ОКТОМВРИЙЧЕ гука и ритка, а мама с безброй целувки го обсипва!

• 12 748
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
Лелееееее, добре че ме светнахте за болничния!  ooooh! И моят бил до вчера, съвсем бях изключила, а иначе - уж знам и се каня на 3-ти да ходя за нов  Blush
Хеленка, май ще ни се размине Каварна утре, ама като съм такъв заплес  ooooh!

# 151
Пуки, намери си по интернет таблици с графики за ръст, тегло и обиколка на глава за момченца, така ще се успокоиш че сте в нормата с перцентилите...

Аз мога да ти пратя линк, ама гледай, да пише сантиментри и килограми, а не инчове и паунди.
http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/nboysbirth.htm за момченца до 3 години
http://pediatrics.about.com/library/growth_charts/ngirlsbirth.htm за момиченца...

ох, това са без обиколка на главата таблици... абе потърси, че нямам време, нещо такова трябва да изглежда...

# 152
  • София
Момичета, да ви попитам вие в колко часа ориентировъчно къпете бебоците?
Аз тези дни я къпя към 10.30 -11.00 вечерта - храня и и бум в кревата - забелязала съм че така спи най-продължително и непробудно. От друга страна май не съм чувала някой да си къпе бебето толкова късно - правят го към 7-8 ..та се чудя и се мая ...  Rolling Eyes

# 153
Мария, ние баткото го свикнахме да го къпем към 10-11 и сега си продължава по същия начин. Докато беше малък ми се отразяваше много добре, защото и двамата си лягахме късно и спяхме до късно, но когато ми се наложи да се върна на работа ми излезе през носа  Twisted Evil Сега малкия го къпем между 5 и 6 ечерта, но това е така, защото баткото тогава е на разходка и ми е спокойно. Според мен всеки си наглася режима според нуждите на бебето и своите - няма конкретни правила  Hug
Пуки на малчо, ако не се лъжа главата му беше 37,5 см. обиколка на консултацията. А и нали знаеш, че е нормално главата да изглежда несъразмерна спрямо тялото, докато са малки.
Странно с баткото вярно, че ми бяха казали да правя такава гимнастика, но сега въобще не ми споменаха за нея. Алексиев прегледа малкия много подробно, гледа го на ехографа, каза че ставите са му Ок и това беше. Все пак ще взема да си поиграя на гмнастика с малкия докато е буден. Най-много да ме изгледа възмутено  Mr. Green
Снощи баткото го ухапа по ръчичката, ама чак зъбите му се бяха отпечатали, обаче и малкото инатче - не ревна, то и затова късно се усетих, че тая триминутна целувка е много дълга  ooooh!

# 154
Момичета, подведох ви, аз не съм разбрала правилно как се почистват очичките. Майка ми обясни пак, ама одеве си викахме през стаите и аз недостоверно съм ви предала, за което се извинявам.  Embarassed  Praynig Очичките се почистват точно както са ви казали повечето педиатърки или лекари където сте ходили отвън на вътре, тъй като ако е обратно може по-лесно в края да попаднело замърсено в орбитата, а дупчицата нямала нищо общо, тя е слъзния канал и не играела роля при почистването.
Уфф... как го обясних, дано ме разбрахте.

# 155
  • Lovech
Здравейте, момичета!
 Да е честит рождения ден на Никози, здраве, любов, много усмивки и да е най-добрата мама на света!  smile3525

Честита годишнина на Северинка, обичайте се и бъдете дълги години здрави и щастливи заедно!    bouquet

Днес и нашият татко е рожденик, затова и не съм ви чела, пазарувах, приготвях, посрещах гости, и сега, вече ще си лягам.
Лека и спокойна да е нощта на всички!  Hug

# 156
  • на Земята
Ето ни и нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314947&pid=9214747

Може да ни сложите на първа страничка,който ги обработва.Благодаря.

# 157
Мила Нинка,ЧРД!Нека твоите желания да са мои пожелания!Голямо и здраво бебче и повече спокойни нощи!

И ти си стрелче като мен.

Искам да питам и мамите, които дават АМ колко мл. дават на Белчо?
Ох, още един въпрос имам (май взех да прекалявам  Embarassed): ако се цедя и оставям кърмата в шишето в хладилника за 3 часа безопасно ли е после да давам на бебка, нали няма да се развали кърмата толкова бързо?
Предварително ви благодаря!  bouquet

Честита годишнина и дано любовта ви се утрои /ако това е възможно/  smile3525
Сев,аз първо слагам бебчо да суче и после изяжда около 90-100мл АМ.Понякога обаче само 50мл. Педито каза,че изсуква определено количество кърма ,а останалото  си дояжда с АМ.На тази възраст трябва да ядат 120-150мл..А сутрин само кърма яде,не опираме до АМ.
Кърмата в хладилник изтрайва 24 часа.

Момичета,гледам,че си поръчвате слингове.Сигурно е удобно.Само да ви кажа по този повод,че ортопедът се изказа,че слинговете били противопоказни,защото притискали крачетата едно към друго, а трябвало да стоят разкрачени.Даже ме накара да упражним поза на носене с разкрачени крачета.Та слинговете били за по-големи деца.Аз обаче не знам дали да му вярвам,защото твърди че ако до 3 седмици Вики не си разтвори краченцата толкова че колената да опрат леглото ,трябва да му сложим ортопедични гащи Shocked Аз му казах,че това е невъзможно- то детето трябва да се разчекне.Обаче малко ми е притеснено.

