УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 141 988
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 470
аз я получих вече 4 пъти  Laughing

Mr. Green Joy

# 1 471
  • sofia
аз я получих вече 4 пъти  Laughing
Моля Ви не ми я пращайте повече!!!

Разпечатах си я и започвам да я чета... и да мисля по нея.

ние я полу4ихме само 2 пъти,но не смятам да идвам newsm78Някакси не не 4уствам "на място" в проблематиката PeaceАко има нещо ,каквото можем да сме полезни-казвайте PeaceНадявам се и срещата за децата в институции да е скоро Praynig

Успех във вторник Peace

Тео,пуснах ти нещо на мейла Twisted Evil

# 1 472
Тео,пуснах ти нещо на мейла Twisted Evil

Сега ще погледна! Hug

# 1 473
Днес пратихме този документ до кабинета на Пирински, като наша обобщена и цялостна позиция по проблемите на децата с увреждания и семействата им, предложения, които да бъдат заложени в официален документ от този парламент към следващия. Официално ангажиращо становище, с ангажимент и към бюджета на следващото правителство. Пратихме и останалите най-важни документи, внесени и до всички институции, на базата, на които е обобщено това крайно становище.

Останалите изпратени документи:

Предложенията ни до ДАМС и КВДМС, Предложенията ни към Закона за семейните помощи, Проект на Национална програма за гарантиране правата на децата с увреждания, Основните ни искания и Предложения за допълнения към Проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка.

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩА ИНТЕГРАЦИОННО - ПРИОБЩАВАЩА ПОЛИТИКА

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ

„НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС „УСМИХНИ СЕ С МЕН” – РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ”

ОСНОВНО ИСКАНЕ:

РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩА ИНТЕГРАЦИОННО-ПРИОБЩАВАЩА ПОЛИТИКА

МЕТОДИ ЗА ПОСТИГАНЕ:

Цялостна реформа в националната политиката към децата с увреждания и семействата им, за постигане равнопоставеност и приобщаване на децата с увреждания и семействата им сред обществото и останалите семейства. Основната цел на  реформата и на националната политика трябва да са подкрепа, закрила и насърчаване на семействата на деца с увреждания, с цел отглеждането  на децата  им в семейна среда.
Изключително ниският социален статус на тези семейства към настоящия момент, водене живот на ръба на оцеляването, причина, за което е и изоставянето на децата с увреждания и невъзможността да се приложат в действителността Националните стратегии и планове, както и Европейските препоръки по отношение на децата с увреждания, е неправилната политика  провеждана спрямо тях.

1.  Детето с увреждане и семейството му, трябва да се закрилят и подкрепят като едно цяло, чрез специално насочени държавни мерки и програми, още от родилния дом (или момента на установяване на увреждането), като първата и най-важна стъпка за предотвратяване изоставяне на детето и защита първостепенния му интерес, отглеждане в семейна среда.

2. Децата с увреждания и семействата им, не трябва да бъдат част от държавната политика за социално подпомагане, а част от общодържавната политика към проблемите на децата и семействата изобщо, като първа и най-важна стъпка за провеждане на равнопоставена политика спрямо тях. Политиката за социално подпомагане е насочена към социално слабите слоеве и цели подпомагане за оцеляване и е свързана с ограничения. Тази политика не е насочена към подкрепа и закрила на доброто и отговорно родителство, каквото всъщност е да си родител на дете с увреждане. Разглеждането на тези семейства като социално слаби семейства е дискриминативно и несправедливо, защото ниския им социален статус се дължи единствено на огромните трудности и борбата да осигурят достоен живот на детето или децата си с увреждания, отглеждайки ги в семействата си.

Единствено цялостната промяна и реформа в политиката водена към децата с увреждания и семействата им ще доведе до реализиране на Националните стратегии и планове и до реалното приобщаване и равнопоставеност на децата с увреждания и семействата им в обществото.

ОСНОВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

1. Единен независим държавен орган по проблемите на децата и семействата, който да обедини в себе всички настоящи държавни структури, водещи социалните политики по проблемите на децата, семействата им, и тяхната закрила и подкрепа.
Цел: Обединяване в една държавна структура на отговорностите, задълженията, координацията, финансирането, изпълнението на държавните политики за децата и семейството и контрола по изпълнението им. Децата с увреждания и семействата им да са към тази нова държавна обединителна структура и обект на политиката провеждана от нея.

