Декупаж - 24

• 56 897
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Хай банда!!!  Hug
Нямам време да ви изброя всички,само да кажа бравос на първите опити на зайка,а на къдрюша да благодаря,че не ни забравя и твори,да ни радва с красотите си  Hug Heart Eyes
Всичко ,което видях е супер,да не използвам и аз руската думичка  Laughing
Ето и от мен едни бутилчици,които направих отдавна,но все нямах време да снимам - от тук до края
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234077&pid=9220125

# 91
  • софия
spinki - дай линк към рускините да видим силиконовата сълза - преди време правих картичка със силикон само и стана много ефектна, но си скъсах нервите, че като се проточиха едни конци - рязах по-дълго време конците, от колкото правих картичка. А за напукването няма резон - при мен един път става перфектно, друг път - нищо! Обаче от своя собствен опит разбрах - винаги краклето с четка - аз го правя с една доста широка с дълги косми и напреки  посоката на боята - тоест ако съм намацала шишето вертикално с боя, то краклето го нанасям хоризонтално. Също така аз предпочитам двуфазното - хваща и на металиците, тогава пък разминавам посоките на двете краклета! Хайде да не спамя повече - Миражчето мисля е дала обяснение в уроците, линкове към които има в началото на всяка тема!

набързо влизам, а по-късно и снимки се надявам да пусна!
обаче малко предистория:
Не искам някой да си мисли врели некипели, затова дано сте добри и ме изчетете.
Три години работих в Ариста(голям кеф).
Смея да твърдя че познавам огромна част от материалите за които говорим тук.
Досега избягвах да влизам с мнения, защото не ми е било приятно когато съм попадала на теми, дето хората се подозират за скрита реклама.
Та ако ми позволите, мога да се вписвам за разни материали които са интересни.
И сега да се изфукам.
когато за пръв път ми попадна декупажа, беше преди 4 години.На много клиенти аз съм им показвала това чудо и те са се зарибявали.Имахме такава практика, отваряме показваме.....
 Но пусто както ви е известно аз все пак бях там на работа , а разботата никога не свършва, та своите си совбствени творения започнах преди година когато вече разполагах с цялото си време на света.

относно болднатия текст за краклето.Това най много ме ядосваше - именно вниманието накъде полагаш с четката.
И както авторката кава - един път стане , друг път не!
Сега обаче намерих един нов краклинг, дето няма никакво значение на коя сртрана го "мандахерцаш".Пукнатините стават моментално.Зависи от боята колко гъсто я нанасяш - само така можеш отчасти да контролираш колко големи или малки ще са пукнатините.
Ами това е!
а и някой питаше за курсове.За да не става реклама, пишете ми на лични!

П.П Умишлено не споменах името на продукта.Просто се страхувам да не бъда нападната във врели некипели.

И ако не ви преча ще се радвам да си продължа участието в темата

сега обаче отивам да готвя!!!
Лека вечер, банда!

# 92
                      Амели,малко ме учуди твоето мнение и се питам какво точно демонстрираш ?! Ако не си разбрала тук момичетата помагат дори на лаиците и на не чак толкова схватливите.Помагат и то с душа и сърце.Може и да има грешки при работа с някои материали,човек се учи докато е жив.И няма значение накъде си ГО "мандахерцаш" важното е да помогнеш , ако имаш желанието.Ако си чела внимателно темите до тук са пълни с информация за различни техники и материали и никой не е възприел показването за реклама , а за приятелски съвет.Така,че какво като си пазиш "новия краклинг" ,който умишлено не споменаваш.  Mr. Green Ами ние знаем да четем и знаем къде се продават подобни материали и дори по метода "проба-грешка" всяка една от нас ще си намери това , с което и е приятно да работи.При това става дума за ХОБИ и всяка информация би била полезна на всички увличащи се от това изкуство.НИЕ НЕ СМЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ , а просто хора,които обичат да творят.
                      Дори да имах време и желание да ходя на курсове след менторския ти и назидателен /дори ми се струва малко префърцунен / стил на говорене в даден момент и високомерен НЕ БИХ ПОСЕТИЛА ТВОИТЕ КУРСОВЕ ИЛИ ТЕЗИ,КОИТО ПРЕПОРЪЧВАШ.
                      Не се обиждай това е ЛИЧНО мое мнение и спокойно си пиши и давай смело.Ние не си мислим "врели некипели" , не си в тема ,дето хората се подозират за скрита реклама та така,че едва ли някой ще ти попречи да пишеш. Пък дали ще си станем симпатични ....божа работа! Mr. Green