Та като отворих темата- успявате ли да като свиете в коленцата крачетата на вашите бебоци и ги разтворите встрани да опрете до леглото? Не знам дали го обясних като хората.

alliss3, зафължително отвътре навън, именно за да не се замърси канала.  Peace Питах майка и тя потвърди (офталмолог е)

Гледайте сега смях-на мен 2 педиатри  ми казват очето да се почиства отвън навътре.Ха сега на кого да вярваш.Логично е отвътре навън наистина както казва Ина.

Слинга не е проблем да се ползва има начини на връзване, които са тип кенгуру и крачетата стоят разтворени. На нас слинга не ни помага много, малката обича свободата и да пространство около нея, най-лесно се успокоява когато я държа във въздуха в поза "самолет №5"   Mr. Green

За почистването на очичките наистина има логика да е отвътре навън. Но аз направих и едни опит, замислих се как си почиствам аз очите и разбрах, че винаги го правя отвътре навън, следователно и на детето така бих правила. А педиатъра май нищо не ми е казвала по този повод, но може и аз да не си спомням, че вече съвсем съм изфирясала  Embarassed

Това дето го е казал ортопедът ми се вижда странно, нашите крачета, т.е. коленцата, не могат да опрат леглото и не мисля, че е нужно. Трябва обаче да следиш дали симетрично се отварят като ги натиснеш в позата, която си описала.

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 01:10 от nevidimata

# 158
Тъй, а сега да взема и да честитя първо на бебчовците, които си имат 1 или 2 месечики вече.После май Никози има рожден ден, доколкото си спомням, та честит да ти е. Пожелавам ти всичко, за което си мечтаеш.Честита годишнина Сев, още 20пъти по толкова години съвместен живот изпълнен с много любов и разбирателство ви пожелавам.

# 159
Момичета, да ви попитам вие в колко часа ориентировъчно къпете бебоците?
Аз тези дни я къпя към 10.30 -11.00 вечерта - храня и и бум в кревата - забелязала съм че така спи най-продължително и непробудно. От друга страна май не съм чувала някой да си къпе бебето толкова късно - правят го към 7-8 ..та се чудя и се мая ...  Rolling Eyes

Е не е така, ние сме май единствени, които нямаме никакъв график, когато ми скимне я храня, т.е. когато тя поиска, когато ми дойде я разхождам и спи в промеждутъците, а банята я правим някъде между 20 и 23 часа, но нямаме определен час, а напоследък все по-късно се къпем, та май сме изместили между 22-23часа. Имам едни познати, които също гледаха да си къпят децата по-късно с оглед на това, че после по-добре спели или нещо такова. Според мен щом бебчето ти се чувства добре и после спи "като къпано"  Laughing няма от какво да се притесняваш.

# 160
Тази вечер малко прекалих, но се надявам да ме извините, то не се знае кога пак ще имам толкова време, а и най-сетне успях да си кача снимките в интернет.
Първо да се похваля с погачата, която правихме преди месец на 01.11.2008

А сега да видите и прическата ни

А тази е след днешната баня

А на когото му се занимава да гледа снимки ето и линк към албума където можете да ни видите ухилени, заспали, сърдити, с татко, с мама, а също и със сестра ми - котката Ейнджъл.
http://www.maretoidobridimitrovi.snimka.bg/album.php?album_id=29 … 3&pid=9215107

И още веднъж - Моля не ме убивайте за тези така дълги постове Embarassed, обещавам да не се правя вече така Mr. Green

Лека и мека на всички, дано не се будят бебчовците тази нощ и всички да си поспим сладко, сладко.

# 161
Здравейте !  food010Хайде на кефе Grinning.Тази сутрин в къщи е лудница.Сутринта събудих Вики без да искам и от 2ч само хленче и сега се навря зад дивана с кучето и не иска да излезе.Имам чувството че след малко може и да заспи там GrinningзА КЪПАНЕТО НА БЕБО НА МЕН МИ КАЗАХА ЧЕ БИЛО ХУБАВО ДА СЕ КЪПЕ СУТРИН КАТО СЕ СЪБУДИ .В болницата също ги къпят сутрин рано като се събудят.Аз моя принц го къпя към 20-21ч после яде и спи цяла нощ.А за очичките почистват се от вън към нослето на вътре.Това от мен отивам да мия дупе че мие оставил подаръче в папмерса Grinning  bouquet  love001

# 162
  • Варна
Привет и от нас  Simple Smile
Болничните могат да се издават със задна дата, бъдете спокойни  Peace
Пуки, не се притеснявай за главата, моя големия син от раждането си е с по-голяма глава и освен проблеми с обличането на блузите и многото бръмбари в нея  Laughing, други нямаме.
Miss Fairy, не се притеснявай, че крачетата му не стигат до леглото. На Иван всяка вечер му правя това упражнение и вече почти са му отворени крачетата. Ние още не сме ходили на ортопед, но като водих баткото /беше на около 3-4 месеца/ краката му не можеха да се отварят много и ортопеда ми каза за това упражнение, но пък не ми е казвал да слагаме ортопедични гащи  newsm78.
Фийл, дръж се, че идем  Mr. Green. Ще ти звънна като пристигнем, дано няма силен вятър  Praynig.

# 163
  • Пловдив
Здравйте, само се разписвам, че докато се наканя и темата свършила.
Честити месечинки на бебчовците, които съм пропуснала.
newsm59 на Никози на патерица, само хубави неща да ти се случват.

# 164
където е очното каналче, най-навътре в окото се почиства отделно с движение нагоре  bowuu

добро утро  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт