УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 141 018
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 110
Днес ходих до социалните да занеса служебна бележка ,че все още сме ученици и се заинтересувах ,как стои въпросът за обучение ,тъй като в социалната отценка имаме право само на това.
Можем да посещаваме курсове ,но това да не се изучава в училище.
Отпускат се 13лв. на месец ,а другото си поемаш сам.
Още като се започне даденото обучение се взема служебна бележка за какво става дума ,колко часа и срок от кога до кога.И да се издаде квитанция ,че се е платено ,но нямало значение от сумата ,която е платена.

# 1 111
Днес ходих до социалните да занеса служебна бележка ,че все още сме ученици и се заинтересувах ,как стои въпросът за обучение ,тъй като в социалната отценка имаме право само на това.
Можем да посещаваме курсове ,но това да не се изучава в училище.
Отпускат се 13лв. на месец ,а другото си поемаш сам.
Още като се започне даденото обучение се взема служебна бележка за какво става дума ,колко часа и срок от кога до кога.И да се издаде квитанция ,че се е платено ,но нямало значение от сумата ,която е платена.
Tц,Ванче, Hug-всичко това е така,но важи за ВЪЗРАСТНИТЕ(защото един курс на обучение при тях не продължава целогодишно),за децата,които са в обучителна възраст тази добавка се получава всеки месец без квитанции и прочие усложнения-така каза госпожа Дрянска hahaha,лошото е,че май само тя го тълкува така закона,за това също спомена ,че ще прати заповед по районите си,дай боже да го доживеем. ooooh!

# 1 112
девойки много ми е съвестно че не мога да дойда с вас
в петък тате е на работа

как стои въпроса с винетките - има ли ги няма ли ги
дано не е много нахално от моя страна  Heart Eyes

# 1 113
Подкрепям петицията срещу дискриминационното отношение на държавата и хората към хората с увреждания! Скъпи родители на деца с увреждания, Вие сте СИЛНИ И ВЕЛИКИ ХОРА, дано има справедливост за Вас и Вашите дечица! Хора запомнете - никой не знае какво го чака зад ъгъла! Бъдете по - добри към различните! Те са също като нас - просто хора!    bouquet БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СИЛНИ! ДАНО ХОРАТА, КОИТО ВИ ПОДКРЕПЯТ СТАНАТ РАВНИ НА ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ В НАШАТА ДЪРЖАТА - ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ДОРИ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОСЪЗНАВАТ КОЛКО КРАТЪК Е ЖИВОТА И ИЗПЪЛНЕН С ИЗНЕНАДИ, ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИМА БЪДЕЩЕ И ШАНС ЗА ВСИЧКИ ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ СМЕ ЗАЕДНО!!! СТИСКАМЕ ВИ ПАЛЦИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

# 1 114
Дани_вече_мама благодаря ти за прекрасните думи, които вдъхват много сила!  smile3525 smile3525 Много успехи и за теб! В нашата държава всеки има нужда от късмет и подкрепа!kuneto не се коси мила, има и такива, дето могат, ама не си мърдат д..то- карай, каквото такова. За винетките-ако вашите социални смятат, че децата са ЛИЦА-ще получиш винетка. Ако смятат, че са извънземни-няма да получиш. Очаквам, че утре вече всички дирекции ще са получили"окръжно" как да тълкуват наредбата на АСП, в която децата не са ЛИЦА.

# 1 115
тео ще го формулираме и ще го добавим. Това искане е обвързано с искането за индексиране наГмД и този чл 9 е основния ни проблем, както и това че в обследването на доходите не се отчитат кредитете.

