Мама чака и мечтае,но до ФЕВРУАРИ трябва да потрае

• 14 955
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
Привет сладурки!

Най-напред да се включа за Пловдивската среща, много се радвам че се организира вече, ами верно трябва да наваксаме че изоставаме  Laughing Страхотно ще е да се срещнем и да си спретнем една хубава бременна компанийка  Hug

Аз също съм от малкото работещи /още само 3 седмици  Mr. Green/ и за мен по-удобно и свободно време би било през почивните дни или след 6ч. затова на този етап уикенда ми се струва по-подходящ за такъв вид събирания, понеже като цяло е неангажиращо свободно време за всички и по-лесно да се организира  за повече хора. 
Бих предложила например за следващите събота или неделя - 6-7 дек.... Но понеже вече има няколко гласа за вторник като идея незнам дали ще е удачно да обсъждаме вариант за друг ден. Както прецените

Иначе за  варианта  - вторник, през деня към 13ч, аз ползвам 1час обедна почивка  и тогава мога да дойда  да се видим и запознаем  Peace , може би за около 30-40мин, пък колкото време имам пак ще бъде удоволствие за мен да се срещнем   lalalala
само че не се сещам точно къде беше Годзила, виждала съм заведението като минавам по главната, но нещо ми се губи къде беше точно, ех бременлийски мозък  newsm78
така че засега мога да се присъединя,  пък ще изчакам да видим какво ще се потвърди

Сега по другата насока на разговорите в темата  - искам да ви кажа, че прочетох всички ваши откровения, много ме разчувствахте и просълзихте със своите трудни истории и изпитания  Hug и много ме трогнаха думите на Мартеничка че като имаме нашето дете и неговата любов, а и любящ съпруг ни до нас целия ни живот се изпълва със светлина и се чувстваме извисени над трудностите.
Вярвам че всяка преодоляна трудност в живота ни, ни прави по-силни личности и житейски по-зрели и ни научава да ценим още повече най-истинските неизмерими ценности като здравето и любовта на най-близките ни. И аз съм имала доста трудни моменти на слабост и изпитания, но с времето съм си изградила за себе си своя житейска философия, която ми помага да гледам уверено напред и да не падам духом, за което изключително много ми помага и моя любим, с него сме заедно от около 11 години и един на друг винаги сме си давали много силна духовна подкрепа. По принцип аз се стремя да съм спокойна, добронамерена и да запазвам вътрешната си хармония, макар че е доста трудно от разни заобикалящи обстоятелства... 
В моменти на трудности и слабости, когато съм разстроена или ядосана се стремя да разсея негативната енергия като си мисля за истински важните неща в живота ми, да благодаря на Господ, за това че сме здрави  и имам до себе си своя любим мъж, неговата всеотдайна любов и подкрепа и си казвам че не трябва да негодувам изобщо заради материални несполуки или някои други разочарования, защото човек не може да има абсолютно всичко перфекно,  трябва да се радвам като имам нещо толкова ценно и прекрасно - здраве,  любовта ни със съпруга ми и нашето бебче да си го гледаме с много обич Heart Eyes

За всички искам да пожелая да бъдете спокойни, духовно силни и  да имате безкрайна любов и подкрепа от своите половинки и да знаете че всеки носи в себе си своята вътрешна хармония само трябва да я почувства.
Радвам се че може така да се подкрепяме и да споделяме заедно своите чувства и вълнения  Hug

Изпращам Ви един музикален поздрав на Vangelis - тази музика много ме успокоява винаги и ме разтоварва от напрежение и притеснения : http://www.youtube.com/watch?v=R7cA8qCbKOQ

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 01:51 от nejno_cvete

# 196
Добро утро на всички Hug
Darima аз също пия магнерич и гинипрал,папаверин ми слагаха  докато бях в болницата.
Мен моят лекар ме праща на очен и ако нещо не е наред предполагам че ще ми издаде направление за секцио.Аз така или иначе ще си раждам със секцио и то по желание.
Лек ден ви пожелавам!

# 197
Добро утро, мацки  Hug

Аз пия но-шпа (папаверин) при болки, магнерич (3 по 1), желязо (2 по 1) и Неоренал (2 по 1) едно за бъбреците  ooooh! Гинипрал не са ми давали засега, но в болницата го предписваха при контракции. Само не помня от кое томчно се получаваше сърцебиене, което не трябвало да ни тревожи  newsm78

По отношение на мъжете, аз съм малко дзвер и съм на принципа, където и да ходим, да сме заедно  Embarassed Естествено има случаи, в които аз с приятелки, пък той с приятели, но определено са много редки и естествено изобщо не са ми приятни неговите срещи Rolling Eyes, но ме успокоява, че всички негови приятели са и мои близки приятели и все се надявам, каквото и да става, да не разбирам, защото ми се струва, че това ще ме съсипе. Не че няма да го преживея, но ще е тежко. Завиждам благородно на всички, които са над тея неща и не са ревниви  Embarassed защото това е правилното поведение според мен - да не ти пука.

