31-ва снежна тема на канадките

• 19 118
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
  • Pierrefonds, CA

Регистрацията на чуждестранни граждани трябва да стане до 48 часа от влизането им в БГ по закон.

Не е нужна  регистрация на бебе, на което ще се изкарва бг гражданство по време на престоя в БГ. Това ни казаха на границата, преди 2 мес., и затова не сме я регистрирали в полицията.

# 91
Честит рожден ден на патерици на малката Ивет Peace Щастриво детство й пожелавам! Grinning

# 92
Ей, благодаря Ви много за иформацията.

Сиси Боата,
Аз раждах у нас, но ме следиха в Jewish Hospital и след раждането ме шиха там. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО съм доволна от персонала, от отношението и обстановката. Всички са много любезни и може да се говори нормално с тях. Може да ги питаш за всяка процедура и ако я откажеш - никой не се опитва да ти я наложи.
Наистина много препоръчвам тази болница, най-вече заради отношението на персонала. Невероятни са. Аз даже им написах благодарствена картичка след раждането Wink

p4eli4ka
,
Ще ти дам е-майл-а си на ЛС за да ме държиш в течение каква е процедурата при тези твои приятели.

# 93
  • Канада, Монреал
Привет на всички  bouquet Надявам се да ме приемете във вашите редици.Искам да попитам знае ли някой лек за хемороиди.
За хемороиди има доста мехлемчета в аптеките тук, които се продават без рецепта. В Jean Coutu например има. Иначе освен мехлеми продават и нещо като марли, напоени с разтвор за облекчаване на болката - по спомени се казват Tucks. Мисля, че няма смисъл да ти изпращат от България.

# 94
  • Канада, Монреал
Escorial, за бг гражданство защо не се обадиш директно до Посолството в Отава - те със сигурност имат информация каква е процедурата.

# 95
escorial, аз извадих на малката гражданство без да сам си ходила до Бг. Първо пратих писмо до Отава до някакво Министерство беше, мисля че беше с акта за раждане. И те го завериха-сложиха някакав печат. После ходих до консулството в Торонто да подпиша някаква декларация.После този акт за раждане- оригинала,декларацията от консулството и пълномощно пратих на майка в Бг  и тя подаде документите в общината. Извади ми български акт за раждане на детето и единен граждански номер. Това е.Знам , че не съм достатъчно изчерпателна в момента, но това е което си спомням.Наистина наи-добре ще е да питаш в посолството..

# 96
Мерси за отговорите, момичета.  
Ескориал, дулите, с които се свързах (включително и твоята) ми препоръчват Ласал, като най-малко "интервенционна".  Пък и прочетох, че обстановката там е много хубава.  Но пък ми е много далече... А в Еврейската и на мен много ми харесаха лекарките, които са от family doctor team.  Ще го мисля още 1 седмица явно...

# 97
  • Canada
Отново благодаря за отговорите, момичета!
УебМама, твойта е по-сложна, щом готвиш на детето отделно. Нашият вече яде каквото и ние, та затова толкова го мисля. По-рано беше лесно.
escorial, аз по-скоро те питах дали ти смяташ да се занимаваш с натуропатия.
Сиси Боата, водещата на пренатал курса, който посещавахме, също каза, че най- без намеса е болницата в Ласал. Кажи после коя си избрала, ще ми е интересно. И лека бременност до края.

Днес научавам, че нашата домашна детска градина ще е затворена на 24.12., както и на 31.12., следователно трябва да ползвам ваканционни дни, за да гледам Раян. Вашите детски градини почиват ли в тези дни? Май все повече се навивам да търся голяма градина, ще видим.

Да допълня, че в петък в Place Bonavanture отвори Салон на фините занаяти (ако така се казва). Има много щандове с бижутерия, малко керамика, доста чанти, малко дрехи, красиви копринени шалове, идейни дървени играчки, малко детски дрехи и др. Даже има и демонстрации на изработка. Разбира се, всичко е много скъпо. Може би само от бижутата могат да се намерят на по-нормални цени. Инфо тук.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 05:56 от November Rain

# 98
Днес научавам, че нашата домашна детска градина ще е затворена на 24.12., както и на 31.12., следователно трябва да ползвам ваканционни дни, за да гледам Раян. Вашите детски градини почиват ли в тези дни? Май все повече се навивам да търся голяма градина, ще видим.
Нашата почива 4 дена. Мисля, че дните бяха 25 и 26.12; 1 и 2.01. А е СPE.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 16:03 от Вери

# 99
  • Vaudreuil Canada
November Rain нашата градина е голяма и почива на 24, 25, 26, 31, 1 и 2 демек 3 от тези дни са работни за мен и също си взимам ваканционни дни за тогава.

# 100
November Rain, нашата детска градина също е голяма и ще почиват повече от две седмици- от 19.12.2008 до 05.01.2009 г. Миналата година пак беше така.

# 101
Че то ще излезе, че нашата градина почива най-малко  Mr. Green Ще е затворена само на 25-ти и 1-ви. Друг е въпроса, че ние вероятно и двамата ще сме си в къщи и няма да я водим всеки ден, то е много вероятно и деца да няма ooooh!

П.П. Забравих да напиша, че нашата градина е домашна, с 6 деца, т.е. от най-малките.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 16:47 от p4eli4ka

# 102
November Rain ,
Аз засега няма да продължавам с учението - няма как с бебе. Няма кой да го гледа. То пък и да имаше, кой ще го кърми Wink
Така че ще видим догодина какво ще е положението и дали ще продължа.
Ако някой ми даваше възможност да продължа да уча - ще тичам към училището - много ми харесва.
Не знам дали искам това да ми е професията за по-нататък. По едно време исках, но сега малко се промениха плановете в къщи....ще започваме с нещо друго да се занимаваме, та не знам на къде ще ни отвее вятъра.
Със сигурност, ако работя като натуропат някой ден ще се чувствам много удовлетворена.

# 103
  • Монреал
November Rain нашата градина е голяма и почива на 24, 25, 26, 31, 1 и 2 демек 3 от тези дни са работни за мен и също си взимам ваканционни дни за тогава.

И нашата се води гардери, и ще е затворена същите дни като на Шемет. От тях обаче, само 4 ще са ми почивни на мен, тъй че още не знам какво ще правим другите два  newsm78 Проблемни са ми 24ти и 31ви  Rolling Eyes

За работните почивни дни - Има ли някакви задължителни дни да се падат почивни по закон или се действа по инициатива на работодателя? Аз не знам да се оплаквам ли, но все пак ни дават 24, 25, 1 и 2ри почивни, но се чудех дали ни прецакват нещо  newsm78

# 104
  • Canada
Тя и нашата градина е с графика на shemet_neveroiaten и TarikMom, но на нас само 2 от тия дни са ни проблемни. Ей, да бяха малко по-големи децата, та да се организираме на разменни начала, за да не си хабим всички отпуските. То мен и без друго ме отрязаха де, много късно било да заявявам почивен ден. Ние с мъжа ми си поделихме дните, аз за моя придумах все пак жената да го гледа за 1/2 ден (колкото ще работя).
TarikMom, тук даже сме облагодетелствани спрямо останала Канада, защото масово дават и 2 януари почивен, само фирмите, които не са кебекски или работят предимно с другите провинции, не почиват на 2ри. Ние също почиваме като вас.

November Rain, нашата детска градина също е голяма и ще почиват повече от две седмици- от 19.12.2008 до 05.01.2009 г. Миналата година пак беше така.
Mama Desislava, кажи как се справяте? А лятото почиват ли пак? Какво се очаква, детегледачки ли да се вземат?

Общи условия

Активация на акаунт