Краси, като е готова точката с това искане, моля те прати ми я на мейла, да я добавя, пиши и като коя точка да е. Понеже прегледах исканията, и съм направила някои чисто и само стилистични редакции, и смятам за петък да разпечатам исканията пак. Hug

Дани_вече_мама, благодаря!  bouquet

Tц,Ванче, Hug-всичко това е така,но важи за ВЪЗРАСТНИТЕ(защото един курс на обучение при тях не продължава целогодишно),за децата,които са в обучителна възраст тази добавка се получава всеки месец без квитанции и прочие усложнения-така каза госпожа Дрянска hahaha,лошото е,че май само тя го тълкува така закона,за това също спомена ,че ще прати заповед по районите си,дай боже да го доживеем. ooooh!

За винетките-ако вашите социални смятат, че децата са ЛИЦА-ще получиш винетка. Ако смятат, че са извънземни-няма да получиш. Очаквам, че утре вече всички дирекции ще са получили"окръжно" как да тълкуват наредбата на АСП, в която децата не са ЛИЦА.

Ох, просто ще ме уморите, значи чета, чета, пак ви чета, и отказвам да повярвам, че това е истина. ooooh! Tired Божеееееее, не, не, не, това не може да е истина, не мога да го повярвам.

# 1 116
Вижте какво сега, в петък, запомнете да не забравим, даже на допълнително листче, напишете основните проблеми, дето Дрянска си ги тълкува по един начин, а социалните по общини както им дойде. Та, напишете тия работи като точки, пратете ми ги, ще ги разпечатам в приличен брой екземпляри, и ще накараме г-жа Дрянска да се подпише собственоръчно отдолу. Даже като Заповед може да го оформим, Заповед към социалните служители по общини, за тълкувание на точки от Закона за хората с увреждания (или където ги пише тия работи там). И после ще разпратим тия заповеди по пощата до майките, да ги развеят в службите. Mr. Green

# 1 117
Докато чакам часа за антибиотика на мойто болно зайче,се поразрових с гугълчо тук там и вижте какво намерих,искания на родителите на деца с увреждания от преди 2г-пак същата идилия-те горките(МТСП,МОН,МЗ и прочие величия)и през 2007г не са знаели какви са ни проблемите и какво да сторят за да ги решат #Cussing out.
Същите искания имаме и сега  две години по-късно,колко ли пъти още ще им ги поднасяме на тепсия,че и с конкретни предложения и решения кой закон къде трябва да се промени #Cussing out #Cussing out
Ще копирам тук част от тогавашните предложения на родителите,ще дам и линк към темата-за жалост исканията са същите,маймуните отговорни тогава са същите ,които и в момента:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232736.45

ІV. Пълна промяна на програмата “Личен асистент”.
1. Да не се стимулират майките да стават лични асистенти на децата си, а да им се даде възможност за професионална реализация и пълноценен живот.
2. Да бъдат назначавани обучени лица, полагащи грижи за хората с увреждания.
3. Да не се поощряват родителите да си стоят в къщи с болните си деца, защото това разрушава психическото и физическото здраве както на родителите, така и на увредените лица. /Стига ни ,че ще живеем с мисълта за безпомощността на децата си докрая на живота си без ясен отговор на въпроса “Какво ще се случи когато вече няма да ни има”/
4. При промяна на програмата ЛА да се има предвид, че една самотна майка, тежаща 55 кг. трудно ще се справи с грижите по 70 – 80 кг. си син, който е на инвалидна количка.
5. По програмата ЛА трябва да е разрешено на лицата с увреждания да посещават дневни центрове без да е задължително присъствието на личния асистент, защото хората с увреждания също имат нужда да се чустват самостоятелни и значими, а това не може да се случи, когато непрекъснато те надзирават. Освен това те трябва да се срещат с хора, имащи общи интереси. И освен това ЛА се грижи по 24 часа за лицето с увреждане, така че тези няколко часа, които инвалида прекарва със себеподобни не нарушава поникакъв начин трудовия му договор.
6. Щом личния асистент има право на платен годишен отпуск, болнични и др. кой го замества ?
7. Заплащането на ЛА да се увеличи поне два пъти.
8. Програмата ЛА да се преработи цялата така, че да бъде в полза на хората с увреждания, а не да бъде насочена към овладяване на безработицата.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 01:05 от pogar

# 1 118
Майчета не се претеснявайте и не крийте проблемите си .Нека всеки който може да отиде на срещата всеки тежък случай да отиде  -това е мястото и времето когато могат да се направят промените в тези скапани закони Макар че сички майки с деца с увреждане и блиски с увреждане  живеем ден за ден с проблемите си .
Нека да не оставяме господата отгоре да правят икономий върху гъба на нашите трагедий !!!!!!!!!!!