# 93
  • софия
                      Амели,малко ме учуди твоето мнение и се питам какво точно демонстрираш ?! Ако не си разбрала тук момичетата помагат дори на лаиците и на не чак толкова схватливите.Помагат и то с душа и сърце.Може и да има грешки при работа с някои материали,човек се учи докато е жив.И няма значение накъде си ГО "мандахерцаш" важното е да помогнеш , ако имаш желанието.Ако си чела внимателно темите до тук са пълни с информация за различни техники и материали и никой не е възприел показването за реклама , а за приятелски съвет.Така,че какво като си пазиш "новия краклинг" ,който умишлено не споменаваш.  Mr. Green Ами ние знаем да четем и знаем къде се продават подобни материали и дори по метода "проба-грешка" всяка една от нас ще си намери това , с което и е приятно да работи.При това става дума за ХОБИ и всяка информация би била полезна на всички увличащи се от това изкуство.НИЕ НЕ СМЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ , а просто хора,които обичат да творят.
                      Дори да имах време и желание да ходя на курсове след менторския ти и назидателен /дори ми се струва малко префърцунен / стил на говорене в даден момент и високомерен НЕ БИХ ПОСЕТИЛА ТВОИТЕ КУРСОВЕ ИЛИ ТЕЗИ,КОИТО ПРЕПОРЪЧВАШ.                      Не се обиждай това е ЛИЧНО мое мнение и спокойно си пиши и давай смело.Ние не си мислим "врели некипели" , не си в тема ,дето хората се подозират за скрита реклама та така,че едва ли някой ще ти попречи да пишеш. Пък дали ще си станем симпатични ....божа работа! Mr. Green

Не е честно Didia,
писах съвсем искрено.Не знам защо съм ти прозвучала менторски, пък и префърцунен.
Съжалявам че съм ти прозвучала така.
Нямам нищо против да показвам какво изпробвам.Но вероятно ще се съгласиш и че в даден момент пък, особенно като се разбере къде съм работила,ако не бях казала, има вероятност да бъда упрекната точно в скрита реклама.
Извинявай ама съм си патила.
и сега ако можете да вярвате на думи - всъщност аз съм наистина много непретенциозен човек, пък твърдението за високомерен тон съвсем не ми пасва.
Нищо не демострирам, хубаво ми е да съм в темата.                                   

Краклинга който според теб крия е на немска фирма, "Viva decor", имат гама от 6-7 вида декопажни лепила.Кракилюра се казва "антик кракилюр" и напуква цвят върху цвят наитина лесно.

това е,
лека вечер от мен засега!!!

# 94
                    Амели,отговорих ти така защото никой в темата не е знаел къде работиш,никой не те е обвинил в нищо , а едва ли би те обвинил.Казах ти ,че момичетата са сладурки,които помагат без дори да се замислят.Задаваш въпрос и получаваш отговор за минутки.За това твоето мнение ми прозвуча така.
                   Лека вечер и не се притеснявай когато даваш инфо по темата.Разгледай темите и ще видиш колко много сме научили от знаещите и можещите. Peace
                   PS.Пропуснах .Ако не се лъжа някой беше пуснал линк за Ариста и никой не го обвини в реклама,а напротив разбрахме за още едно място , от което можем да закупим необходимите ни неща.

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 21:52 от Didia

# 95
Хай банда!!!  Hug
Нямам време да ви изброя всички,само да кажа бравос на първите опити на зайка,а на къдрюша да благодаря,че не ни забравя и твори,да ни радва с красотите си  Hug Heart Eyes
Всичко ,което видях е супер,да не използвам и аз руската думичка  Laughing
Ето и от мен едни бутилчици,които направих отдавна,но все нямах време да снимам - от тук до края
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234077&pid=9220125

Може ли да споделиш подробно как го правиш това, което изглежда като правено с восък на гърба на тумбестата бутилка, иска ми се да го пробвам!!! PraynigПредварително благодаря!  bouquet

П.П.Утре ще пусна снимка на първата ми бутилка, направена под виртуалното ръководство на Марина П!!!

# 96
  • Добрич
Здрасти, банда!  Hug
Какъв е тоя смут, който откривам тук?  Grinning
Амели, не разбрах само какво толкова те провокира да напишеш всичко това и какъв е в  действителност замисъла на поста ти? Това са риторични въпроси всъщност, така че не е нужно да ми отговаряш. Както и да е!
Дивианка, Крис, Профилче, невероятни творения! Браво, момичета!  Hug Hug Hug Всичко ми хареса!  Heart Eyes
Зайка Байка, хвърлила си се като за начало в по-дълбоките реки.  Wink Върху стъкло се работи по-трудно.  Grinning Давай смело напред!   bouquet
Ето ги обещаните мои творения вече готови:

От тук до края - http://kadrokosa.multiply.com/photos/album/14#163

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 00:49 от kadrokosa

# 97
  • софия
Къдрокоске, провокира ме поста на Прфилчето, в който обяснява за краклето.
И понеже аз с краклето съм виждала най-много трудности затова се включих.
и ми дойде най-накрая музата и споделих всичко горенаписано...

