Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - тема 6

• 120 800
  • 767
  •   2
Отговори
# 120
Ехоо някой дали може да ми даде съвет за това което попитах?

Мерси много предварително!

Привет и от мен!

След като четох темите дълго и подробно и не открих близък коментар до това което ме интересува, реших и аз да напиша своя въпрос.

На прага съм за избор на климатик за помещение 70 квадрата. (височина на тавана 2,30).
Кооперацията е тухлена, изложение запад, 5 камерна ПВЦ дограма по протежението на едната стена (около 9 метра). Смея да твърдя че помещението е добре изолирано.

Основната ми цел е - малка сметка за ток и добро затопляне. Засега не се ограничавам в бюджет. Добре е ако има плазмен филтър.

Ще съм благподарна за компетентното ви мнение.

# 121
tonito, информацията която си дал/дала не е напълно достатъчна за да ти се даде най-пълен и точен съвет. Сподели какво е приложението на помещението - ще има ли други уреди включени, какви и колко ще са те; каква температура искаш да се поддържа и предимно за отопление или за охлаждане ще се ползва климатика; отопляват ли се съседните помещения; помещение за живеене ли е или място което ще се ползва от повече хора (магазин, производствено помещение, ....) и т.н.

Щом казваш, че цената на климатика не е определяща ти препоръчвам да сложиш два климатика. Помещението е голямо и комфорта ще е по-добър ако са две машини. Мисля, че две машини от категорията на Fujitsu/General 14 LC ще ти свършат работа, е нямат плазмен филтър но мисля че филтъра не е определящ при избора на климатик.

# 122
Помещението е за живеене - голям хол + трапезария +кухня. Уреди ще има - хладилник миялна и пералня.

Проблема е, че няма много място за 2 климатика - удобно за монтаж място имам предвид.

Ще ползвам климатика за всичко и за отопление и за охлаждане.

Много мерси отново!

tonito, информацията която си дал/дала не е напълно достатъчна за да ти се даде най-пълен и точен съвет. Сподели какво е приложението на помещението - ще има ли други уреди включени, какви и колко ще са те; каква температура искаш да се поддържа и предимно за отопление или за охлаждане ще се ползва климатика; отопляват ли се съседните помещения; помещение за живеене ли е или място което ще се ползва от повече хора (магазин, производствено помещение, ....) и т.н.

Щом казваш, че цената на климатика не е определяща ти препоръчвам да сложиш два климатика. Помещението е голямо и комфорта ще е по-добър ако са две машини. Мисля, че две машини от категорията на Fujitsu/General 14 LC ще ти свършат работа, е нямат плазмен филтър но мисля че филтъра не е определящ при избора на климатик.

# 123
ЧНГ на всички Simple Smile

Предстои ми да си избирам климатик за помещение , което е дневна 18кв.м. + кухненески бокс 4 кв.м. Височината на помещението е 2,30м , изложението е североизточно , стените са тухла без изолация , 2 прозореца с 3 камерна ПВЦ дограма.Имам ограничен бюджет от 800лв(ако се наложи може и 1000лв. да стане). Искам да поддържам температура в помещението 22-23 градуса при отопление.

Ще ви бъда благодарна ако ми дадете съвет Simple Smile

# 124
Честно казано, за това помещение и за тези пари нищо свястно  няма да вземеш. Някоя Мидейка, ама те колко са качествени, един Бог знае.

Ние се спряхме на http://www.bulclima.com/bg/product/154-asha-12-lgc-em-inverter-em-.html , сега въпросът е как да убедя баща ми, че тр да даде още 500-600 лв отгоре от предвидения бюджет за 16 кв. Whistling

# 125
Честно казано, за това помещение и за тези пари нищо свястно  няма да вземеш. Някоя Мидейка, ама те колко са качествени, един Бог знае.

Ние се спряхме на http://www.bulclima.com/bg/product/154-asha-12-lgc-em-inverter-em-.html , сега въпросът е как да убедя баща ми, че тр да даде още 500-600 лв отгоре от предвидения бюджет за 16 кв. Whistling

защо мислиш,че не са качествени Мидеа,ние сме с 2 от 4г и половина и нямам никакви проблеми с тях Peace

# 126
Мои наблюдения.
Разбира се, от всяко правило има изкл, но те са мн малко Peace

# 127
За много години на всички!

tonito, с изискването ти климатика да бъде само един в това доста голямо помещение мисля, че доста ще затрудниш избора.
Единствените варианти за които се сещам са таванен или касетен тип климатици, но там положението с монтажа се усложнява като се има и в предвид ниската височина на помещението.
Нека си кажат мнението и специалистите от форума, но моето мнение е по-добре да размислиш за две машини, а за място за монтаж се консултираи с фирмата от която ще купуваш (сигурен съм че ще намерите решение).

