Юнското дете от целувки расте!

• 25 608
  • 197
  •   1
Отговори
# 75
Нансе миси за снимките, започвам да събирам Simple Smile
Колкото до кашлицата - май на всякъде положението е едно и също - ние като се запотим от бягане започваме да кашлим така, вечер докато спинка се закашля на няколко пъти ама ми омръзна да тъпча детето с лекарства и наблягаме на чайче, лимони, мед и мандаринки. Дано не става по-сериозно  Praynig

# 76
  • София
Момичета благодаря на всички,които са се сетили за моя рожденик! Hug

Хапнете по едно парче за негово здраве!

Изкарахме чудесно РД,имаше две партита и съм изморена.Отделно в събота бяхме на още два РД.Пълна програма!
Днес сме си в къщи с Мели,че подкашля и ми се иска да я чуе лекар.А и в петък идва дядо Коледа в градината и ми се иска да е във форма.Поръчала си е пИралня,Года/вода/ и кЪпичка/цветоулавяща кърпичка/.Отвсякъде сме за логопед,намерих,остава да я заведа,ама това е друга тема...
Подсигурила съм пералнята с вода вътре,само остава да е здрава и да я получи от добрия старец.Купих и един комплект чичо Доктор с маса за преглеждане,може би ще взема и една кукла да лекува.
Алекс и той е подсигурен за Коледа.Макар да не вярва в дядо Коледа,няма нищо против получаването на подаръци.
Хамелеонче как си ти?Мернах,че снимки събираш,как,защо,за какво...пак съм изпуснала?

Хубав ден момичета!  bouquet

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 08:47 от Ali&Meli

# 77
...Поръчала си е пИралня,Года/вода/ и кЪпичка/цветоулавяща кърпичка/.Отвсякъде сме за логопед,намерих,остава да я заведа,ама това е друга тема...
...
Аз да споделя-Лора до преди две седмици казваше пИралня, гардИроб и дупИ  Mr. Green , поправях я, но нямаше ефект, неволно взех да я имитирам на шега  Crazy , на няколко пъти й казах "ела да ти измия дупИто  Joy ", тя обаче го прие като обида и от раз започна да казва дупЕ, същото се получи и с "пЕралня" и "гардЕроб", явно много обидчиво ми е детето, но пък ефекта дойде мигновено, сега много се дразни като й кажа дупИ и ме поправя  Mr. Green .
Също до не толкова отдавна от явен мързел казваше боля /благодаря/ и икам /искам/ , поправях, поправях, казах й, че бебетата така говорят и явно пак я засегнах  Embarassed , но започна да казва иСкам и благодаля Grinning , сега като бърза и каже в бързината "икам", сама се спира и го повтаря по правилният начин.Иначе "Р" още не може да казва, на места го замества с "Л", на места го пропуска изцяло.Като я поправя ми отговаря "Много съм мъничка да кажа това"  Laughing .Доста бавничко се изчиства речта й, ще видя как ще се развият нещата до пролетта и може и ние да отскочим до логопед Thinking.

# 78
  • София
Привет и от мен  Hug
Да се запиша в темата докато не е свършила;)

Честито на всички рожденици, именици и на всички, които са имали повод да празнуват   bouquet

Качвам малко снимки от срещата в Пловдив, сори за лошото качество. Маги и Гале, много се радвам, че ви видях, децата също  Hug http://www.snimka.bg/album.php?album_id=319275

С подаръците за Коледа още не сме готови, но тази седмица ще е за шопинг  Laughing. Най-важният подарък е подсигурен (прословутата топка със снежинки, която си е поръчала и на Дядо Коледа в градината, бяха писали колективно писмо децата и стои на таблото). Към количката за кукли смятам да й взема и креватче от същата серия, къщичка за игра, напоследък е на такава вълна, правя й къща от гумени пъзели и се завира там да играе, магнитна дъска с букви и цифри и... каквото още ми хареса. Естествено, няма да мине без хубави книжки. Емма вече посрещна един Дядо Коледа (на детското фирмено парти), в събота ще е партито в градината. В момента подготвят тържеството, учат стихотворения и песнички, децата се вълнуват...

За говора смея да твърдя, че говори доста правилно. От известно време казва "р", отначало го включваше само в някои думички, сега почти във всички, на някои места даже натъртва, видите ли - мога:)

Али, каква е тази цветоулавяща кърпичка  Rolling Eyes?

