Повярвай в мен!, вместо "Усмихни се с мен". Звучало по-сериозно първото.

Още веднъж се извинявам на всички ви ако постът ми тук е неуместен, дано няма обидени мами.

накара ме да се усмихна с тези ти думи,защото "Усмихни се с мен"наистина носи един положителен заряд. 
Pebibals, благодаря! Буквално ми просветна след твоите думи, видях нещата отстрани, върнах се назад и се сетих как се роди "Усмихни се с мен", емоционално, от душата, спонтанно, светът погледнат през очите на специалните деца. Облече в думи всичко каквото мисля и чувствам и аз, но не успях да го обясня и кажа като теб. „Усмихни се с мен” отразява светлия, чист, добър и доверчив свят на детската душа, на всяко дете, без разлика. Различията ги създаваме ние, за децата те не съществуват, те ги приемат като даденост. Ние сме тези, които насаждаме в тях различното отношение. А е толкова просто, децата го знаят и го могат, а ние вече сме го изгубили. Искаме да събудим чистото в душите ни, да отхвърлим натрупаната шлака отгоре, която ни кара да се страхуваме и да не знаем как да се държим с хора и деца, различни само по обвивка от нас. Зад нея е душата, просто трябва да погледнем в очите на специалните деца и да се усмихнем, толкова е просто и лесно. Веднага ще го усетим и разберем, защото това е заложената ни естествена реакция, а не другото, да извръщаме глава и да си плюем в пазвата. Затова показахме детските очи и усмивки, защото истината в тях ще ни промени, достатъчно е да не се страхуваме, да изхвърлим предрасъдъците и да се усмихнем. Когато това се случи на улицата, на детската площадка, в училището, в градината, в магазина, където и да е, значи сме успяли. Защото ще означава, че тези деца са сред нас, че не са невидими вече, и ние реагираме по най-естествения начин за човек, когато погледне дете. Усмихва се. Усмивката съдържа в себе си всичко, вярата, доброто, позитивното и чистото отношение към детето срещу теб, няма страх, няма различия. Според мен „Усмихни се с мен!” казва много повече от „Повярвай в мен”, много е трудно да се обясни с думи, но явно хората го усещат и разбират, затова и ни подкрепят. Във второто има вече и тъга, и отчаяние, молба, „повярвай!”, което всъщност го няма при децата, а само в нас, възрастните. Децата вярват и в себе си, и в нас, затова се усмихват, и не разбират защо не го правим и ние.
от мислене и писане и.... Сега като те чета се светвам колко повече живот има в "усмихнатото" име.
Препоръчани теми