ДиаманД, КУРМИТ и мензУСТРАЦИЙ- бисИритИ 25

• 26 559
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Може ли да помоля някоя притежателка на съвременен тълковен речник да ми пусне тук тълкуванието на "свободия" и "слободия", че ми стана интересно има ли ги и двете като нормативен вариант и дали има разлика. Предварително благодаря.  Hug

слободия ж., само ед. Разг. Пренебр. Разпуснатост, разпасаност, беззаконие. Това не е свобода, а слободия.
(Тълковен речник, изданието е от 1994г.)
"Свободия" не намерих.

# 91
  • София
Много правописни грешки в изречението няма, но просто ми прозвуча странно: "То моя мъж не яде месо, само кюфтета, кебаБчета и луканка".

# 92
  • София
Много правописни грешки в изречението няма, но просто ми прозвуча странно: "То моя мъж не яде месо, само кюфтета, кебаБчета и луканка".

Ми те кИфтетата са зеленчук, я!

# 93
  • София

Ми те кИфтетата са зеленчук, я!
Ама опитах се да обясня аз, че и кучешкото е месо, но съфорумката не ме разбра правилно.

# 94
  • София
Лелеееее, колко много сте изписали за два дена Shocked....а спрете се деее.... Mr. Green
Не мога да не се запиша и аз в новата тема, защото... бът ай българче оставам по душа сърце енд боди.... Joy

# 95
  • Далечният изток
Цитат
Аз попринцеп съм вярващ човек

Цитат
Много от играчките на децата също ги няма при положение че не са изнасчни нито хвърлени от терасата.

# 96
летература  Rolling Eyes

# 97
"Педиатърa ще бъде същата която ни е сега, по принцип съм много доволна от специализма и но като човек е малко на моменти."
Без коментар за липсата на запетайки, несъгласуването по род и въобще... без думи. А по принцип е грамотна жена...  newsm78

# 98
"Педиатърa ще бъде същата която ни е сега, по принцип съм много доволна от специализма и но като човек е малко на моменти."
Без коментар за липсата на запетайки, несъгласуването по род и въобще... без думи. А по принцип е грамотна жена...  newsm78

СпециалиЗка.  Peace

# 99
  • BG
Цитат
постелки за повиванв и възглавничка за къпане +термомерър рипка

# 100

лете-ратура,  зиме-ратура... tv

# 101
Цитат
постелки за повиванв и възглавничка за къпане +термомерър рипка

От много рипане да не се счупи този термометър  Joy

# 102
Цитат
запискам одеалцет под матрака от въртешната страна а отвън съм му зашила връзки като на обиколниците и го връзвам за решетката. така си се върти свободно, но под него и не може да го махне.

Направо и аз ще започна да пискам!

# 103

лете-ратура,  зиме-ратура... tv
аз си обяснявам по следния начин това недоразОмение. Ако "летера" значи буква, а тура- нещо като "да ти го туря", то "летература" значи "тургам букви"

# 104
Случайно попаднах на този форум и след като  прочетох някои мнения в така наречения "черен списък" на лекърите в Бургас се ядасях и се регестрирах само за да кажа своето мнениекоето ми хрумна извиднъж: " Пикли! От деца зиме и лете ходят с голи кореми и кръстове.Пушат цигари от десет годишни до в момента в който влезнат в родилното.Дрогират се и с наличието на плод в корема.И на края докторите им са виновни, че са неспособни да износят едно дете............ Лиглите ходят на консултация на 60 км -до Пловдив,там били най големите генеколози/или рушветаджии/ при наличието на две общински болници на по 20 км поне с по 2-3 генеколога.Но в крайна сметка се отличават коренно децата ,чиито майки водят по скромен начин на живот/имам придвит цигари,алкохол,наркотици-в малкия град всичко се знае/ и другите ,пък където и да са родили........

Общи условия

Активация на акаунт