Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 572
  • 634
  •   1
Отговори
# 165
  • на брега на морето
Селма, от седмица ми се върти идеята дали БОЖЕСТВЕНИЯТ ТИКВЕНИК може да стане на щрудел?
Дай рецепта насам, сигурна съм, че имаш.   chef

# 166
ЩРУДЕЛ С ТИКВА

1 пакет кори
1 кг тиква
1 ч.ч. захар
100 г изпечени орехи
1 ч.л. канела
1 ч.ч. олио
 Приготвяне: Тиквата се настъргва на ренде и се поръсва със захарта, начуканите орехи и някоко щипки канела. В намаслена тава се разстилат две кори, полива се с лъжица олио и равномерно се разпределя по малко от плънката. Отгоре се нареждат отново две кори, плънка и т.н., като се завършва с кори. Нарязва се на квадрати и се полива с малко олио. Пече се в умерена фурна. Преди сервиране щруделът се поръсва с пудра захар.

# 167
   Доналд Тръмп, трябва ли щрудела да е по-сух  от тиквеника? newsm78 Нямам такава рецепта,за съжаление....Даже и ябълков щрудел все-още не мога да направя такъв,какъвто ми се иска... Sad А си го представям с хрупкава коричка и с мекичек ароматен пълнеж...... Crazy Crazy Crazy
  Или...... да пробвам този на Си Си. Thinking

# 168
  • на брега на морето
Селма, идеята ми беше да заменя тиквата с настъргани ябълки и всички останали
продукти да си останат. Знам, че оригиналният виенски щрудел дори се прави с
много тъничко нарязани ябълки.

# 169
  Иванка,да може така! Simple Smile Правила съм тиквеника и с ябълки,веднъж като не ми стигна количеството на тиквата......
  Хубаво е към ябълките да се сложи малко повече захар,според мен.Те ,като че ли,не са толкова сладки,колкото една тиква -цигулка.Зависи и от сорта де,но.....Ти си прецени,аз само подхвърлям идейка. Wink Бих добавила и смлени орехи ,и ,разбира се,канелка! Grinning

# 170
Само за млякото не разбрах. Писала си в продуктите за глазурата, че се слага 1/3 ч. ч. прясно мляко. Но в описанието при направата на глазурата не споменаваш нищо за млякото.

# 171
Само за млякото не разбрах. Писала си в продуктите за глазурата, че се слага 1/3 ч. ч. прясно мляко. Но в описанието при направата на глазурата не споменаваш нищо за млякото.

sonitasun, няма мляко в глазурата, пак ходих да гледам, това е дадено -
Цитат
за глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)

Иначе тиквеникът наистина е божествен! Heart Eyes

Сега видях, ме става въпрос за заливката, вероятно Селма го е пропуснала в обясненията.

# 172
    Не в глазурата,а в заливката се слага прясното мляко.
     Simple Smile Peace
    Точно така,Лабрекс!
    Сега ще видя,какво съм пропуснала..... Rolling Eyes

# 173
  Редактирах се! Peace
  Интересно,как никой досега не се е объркал заради този пропуск. Rolling Eyes  Laughing

# 174
  • сред люляците
Селма, правих тиквеника за пореден път. Този път прибавих смлени орехи и замених лимоновата глазура с подсладено прясно мляко. Мммм, много вкусно!

# 175
Селма и аз да се включа.Много съблазняваща рецепта.Чакам си обещаната тиква от едни приятели и ще го направя.Само да попитам може ли леко да се напои  със захарен сироп или тиквеника си става достатъчно сочен? Grinning

# 176
  Ива,ако спазиш точно рецептата,ще получиш доста сочен тиквеник. Simple Smile
  Сигурно си забелязала,че той има и заливка,освен това и се сиропира след изпичането.
  Успех!И дано ти хареса! Hug

# 177
Сиропирали се?Явно нещо не съм доразбрала. newsm78

# 178
  Глазурира се,де! doh  Laughing

# 179
моят е в фурната  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт