Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 315 294
  • 634
  •   1
Отговори
# 60
  TheNMaster ,благодаря ти за включването!Предположих,че все ще имаш някакво трикче!
 Жанета,ако искаш пробвай,както казва Мастера,със 1-2 щипки сол.....и изтикването....
 Явно аз досега не съм попадала на кой знае колко сочни тикви....Обикновено купувам "цигулки",защото те по-лесно се белят и се режат.Не знам,дали формата има връзка със сочността? newsm78
  В рецептата на Емили присъстват и галета,явно за да попият сока на тиквата,но аз не слагам от тях и пак става хубаво..... newsm78

# 61
Селма, Мастер благодаря ви за съветите newsm51
Относно тиквата-ами тя беше от тези белите, защото само от тях има масово(цигулката не съм пробвала, но може би трябва и от нея да купя) А тази бялата тиква явно трябва да и изцедам сока както Мастер  е казала с малко сол и да се отцеди. Ще пробвам непременно...даже може и тази вечер защото тиквеника почти го няма и имам още сурова тиква. Като пробвам със солта ще споделя как е станало. Но явно тиквата ми е много водниста...... Благодаря ви момичета newsm51

# 62
Момичета,да знаете,че с тиква цигулка или друг вид жълта тиква(кората),тиквениците стават по-вкусни.Заради месото им.
Божеее как го написах  ooooh! hahaha
Абе на жълтите тикви месото е по-нежно отколкото на белите....Дано сте ме разбрали....

# 63
Момичета,да знаете,че с тиква цигулка или друг вид жълта тиква(кората),тиквениците стават по-вкусни.Заради месото им.
Абе на жълтите тикви месото е по-нежно отколкото на белите....Дано сте ме разбрали....
Аз те разбраз и непременно ще си потърся тиква-цигулка за да направя с нея тиквеник...явно има огромно значение каква е тиквата. Те на цигулката и казват още баничарка-защото е хубава за баници-и явно старите баби са прави като са ми казвали, че за баница(пък и тиквеник) е хубаво да се използва само тиква-цигулка. Ще си взема урока. Благодаря за съветие smile3525

# 64
Аз си останах без тиквеник...и само ви чета и преглъщам Rolling Eyes
Приковаха ме към леглото и абсурд да стана да си направя, а няма кой друг...

# 65
   spoko
    Доня Коприва,дано не е нещо сериозно!А тиквеника ще почака !
    Ако много ти се яде,обаче,свиркай!Ще ти го доставим! Hug
    Кат' бременеех,умирах за баница и то не каква да е,а от тези дето се продават в подлеза на НДК!Знам,каква мъка е! ooooh!

# 66
   spoko
    Доня Коприва,дано не е нещо сериозно!А тиквеника ще почака !

ааа не е толкова чак сериозно, но ми падна тапата и сега всеки ден ми е подарен, а бебка трябва да изчака поне още седмица - десет дена и не трябва да ставам от леглото дори...
Ама ти внимавай с предложенията.... Laughing

Мисля като заместител да помоля мъжа ми да метне малко тиква във фурната...не е същото, но все е нещо Blush

# 67
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ох,откога точа лиги в тази тема,всичко имам,и тиква,и кори,само време нямам Sad.Ама скоро ще го пробвам,няма само да преглъщам.

# 68
  • Разград
Ох,откога точа лиги в тази тема,всичко имам,и тиква,и кори,само време нямам Sad.Ама скоро ще го пробвам,няма само да преглъщам.

И аз така,все покрай тикви се въртя.Днес най-накрая си купих тиква-бяла беше.Обелена,нарязана,ще правя тиквеника в събота или неделя.Не издържах и си опекох малко тиква,страхотна беше,ама много вкусна.
По повод сочните тикви,тази вечер си говорим със свекърва ми за това и тя ми кажа,че първо поръсвала с мъничко захар да си пуснела сока,изцеждала я и така я печала.
Днешната ми беше от сухите,до сега не бях попадала на такава.При печенето пусна мноого малко вода.

# 69

Ама ти внимавай с предложенията.... Laughing

Внимавам!  yes Затова не ги пускам току така,да знаиш! Hug

# 70
Аз искам пък да споделя с вас, че наскоро ме почерпиха с "тиквеник" и с въпроса - открий с какво е правен ...............оказа се че баницата е с моркови а не с тиква  Shocked - беше страхотен на вкус морковения "тиквеник"  Crazy

# 71
Аз искам пък да споделя с вас, че наскоро ме почерпиха с "тиквеник" и с въпроса - открий с какво е правен ...............оказа се че баницата е с моркови а не с тиква  Shocked - беше страхотен на вкус морковения "тиквеник"  Crazy
ХА....Не бях чувала  Laughing Laughing Laughing Laughing
Може би морковите в комбинация с канелата да "прикрива" вкуса....Интересно!
Благодаря ти,че сподели.Никога не бих се сетила за такава замяна  Laughing Laughing Laughing

# 72
  Някога прабаба ми ме лъжеше ,че тиквеника не е тиквеник ,а ''морковник'',само и само да го опитам!Кой знае защо ,като малка,абсолютно не понасях тиквата! Sick
  Но сега е различно! Laughing

# 73

Според баба ми ако тиквата е от кръглите, трябва да е с грапава кора. Тогава била сладка и вкусна.

# 74
Аз днес се оказах заложник вкъщи  Cry . Забравила съм си ключа в колата и милото сутринта е заключило и е тръгнало.
Твърдо бях решила днес да направя този тиквеник, а нямам всички необходими продукти newsm45

Общи условия

Активация на акаунт