Декупаж - 24

• 56 937
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • Добрич
Привет, бандата!  Hug
Отдавна не съм се разписвала, но следя редовно темата и се радвам на творенията, които показвате!  Party Hug
Профилче, напълно те разбирам как се чувстваш, но истината е една - Докато има закони, които не се спазват в милата ни родина, ще има и плагиатсване и кражби на идеи! Трагично, но вярно! Представи си хората, които са професионалисти и си вадят хляба с това, как се чувстват в такива ситуации!  Tired
Мимес, мисля, че няма да има проблем!  Peace

Поздрави на всички!   bouquet

# 181
  • Варна
Проф, ти разбра ли името на "твореца"?
Да го научим и ние, де, като ни потрябват кописти. Mr. Green

Иначе, ако се абстрахираш от негативната страна, можеш да го приемеш като голям комплимент.  Wink

# 182
здравейте,момичета!
близо месец не съм влизала в темата и не съм правила декупажи,просто нямах физическа възможност.ще се върна назад  и няколко дни ще ви чета-виждам,че има нови попълнения и се справят чудесно.
не се ядосвай на хора,които нямат никакво въображение и крадат чужди идеи  bouquetаз също се очудих,че има същите саксийки като моите,но нямам намерение да се коса за такива работи Naughty бутилката ще да е на някоя софиянка,ние от прованса сме невинни Wink
ето и една дъска от мен/но отново снимката е несполучлива/

# 183
  • най-шареното място
Mомичета, това с кражбите на идеи е наистина много неприятно.
Има един много лесен начин да се защитите - като ограничите достъпа до творбите и опита си,

Ние предлагаме точно това в оналин заначтчийското общество, което градим.

Когато публикувате своя творба или урок, можете да решите кой да ги вижда: само регистрираните потребители, само клуб  с определени членове, определени от вас или други решения за контрол на достъпа. Очакваме и други идеи. 
Имаме желание да пуснем тази защита до ден.

# 184
                    Мери,дъската ти е супер!
                    Може да се ограничи достъпа - за пишещите да има достъп,защото темата ще загуби добрата си страна и помощта,която оказвате на начинаещите.Пък е добре и да видиш красотите ви,иначе си губи смисъла.
                    Профи,къде ги видя? Аз също видях чаши /нямат нищо общо с тези,които са показвани/ на Красно село в магазина от където си купувам салфетки.

# 185
  • Добрич
Да, можем избирателно да ограничим достъпа, но това не е решение срещу кражбата на идеи. Тези, които крадат понякога са доста упорити и изобретателни, в това да си намерят идеи за крадене, но не и да помислят как сами да изобретят творба. Уффф, ядосах се значи...Егати хората, можеше културно да влязат тук или да напишат ЛС с молба за използване на идеята. Никак не е трудно, но е до етиката и морала на отделния индивид!

# 186
  • Пловдив
в кулинарните теми са си измислили решение поне снимките да не им крадат, че са си ги разпознавали по вестници и списания, та те си слагат някакво лого върху картинката...  Peace Тук е по-сложно, понеже направо цялата идея се краде.  Thinking Най-добре иди в магазина и питай кой ги прави тия неща, обикновено в такива магазинчета продават самите майстори. Та поне да си плати и той (тя) с някаква идея... и все пак това няма да реши проблема.  newsm78 Направо не ми се мисли колко неща са ви откраднали, а какъв е шансът крадецът да е от твоя град, за да си видиш идеята...  ooooh! Гадното е, че ви комерсиализират личното творчество и изкарват пари на ваш гръб

# 187
Здравейте!
Профил, много неприятно наистина. Сега като разказа това, се сетих, че преди време бях чела тема за момичетата от готварския - там някакъв вестник или списание беше публикувало техни рецепти със собствените им снимки  #Crazy Невероятна наглост.
За съжаление наистина няма гаранция, всеки може да види снимките, а ако се ограничи достъпа им пък се губи смисъла на тези теми  Laughing 

dadusq, благодаря ти за хубавите думи   bouquet

# 188
преди време се сещам за един случай,когато една приложничка/не от нашите редици/ искаше идеи и разяснения за трансфер,като й беше поръчка /с заплащане/,но после не видях даже да благодари за обяснениято.това според мен е същото и не мога да разбера като се мислиш за много печен в занаята и изкарваш пари от това,защо искаш помощ от непрофесионалисти newsm78

