Лекарите в Пазарджик - 3

• 54 679
  • 327
  •   1
Отговори
# 75
Съжалявам за преживяванията ви около ражданията Пали и Мирна  Hug
Казвате: "божа работа" , "ако Господ не беше с мен" и т.н.
Преди времне прочетох нещо, което ми се е запаметило, но не помня коя мама беше авторката...но то обуславя всичко ставащо в здравните ни заведения

"ако исках да се моля, нямаше да дойда в болница" 

Но факт е, че във всяко раждане има и доза божа намеса....и  доза късмет....

ареВ можеш ли повече инфо да споделиш за д-р Кацарева - за втори път чувам хубави отзиви за нея...Има ли отделни дни за детска консултация, отговаря ли на телефонни повиквания, домашни посещения с/у заплащане прави ли и т.н.

п.с. докато си напиша постинга и Яна вече публикувала нейния....

# 76
  • Между два свята...
Изобщо не ми се пише и разказва за всичко, което съм преживяла. Лежала съм в болници в Пазарджик, София, Пловдив и мога с пълна увереност да си повторя думите - Ако не случиш на човек отдал се на професията, ако нямаш пари и връзки се пиши отписан в нашата държава. Продължавам  да изживявам този факт в момента със здравето на съпруга ми- пълна безотговорност и безхаберие към здравето на човека.
Затова се моля на Господ както и ще да ви звучи.
Преди години чух думите от един професор - Българското здравеопазване ,миличка  изобщо не е това което беше...Няма повече какво да коментирам...
Факт е, че оплакванията от доктори в нашия град са много повече от похвалите.

# 77
Mirna74 ,  съжалявам, че така е станало с теб и семейството.

Права си много - за съжаление си права, защото си го изпитала на гърба си!

# 78
  • Между два свята...
Благодаря за разбирането Яна. Tоку що гледах едно предаване по НТВ - пак за безхаберието на държавата към здравето на децата. Това пък е по  Бтв http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=124229
Това е най-страшното, че децата ни умират от безхаберие...
Но все пак вярвам, че има добри лекари. Познавам такива - за щастие са млади, току що прохождащи в професията, което показва, че нещата могат да станат и по-добри... Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 21:23 от Mirna74

# 79
Момичета,направо настръхнах като ви четох...спомних си моите раждания Sadособенно това на малката Cry
ужасссссс просто нямам думи от аг лекарите в града.

# 80
    Малко информация за форцепса:
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=1589
 Hug Hug Hug

На мен пък ми хареса друга мисъл: "Ако пациентът получи усложнения, казва, че лекарите са виновни. И когато същите тези лекари доведат нещата до щастлив край, пациентът казва, че Господ му е помогнал." Simple Smile
 Hug

# 81
 фтизиатър (от “фтизис” - изтощение, туберкулоза) - лекар, получил специалност в областта на лечението и профилактиката на туберкулозата
понеже обичам да съм информирана Mr. Green,а тази специалност не я бях чувала Simple Smile

# 82
фтизиатър (от “фтизис” - изтощение, туберкулоза) - лекар, получил специалност в областта на лечението и профилактиката на туберкулозата
понеже обичам да съм информирана Mr. Green,а тази специалност не я бях чувала Simple Smile
Божееее, ако я видя някъде тази дума сама, ще си помисля, че енякакво древно, изчезнало чудовище Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 19:01 от Луда Яна

# 83

smile3521 Mr. Green

Божееее, ако я видя някъде тази дума сама ще си помисля, че е някакво древно, изчезнало чудовище Mr. Green

Joy Joy Joy

# 84
mother-of-pearlS , д-р Кацарова (както и другите педиатри в Хигия предполагам) си има отделен ден в седмицата в отделния кабинет за детска консултация, а през останалото време е на кабинет. За спешни случаи ни е дала телефон, но той е към самата клиника, не е личен. Ние си имаме договорка с друг лекар за спешни домашни платени посещения (надявам се никога да не се налагат), за която тя знае и затова не ми се е налагало да я питам дали тя прави такива. Доволни сме от нея просто защото е усмихната и любезна, обръща ни нужното внимание, но без да прекалява, обяснява ни подробно всичко, което ни вълнува и ни дава съвети (а не се налага) относно въпроси, които не касаят директно здравето на детето.

Stefaniva , благодаря за инфото!

Mirna74 , какво си преживяла-само ти си знаеш-направо не е за вярване какви страхотии са ти се случили и през какво си минала и все пак не си загубила вярата и надеждата си!!!   
Ако не случиш на човек отдал се на професията, ако нямаш пари и връзки се пиши отписан в нашата държава.
Аз имах късмета да попадна на един такъв Човек и Доктор - Чолаков, който без да ме познава и без каквито и да е връзки или "пари под масата" се грижеше за мен през цялата ми бременност, вдъхваше ми спокойствие, кураж и вяра в самата себе си, когато се е налагало едва ли не за ръка ме е водил до кабинета на друг специалист, както и накрая я доведе до успешен край - раждането на Александър. Дано има повече Хора и Доктори като него !!!

# 85
...................
 Ако не случиш на човек отдал се на професията, ако нямаш пари и връзки се пиши отписан в нашата държава.
Аз имах късмета да попадна на един такъв Човек и Доктор - Чолаков, който без да ме познава и без каквито и да е връзки или "пари под масата" се грижеше за мен през цялата ми бременност, вдъхваше ми спокойствие, кураж и вяра в самата себе си, когато се е налагало едва ли не за ръка ме е водил до кабинета на друг специалист, както и накрая я доведе до успешен край - раждането на Александър. Дано има повече Хора и Доктори като него !!!

[/quote]ареВ това е много хубаво че се е отнесъл добре с теб , защото аз останах точно обратното впечатление. Но няма да си повтарям постовете от предишата тема  Peace

# 86
  • Между два свята...
Наистина само аз си знам през какво съм минала,но...Искам да обясня: това, че написах имената и изразих разочараванието си от лекарите присъствали на раждането не означава, че ги обвинявам за всичко случило се с мен. Може би щеше да се случи същото и при други, както често става. Но не мога да приема за нормално, че лежах 10 дни в родилно отделение с абцес и температура 38 градуса и никой не ми обърна внимание - никой не дойде да види раната, да я почисти, да направи превръзка, да ме попита човешки- как съм. Не искам да разказвам повече за отношението на лекари, акушерки и сестри. За мен истинското разочарование от работещите там е липса на професионално отношение...

# 87
Да, на всеки може да се случи, но тук вече идва момента с отговорността на лекарите - да направят най-добото за теб Peace

# 88
То пък в "Хигия" бяха много отговорни към мен...Пази Боже!...

# 89
То пък в "Хигия" бяха много отговорни към мен...Пази Боже!...

Да, на всеки може да се случи, но тук вече идва момента с отговорността на лекарите - да направят най-добото за теб Peace

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 21:49 от Луда Яна

Общи условия

Активация на акаунт