Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 709
  • 634
  •   1
Отговори
# 285
Селма, малко късно, но все пак благодаря за включването Laughing.
Направих го, опече се добре, заливката направих на око, както прецених, но не ми е изобщо сладък. Наръсих го отгоре с пудра захар, но не е достатъчно. Ще го видя утре как е охладен. И сложих орехи.
    Да забелязах,че на някои хора този тиквеник не е достатъчно сладък....Просто друг път трябва да се сложи повече захар.
    Освен това,като добавяш орехи,трябва задължително да прибавяш и допълнителна захар.Нали те не са сладки,както тиквата. Simple Smile

# 286
    МНого се радвам за всички,на които угодих с рецептата! Grinning
    Пожелавам ви весели празници!Много светлина и любов във вашите домове! Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 287
Селма, малко късно, но все пак благодаря за включването Laughing.
...Освен това,като добавяш орехи,трябва задължително да прибавяш и допълнителна захар.Нали те не са сладки,както тиквата. Simple Smile

Не виждам връзката, но няма значение. Имах предварително смесена канела със захар, и отделно върху корите ръсих по две чаени лъжички. Но определено не е достатъчно. Чудех се дали ако направя захарен сироп и залея, няма да оправя малко положението. Утре сутринта сигурно ще го направя.

# 288
  Полинка,нали орехите не са сладки.Те един вид разреждат сладкия вкус на тиквеника.Това имах предвид. Simple Smile

# 289
  Полинка,нали орехите не са сладки.Те един вид разреждат сладкия вкус на тиквеника.Това имах предвид. Simple Smile

Peace
Ще провам някак да си го подсладя, че ще го нося утре на едно място.

# 290
polin_a,
със сиропирана гореща заливка /около 100-150 мл/ би трябвало да успееш да засилиш захарния вкус Peace
само че после изчакай поне час- два, за да попие добре!
За всички, които приготвят постни блюда за Бъдни вечер / а и за веганите/, бих искала да споделя моето постижение. Simple Smile

За първи път правя тиквеник и си избрах рецептата на Селма!
Благодаря й за невероятната рецепта и още  по - невероятното обяснение- лесно, нагледно и супер разбираемо!
Понеже за Бъдни вечер вкъщи приготвяме само постни ястия, промених заливката.  Simple Smile
Залях тиквеника докато беше още горещ, с топъл сироп от ошаф!!!
Попи и след 4 часа наръсих с пудра захар!
Получи се великолепно!!!!!

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 00:06 от realist

# 291
 Реалист,много ти благодаря за включването! Hug
 Наистина не знаех,как да помогна на Полина.Дано твоя съвет й свърши работа! Simple Smile

# 292
Направих го, чудесен е! Голямо благодаря за рецептата!
Следващия път ще добавя орехи и вътре. Сега настъргах отгоре, малко преди да е готов, и беше екстра.

# 293
Кажете ми, момичета, как да направя сиропа. Имам два часа, и после още малко, докато почне да се яде, така че ще има време да попие.
Примерно 1 чаша вода, с 1 чаша захар ок ли е?

# 294
polin_a ,

не съм сигурна какво да ти кажа, за да не те подведа. Ако наистина обичаш да е много сладко, нещо като ориенталските сладкиши, може би съотношението  1:1 /захар:вода/ ще ти допадне.
На мен ми се струва прекалено сладко.
Още повече, че вече в сладкиша има захар.
Мисля, че е по- добре да сложиш половин чашка захар към една чашка вода. Peace

Желая ти успех и да се насладите всички на отличния резултат!!!! Simple Smile

# 295
  • на брега на морето
Весела Коледа на всички!

Направих вчера Божествения тиквеник на Селма. Не стана като миналата година, т.е. не бухна, а се получи тъничък. Не сложих достатъчно захар в корите и много тиква.Понеже сбърках и я настъргах на едро вместо на ситното ренде и се наложи да я задуша. Сурова, както препоръчва Селма е идеалният вариант. Но! Това изобщо не ми попречи - толкова много изядох от него, че през нощта ми прилоша. Не сложих лимоновата заливка, защото не обичам много-много киселия вкус и не направих заливката с яйцата, защото Милото не бива да ги яде. Все същият Божествен тиквеник си остана. Много е вкусен. Селма  Hug

# 296
Селма, отново направих твоя тиквеник и отново стана чудесен. Даже днес ще занеса и на свекърва ми от него.

Весела Коледа!

# 297
polin_a ,

не съм сигурна какво да ти кажа, за да не те подведа. Ако наистина обичаш да е много сладко, нещо като ориенталските сладкиши, може би съотношението  1:1 /захар:вода/ ще ти допадне.
На мен ми се струва прекалено сладко.
Още повече, че вече в сладкиша има захар.
Мисля, че е по- добре да сложиш половин чашка захар към една чашка вода. Peace

Желая ти успех и да се насладите всички на отличния резултат!!!! Simple Smile

Благодаря за мнението  bouquet! Аз вече направих сиропа, залях тиквеника и дано вече си угодя ooooh!. И дано не се наложи да го ядем с лъжицата накрая Laughing.

# 298
Да се отчета и аз  Laughing с този превъзходен тиквеник  CrazyСелма   bouquet
Днес  го направих и стана направо -супер,у дома по принцип не ядем много сладко и този ни е добре,сложих и орехи  захарта която сложих между всяка кора е 1,5 ч.л.и тиквата я ударих /настъргах/ на едро ренде ,да спомена че и самата тиква беше много сладка в ненастърган вид -даже си похапнах сурова:crazy: Сетих се да снимам след като вкусих  първото парченце  Grinning

# 299
   kalinikol,аплодисменти! smile3501
   Истинско блестящо представяне! Hug

Общи условия

Активация на акаунт