Мъжът Козирог

• 135 797
  • 880
  •   1
Отговори
# 540
az sym si, Нелка, радвам се, че ви допадам и развеселявам Hug cheers

az sum si...започвам да си отговарям, защо и аз привличам патологии....ще да е от асцендента Козирог Whistling Ти къде прочете това за асцендента.

Прави ми впечатление, че връзките и отношенията с жените по-скоро са нещо, което трябва да имат, нещо, в което трябва да са добри. Дава престиж,прави ги вървежни, показва способности в свалянето на жени.
До сега не се бях замисляла над това, но си права. Наистина сякаш на Козирозите им е по-важно да покажат, да се изфукат каква готина и интересна жена/приятелка имат. Без да се замислят аджеба пасват ли си или и не.  Моят явно направи точно това Tired А после ми се дразнеше, че не съм обикновена женица без претенции.

Момичета, тук сте абсолютно прави. На банкетите на моя козел като ходим, задължително се глася, за да може той да се перчи с мен....и цяла вечер да не ми обръща внимание... и неговите колеги идват и ме канят на танц... После моя развива комплекси... "Ама моите колеги ме попитаха защо това (тоест аз) хубаво момиче е с теб?"  Crazy

# 541
И аз да се включа, тъй като имам какво да споделя Simple Smile

Аз - девойка близнаци, 24 години, а той - козирог на 34 години. Мога много смело да заявя, че предвид опита ми досега, който не е малък, но не е и кой знае колко голям, с по-отговорен мъж досега не съм се сблъсквала. Това е първата ми връзка с толкова голяма възрастова разлика, но абсолютно по никакъв начин не е пречка. Още не живеем заедно, но през по-голямата част от седмицата съм при него (има си самостоятелно жилище), имам много неща в тях оставени. И двамата мисля, че искаме да завижеем съвсем заедно, но усещам едно смущение от негова страна да ми го каже, "за да не ме притисне и притесни", и го прави лека полека - "остави си това/онова в нас, за да ти е по-удобно", "ето ти ключовете днес, понеже ще се прибера след теб" и всякакви такива малки намеци. От моя страна не смея да съм малко по-нахална, да ми се чуди човек.

Моят козирог е доста романтичен по отношение на мен. Личи му, че му е нетипично и не му се е случвало досега, все едно се учи тепърва, но определено му идва отвътре. Има си го момента на хвалене и перчене с мен, обича да се хвали и разказва някакви неща за мен (поне това ми споделят всякакви хора около нас). Прави ми впечатление, че е отговорен към хората, които обича и харесва, винаги би ти помогнал без дори да го помолиш. За сметка на това той хич не иска ти да му помагаш, дори за малки и незначителни неща. Много е самостоятелен. Винаги е убеден, че "Всичко ще е наред" и действително нищо не може да го бутне и смути. Относно "стиснатостта" - не бих могла да кажа, че е такъв, но пак мисля, че това е по отношение на мен. Никога не ми е позволявал да платя нещо аз - екскурзии, вечери, излизания наляво-надясно, покупки от магазини за дома и домакинство и така нататък. Вариант аз да поема някоя сметка е, ако изненадващо го изпреваря или просто му занеса някоя покупка, трябва да го поставя пред свършен факт. Не му идва отвътре да харчи за дрехи и всякакви неща свързани с него самия. Сам си се пере, глади, подрежда, оправя и тн. Определено човек не би се усъмнил, че би могъл да се справи сам. Работи много и му се получава и то в професия, в която няма шеф и всичко си зависи от него. Не е особено емоционален като цяло, но умее да показва привързаността си по друг начин. Изглежда перфектно за годините си - далеч по-млад отколкото е, има особен младежки  блясък в очите, определено хваща окото на женското съсловие (и го знае), но не си позволява никакви закачки и забежки.

Това, което сам казва за себе си е, че е много (дори прекалено) инертен, не особено идеен и въодушавляващ се от различни неща. Точно и затова твърди, че ни се получават нещата между нас - аз съм тази енергия, която на него му липсва и има нужда, а той на мен - последователността и организираността.
Истината е, че по-добре не съм се чувствала във връзка досега, надявам се това и да продължи още дълго време. Определено се учим един от друг и се надграждаме като отделни личности и заедно.
Мога още доста да споделя, но не искам да ви отегчавам на този етап Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 19:11 от micuranka

# 542
Не искам да съм лош пророк, ама не избързвай със заключенията. Надявам се твоят Козел да е по-различен от мнозинството подобен добитък, но чакай да дойде моментът, в който и ти ще свалиш розовите очила и пеперудите в стомаха се кротнат.  Hug

# 543
Разбира се, че имам едно наум. Научих се на голяма доза недоверие, но не мога да си изкривя душата и да си призная, че съм много очарована от нещата, които съм видяла до сега от него Simple Smile
А относно пеперудите в стомаха си мисля, че отдавна мина "голямата вълна" - заедно сме от почти година и много лека-полека стигнахме до фазата, в която сме. С нищо не сме избързвали и пренасилвали  Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 15:23 от micuranka

# 544
micuranka, много ми беше приятно да прочета поста ти- реалистично, аргументирано и позитивно написано. Пожелавам ти и занапред пълно удовлетворение, може твоят екземпляр да е читав.

