Оставяте ли 3-4 годишните си деца сами за кратко време

• 9 490
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green  бях се хванала на бас какво точно ще подчертаеш с големи червени букви! Безсмислен спор, няма никакво развитие.
Аз бях до тук.
Пожелавам на всички гладни, не можещи без хляб, кафе, фризьор, салам, сирене и други..., децата им никога да не изпадат в ситуации застрашаващи здравето им, когато са оставени сами у дома. От сърце го желая, най-искрено!

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 15:55 от Цветето

# 211
  Ми предвидимо е, естествено, след като се подразбира. Представи си, че 10-годишното  дете влиза да се къпе, подхлъзва се, пада и се наранява...Така...то се къпе само...значи родителя е виновен, че е създал опасност за него...било е само..без НАДЗОР И ГРИЖА...следователно-хайде на съд Wink И другия път-плътно с него в баня, тоалетна, на среща с приятели и т.н.
Да, безсмислен спор Peace

И както казах доста по-напред-малкия си син не бих оставила, защото знам какъв  Twisted Evil е, трябва да ми е под око.

# 212
За какво е този спор наистина ooooh!
Никои не е писал,че си остава 3 годишното дете,за да отиде на фризор.Тези,които сме си оставали децата за 5мин.,явно сме си преценили риска,нали?Аз писах,че ми се случи два пъти.А още няколко пъти ми се случи да си го помисля,но не посмях.Майчин инстинкт!
А законите отдавна сме разбрали,че не е задължително да се спазват.Днес този закон изглежда така,утре по друг начин.
А за мен детето ми е най-важно и получава нужните грижи от мен без да съм наясно с всички закони ,които ни касаят.

# 213
До този момент никога и по никакъв повод не съм оставяла някое от децата си само вкъщи без надзор.
Мисля, че ще минат още годинки преди да се реша да го направя!

# 214
Синът ми е на почти 4 години и до сега не съм го оставяла сам. Мисля, че скоро не бих го оставила.
 А и не виждам защо е този спор, всеки си познава детето и си знае до къде може да стигне, а и в крайна сметка въпроса найстине беше за това дали се оставя за час два само, а не докато отидеш до тоалетната, тогава си си пак вкъщи, не си до магазина или другаде.

# 215
  • София
Всяка тема вече стана практика да се превръща в спор...
Само за инфо-когато аз бях първи клас (току що навършила 7 год.) ходех сама на училище, стоях сама докато се върнеха родителите ми, пишех си домашните и така... А и имам спомен че повечето деца в класа ми бяха така!
Нито съм запалила къщата, нито съм се наранила, а и не мисля, че майка ми е изпадала в истерия когато ме е оставяла сама...
Въпрос на дете е явно....а може би и на време.. Сега е по-опасно!

# 216
  • София
не, никога не оставям сина ми сам вкъщи, ако ще и до съседката да отивам. Naughty

звучи ми почти толкова цинично, колкото онези родители, които отговориха с "ДА" в оная тема преди време в Дом и семейство за това дали правим секс пред децата си Mr. Green

# 217
Да,оставяла съм сама 4-годишната си дъщеря и спящото бебе,но за 5мин.,колкото да ида до магазина или до аптеката и не мисля,че това ме прави безотговорна!Това са ситуации,в които избор липсва,просто защото няма кой друг.

# 218
  • София
Да,оставяла съм сама 4-годишната си дъщеря и спящото бебе,но за 5мин.,колкото да ида до магазина или до аптеката и не мисля,че това ме прави безотговорна!Това са ситуации,в които избор липсва,просто защото няма кой друг.

съжалявам, според мен това е безотговорно.

# 219
Оооооо, той не би ме пуснал дори да се приближа до вратата.  Grinning

# 220
  • Sofia
Смятам, че оставянето на 3-4 годишни деца сами е много опасно и безотговорно. Под сами разбирам възрастният да е извън апартамента/къщата и да не може да чуе ако нещо стане.
Не смятам, че е практика в България, макар че мен като малка са ме оставяли сама в къщата, но на долния етаж са били баба ми и дядо ми и винаги съм имала достъп до тях. Разпитвах скоро майка ми как е смеела да ме оставя и ми отговаря, че са били на работа и не е имала избор. Аз обаче смятам, че не е било редно и се радвам, че нищо не се е случило.
Познавам само една майка, която си оставя детето (на 3г.) често само - те живеят в голяма къща и голям двор + ресторант, то понякога остава само в къщата или излиза на улицата и мен винаги много ме е страх като го видя. Та беше успяло да падне в басейна (празен, слава богу), да изпие някакъв препарат...
Моят е кротък и пак не смея да го оставя сам, но хора всякакви.

# 221
  • София
...Само за инфо-когато аз бях първи клас (току що навършила 7 год.)...

По същото време аз подпалих халището на дивана /бях си наредила кибритени клечки в/у салфетка като торта/ и по някакво чудо го изгасих сама, а после го подстригах и родителите ми не разбраха. Включих котлона по грешка и подпалих покривката над него - родителите ми разбраха от изрязаната дупка...
А по пътя за магазина, когато бях към 8-9 годишна, реших да се полюлея на люлките в парка и един дядо, който уж дойде да ме поплюле ми опипа гърдите /до колкото ги имах тогава/.

Минавах за тихо и скромно дете и също както всички от моето поколение ходех и се връщах сама на училище. 

# 222
  • на път
Аз на 3 години си "стоплих" куклата на реотаните на печката. Пламна като факла. Майка ми в съседната стая, чисти с руска прахосмукачка бучаща като реактивен самолет. Изпуснах горящата кукла на дюшемето но пожарът преграждаше изхода от кухнята и ме беше страх да мина покрай него, едвам ме чу ... дълго време имаше черна дупка на пода в кухнята.

# 223
  • София
Нв съм оставяла 3 годишния си син сам и не мисля да го оставям поне следващите 2-3 години.

# 224
  • София
За мен в момента е недопустимо да си оставя децата сами в къщи, дори все гледам да съм в стаята където са и те каката ни е почти на 4 и й идват доста идеи изправящи косата ми. Като например през юли докато бавачката храни малката тя си отрязала косата, а можеха да бъдат и ушите например, след което започнала наред шапката за плуване, една книжка, а докъде е можела да стигне ако не са я забелязали.
Оставяла съм ги два пъти, но когато бяха по-малки и спяха все още в кошари, но да уточня те не можеха да излязат от тях, слизала съм до аптеката и магазина за не повече от 10мин., но с бебефона в ръка, нашия има много добър обхват и върши чудесна работа. Сега ако ми се налага викам съседката за малко или си ги взимам с мен.

Общи условия

Активация на акаунт