# 1 119
Здравейте! Време е господата управници да си отворят очите и отпушат ушите за нашите проблеми,които за съжаление не са никак малко.Идват и избори.За огромно съжаление никой от семейството ми не може да присъства-грип.Стискаме палци, успех! newsm10

# 1 120
edno golqmo ZA OT MEN.neka nqkoj vse pak ni chue.uspeh.  bouquet

# 1 121
тео във връзка с  ЛА знам че краси ще го има в предвид но аз да си кажа .Защото съм ЛА дъщеря ми няма право да посещава Центъра за деца с увреждания ЦЕЛОДНЕВНО може но само почасово  което значи 3 часа твърде недостатъчни за какъвто и да е специалист. Незнам кое точно ги претиснява сигурно това че ще бъда цял ден по кафетата  Rolling Eyes Другия парадокс в  програмата е че в продължение на 3 години аз се крия от социалните за да мога да завърша висшето си защото нямам право на образувание като ЛА нетрябва да съм студент АМИ да ще взема да стана много умна че...... Ще ги питам аджеба кога точно да си завърша на 55 год. като стана или да чакам дъщеря ми да .....у.....  както и да звучи ЛА не ти дава право да дишаш камо ли да се реализираш   bouquet

# 1 122
Вижте какво сега, в петък, запомнете да не забравим, даже на допълнително листче, напишете основните проблеми, дето Дрянска си ги тълкува по един начин, а социалните по общини както им дойде.
Тео , едно листче няма да е достатъчно.
От 3,6 г. детето ми се нуждае от обучение, защото едва сега разбирам, че логопедичните услуги са вид обучение, имах отново среща със социалните, пожар е права, необходима е само служебна бележка на която да пише, че детето се нуждае целогодишно от услугите на Логопед, но не трябва да посещава Дневен център в който има такъв. Mr. Green
kuneto,тук доста  семейства получиха винетки, явно габровските деца с увреждания са лица, а софийските, не.
Сега се чудя кой път да хвана, една майка се явява на ТЕЛК с детето  всяка година.
Детенце е с тежка Квадрипареза, Епилепсия, Микроцефалия, ненормални хора, ей, хванала съм се да разнищя тази работа.
Ако може някой да ми разясни има ли дете излекувано от тежка Квадрипареза?
Майката ми е пратила писмо по пощата, казвам Ви идеше ми да вия.

# 1 123
  • София
Ajelia, днес се видях с тази мама за която пишеш ....... аз направо си вих мила моя ....
живота й е направо съсипан с тези бюрократични проблеми които й създват  Cry Cry Cry
 В понеделник е на ТЕЛК комисия ..... трябва да й стискаме палци за 3г. издаване на така заветната оценка, ако ли не ще ОБЖАЛВА...

Ние досега нито веднъж не сме получили добавките за ОБУЧЕНИЕ, понеже никога не одобриха служебната бележка, касовата бележка, фактурата и т.н. от логопеда .... плуването също не го признават ... аз незнам вече от какъв учител трябва да им бъде предоставена бележка, че да призанят обучение за деца....

# 1 124
  • в полите на Балкана
Днес говорих със служител от социалните в нашия град и той ми каза,че  когато съм подала молбата за винетка през декември са питали в МТСП за децата винетки ще се дават ли и г-жа Дрянска им е отговорила НЕ. Жалко е че обещаха да ми дадат № на писмото с което е наредено че децата не са лица, а не го направиха.

Общи условия

Активация на акаунт