Моите впечатления от зодията се основават предимно на един човек- близък приятел на мъжа ми. Много си помагат, не си мерят услугите кой кога и колко е помогнал.
 Той е честен, разбран, с чувство за хумор, умерен и винаги на място говори, доста интуитивен , не минава мярката, винаги учтив и гостоприемен, любезен с жена си /тя простее, неинтересна е като събеседник , бледнее до него отвсякъде, но е добронамерена/ .Този човек върти много къщна работа и не мрънка, не се изтъква,не кара жена си да се чувства задължена, но съм чувала от трети лица, че въпросният Козел  е с труден х-р- най-вече на раб.място- в голям мъжки колектив само с моя мъж се сближи и само с него мели брашно, наложи се впоследствие да се измести на др. подобно раб.място,защото влизаше в умерени словесни разправии с колеги, някак прекалено принципен и втелясващ бил. За недотам важни неща се връзвал,спорел, не се давал .... Не го долюбваха.
 Аз , обаче, обичам да говоря с този човек, не се спираме от хапливи престрелки, все "се заяждаме" с него, но ни е забавно и на двамата. С голяма доза хумор е всичко. Друг не ми удържа на "езика" и хумора, този успява да ми влезе в тона.

# 545
*Камея, благодаря ти Simple Smile

Аз , обаче, обичам да говоря с този човек, не се спираме от хапливи престрелки, все "се заяждаме" с него, но ни е забавно и на двамата. С голяма доза хумор е всичко. Друг не ми удържа на "езика" и хумора, този успява да ми влезе в тона.
Същите сме и с моя приятел - за първи път се сблъсквам с мъж, с който мога да споря и то имам предвид в добрия смисъл. Всеки се изказва, аргументира се, изслушваме се и приемаме чуждото мнение, дори да е различното от нашето собствено. А леките "заяждания" са ни най-любими. Имаме отборна игра - в различни ситуации знаем кой по-добре и успешно би се справил и го оставяме той да действа Blush Не знам по-скептично насочените към тази зодия дами как биха го изтълкували, но не е и като да не съм чувала доста пъти "Права си" и чрез действията си след това да е доказвал, че наистина го мисли.

Не знам докъде ще се развият нещата, но наблюдавам една особено забавна ситуация последните 2 месеца. Обръща се понякога към мен с "госпожо", на което аз отговарям, че не съм или правя някакви леко намусени физиономии, и ме контрират с неща от типа "Засега не си, моето момиче", "Все още не си" и "Няма да е задълго". Ето ви друга конкретна ситуация - когато се запознахме той беше с шапка, която на мен изключително много ми харесва как му стои и ми е слабост, ако мога така да се изразя. Оттогава не я е носил, за което много пъти съм го молила и бъзикала, но напоследък ми се отговоря, че си е измислил специален повод, за който ще я сложи, когато най-малко очаквам. Е не знам дали блъфира, но определено не ми липсва въображение  Laughing Sunglasses

Дано да излезе от читавите, определено съм много положително настроена към него конкретно и принципно към всички козирози, които познавам, а не са малко. Може би пък аз мога да се разбирам с тях и намираме общ език, знае ли човек  Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 19:02 от micuranka

# 546
  • Пловдив
micuranka, все едно си описала моя мъж  Heart Eyes
Той е козирог, аз - близнаци. Разликата ни е почти 8 години. Заедно сме повече от 10 години, женени сме от почти 6. Не познавам по-отговорен, по-добър и по-отдаден на семейството си човек. Разбираме се само с поглед.  Допълваме се прекрасно. Да, доста е инат, аз също не падам по гръб, но не сме имали някакви неразрешими конфликти. Ако се скараме за нещо, обикновено е за някоя глупост и веднага ни минава и на двамата Laughing  Децата го обожават, а и той знае как да им угажда. Случвало се е чужди деца да му казват тати, след часове игра с него  Joy  Не мисля, че бих могла да попадна на по-свестен мъж от него!
Пожелавам такова щастие и на теб bouquet

# 547
Здравейте Simple Smile

Няма да се представям, но да знаете, че чета темата с интерес! Минах е цялата и на места супер много се смях. Аааа мъж козирог съм де Simple Smile

