УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 140 846
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 120
Мили хора, от сърце ви пожелавам успех!

# 121
Глас и от мен! Моето дете също има нужда от вашия глас!

Peace Hug

# 122
С вас съм  Peace Hug

# 123
подписах.
Успех  Hug

# 124
Златни сте!
Благодаря на всички. Hug
Благодаря и на мамма и татти  bouquet

# 125
Първата стойностна и грамотно написана петиция от дълго време. Успех ви пожелавам от все сърце!

Това е единственото нещо, което ме притеснява, но сигурно имате обяснение за това.

Родители на деца с увреждания, които повишават образованието или квалификацията си, (респ. възрастните лица с увреждания), да се подпомагат с предимство, както и тези, които отглеждайки дете с увреждане инвестират в собствен бизнес и създават работни места.

# 126
  • Поморие
 Grinning Усмивка и от мен момичета и момчета./Да не забравяме ,има и татковци нали/.Задачата с която сте се заели е невероятно трудна и искренно се надявам да не е глас в пустиня  Praynig.Работила съм като соц.педагог и соц.работник и ми е ясно за какво безумие става дума.Една от причините да съм вече бивша в тази област е, че от ден на ден "Системата за социални грижи" става все по малко социална.Искам да изразя  уважението си към родителите на специалните деца   bouquet .Успех!

# 127
Първата стойностна и грамотно написана петиция от дълго време. Успех ви пожелавам от все сърце!

Много ти благодаря за оценката. Hug Специално по точката, за която питаш, предпочитам Красотинка или друга майка (татко Grinning) да разясни в подробности, какви са им съображенията.

Работила съм като соц.педагог и соц.работник и ми е ясно за какво безумие става дума.Една от причините да съм вече бивша в тази област е, че от ден на ден "Системата за социални грижи" става все по малко социална.Искам да изразя  уважението си към родителите на специалните деца   bouquet .Успех!

Да, родителите казват, че всъщност те са тези, които разясняват на соц. работници нещата. И друго, пак по отношение на ЛА. Само един пример от цялото безумие, който много ме възмущава. Ageliya сподели, че е отишла да кандидатсва за ЛА и часове са я убеждавали да не е тя личен асистент на детето си, а да наеме там някой, я студент, я някоя  леля. Тя да почне работа. Чудно им се връзва сметката, намират работа на двама безработни, за съжаление детето не е в сметките им изобщо. За парите, които й дават, вероятността да намери някой за работата е почти никаква, за цял работен ден и то тежък. Дори и да намери, то той ще е без никаква квалификация да обгрижва както трябва детето й. Евентуално само някой студент или случайна леля на непълен работен ден би се навила на тия пари, като допълнителен доход някакъв, а не като сериозна и отговорна работа, за каквато става дума в случая. Парадоксално е, че именно социалните работници, нямат никаква мисъл и грижа за детето, което би трябвало да е най-важното и център на цялата програма. Хубаво си бяхме написали в началото, че цялата тая работа не е измислена за да подпомогне родителите и децата им, а да реши на документи и статистики проблема с безработицата.

# 128
подпис.успех   bouquet

# 129
  • Plovdiv
И аз,  и малката стискаме пръсти да успеете в това велико начинание.
Успех момичета   bouquet

# 130
  • под шипковия храст
усмивки до ушите и от мен! Hug
успех!  Peace

# 131
Момичета постингът ми потъна някъде, компютърът за пореден път ми прави някакви номера, съжалявам.
Но ще пиша пак

# 132
  • Пловдив
успех Peace

# 133
 И мишката ми се прецака и щерка ми е в другата ръка. И първия ми постинг потъна някъде....
 ГерчоThinking newsm78, глей значи-
кагото на една майка докато е студентка й се родят близнаци и едното дете лепне вирус и направи тежък гърч и му се изпържи половината мозъче- ЗАЩОТО Е СТУДЕНТКА НЯМА ПРАВО НА  ЛА, енергийни помощи, целеви помощи за лекарства и други-трябва или да спре да учи и да остане на социални помощи и евентуално да работи някаква работа, вместо да постигне конкуретна квалификация на пазара на труда и се реализира с академичната си подготовка или да си остави детето на държавата, за да продъжи да учи.
Майка на дете с муковисцидоза, мира на светлата му душица вече!, има фирма-гараж за дрехи на килограм, назначава продавачка, за да работи докато тя е по цели месеци по болници. Замразява фирмата и,но този процес понякога трае по една две години и тя не получава от социалните НИЩО, а си нямате на идея какви пари са нужни за такова дете. Таткотое отретял от семейното гнездо, след като майката е отказала да остави детето в дом. Накрая тя работи в Германия като прислужница в семейства на дете с увреждане, за да плаща лечението на детето си тук, а то е в болница с баба си. Другото дете в това време  е по роднини.
Семейство наследява семеен дребен дърводелски бизнес-детето развива мускулна дистрофия на 11 години. Спестените пари бързо потъват в клиники и лаборатории. Закриват фирмата, освобождават двамата работници и в продължение на години не ползват един лев социална помощ заради бавно заличаваща се фирма. Но тази фирма е плащала данъци за социалния бюджет нали! Та нали ако това семейство получи необходимата подкрепа за детето си-фирмата ще действа и ще се осигуряват работни места и ще се плащат данъци.
Дано съм изчерпателна. А освен това, същото семейство нямаше право на помощи и защото беше напускало страната-за да купи от Германия кола с голям багажник за инвалидната количка на детето, която с моя помощ беше доставена безвъзмездно от Холандия.
Мога да пиша до утре сутринта, стига да има нужда!

# 134
  • Пловдив
Усмивки и от мен и нашия тати
Стискам палци и успех  Hug

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 21:25 от sivanova

Общи условия

Активация на акаунт