Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 563
  • 634
  •   1
Отговори
# 150
  • България Сливен
Благодаря за отговорите!

# 151
  .......   Между другото,по нея вече правя и Зелник,и КартоШник.... Wink Получават се страхотни.По-късно ще покажа и снимки. Simple Smile

Непременно дай рецептичките, за разлика от тиквениците, зелници и картошники обичам.  bouquet
  Ей го,зелника!Сега се сетих,че заливката му е по-различна.Но не е фатално,да се направи същата,като на тиквеника. Peace

# 152
снощи  го   правих- страхотен тиквеник

# 153
  • София
Селма, каква е заливката на зелника? и все се чудех, с кисело или прясно зеле?

# 154
Селма, каква е заливката на зелника? и все се чудех, с кисело или прясно зеле?
  С прясно зеле.Снимката е линк към рецептата. Peace

# 155
  • София
мерси Simple Smile

# 156
# 157
 Селма, ако си правила този тиквеник с домашно точени кори, кажи как е по-добре- да се залива с мляко и яйца или да не се залива? А после с лимонов2ата глазура как стои въпросът?

# 158
  Не,не съм го правила с домашно точени кори.
  Виж началото на темата,там някой го беше правил с домашни кори..... Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 20:57 от Селма

# 159
  Доня Коприва,как си?Как е бебето? Wink Hug

# 160
Наистина тиквеника е БОЖЕСТЖЕН!!!  bouquet

# 161
  Доня Коприва,как си?Как е бебето? Wink Hug

Добре съм благодаря, и Анна е добре. Яде, спи...бебешки живот. Сравнително спокойно бебе е, засега поне.
Даже ме оставя да се вихря в кухнята...преди 3 дена правих тиквеника, но понеже ниога не съм в час пак нещо ми липсваше. започнах го и се оказа, че нямам канела, мъжът ми отказа да ходи до магазина и го направих така, само с индийско орехче. Беше много вкусен, но на мен определено ми липсваше канелата.
Мисля скоро пак да го направя, много добра рецепта!!!
...и дано този път да имам всичко Crazy Crazy Crazy

# 162
  Браво,Доня!!! Hug
  Честито ти бебче!Да е жива и здрава принцесата и да ти носи много радост! Heart Eyes

Дано друг път да имаш канела за тиквеника,при мен отива 1 пакетче! Wink

# 163
Наистина с готови кори става по-бързо, но аз предпочитам с домашно приготвени и тиквеника направен като вита баница.
А самата плънка се приготвя по следния начин:
Тиквата се настъргва и се задушава в тиган с масло и малко олио (за предпочитане от семки на грозде) докато омекне, като добавяте захар на вкус. Накрая се добавя канела и настъргани орехи и се оставя да изстине
Корите се намазват със смеска от разтопено масло и олио, слага се от плънката и се навива. Накрая намазвате с жълтък и печете докато придобие приятен златист цвят. 

# 164
Наистина с готови кори става по-бързо, но аз предпочитам с домашно приготвени и тиквеника направен като вита баница.
А самата плънка се приготвя по следния начин:
Тиквата се настъргва и се задушава в тиган с масло и малко олио (за предпочитане от семки на грозде) докато омекне, като добавяте захар на вкус. Накрая се добавя канела и настъргани орехи и се оставя да изстине
Корите се намазват със смеска от разтопено масло и олио, слага се от плънката и се навива. Накрая намазвате с жълтък и печете докато придобие приятен златист цвят. 
С домашно точени кори наистина е несравнимо по-вкусен. Така със задушена тиква не ми харесва, тиквата и захарта си пускат вода и разводняват плънката. Със сурова тиква е много по-добре, учудващо и за мен

Общи условия

Активация на акаунт