Ама че го подкарахме съботно  Wink Пожелавам ни приятен и уютен ден, нищо че времето е малко кофти  Simple Smile

# 198
dorabella на видеозона се вижда доколко бебето е надолу или нагоре. При мен още като ме видя и каза да заминавам на стола за да види колко см. е разкритието. Така, че споко явно при теб няма такава опасност. Сега нямам разкритие и болки само контракции, но съм на лекарства...

Момичета искам да ви попитам - имаме ли мами счетоводителки  сред нас newsm78
Вчера разговарях с две и ми дадоха много различна информация.
Въпроса ми е - мога ли да ползвам болнични след като нямам навършени 6 месеца работа?
Сама се осигурявам от 03.07.

# 199
Добро утро!!! Hug  bouquet

Днес ми е баш съботно... Mr. Green За пръв път в живота си спя до 10ч..Е,като изключим спането след едновремешните купончета  Blush
bibi_iv не сме те забравили Hug ,нито пък нежното цвете.Ще ви добавя в списъка,дори си мисля,ако и другите мами са съгласни,да направим срещата в 12.00,за да можете и двете да дойдете.Предполагам,че нежно цвете ще може да се измъкне вместо в 1,в 12 в почивка... newsm78. Така ще го измислим,че да можем всички да се видим.И напротив,аз мисля,че е редно да се съобразим с вас,защото все пак вие работите,а ние сме свободни по всяко време...

# 200
Добто утро дами,

тук е изгряло едно съботно слънчице, но съм сигурна , че навън е  cold
Фокси и за мен тази нощ беше най-ползотворната от към наспиване. Явно съм била толкова изморена, че дори и до тоалетна не съм ставала, не съм се пробуждала изобщо и станах в 9.30  newsm44

Сега чакам милото да се посъбуди и да излезнем, че хладилника ни прави ехо, а и други нещица трябва да напазарим.

По въпроса за излизането- моя мъж го прави много рядко, но винаги ме е канил да отида и аз. Случайте, в които той излиза сам означава, че аз не съм искала да се присъединя или е излязъл служебно. Не мога да кажа, че ми е приятно да се прибира в 4-5 часа и подпийнал, доста се притеснявам през това време и не толкова защото мисля, че е някъде с някоя, а защото си познавам диваненцето и колко много му знае устичката   Wink

Момичета кажете коя от вас ще ходи утре на лекцията на Майчин дом, за да знам за кого да се оглеждам  Simple Smile

Присъединявам се и към въпроса на Darima за разкритието - то може ли да бъде видяно на видеозон или единствено при гин. преглед  newsm78

Лек и ползотворен ден   bouquet

# 201
^desika^ на мен доки ми го видя при гин.преглед,затова и веднъж в месеца имам такъв,защото бях с разкритие 3 см и с контракции още от 4 месец,но сега вече всичко е ок,като изключим контракциите,които обаче не са толкова чести...

# 202
Фокси и аз контракциите си ги влача от началото, но в последнот време освен тях усещам и някакви други странни неща все едно стават там долу. Но не знам как да го обясня - все едно някакви бодежи, но от вътре - странно е. А да не говорим, че почти всеки ден болките, които изпитвам са като менструални. Но когато казах на доки за всичките тези оплаквания, тя каза, че няма нищо тревожно и да си пия Но-Шпа. Не ме прегледа на магарето. Което ми напомня, че на мен все още и цитонамазка не са ми взимали, а доколкото знам е задължително.
Но в началото нали бях все с възпаление, гъбички - какви ли не и поради тзи причина все я отлагахме.

# 203
  • Пловдив
betunga ,болнични може да ползваш винаги.Но за да ти ги плати НОИ трябва да имаш 6 месеца осигурителен стаж.Ако го нямаш,ползваш боблничен,но НОИ няма да ти преведе пари.
Нямаш ли предишен стаж?Той също се взема предвид.Ако за първи път се осигуряваш от юли месец,нямаш 6 месеца и НОИ няма да ти плати.

