Лизинг по време на криза - разумно ли е?

• 4 839
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
кокетка, защо ли си  мисля, че си решила.
Стана ясно каква кола ще си купуваш, разбрахме и доста за възможносите ти.
Сега от 9 кладенеца вода да ни донесеш - ти си го решила въпроса. А аз си помислих, че е сериозен.

# 31
кокетка, защо ли си  мисля, че си решила.
Стана ясно каква кола ще си купуваш, разбрахме и доста за възможносите ти.
Сега от 9 кладенеца вода да ни донесеш - ти си го решила въпроса. А аз си помислих, че е сериозен.

Наистина сериозен е въпроса и благодаря че се отнесохте сериозно, наистина не бях се замисляла дали лихв% е фиксиран или не, разбрах че е лизинговата къща е по-добрия вариант пред банката.... абе въобще полезни бяхте Hug  bouquet

10cent's- колата съм я решила, то е ясно.... не целя да покажа възможности или нещо друго,що за глупост Tired Просто наистина се чудя дали да бъде в този момент или да изчакам, това беше и смисъла на темата....  Peace

# 32
Абе къв ти е проблема, щом изкарваш стотина хиляди на месец  Whistling
Ееее, бе нотаре, тя, ако изкарваше 10000 даже едва ли щеше кола на лизигн да вземе, ти отиде на 100 000. Че то със 100 000 можеш секи месец по 2 нови коли да вземаш и за ядене и пиене да остава, ехеееее.

# 33
Жози, просто това което го каза 10cent's, аз го казах накратко и метафорично. В това време да се реше да купува кола, когато по форумите дори спрягат и над 20 лихвени проценти, кво има да питаш дали да си вземеш, че и на лизинг?!?! Те още тази вечер обявиха 20% намаления на коли и имоти, а Форлксваген и реклама пусна... Тя че ще си вземе - е ясно! Че не и дреме сега или после - ясно! По-голяма загуба от на лизинг и то нова кола - ми звучи като пир по време на холера. Ама поне малко още да изчака - поне по-евтина ще бъдат - ще доде и тоз моментус! Винаги съм казвал, че на мерака не трябва да се дава първото място никога!  Peace

# 34
Жози, просто това което го каза 10cent's, аз го казах накратко и метафорично. В това време да се реше да купува кола, когато по форумите дори спрягат и над 20 лихвени проценти, кво има да питаш дали да си вземеш, че и на лизинг?!?! Те още тази вечер обявиха 20% намаления на коли и имоти, а Форлксваген и реклама пусна... Тя че ще си вземе - е ясно! Че не и дреме сега или после - ясно! По-голяма загуба от на лизинг и то нова кола - ми звучи като пир по време на холера. Ама поне малко още да изчака - поне по-евтина ще бъдат - ще доде и тоз моментус! Винаги съм казвал, че на мерака не трябва да се дава първото място никога!  Peace
20 % намаления??? Дай, моля, линк този на Жози!! Praynig

# 35
Жози, просто това което го каза 10cent's, аз го казах накратко и метафорично. В това време да се реше да купува кола, когато по форумите дори спрягат и над 20 лихвени проценти, кво има да питаш дали да си вземеш, че и на лизинг?!?! Те още тази вечер обявиха 20% намаления на коли и имоти, а Форлксваген и реклама пусна... Тя че ще си вземе - е ясно! Че не и дреме сега или после - ясноPeace

Извинявам се много за кой път да подчертая,че ако не ми дреме тебе ли ще питам Crossing Arms(нищо лично) Peace
Покупката е дълго планувана, а не поредната прищявка.... за мое съжаление когато дойде момента се заговори за криза Tired

# 36
нова кола, само кеш, с лизинга се набутваш - хем цената и пада, хем си плащаш като поп лихвите

# 37
нова кола, само кеш, с лизинга се набутваш - хем цената и пада, хем си плащаш като поп лихвите
smile3501
http://www.volkswagen.bg/ - и това е май началото. За втората употреба не ми се мисли, като знам що пари се изпраха там..
Да кокетничиш и да имаш прищявки е нещо нормално - всеки има такива моменти. Въпроса е да поразсъждаваш!

# 38
  • Бургас
Те още тази вечер обявиха 20% намаления на коли и имоти, а Форлксваген и реклама пусна... Тя че ще си вземе - е ясно! Че не и дреме сега или после - ясно!
В днешно време, си мисля, внимателно трябва да се разглеждат рекламите на каквото и да е! Обикновено под големите букви винаги се мъдрят едни ситнежи, които почти никой не чете, но както и да е!
Сега ще споделя моето скромно мнение по темата, пък който иска да го взима под внимание:
1. Ако си решила да взимаш кола за мен сега е най-изгодното време за покупка на такава- Коледните промоции от 20 дена поне са обявени, нито една фирма, представляваща която и да е автомобилна марка не чака 15 декември примерно, за да стартира рекламна кампания!
2. Автомобилния бранш е може би един от най-силното засегнатите от финансовата криза.
3. Поради слабите продажби и натрупването на голям склад вносителите нямат друг избор освен да чистят същия този склад, защото лихвите, които се налага да се плащат към заводите са огромни.
4. Много от производителите на автомобили (пример БМВ, Опел и тн )вече спираха производство за седмица. Всяко спиране на производствените мощности води до огромни загуби, тъй като самия производител планира производството си месеци наред, при което и прави заявки към други доставчици- гуми, скоростни кутии, люкове и прочие. В същото време това спиране пък качва крайната цена на продукта. Едно е да бълваш на пълни обороти, друго е да се прекъсва процеса.