2. Участие в Националния съвет за закрила на детето на родителски организации на деца с увреждания.
Във връзка именно с нашето разбиране, че децата с увреждания и семействата им, трябва да са равнопоставени с останалите деца и семейства и политиките водени към тях, кандидатствахме за участие в НСЗД със следните  родителски организации:
Сдружение „Св.Мина” - семейства на деца със специални нужди, гр. Добрич.
Сдружение - “Равен старт - 2008” – гр. Габрово.

3. Повишаване статута на АХУ и равнопоставено участие в него на родителски организации, с цел реална защита интересите и правата на децата с увреждания и семействата им.

„НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС „УСМИХНИ СЕ С МЕН” – РОДИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ"

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 21:51 от teo7777

# 1 474
 Hug Краси, дай да питаме дали може да го пускаме официално тук.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 09:24 от teo7777

# 1 475
teo7777 УНИКАЛНО ЧЕТИВО!!!!!!
БРАВО ЧЕ ГО ПУСНА ТУК!  bouquet

# 1 476
Не знам какво по-напред да цитирам, но нека да е крайния абзац, от това наистина уникално четиво за мен! Без да сме с тази квалификация, ние стигнахме до същия извод и искаме същото, чийто смисъл е заложен в целия горен труд и текст!

"Едва когато социалната политика се управлява от визията, че цената на отглеждане на деца и особено на деца с увреждания от страна на семейството трябва да спада от година на година, така както разбират това във Франция при оценка на ефективността на семейната социална политика, ще може да говорим за успешна семейна политика и у нас. А дотогава, в обществото и в медиите ще преобладават дискусиите кой как разбира  майчиния и бащиния инстинкт."

# 1 477
Тео,  bouquet-страхотно четиво!
Някой да знае защо като чукнеш на линка с петицията ни излиза:неактивна или несъществуваща петиция.? newsm78

# 1 478
  • София
Някой да знае защо като чукнеш на линка с петицията ни излиза:неактивна или несъществуваща петиция.? newsm78

При мен петицията се отваря нормално.

# 1 479
Весело посрещане на Великден на всички!  bouquet

22-ри е в сряда, във вторник предполагам, трябва да кажем имената на тези от нас, които ще присъстват на срещата. По програмата, само един е дал предложения засега, ако имате коментари и забележки, давайте да се обсъдят тук, за да има готовност за сряда.

# 1 480
Христос Воскресе , мили дами , бъдете здрави и много усмихнати в този светъл ден .

# 1 481
ВЕЛИКДЕНСКА НОЩ

Нощта е тъмна, а градът е светъл:
течат по улиците светлини,
блестят на „Невски" златните кубета
и звън камбанен плиска на вълни.

И на вълни на люляка мирисът
се носи над празнуващия град
и всички хора толкова добри са,
че всеки срещнат срещат като брат.

Очите са и светли, и горещи, -
те по-пламтят от хилядите свещи -
и светлината все расте, расте...

И с вяра, що от дън душата блика,
повтарят устните вестта велика: -
за мир в света възкръсна Ти, Христе

# 1 482
# 1 483
Христос Воскресе! Много здраве, добрина, любов, късмет и щастие за всички ни! Heart Eyes  bouquet

За утре сме Нанди, Влади, Краси, Павлина и аз! Стискайте палци! Дотук програмата като база е много добра, включени са основните текстове от исканията ни, което никак не е малко е за национална програма, да има конкретика от живия живот! Остава да допълним текстовете, където липсват важни неща, и още по-важното да се преборим за методология по изпълнението на програмата, подробна и в детайли, и за глава Финансиране изпълнението на националната програма. Имаме доста големи шансове, каквито досега никога не е имало, предвид и доста други обстоятелства случващи се паралелно с всичко това, наистина всичко в много голяма степен зависи от всички нас!!! Дали сме заявката си навсякъде, където трябва, нещата се задвижват, бавно, но много здраво! Hug

Петицията ще ни е внесе лично Кати Синот Grinning, писах ви на мейлите, много спешно чакам адреси и телефони за обратна кореспонденция, за да ги пратим на Кати Синот, както и доказателства към петицията (Павлина).

# 1 484

Общи условия

Активация на акаунт