Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се лекува анкилозиращ спондилит в Португалия?
Какви са инжекциите, използвани за лечение на анкилозиращ спондилит?
Как се открива наличието на HLA-B27 антиген?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се лекува анкилозиращ спондилит в Португалия?
-
Какви са инжекциите, използвани за лечение на анкилозиращ спондилит?
-
Как се открива наличието на HLA-B27 антиген?
-
Какви са алтернативните лечения и възможности за лечение на анкилозиращ спондилит?
-
Кои са препоръчителните лекарства за болестта на Бехтерев?
), но каза, че нямало да помогне. Също така трябвало и да си правя редовно кръвни тестове, защото заради приема му намалявали май левкоцитите (или някои от цитите). Всякакви хондроитини и глюкозамини също нямало да помогнат ... Пита ме дали имам псориазис, пърхот, дали съм карал чревни инфекции, хламидии и т.н. Проблемът е, че не се сещам за нито едно от изброените ... 

На съпруга ми му назначиха изследване за HLA B27. Имаме медицинска застраховка и Дженерали го насочват да направи изследването в Бодимед или в Кандиларов. Самото изследване не се покрива от затраховката, ще трябва да си го платим, а после да поискаме възстановяване на разхода. Обаждахме се и в двете лаборатории. В Бодимед обявиха цена над 100 лева, като пробата се изпращала в Германия и изследването ставало готово за 7 дни. В Кандиларов е 50 лева и се изършва за 2-3 дни. Според вас кое да предпочетем? Знаете ли дали това, което се прави в Германия е по-различно и затова е двойно по-скъпо?