В тази връзка моето скромно мнение е, че цените след изчистване на складовите автомобили (обръщам ви внимание на рекламите, които четете-навсякъде когато става въпрос за такива намаления, между другото се имат впредвид именно такива автомобили) ще растат нагоре!  Tired
В крайна сметка си пожелавам да не се окажа права де!
koketka, работя в тази сфера и ако имаш нужда от по-подробна информация ми пиши на лични. С кой лизинг смяташ да се обвържеш? Simple Smile

# 39
тотални разпродажби на 20% има при разчистване на автомобили т.е ще вкарват нова версия или фейслифт от даден модел.
Между другото дилъра може да ти свали до 17-макс.19% при преговори, обаче всички са се наговорили да не падат надолу.

# 40
3m - нали си чувала за филма "Москва не вярва на сълзи". Когато случайностите станат много, вече никой не вярва че са такива.
LaDiDa - какви коли продаваш, то е ясно че не е Фолксваген, ама сега и мен ме тресе една, да зема да се ориентирам!

# 41
Да си кажа и аз.Ние от няколко месеца си мислим за нова кола, но моментът настъпи точно днес. И сега си е паркирана пред блока вече. Колата няма да казвам каква е да не правя реклама, но преди 2 месеца струваше едно, а сега е с 20К  лева надолу,което си е супер.Така че, куувайте, сега е моментът по време на финансовата криза, от която са дълбоко засегнати производителите на автомобили.А и Коледа наближава, вече има доста промоции, купувайте, но само кеш Naughty.Другото си е дявол на магаре, да си купиш кола за 30000,а пъкда плащаш 50000-трябва да си луд.за големите сделки сега му е времето.

# 42
  • Бургас
LaDiDa - какви коли продаваш, то е ясно че не е Фолксваген, ама сега и мен ме тресе една, да зема да се ориентирам!
Embarassed Embarassed Embarassed
VW!  Hug Ако мога наистина да съм полезна с нещо с радост бих дала информация, за всичко, което ви притеснява, стига да съм достатъчно компетентна по питането, разбира се! Далеч съм от мисълта, че знам всичко!  Peace

# 43
Да си кажа и аз.Ние от няколко месеца си мислим за нова кола, но моментът настъпи точно днес. И сега си е паркирана пред блока вече. Колата няма да казвам каква е да не правя реклама, но преди 2 месеца струваше едно, а сега е с 20К  лева надолу,което си е супер.Така че, купувайте, сега е моментът по време на финансовата криза, от която са дълбоко засегнати производителите на автомобили.А и Коледа наближава, вече има доста промоции, купувайте, но само кеш Naughty.Другото си е дявол на магаре, да си купиш кола за 30000,а пък да плащаш 50000-трябва да си луд.за големите сделки сега му е времето.

Добре де, а ако нямаме парите в кеш да не купуваме ли? Да си живеем под наем и да си караме колите на старо  newsm78
Тя си е направила сметката, че може да дава по 400-500лв на месец, явно няма възможност да плати колата наведнъж. Цял свят живее на кредит, ние още се чудим да се пробваме ли. А и защо да си луд ако плащаш лихви - тя инфлацията ги изяжда, че и отгоре (ако си ти е фиксиран лихвения процент естествено). Винаги най-добрия вариант е да се плати наведнъж ако имаш парите. Ако не - момента според мен е идеален. Съвпаднаха коледните промоции с кризата  Laughing

# 44
  • с/у ОколоМръсТното

уау, болидът на народа  Laughing И как вървят продажбите на това возило? Котира ли се?

Да вметна и аз нещо... наскоро по новините даваха репортаж, за това как се продават коли в Англия. Заради натрупаните количества, ще се дват 2бр. на цената на 1. Съвсем сероизно ви думам. Чух го с ушите си.

Кокетка, ако имаш добър дилър, можеш да договориш и още по-изгодни за теб условия. Аз поткрепям твоето решение, защото имам голяяяяяяяямо наблщдение в/у това, да имаш нов и стар автомобил. Определено е по-добре да си с нов. Ако успееш да го кешираш, ще бъде ОК. Поне няма да си обвързана с конкретен сервиз.
Иначе лизингова къща. Потвърждавам, че от лятото не ни е мръднал %, макар, че и другия ни лизинг не е мръднал от повече от 2г. и половина.
Късмет!  Grinning
И да не забравиш да се похвалиш и почерпиш  Joy

П.П: абсолютно съм съгласна с Герчо. Няма дума, която да е невярна в целия й пост.

Общи условия

Активация на акаунт