Толкова засега. Като накупя подаръците, ще се включа пак  Hug

# 79
  • София, център
Хотче, това са кърпички, които се слагат заедно с прането в пералнята и "улавят" в себе си боята, ако някоя дреха пусне, за да не се боядиса цялото пране.

Луси и тя си говори нормално, като възрастна е, научила е и разни здравословни лафове на майка ми и баща ми и ги говори.

Р-то го проРРРРъка лятото. Беше изключително доволна от себе си.

Обаче, продължава да си е с нощния памперс, къде за мое, къде за нейно спокойствие още не сме го махнали. Лятото се надявам вече да успеем да го отстраним и него. Тя не го иска вечер, големи молби падат да не й го обувам, но се притеснявам да не пропусне да каже, да се напишка, и да стои мокра после. Това ми е гайлето  Sad

# 80
  • София
Хотче цветоулавящата кърпичка е за да не се смесват цветовете при пране и да можеш да переш всичко заедно.
Ходихме на доФтор и сме с разни сиропи засега,ще видим дали ще отървем АБ...Дано до петък е добре и да може да отиде на тържеството,че много ще се разстрои.
При нас речта се изчиства,но бавно.Тя много ддръпна,откакто тръгн на детска градина.Учителките в детската и доктора ми казват,че няма смисъл от логопед преди 4,но вътрешно ме гложди,че и след 4 ще ходим на логопед.
Алекс съм го водила в 1 клас,когато проблемите на речта започнаха да се отразяват на правописа.Нагледала съм се на деца със сериозни проблеми /бремена с Мелина/ ... и сега пак там,ама ще го оставя за след Нова Година.
Проблема ни не е "Р"-то,защото него понякога го произнасяме.Ще се оправим...сега ми се иска да съм по-празнично настроена...

# 81
  • някъде ... тук ...
Али, честит ти рижденик!  bouquet с голямо закъснение Embarassed

Гого вече получи подаръка от градинския Дядо Коледа.
Аз осигурих всички останали подаръци вече.
Радо е готов с костюма за утрешния карнавал в училище - костенурка нинджа.

За говора - Гого говори добре според мен. Има някои думички, на които обръща сричките - къравички (ръкавички) и подобни.

# 82
Не съм се весвала и вие сте прописали Hug.
Хотче, супер снимчици  Hug
В детската днес дойде дядо Коледа и зарадва Дари с така мечтаната микровълнова фурна. Laughing
http://mimesg.multiply.com/photos/album/33/3.6_godini_#5
И аз да се включа в разговора за правилният говор, Дари се справя много добре, много малко са думите, които не произнася правилно. Но и аз съм чувала, че преди 4-5 години няма смисъл да се ходи на логопед, даже някой ми каза, че преди да излязат постоянните зъби нямало смисъл, ама не съм сигурна Rolling Eyes

# 83
  • София
Добро утро  Tired
Моята отпуска тази седмица май ще се превърне в болногледачество. Еммата повръща, снощи имаше и малко температура, ще я водя на обяд на доФтор. Дано се оправи до партито в събота  Praynig
Иначе вчера направихме шопинга  Wink и съм много доволна. Днес ще купим и елха  Flutter, ще доукрасим и Дядо Коледа може да идва вече.
Миме, голям сладур е Дарена  Heart Eyes, сигурно е много щастлива, че е получила желания подарък. Разкажи малко за коледния базар, нямах възможност да дойда тази година.
Нансе и Али, откъде може да се купи туй чудо (кърпичката)? Редовно боядисвам по някоя дреха на мъжОт  Mr. Green
Хамелионче, по колко снимчици събираш и какви (летни, зимни или няма значение)? Има ли снимки на коремчето, не успях вчера да ти разгледам албумчето.

# 84
  • София
Хот аз ги купувам от Метро,струват 6-7 лева.Иначе ги има в специализираните магазини за перилни препарати към 10 лева.
Бързо оздравяване на Емма! Hug
Мели продължава да кашля,дано се оправи до петък,когато е тържеството в детската,та и аз съм болногледачка.
Аз май няма да мога да пратя снимчици,че не мога нищо да кача на скапания комп...плаче за нов!!!