# 204
# 205
Добро утро,момичета!
Сега Betunga ме подсети,че вчера на прегледа докторката ми обърна внимание колко много място му остава на бебето "отдолу".Та може би наистина ако бебето стои ниско,тогава има риск от натиск и разкритие и се налага и гинекологичен преглед.
Tiffani,моят апарат също е Канон и нещо ми се върти из главата,че в комплекта имаше специален диск,който инсталирахме на лаптопа за да може да се осъществи връзката.Даже съм почти сигурна в това.Не може в книжката с упътването да не е обяснено!

Браво,пловдивски мами за бързата организация!Весело да си изкарате и задължително да ни направите съпричастни!Desika аз мисля утре да отида на лекцията за кърменето,та ще се търсим взаимно Hug

Не се ядосвайте,че мъжете искат да излязат малко в мъжка компания!На мен ми се струва съвсем нормално,въпреки че моят пък не иска да ходи никъде сам!Дори когато се опитвам да се измъкна,че се чуствам тежка и тромава и не ми се излиза,започва да ме убеждава,че ще стоим малко и т.н.Естествено,после не му се тръгва LaughingЕдинственото място,където с нетърпение ме зарязва,са пистите...горкия,първите спускания с мен едва се удържа да не ми избяга и след като се адаптирам хуква към недостъпните за мен писти! JoyНо аз и не протестирам много,че като ме гледа все правя някакви глупости и понякога се пребивам..

# 206
Фокси и аз контракциите си ги влача от началото, но в последнот време освен тях усещам и някакви други странни неща все едно стават там долу. Но не знам как да го обясня - все едно някакви бодежи, но от вътре - странно е. А да не говорим, че почти всеки ден болките, които изпитвам са като менструални. Но когато казах на доки за всичките тези оплаквания, тя каза, че няма нищо тревожно и да си пия Но-Шпа. Не ме прегледа на магарето. Което ми напомня, че на мен все още и цитонамазка не са ми взимали, а доколкото знам е задължително.
Но в началото нали бях все с възпаление, гъбички - какви ли не и поради тзи причина все я отлагахме.
Бодежи и аз имам,но и аз никога не съм можела да обясня на доки какво чувствам.Въпреки това /незнам какво е разбирал от обясненията ми/,но си ме гледа както всеки нормален път и не ми казва нищо обезпокоително,ако не се налага.И на мен ми каза като почувствам болка да пия Но-шпа.Незнам newsm78 сигурно е нормално.Между другото сега на последния преглед той ми каза,че шийката ми вече е подготвяла за родилния процес newsm78,което незнам какво точно трябва да означава,при положение,че остават още 2 месеца,но...той си знае.

# 207
Здравейте и от мене,и аз се записвам за пловдивската среща,когато кажете тогава,аз постоянно съм свободна:)Аз вчера бях на преглед и доки каза че всичко е наред и даже само 1 кг съм качила за 2 седмици,направо доки беше много доволен от мене,но сигурно за сметка на това,другия път като отида ще съм качила двойно или тройно Crazy

# 208
Аз мисля, че бебо все още си има място в коремчето, защото го чувствам как се върти. Даже диването вчера ми изкара акъла, защото явно се беше завъртял с гръбче към корема. И не го усещах по сумати часове, а след обяд и вечерта до към 11 изобщо. И започнах аз да го побутвам от тук от там ама нищо. Нито помръдва , нищо. Даже мъжът ми, който все се кара да не тормозя съкровището по този начин и той започна да го побутва. Адски мн се стреснахме и бяхме решили да ходим на доки. Но първо решихме да се опита със слушалката да чуем нещичко / преди около седмица мисля, че доловихме едно равномерно тупкане, но много приглушено/ Слага той слушалката и започва да слуша, в първия момент нищо, ама тя ледена и изведнъж малкото човече като удари силно чак корема подмести. И точно след половин час вече си правеше гимнастиката.

Аз най-вече се панирах заради тия нещица където ги чета, че трябва да се обръща внимание на активността на бебетата в момента и че не трябва да отчитаме по-малко от 10 движения на час  newsm78 Ами аз понякога и по 2-3 часа не го усещам. Той може да си мърда, но да е завъртян или просто по-лекичко да се движи. Уф, не знам ама до края май ще си ме гонят параноите.

И подсещането за утре:На 30.11.2008 от 09.30 ч. в Майчин Дом, София, ще се проведе лекция на тема „Начало на кърменето и първи дни с бебето”.  Събираме се на главния вход.  За закъснели - тел. 0896 418 488 (телефонен номер на кабинета) – ще излезе някой да ви посрещне.ч

# 209

Elfita благодаря ти за отговора. Имам 5 месеца прекъсване преди 03.07 през този период съм си плащала само здравните осигуровки   newsm78 иначе трудова стаж много - все пак съм на 36 годинки.

Общи условия

Активация на акаунт