Реших да пиша и аз покрай последните постове от "близнаците"... Навсякъде все чета за несъвместимоста на близнаци и козирог, а тук виждам, че май няма такава закономерност и са факт доста дълги връзки. Харесал съм си и аз едно момиче, но комуникацията ни е почти нула Sad Усещам е толкова далеч и различна, че просто не знам как бихме заработили на една честота.... А е толкова красива, умна и приятна че... Няма нещо в нея, което да не харесвам и това направо ме стресира. Ако останем само двамата направо оглупявам и се чувствам тотален идиот Sad 

Как мислите ? дали жените усещат, че мъжете оглупяват в тяхно присъствие ? или си казват "този наистина е тъп" ? хахах Grinning

Не знам и аз защо пиша всичко това, но пък имах някакви свободни минутки : ))

Интересно ще е някой да сподели и провали между тези два зодиакални знака ?

# 548
  • Пловдив
Моят Козирог ми е разказвал, че в тинейджърските години точно така е губел ума и дума при среща със едно от момичетата, в които е бил влюбен. Нещата не са се развили, защото явно на нея не и е допаднало такова поведение.
Аз също имам подобен случай, но не с козирог. Сваляше наред всяка (стрелец-типично за зодията му  Mr. Green ), за която му беше все едно, но пред мен не можеше да обели и дума. И това продължи доооста дълго. Ако не бях влюбена до уши, в никакъв случай нямаше да го чакам  Naughty
Та моя съвет е да се пречупиш някак си и да действаш. Вероятно звучи лесно на думи, а е трудно когато не ти идва отвътре, но щом толкова я харесваш, не виждам друг начин. Е, освен ако не ти се нахвърли тя  Mr. Green  Но ако е от моя вид близначки - не се надявай. Винаги показвам на човека, когото харесвам, че имам чувства към него, но от там нататък оставям нещата в негови ръце Naughty  Laughing
Успех Hug

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 20:24 от Василиса Прекрасна

# 549
Хехе, зарадитематавлизам , ти не си типичният козирог явно Simple Smile Аз съм забелязала, че като искат, се борят за благоразположението на дадена личност, която е събудила интереса им все едно се борят за някаква позиция в работа Simple Smile Може би и за това дамата телец се чувства излъгана от този козирог. Не се знае каква им е целта, може само за да те вкарат в леглото да ти изиграят такава постановка, че свят да ти се завие. Имат много тъмна страна и си падат доста психопати. Видите ли такъв козирог, който се отдава на тъмната си страна - бягайте на далече. Благородно завиждам на дамите, които се изказаха ласкаво за козирозите, явно тези представители на зодията са били достатъчно интелектуално и емоционално интелигентни, че да се отърсят от повечето си недостатъци и тъмни страни. Те описват козирога, точно такъв, какъвто трябва да е - осъзнат, емоционален, интелигентен. Доста от тях въобще не достигат такова ниво и си остават на ниво ежедневни игрички, интриги, лъжи, с цел постигане на настоящи цели. Толкова ми е сладко като слушам за намеците за бъдеща госпожа и шапката, аз със моя се разбрах, че след 8 години или да събира пари и да купува пръстен, или ще му покажа вратата, но такива намеци и въобще минаха 6 месеца сигурно и все едно не сме водили този разговор. Скоро може да му туря края и ако ще най-хубавия пръстен да е купил, или да иска да купи. Всяко сладко нещо може да загорчи до болка след твърде много чакане....

# 550
Страхотна зодия, стига човекът до нас да е стойностен и да заслужава това, което можем да направим
За романтиката е малко 50/50. Не забравяйте, че за да е романтична връзката, трябва да участват и двете страни Не само единят да разчита на другия, но не е въпрос на зодия. Просто мъжете НЕ сме романтични и си падаме по по-грубите неща. За пестенето мога да кажа, че лично аз, никога не си стискам парите. Дори обичам да черпя, НО парите за глупости никога няма да си дам. Изкарвам доста над средната заплата в Бг и скоро гледах един iPhone в един магазин. Имам парите, но не бих ги дал за нещо, което ще ми свърши същата работа като това, което имам в момента - повиквания, Вайбър и календар за задачите. Но отново чух реплика - "бе айде бе, толкова пари изкарваш". Изкарвам, но или ще ги инвестирам в някоя друга акция, или ще отида на екскурзия с любим човек. Същото е и с колата-стара, но с всички основни екстри и ми върши перфектна работа Минах с едно пребоядисване.
За връзките - винаги съм умирал и давам всичко от себе си, но разбира се в границите на нормалното, иначе става лошо Simple Smile За отмъстителност - пострада ли някой мой близък човек, това в никакъв случай не остава безнаказано и то наистина по възможно най-брутален начин. Но никога няма да се остава да ме правят на луд или да се ебават с близките ми. Разбира се, стига вината да не е в мен, защото аз си признавам вината и си поемам смело отговорностите.
Но имам и познат, роден на моята дата - наркоманче и пълен прошляк. Не е до зодията, а до човек. Не забравяйте, че основна роля играе възпитанието и обкръжаващата среда Simple Smile
Също така е вярно, сгафи ли някой веднъж, повече връщане назад няма. Поне при мен Не съм по компромисите и на мен това качество ми помага доста.