# 85
  • Варна
Здравейте,голяма въртележка ме върти с тези две деца. Много болести...ту е каката, ту малкия. Напоследък повече каката. Сега пак е някаква ненормално висока Т, без нищо друго...аман.
Иначе сме добре, малкия расте, засега послушко и усмихнато дете.  Вавка много го обича, като си отвори очите и пита за него, е не минава и без тормоз, ама на тази възраст не разбират особено.
Той много и се радва и не реве много като го тормози.
Аз вече се поотраках в карането и карам ежедневно кажи-речи.
Тръгнах и на фитнес, ама много много не успявам да съм редовна.
Сега чакаме Коледа, че ще се съберем цялото семейство (без братчето ми, че той ма изпити в Молдова и няма как), мама не е виждала Сашко от как беше на 1 месец, а мъжа и въобще не го е виждал. Голяма тръпка.

Случи ми се този месец и нещо много неприятно, един много близък приятел почина. На 30г., прясно женен!!! Много трудно го приемам, няколко нощи не спах след погребението, и честно казано още не съм на себе си, като се сетя....

Благодаря на всички за поздравите за Рождения ми ден!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За подаръците, каката е почти уредена, малкия и да не е, не разбира така че, остават големите, които са ми най-трудни newsm78
Вава ще получи касов апарат, кукла бебе, масичка с два стола и най-вероятно ботуши.
За Сашко има една Редутска маса, и едно камионче на Дисни.

За говоренето, справяме се добре, макар че дупИто, и тем подобни "меки" са и много в речника, но тук такъв е диалекта, много я поправям, но ще е много трудно.
"Р" казва отдавна. Интересни дума са "бъргалски" , "пънтуване", "алха", "заципи ме и отципи ме" (това е да и сваля ципа и после да и го вдигна).

Е засега толкова, надявам се скоро да кача снимки и да ви покажа моите е палавници!
Целувки.

Ще пратя снимка за колажа!

# 86
Илиянче, страхотно аватарче имаш. Да са ти живи и здрави дечицата. Hug
Браво за фитнеса, аз съм с едно дете, ама не намирам свободно време. Като си помисля, че и там трябва да идва с мен и не ми се ходи, че какво ще прави детето, докато се потя Thinking
Супер е и че караш вече, аз също, макар че не всеки ден, че няма къде да ходя толкова, но си е друго с кола под ръка.
Моите съболезнования за момчето, много мъчно ми стана Sad

Дано болните дечица се оправят и посрещнат празниците здрави. Аз и за нас си го пожелавам, че киха от няколко дни, а така се почва.
Иначе Хотче има останали неща от базара, днес ги качи една мацка в албумче и от тази вечер може да си избирате. Аз повторих, че някои неща съм ги пропуснала, а и базара беше на две места, на второто забравих да отида Laughing, та сега наваксвам.

# 87
Пу-пу как сте ми се разписали сладурки  Hug Heart Eyes  bouquet
Снимки - кой каквито иска да праща - на децата, семейни, летни, зимни, празнични - мисълта ми беше да си видим порастналите юнчета-сладунчета.
Коремката показвам веднага - повече снимки долу в линка има май  newsm78

# 88
  • София, център
Еййй, Теди, жестока си! Само така!

Аз цветоулавящи не ползвам, защото така и нямам време да смеся прането. Пера по отделно, че то все си бълва. Макар че съм имала оцветявания миналото лято. Съсипах си една бяла блуза и една риза на Емо. Трябва да почна да ползвам...

# 89
  • София
Нансе, напиши в Гугъл сироп бира атанас михайлов, ще те отпрати във форумите на часът на мама, там е даден.
Сори, малко късно отговарям.
аз на Ивка така и не го направих, а май беше грешка, защото Стодала не помогна, в неделя се оказа, че е с бронхит, но чудничкия вентолин оправи всичко (надявам се) и във вторник доки каза, че всичко е ОК.
Та днес отиде в пълна бойна готовност, разбирай розово костюмче пола и сако, на детско парти.
Купихме и някакъв безумен розов замък от Джъмбо, но е и с каляска, и с принцеса и с принц (това и беше желанието на вратата). Ще я видя сега колко е доволна.
Нана, от работата на мъжо ти мина ли му кукленото представление? Моята не ходи, но всички колежки много се оплакват, била някаква безумна пантомима, хипер тъпа. Поне подаръчетата са готини.

Моля за извинение, не ми се пише повече, снощи имахме коледно парти, прибрах се към 2, но сигурно заспах в 5 и половина.
Лека нощ.

Общи условия

Активация на акаунт