Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 768
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Възможно ли е с Бехтерев да ми дадат 10 Процента Телк!За мен това е гавра кой ще ми поеме лекарствата?

# 436
 За Бехтерев не стига, че дават 10 процента телк,ми и никой не ти казва каква диета да полагаш! Дават три вида хапчета и 3 специализирани центрове! Чувал съм, че плуване ,риба и банани са полезни!

# 437
За Бехтерев не стига, че дават 10 процента телк,ми и никой не ти казва каква диета да полагаш! Дават три вида хапчета и 3 специализирани центрове! Чувал съм, че плуване ,риба и банани са полезни!

Плуване- много!  Grinning Опитай да направиш прочистващ плодов режим за 7-10 дни. Много помага за всеки възпалителен процес.
Ние лекарства не сме пили "хронично" никога. След лечението на лаймската болест сме добре вече няколко години, без оплаквания. Няма нищо общо с това, което беше. Лекото изгърбване си остана, но то не може да се промени. Важното е, че няма болки и то без лекарства. Възраст- 43.

# 438
мерси колега

# 439
Здравейте,на 25г съм с диагноза бехтерев и коксартроза,в следствие на която имам износена тазобедрена става.Препоръчаха ми смяната на ставата да е след евентуална бременост.Искам да попитам тези заболявания пречат ли на забременяване и нормална бременост?Благодаря предварително.

# 440
Тазът по време на бременност се разширява, заради това са ти препоръчали първо да родиш.

# 441
здравейте искам да попитам има ли мами,които са били бременни с бехтерев?

# 442
Здравейте,

При мен кръвни изследвания - ПКК, СУЕ, CRP, AST - всичко в норма и HLA B27 отрицателен.
Болка в дясната част на тазобедрената става, дясно коляно,десен лакът и показалец на дясна ръка, шипове в лумбален и цервикален(шия) дял. Възможно ли е това да е Бехтерев , на база вашия опит със заболяването?
Имаше съмнения, но засега го отхвърлят лекарите...
HLA B27 го прових в Цибалаб, но гледах и някакво изследване в Геника за 200 лева. Имате ли идея каква е разликата?

Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 15:33 от nevena1717

# 443
kratrin, заболяването не пречи на забременяването, но как ще протече бременността зависи в какво състояние си и ще бъдеш по това време.
Щом имаш проблеми с ТБС вероятно пиеш някакви лекарства, които не е добре да приемаш по време на бременност.
Аз забременях без да се посъветвам с ревматолог, бяха доста тежки месеци, но не съжалявам дори за миг за решението си. Родих секцио прекрасно, здраво бебе.

# 444
Marchesa,здравей,аз ограничих приема на лекарства по 4мг медрол и обезболяващо при силна болка,гинеколожката ми изписа и фолиева киселина,пусна ми всякакви хормони и цитонамазка,всичко е в норма.Тежки месеци си имала заради силни болки ли?А сега как се чувстваш?заради малкото човече си струва да се изтърпи Confused

# 445
Здравейте отново,
Никой ли няма идея?  Sad
Забравих да добавя двустранен сакроилеит - 2 и 3 степен.
Това е основното, което води до предположение за Бехтерев...

Здравейте,

При мен кръвни изследвания - ПКК, СУЕ, CRP, AST - всичко в норма и HLA B27 отрицателен.
Болка в дясната част на тазобедрената става, дясно коляно,десен лакът и показалец на дясна ръка, шипове в лумбален и цервикален(шия) дял. Възможно ли е това да е Бехтерев , на база вашия опит със заболяването?
Имаше съмнения, но засега го отхвърлят лекарите...
HLA B27 го прових в Цибалаб, но гледах и някакво изследване в Геника за 200 лева. Имате ли идея каква е разликата?

Благодаря предварително!

# 446
Здравей,Невена от моя опит с Бехтерев знам че нишката е много тънка той да се открие.Мен ми го откриха,след 8години в които ме водеха с артрит.Във вма,откриха че е бехтерев,но пък интересно че при теб всички изследвания са отрицателни или в норма.

# 447
Здравей,Невена от моя опит с Бехтерев знам че нишката е много тънка той да се открие.Мен ми го откриха,след 8години в които ме водеха с артрит.Във вма,откриха че е бехтерев,но пък интересно че при теб всички изследвания са отрицателни или в норма.

Ясно. Къде е артрит, къде е Бехтерев? И при двете имаме ставно възпаление, но Бехтерев е съвсем друга ракия - анкилоза, ерозии и т.н. ...

# 448
Ами явно докторите толкова разбират,за толкова години обикаляне при всякакви светила никой не разбра че не е артрит,лекуваха ме еднотипно и съм минала три биологични лечения.Във вма бях също на някакви хапчета разработващти ги за Бехтерев,но резултат никакъв.Бехтерев бил по лекия вариант от артрит,така ми казаха.

# 449
Здравейте !
За съжаление в България могат да установят със сигурност, че страдаш от Анкилозиращ спондилит, чак когато си изгубил доста голяма част от ставите си, или както де изразяват, веществото между ставите се втвърдява като бамбук и се губи подвижността.
За съжаление процеса е необратим. Както ми казаха на мен: " Изгубеното, изгубено, дай да спасяваме каквото е останало ! "
В момента съм на 31 год. Със симптоми съм от 16 годишна, едва 2014 г. ме диагностицираха с Болест на Бехтерев.
В началото ми казваха, че имам гръбначно изкривяване, после ме водеха с Радикулит, после съмнения за някакъв вид артрит...
Иначе имаме син, който е на 8 год. Родих го нормално, без кой знае какви проблеми. По онова време нямах диагнозата все още.
Сега съм бременна с момиче, в 26 седмица. Предстой ми консултация с ревматолозите.
Опитът ми за жалост не е малък, тъй като болестта засяга най - вече очите.
От 2005 г насам всяка година правя възпаления на очите или Иридоциклит, невероятно болезнено и увреждащо зрението. В следствие от супер агресивното му лечение, в момента съм с вторична глаукома на лявото око и 50 % намалено зрение.
Да не говоря, че след шепата лекарства, които ми изписваха, накрая се оказах по спешност в Инфекциозна с медикаментозен обрив и температура от порядъка на 40 градуса.
Но, в България вече, т.нар биологични лекарства от сорта на Енбрел и Хумира се поемат на 100% от Здравната каса, разбира се след комисия.
Бях 1 год на такова лечение, ефекта е убийствено облекчение. За жалост си крие своите странични ефекти.
Ако решиш да забременяваш, минимум 3 месеца след спиране, позлваш контрацепция.
Както всяка майка, съм питала всеки един лекар при който съм била, в каква възраст трябва да се направи изследания на децата.
Всички са на мнение, 15 - 16 год., тъй като болестта се отключеа така да се каже в тийнейджърска възраст.
Най - добрата превенция е спорта, внимателното и навременно лекуване на грипните състояния.
Смята се, че болестта се отключва именно скед тежко прекарано вирусно заболяване без кой знае каква намеса от наша страна.
Болестта е страшна, вярно е. Но има методи, които вече значително подобряват състоянието на пациентите.
Също е много важно с каква нагласа си. Важно е каква подкрепа ше получиш вкъщи, от най - близките. Важно е да се намери добър лекар, който да ти даде точи насоки и напътствия какво, кога и как да правиш и не правиш.
Човек трябва да е с положителна нагласа, да не се залежава, да не се самосъжалява, да не пада духом.
Дето се казва, докато съм прав и мога да вървя всичко е наред, лошо е, ако човек легне на легло.
Дано да съм била поне малко полезна.

Общи условия

Активация на акаунт