Хубав ден на Къдрокоска, а на останалите лека нощ.
Аз умирам за сън вече!!!

# 98
  • Добрич
Хубав ден на Къдрокоска, а на останалите лека нощ.
Аз умирам за сън вече!!!

То и при нас е вече вечер, но благодаря за пожеланията!  Wink

Сори за офф-а.

# 99
Вй много сте готини  Hug.
Я ми кажетенещо, как лепите салфетката върху стакло, имам предвид, че ако няма основа - цвят, салветката става много прозрачна  newsm78

# 100
                  zaika baika , ако е стъкло се поставя основен тон - бял за да изпъкне мотива от салфетката.Може да се нанесе върху целия предмат или само под мотива.Както прецениш ти.

# 101
Хей,какви са тези неща дето съзирам тука и "чуват"ушите ми!?!?
Бях в една тема скоро,дето се кълваха и ръмжаха и хич не ми хареса.Тук това не се е случвало никога и всички са абсолютно добронамерени  HugНе искам да те засегна амели,но профчето,само е споделила нещо,което и е направило впечатление,а ти вероятно си си помислила нещо друго  newsm78Хайде да не раздухваме нещата повече - в тази тема е невероятно уютно имено поради доброто отношение и добронамереност - и аз няма да забравя как ме приеха като се появих - с прегръдки и и силна подкрепа.
Тъъъй,а сега да кажа на гогуна-това е топъл силикон.Мъжо ми ми купи едно малко пистолетче за силикон и силиконови пръчици (ще го снимам и ще ти го покажа,ама после,че сега излизам) А ти давай да видим,че ме гризе любопитство  Heart Eyes
Къдричке-невероятна си - всичко е прелестно,а това дето е като мазилка е великолепно - каквое то  newsm78
Зайке, тя дидиа ти е отговорила,аз само да допълня,че е хубаво фона да се нанася с гъбичка,или валяче(това валяче,което използвам даже скоро го поствах тук някъде) - иначе става на четки и е много неприятно
Айде спорен ден на всички  Hug

# 102
Привет на всички!

И аз като повечето имам проблеми с краклето и не съм особено доволна, но експериментите продължават.
Къдрокоске, невероятни неща, както винаги   bouquet
Всички творите страхотни неща и сте моето голямо вдъхновение  Hug
По повод релефното - нека Къдрокоска каже за нея (все пак в Щатите има различни материали). Аз имам една релефна структурна паста на Маймери, не е никак скъпа, в рамките на 4-5лв е, не много едра. Като се нанесе може да се направи в какъвто си иска човек релеф. След изсъхване може да се боядисва с акрилни бои спокойно. Аз така правих рамки на еднио трансферирани снимки.
Искам да благодартя на Гудзи за часовниковите механизми - вече мислим с моя приятел вкъщи върху какво да ги монтираме и да творя  Hug
Лек и творчески ползотворен ден ви пожелавам  smile3525

# 103
  • гр.Добрич
Къдри, страхотни рамки. Най-много ми хареса онази със синчеца и маковете.

Профилче, онова дето питах за силикона се оказа, че и КРИС 70 и Дивиана са го правили. Така че остана да пообяснят малко.

Хубво е че все повече нови стоки навлизат в нашия пазар. Лошото е че почти всичко е съсредоточено във София и ние от дълбокия прованс сме ощетени. Аз лично не обичам да купувам онлайн, особено ако нещо не см го видяла с очите си или не разбирам. Не бих отказала, да видя показно на живо.

От моят скромен опит установих, че като нанасям декупажното лепило с пръсти, по-малко ми се късат салфетките.

# 104
Къдрокос, жестоки са!  bouquet Всички много ми харесаха, браво!  bouquet
Рамки никога не съм правила,защото като цяло се увличам от работа по стъкло и основно такива редмети избирам. Но ще взема да си купя 1-2 да пробвам.
Не се сърдете на Амели. Рекламата в този форум не се толерира, а много често потребителите прибягват и до т.н. "скрита" реклама, и биват санкционирани. Предполагам, това са и били и нейните притеснения. Благодаря ти, Амели, че сподели, ще го пробвам и това кракле някой ден! Hug
Спинки,
Цитат
Профилче, онова дето питах за силикона се оказа, че и КРИС 70 и Дивиана са го правили. Така че остана да пообяснят малко.
Аз не, никога не съм работила със силикон. Hug
Дидия, можеш да не боядисваш, а да използваш един слой от салфетката и отгоре мотива или два мотива един върху друг. Но трябва да изчакаш много хубаво да изсъхне преди да лепиш отново, за да не се набръчка.
Можеш също така като изсъхне първия слой да сложиш 1 ръка лак, да изшкуриш леко и тогава да нанесеш крайния мотив. След това като лакираш, пак изшкури леко /краищата/ и пак нанеси лак.

Общи условия

Активация на акаунт