# 189
  • най-шареното място
Да, точно това е, че когато споделяш идеи с приятели на обществено място, всеки може да ви подслушва/почете. Друго е когато вие си говорите, но само, който изберете може да ви чуе /прочете/. Съответно може да покажете част от творбите си на всички, други само на избрани от вас и т.н. Или в скучая с нашия портал, може да си пише човек във форум или блог спокойно за всички и след това другаде да пише само за избраните от него хора.

# 190
Хей девойки,не се косете - кражби стават в цял свят  #2gunfire
Съгласна съм с риа - приеми го като комплимент  Hug И аз така си виждах рисувани шалове като моите и се ядосвах,ама после реших,че наистина е комплимент - просто ги харесват,значи наистина са хубави - аз не съм специалист,а рисуването ми е удоволствие - значи се получава щом ми ги крадат - и така се успокоих и даже се гордея  bowuu
Аз иначе винаги държа да питам автора или да го спомена като такъв - даже и сега ще цопна една бутилка на дадуся с потническата техника - ама то много голяма базикня то по-добре яйчени черупки да редя  #Crazy

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234077&pid=9431004

# 191
  • Пловдив
оо, сега се сетих, че тоя човек може въобще да няма връзка с форума - просто си джитка в снимка.бг и си харесва идеи... всеки може да го направи - аз така разглеждам всички гоблени в сайта... въпреки че идея за гоблен трудно да откраднеш  Laughing може би си сложете парола на снимките и си ги пускайте в темата само на определени хора  Flutter

# 192
  • Добрич
Аз мисля, че проблема е в това, че не се иска разрешение от твореца. Ако беше направено, не виждам нищо лошо, дори би се приело като комплимент както казват Рийчето и Крис!  Simple Smile
Ако ограничим виждането на снимките само до хората, които активно пишат тук, ще се измести идеята на самата тема. Знам ли..., ако искате и така може да направим!

# 193
Здравейте,след дълго отсъствие ,ето една бутилка от мен.Дали е станала добре за подарък  Rolling Eyes Само трябва да я лакирам.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=169534&pid=9440842

# 194
EEEEEEEEE май разбуних духовете! Естествено, че дори снимах бутилката - за жалост беше преди 10,00 часа и магазинчето / по Графа и Алабин отварят по-късно - нали са тежкари  Laughing/, не работеше все още - иначе и аз си  помислих да се направя на утрепана и да попитам за автора и телефон за връзка, но честно казано ми се стори губене на време. Тъпото е наистина, че нищо не може да се направи - слагаме си снимките в публични албуми и от там всеки може да ги разглежда!  Но това което на мен ми харесва в декупажа е точно, че от една салфетка всеки от нас докарва различни и фантастични неща, а в живота винаги се намират емоционално бедни и лишени от достойнство хора, чийто стил е да поминуват между капките - ТОВА НЯМА ДА мЕ ОТКАЖЕ ОТ УДОВОлСТВИЕТО КОЕТО ИЗПИТВАм ОТ НАШЕТО ХОбИ!!! ЩЕ ПрОДЪлЖАВАм ДА ВлАГАм чАСТ ОТ СЕбЕ СИ ВЪВ ВСЯКО НЕЩО КОЕТО ИЗлИЗА ОТ рЪцЕТЕ мИ !!!
блАГОДАрЯ ВИ ЗА рАЗбИрАНЕТО И СЪПрИчАСТИЕТО!!!   bouquet

Имам гости и нямам време да кача малко снимки, освен това ще правя демонстрация - как се прави шише с картинка за 1 час  #Crazy Joy
P.S Мацката която продава салфетките на пазарчето в Красно село ми е казвала, че често наднича в нашата тема за идеи, но основен приоритет за нея са свещите - сподели, че 1 година е разработвала метод, да вгражда по някакъв начин картинките под повърхността и че на никаква цена няма да го сподели - Да, жената прави пари с това и не се крие!!!

Общи условия

Активация на акаунт