстта ,с очния също се срещахме често ,впрочем той пръв каза ,че имам ревматологично заболяване ,никой не ме е гледал странно  Rolling Eyesно това са лекари ,които посещавам от години и можеби затова  :thinking

# 78
  • София
нашата пък лекарка изобщо отказа да се занимава с детето
всеки път казва да се обадим на лекуващият лекар
ама направления дава без да мрънка

# 79
  • На края на света !
possessed добре ,че поне направления ви дава ,може да се страхува да не сбърка нещо Thinking

# 80
  • София
ако питаш мен - не и се занимава
селската докторка, дето също го е лекувала, всеки път като срещне майка, я пита как е, с какво го лекуват в момента
а ако се разболее там, го преглежда, казва ще проуча и утре ще дам лечение и така
пък също не са и малко пациентите
въпрос на желание

# 81
  • На края на света !
На твое място щях да сменя лекаря си  Peace

# 82
  • София
абе то да я сменя, ама си има и удобства
никога не мрънка за рецепти, извинителни бележки и направления
не се налага да ходя, а само пращам детето и тя си дава квото и е казано
а и са две и не се налага да дебна сутрин ли е или вечер

# 83
Здравейте на всички,
Само бързичко да благодаря на всички за подкрепата... Групата ни във Facebook мина вече 1,000 души, което е страхотно... Simple Smile
За тези които незнаят направихме отделна група която да е само за болните с Бехтерев - идеята е да се съберем на едно място и да се запознаем, обменим идеи и тн... пък може и да помислим да направим и сдружение което да защитава интересите на нас болните от това заболяване. Според закона за да се направи Неправителствена организиция с нестопанска цел са нужни 7 физически лица... Това е линк-а на групата - http://www.facebook.com/group.php?gid=96195954167

Поздрави на всички,
Ж

# 84
Здравейте! Преди няколко дни ме диагностицираха с Бехтерев Sad Бедата обаче не идва сама, имам и друго автоимунно заболяване много по-сериозно от Бехтерев. Казва се оверлап синдром, това е автоимунно заболяване , с наличие на антитела, които унищожават клетките на черния дроб и това доведе до чернодробна цироза Cry Сега лекувам цирозата(ако това изобщо може да се лекува) и не знам как ще лекувам и Бехтерев ooooh! Лекарства не мога да пия почти никакви, защото всичко вреди на черния дроб и се интересувам от алтернативни методи - гимнастика, упражнения и всякакви профилактики, които не са хапчета. Ще се опитам да се лекувам с народна медицина и ще съм благодарна на всеки, който може с нещо да помогне Sunglasses
П.П. Забравих да кажа- жена на 45 години съм. До миналата година бях здрава, не бях ходила при джипито около 4 години, а сега за 1 година само съм с 2 нелечими заболявания Confused.............
П.П. ще видя групата във фейсбук и ще се присъединя към вас, ако не възразявате Simple Smile

# 85
Здравейте всички.Аз съм от Пловдив на 43 години.От 20 години имам това заболяване.Още от комунистическо време,нямам желание да ходя по лекари.Тоест те ми го прекършиха.Говореха ми за дископатия,ишиас,радикулит ...С една дума,не получих нужното внимание и изследване.На по-късен етап,ми поставиха диагноза Бехтерев,но аз го виждах в огледалото.Не пия лекарства,освен аспирин,когато много се схвана или ме боли глава,от болка във врата.Не искам да употребявам лекарства,докато мога да ходя,болката си я търпя.На този етап нямам интерес и към хумира,не възприемам да подтискам имунната си система.Накратко това е представянето ми.От една седмица,промених храненето си.(темата е дълга и не искам да правя монолог,с няколко думи,термично необработена храна,без месо.)Рано е за твърдения,но се чувствам по-добре.Сутрин се събуждам по-малко скован и спя по-добре.Това ми дава искра надежда и вяра.Ще направя и пълно гладуване.Ще пиша пак за начинанието си и резултатите.

# 86
Здравейте всички.Аз съм от Пловдив на 43 години.От 20 години имам това заболяване.Още от комунистическо време,нямам желание да ходя по лекари.Тоест те ми го прекършиха.Говореха ми за дископатия,ишиас,радикулит ...С една дума,не получих нужното внимание и изследване.На по-късен етап,ми поставиха диагноза Бехтерев,но аз го виждах в огледалото.Не пия лекарства,освен аспирин,когато много се схвана или ме боли глава,от болка във врата.Не искам да употребявам лекарства,докато мога да ходя,болката си я търпя.На този етап нямам интерес и към хумира,не възприемам да подтискам имунната си система.Накратко това е представянето ми.От една седмица,промених храненето си.(темата е дълга и не искам да правя монолог,с няколко думи,термично необработена храна,без месо.)Рано е за твърдения,но се чувствам по-добре.Сутрин се събуждам по-малко скован и спя по-добре.Това ми дава искра надежда и вяра.Ще направя и пълно гладуване.Ще пиша пак за начинанието си и резултатите.

Здрасти DRUM! И аз съм от Пловдив и мисля, че имам заболяването от 7-8 години поне, макар да ми поставиха диагнозата наскоро. От 3-4 години ходя леко приведена, не мога да се изправя напълно. Моля кажи за диетата. На мене ми обясниха, че трябвало да е основно мляко и млечни продукти, риба....съвсем близко е до моята диета за другото заболяване, но лечебен глад при мен не може... ooooh! Имало и някакви упражнения за гърба, които можели да се правят даже в домашни условия, както и масажи, знаеш ли нещо? Пиши ако успееш с някакви методи различни от хапчета, това ме интересува много, аз не мога да пия почти нищо извън лекарствата за цирозата. Успех ти желая, дано се справиш, така и останалите ще имаме надежда, че има шанс да се преборим с болката.

# 87
  • На края на света !
Привет на всички  Hug
Най напред искам да честитя на Калина ,макар и с малко закъснение   bouquet
Да ти е живо и здраво бебчето и само радост да ти носи  Hug

DRUM на теб желая успех с диетата и лечебния глад ,ще очакваме скоро добри новини  Hug

unadaptable  това е линк към някаква  програма ,но идея нямам какво представлява и дали ще ти е от полза newsm78:

Това  са упражненията ,които ми даде  моя физиотерапевт,дано са ти от полза , http://media.snimka.bg/3816/013886384-big.jpg
ако можеш да плуваш това е най доброто упражнение за нашето заболяване  Peace

# 88
Продължавам да се чувствам все по-добре.От понеделник ще си направя изследване за разни показатели.Ще ви информирам.Тялото ми се изправи дотолкова,че с по-свободна тениска,не се различавам от здравите хора.Дори си мечтая за "чупката" в кръста,която загубих преди доста години.Пожелавам на всички моята РАДОСТ!

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 20:17 от DRUM

# 89
  • На края на света !
DRUM браво на теб ,дано и изследванията да са ок  Praynig и скоро да се похвалиш с чупката в кръста  Hug

Общи условия

Активация на акаунт