# 551
Мъжете Козирог са ми доста трудни за разбиране. Пиша от лична гледна точка, в никакъв случай не целя да злепоставям зодията.: ) Бих казала, че познавам три типа мъже, отговарящи на зодията.
Първите трудно изразяват емоциите си(!). В никакъв случай не бих ги нарекла студени или безчувствени, но сякаш са се обвили в някаква своя черупка и не правят усилие да я пропукат. Същевременно се нуждаят от някого, който да им "чете мислите" и да ги разбира, и обича...
Вторите са.. как да го кажа - агресивно-напористи като поведение. Simple Smile По-скоро искат да докажат на другите, а и на себе си, че са Някой.. Ако те харесват, са по-благословни като отношение към теб, ако ли не - има голяма вероятност да ги видиш в ролята на същински грубияни!.. Не уважават чуждите чувства, още по-малко дали "противникът ѝм" е жена или мъж. Rolling Eyes
Третият тип - хм.. трудно изразяват чувствата си и същевременно има някаква "жестокост" в тях като скрито отношение към теб.. Подаваш ѝм ръка в някой труден за тях момент, хващат се като удавник за сламка за теб, но го правят така, че все едно те дърпат към "дъното", за да могат те да "изплуват". - Използват те, докато се почувстват добре.. Поне на мен така ми се струва, липсата на комуникация (да изразят какво и как се/чувстват) поражда такова впечатление у мен.. Силно се надявам да греша!

Изобщо, ако имаш в астро профила си Козирог, вси си мисля, че част от тези неща не биха те подминали. Rolling Eyes Разбира се, говорим, ако си мъж. Все пак има огромна разлика как ти влияе даден зодиакален знак в зависимост дали си мъж или жена. Simple Smile

Мъжът Козирог ми "напомня" за историята на железния човек, който си търсил сърце..: ) Сякаш наистина се нуждаят от някого, който да "вижда", че под маската, която носят, са уязвими и се нуждаят от нежност.

# 552
Не знам, моя козирог колкото по-добре се държиш с него, толкова повече ти се качва на главата, спира да оценя, започва да изисква още повече, когато го слушаш и се подчиняваш е склонен към деспотизъм. Има нужда от много твърда женска ръка и ясно поставени граници и правила, които знае, че не би му се разминало ако прекрачи, за да слуша.

# 553
Мъжът Козирог ми "напомня" за историята на железния човек, който си търсил сърце..: ) Сякаш наистина се нуждаят от някого, който да "вижда", че под маската, която носят, са уязвими и се нуждаят от нежност.

Доста мъже-козирози познавам. Даже с единият бях година и половина  Crazy (още се чудя защо) и съм на мнение, че тези хора сърца нямат. На тях трябва да си им удобна - добро обществено положение, финансова възможност, приятен външен вид и да се съобразяваш винаги и изцяло с неговите прищевки.
Бившият ми вече (и добре, че го оставих) -ме изцеди до краен предел, започнах да му ставам неудобна, защото започнах да му опонирам и той направи всичко възможно да ми смачка и да ме унижи с мазната си хилава усмивка...  Cry Confused
Сега 4 месеца след като се разделихме аз се чувствам добре, а той заради голямото си самочувствие и това, че го издигнаха в службата му заряза дългогодишните си приятели и още няма приятелка.  Confused

# 554
  • Тра-ла-ла
Има нужда от много твърда женска ръка и ясно поставени граници и правила, които знае, че не би му се разминало ако прекрачи, за да слуша.
Ц...не върши работа особено. Освен, ако жената няма някакъв извънземен запас от нерви и думи, за да държи Козирога нон стоп в рамките на границите и правилата. Т.е. 24/7 да не мигва, за да е винаги в бойна готовност срещу рогатото. Бях в ролята на звероукротителя и не става, и не става. Загуба на време, нерви и емоции. Колко ми е спокойно откакто напуснах цирка Mr. Green Поне се калих и станах още по-хард Whistling

Много добро сравнение. Бих добавила и че когато Тенекиеният човек намери сърце или не знае какво да го прави, или го хваща яд, че си няма свое и иска да смачка чуждото, за да се почувства другият човек също толкова кофти и празен.

Общи условия

Активация на акаунт