# 128
  • с/у ОколоМръсТното

Много ти е 12-ка. Не ти е нужно чак пък 12 000 BTU за 16 м2.
Помисли си пак.

Предстои ми да си избирам климатик за помещение , което е дневна 18кв.м. + кухненески бокс 4 кв.м. Височината на помещението е 2,30м , изложението е североизточно , стените са тухла без изолация , 2 прозореца с 3 камерна ПВЦ дограма.Имам ограничен бюджет от 800лв(ако се наложи може и 1000лв. да стане). Искам да поддържам температура в помещението 22-23 градуса при отопление.

евентуално някой Самсунг, който аз горещо не ти препоръчвам.
Посъберете още някой и друг лев и си сложи качествен инвертор, да не си имаш после хиляди ядове.

# 129

Много ти е 12-ка. Не ти е нужно чак пък 12 000 BTU за 16 м2.
Помисли си пак.
Шани, стаята е мн студена, няма изолация и нито 1 от стените не се отоплява около нея, 2 външни и 2 вътрешни, като Т на вътрешните стаи е около 1-2С. Дограмата е кофти, мисля да я уплътнявам със силикон, но все пак ще духа. Смятах в сайта на Булклима и ми излиза 12, точно моделът, който си бях харесала. Др вариант е да изчакаме до пролетта, защото не е наложително ида направим изолация на стаята + тавана, но си нямам идея как вървят цените на изолацията Thinking и тогава да мислим за същото Фуджицу, но 9.

# 130

евентуално някой Самсунг, който аз горещо не ти препоръчвам.
Посъберете още някой и друг лев и си сложи качествен инвертор, да не си имаш после хиляди ядове.
[/quote]

Какъв например ? newsm78

# 131
Не знам дали въпроса ми е за тук, но имам проблем с климатика. Преди два часа, Индикаторната му лампа- OPERATION- светеща в червено, започна да мига. Не духа топло и се чува необичаен шум.Спряхме го и при включване си започна нормална работа, след това всичко се повтори. Климатика е
FUJITSU Нокрия 24.

Отговорих си! Преминава в режим обезскрежаване.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 20:20 от star

# 132
  • Балчик
Имам въпрос към Шани, но нямам нищо против и други да отговорят. Какво мислите за Тошиба RAS-107 SKV-E ( RAS-107SAV- E).
Шумно ли е външното тяло ?
Благодаря предварително.

# 133
Здравейте отново - самоцитирам се, за да попитам следното. Днес у нас на оглед идваха от една фирма за климатици, като ни препоръчаха таванен LG който бил професионален. Какво е мнението ви за такъв тип климатици? Моделът бил с части Daikin.

Помещението е за живеене - голям хол + трапезария +кухня. Уреди ще има - хладилник миялна и пералня.

Проблема е, че няма много място за 2 климатика - удобно за монтаж място имам предвид.

Ще ползвам климатика за всичко и за отопление и за охлаждане.

Много мерси отново!

# 134
Здравейте . От един месец имам климатик HITACHI  RAS-E14H2A. Вчера му светна зелената лампичка която показва ,че филтъра е за почистване . Веднага почистих филтрите на климатика , изключих го и пак го включих но зелената лампичка за филтъра не изгася  Thinking Някой знае ли защо ? newsm78 Работи и топли нормално както и преди но защо свети зелената лампичка?
Ще се радвам да споделите вашите мнения  Simple Smile
Весели празници на всички  santa2  Simple Smile
ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА НАПИША ОТГОВОРА КОЙТО ПОЛУЧИХ НА моето питане преди няколко дни ,така че ако имате сходен проблем да знаете как да го решите . Този отговор го получих от друг  форум за проблеми с климатици.
Ето и отговора :
за нулиране на таймера-изгасяне на зелената лампичка, има един ключ точно вътре на таблото под капака.Спираш от дистанционното, превключваш наляво, след почистване включваш надясно, клапата се отваря и затваря и таймера е нулиран.

Общи условия

Активация на акаунт