УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 142 215
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 515
И аз съм с вас.

# 1 516
  • София
Браво на всички мами от Добрич!
Много сте активни и идейни!
Поздравления още веднъж!!!!

Браво на Тео и Влади!!!
Постигнали сте доста с разговора с министър Вълчев! Дано и той спази обещанието си и включи исканията ни  Praynig

# 1 517
Постигнали сте доста с разговора с министър Вълчев! Дано и той спази обещанието си и включи исканията ни  Praynig

Нанди, много ми се иска, да помислите хубаво, дали нямате още някои съвсем конкретни предложения за промени в закона или в наредбите. Този закон надали ще се приеме, но може да се поправи или допълни точка или алинея от стария, както и в наредбите към него. Ако имате още предложения, извън тези на Влади, сега е момента да ги пратим.

# 1 518
Днес говорих с юридическата съветничка на министър Вълчев и тя много ни благодари за направените предложения и изпратени на мейла и каза, че ще ги включат като Изменение и допълнение в Правилника за прилагане на закона за народната просвета, тъй като Проектозакона за образованието вече са го внесли и към него не могат да правят промени, а и той нямало да се приеме по време на този кабинет. Но влезат ли веднъж промените в Правилника и директорите на училищата научат ли, вече ще се спазват.

# 1 519
Заповядайте на първоюнския ни празник! Hug За вас поканите ще са специални, пишете ми на ЛС, който иска да дойде.

# 1 520
В Добрич и Габрово не получихте ли вече писмата от ДАЗД?

Нанди ще доведе Мария на тържеството Grinning, софиянки, пак ви каня, заповядайте. Hug

# 1 521
Гледате ли Нова ТВ?

# 1 522
За тези концерти ви писах на мейлите, че се свързаха с мен и ме помолиха да ви предам поканата за участие. Знаете мнението ми за предаването, но в тези концерти, което видях до момента, родителите, това, което казаха, възможността да кажат нещата, начинът на представяне на проблемите и всичко, до момента ми направи добро впечатление. Ако някой иска да го свържа, нека да ми пише.

# 1 523
Момичета,

Ходих във Вип брадър тази вечер. Приеха ме и разговарях с двама от продуцентите. Говорихме за това какво разстройство е аутизма, какво засяга и именно поради трудната или липсата на социализация, тези деца трябва да са в естествената си среда, а не затворени в центрове. Нуждаят се от ежедневна терапия с логопед, психолог, музикотерапия, биофитбек, плуване и езда. Нуждаят се от "персонален ресурсен" учител, който да ги интегрира, да "превежда" инструкциите от другите към тях и от тях да подпомага предаването на информацията към другите. Обясних им, че месечната такса за центъра, който подпомагат е 1 500 лв., което включва само работа в центъра с логопед и евентуално психолог, а цялата необходима терапия за едно дете с аутизъм, която изброих по- горе, възлиза на около 1 300 лв. месечно, така че къде родителите ще предпочетат да си заведат детето- на логопед за 1 500 лв. в новооткрития център или на всички, необходими терапии. А и за тези деца е противопоказно да се затварят в център, те се нуждаят от интеграция в естествената си среда. Обясних, че всички наши деца вече си имат логопеди и психолози, които работят с тях и с които децата са свикнали, а нашите деца са такива, че се привързват към терапевтите си и не всеки приемат. Иначе, казах, че приветсваме отварянето на нов център, дай боже да има повече, но е неприложимо така направено и при тези цени. Казах им, че единственото лиценцирано място със специалсити- диагностици на аутизъм, е клиниката "Св. Никола" в Александровска болница и само там има регистър с децата- аутисти в България и, че най- справедливо и благородно, така че да отговаря на благородната кауза е, да се разпределят средствата между всички деца с аутизъм в България.

Политиката на предаването обаче е такава, че средства могат да се отпуснат, само, ако се сключи договор с фондация или организация, която представлява нашите деца. Следващата седмица ще се срещнем с ръководството на Нова и продуцентите на предаването, които ще организират срещата и ще подпишем договор, като ще направят едно предаване и за нас, т. е. - за Аутизма такъв, какъвто е и средствата, събрани от каузата за Аутизма през последните дни, ще бъдат разпределени между нас и майката с центъра.
Средствата, колкото и да са, ще разпределим по терапевтите на децата ни, като имам идея децата, които са подходящи за биофитбек и които са в София, Пловдив, Варна и Бургас (само там има), да направят по един курс поне, същото и за децата, които нямат епи- симптоматика, на всички тях, музикотерапията ще бъде много полезна и да платим на терапевтите, пък ако ще да е, за един месец да стигнат за децата ни, отпуснатите средства, хората ги изпращат именно за тях. За музикотерапията и биофитбека терапевтите са едни и същи и затова, можем да договорим и отстъпка, катоплащаме за повече деца наведнъж.

Нали сте съгласни, че хората мислят, че изпращат смс-и за нашите деца и ние сме длъжни да направим така, че да стигнат до тях.
Надявам се да получа подкрепата ви и да подпишем договора следващата седмица с нова.

Накрая изпратиха кола на Вип Брадър да ме докара до вкъщи.

# 1 524
Много ви моля, СПЕШНО ми трябва мнението на управителния съвет на Алианса и на всички учредители, по написаното от Влади! Ще ви пиша и на мейлите, трябва да се чуем и по телефоните, спешно трябва да вземем решение. От снощи два пъти съм разговаряла с Влади, съгласна съм с нея. Естетсвено всичко ще зависи вече от допълнителните разговори и подробностите, които трябва да се уточнят, но трябва принципно да обсъдим нещата и да кажете мнението си!

# 1 525

цитат: "Нали сте съгласни, че хората мислят, че изпращат смс-и за нашите деца и ние сме длъжни да направим така, че да стигнат до тях.
Надявам се да получа подкрепата ви и да подпишем договора следващата седмица с нова."

PeaceПодкрепям Ви аз напълно, Peace докато четох постинга на Кезая се сетих за това, което правим - "Националния Алианс "Усмихни се с мен"
Какво мога да направя аз, тук от Пловдив или да дойдем в София?

БРАВО ВЛАДИ, ЧЕ СТИГНА И ДО НОВА!

# 1 526
# 1 527
Имате и моята усмивка и подкрепа  Hug

# 1 528
Браво Влади -така се прави-бързо и ефективно! Може ли малко яснота как да помогнем и на децата от "дълбоката" провинция-например, може би от Добрич /и областта/ децата да пътуват да Варна за терапия. Има родители, които дори не са наясно какви нови възможности  и терапии има за децата им...
Аз съм за! идеята, както и да се реализира.

# 1 529
еуфория    bouquet за усмивката!
Момичета използвам възможността да попитам-не можем ли да активизираме някаква промяна за техническите средства-например, както обсъждахме със зам министър Янев-да минават през здравната каса, да са абсолютно безплатни, да имаме достъп до целия спектър на модели и видове и т.н. Нищо, че държавата работи само за изборите в момента-нека ги натиснем поне да договорим започване на  обсъждане на решение-с парламентарната комисия по социални дейности чрез ДАЗД, примерно...

Общи условия

Активация на акаунт