УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 142 169
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 605
Искам и аз да знам за още хубави новини  Grinning
Краси, сподели с нас моля те!

А ти Пожарче... знаеш и моя номер, ама не ми звъниш .... що така бе мила  Wink
Аз тия дни съм ту в ада ,ту в рая-извинявай,че съм те пропуснала-веднага се коригирам Hug

# 1 606
 Laughing Аз знам, ама защото за нещо звъннах на Пожар, и тя ми каза. На Краси много й се издигна работата Mr. Green, та сега ни държи в напрежение. Joy

# 1 607
Да ви подсетя за нещо много важно! Кати Синот беше поискала списък с имената и адресите за контакти на авторите на петицията, и доказателства по възможност към нея. Аз пратих на Яна списъка с имената и адресите, но Пожар все още не е получила снимков материал и други доказателства. Моля ви, колкото се може по-бързо се свържете с Пожар, и пратете каквото имате възможност. Много е важно, за пред ЕК! 

Пожар, моля те пиши и в другата тема, и помоли, ако някой иска да прати доказателства. Това е огромен шанс за нас да променим нещата тук! Не бива да се бавим.

# 1 608
Пожар, моля те, направи някакъв списък какво може да послужи като доказателство! То не е само снимки, а също така и примери с дати, кога на децата е бил отказван прием в детска градина или училище, с какви мотиви, какви помощни средства се предоставят, колко средства за транспорт, за рехабилитация, за лекарства, за технически средства. Какви технически средства предоставя държавата на децата?! Как се провежда срещата с комисията за индивидуално обучение, колко ресурсни учители ви се предоставят като възможност, имат ли изобщо децата свободен достъп до образование, лечение, всякакъв вид рехабилитация и подпомагане и на детето и на семейството! Какъв достъп имат до каквото и да било..., и така нататък........   

# 1 609
Честито и от мен, мили майчета!
Национален алианс "Усмихни се с мен" -
Родители и приятели на деца с увреждания
,  вече е регистриран!
Пожелавам успех на Алианса! И се надявам че ще намерим общи цели с нашето сдружение Hug което ще е официално регистрирано съвсем скоро.

# 1 610
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ РЕШЕНИЕ №91/02.06.2009Г ПО ПРЕПИСКА №63-64/2008 НА ПЕТИ СПЕЦИАЛИЗИРАН ПОСТОЯНЕН СЪСТАВ ПО ОПИСА НА КЗД

„С ВХОДЯЩ №14-3016/12.03.2008г е постъпило отворено писмо одо КЗД от името на сдр. „Св.Мина” Добрич и жалба на Красимира Димитрова и Илиян Петков от Казанлък-родители на деца с увреждания, имащи за цел да защитят социалните и граждански права на семействата с деца с увреждания.”
„ КЗД РЕШИ:
 1.Установява, че чрез използването на критерия „трайно намалена работоспособност” в текста на чл.10в от Закона за пътищата-ЗП,  се регламентира по-неблагоприятно третиране на децата с трайни увреждания под 16г в сравнение с останалите ЛИЦА с трайни увреждания, което представлява пряка дискриминацияна основата на признак „възраст” в нарушение на чл.4 ал.1 от ЗЗДискр.

2. Установява, че чрез привидно неутралния критерий за собственост на автомобила, разпоредбата на чл.10в от ЗП води до по-неблагоприятно третиране на на семействата, полагащи грижи за деца с тр. увр./бел.-съкращенията мои/ и ги поставя в по-неблагоприятно положение в сравнение със съмейстават на лица, чието увреждание се установява с ЕР на ТНР, което представлява непряка дискриминация на основата на признак „увреждане” и нарушение на чл.4 ал2 от ЗЗДискр.

3. Установява, че чрез привидно неутрални критерии в текста на нормата на чл.10в от ЗП при прилагането й се реализира неоснователно по-неблагоприятно третиране на различни групи от хора с трайни увреждания, което представлява непряка дискриминация по смисъла на чл.4 ал.2 от ЗЗДискр. На основата на признак” увреждане”, поради което на основание чл.47 т.8 във връзка с чл.40 ал2 от ЗЗДискр. Дава СТАНОВИЩЕ за изменение на на нормата на чл.10в от ЗП с цел преустановяване на дискриминационната практика.

На основание чл.47 т.8 във връзка с чл.40 ал 2 от ЗЗДискр. Дава препоръка на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, министъра на труда и соц.политика и министъра на транспорта и съобщенията С ЦЕЛ ГАРАНТИРАНЕ НА ПРАВОТО НА НЕДИСКРИМИНАЦИЯ И РАВЕНСТВО В ТРЕТИРАНЕТО и за изпълнение на целите на ЗЗДискр., ЗИХУи ЗЗД да направят необходимото,в съответствие с компетенциите си за преразглеждане и отмяна нормата на чл.10в от ЗП и разработване на правила, осигуряващи обективно и равно третиране на децата с трайни увреждания под 16г възраст и техните семейства, както и на всички групи хора с трайни увреждания помежду им при оказване на заявената в чл. 51 ал3 на Конституцията на РБ и чл. 2 на ЗИХУ закрила и подпомагане от страна на държавата. „

Следват копия до цитираните институции и подпис на членовете на Пети ССЗС на КЗД- Благой Видин-предс., Анели Чобанова и Росица Георгиева-членове.

# 1 611
  • в полите на Балкана
Краси страхотна си  smile3525.   Hug
Дано и господата от МС се вслушат в препоръката.

# 1 612
Пропуснах изречението, че става дума за жалба срещу отказа на социалните дирекции да ни предоставят безплатни винетки. Днес или утре чакам отговор от юриста ни как да заведем дела за прописнати ползи и финансови загуби, каквото и да е там #2gunfire
Нямате си на идея каква юридическа паяжина е разплетена докато се стигне до горепосочените заключения- пет страници обяснения!!!Чудех се аз защо беше нужна година и нещо за това решение.
Сега чакаме 14-дневния срок засегнатите да обжалват, което не знам как ще стане в предизборната суматоха. И после-дела за това, че ни накараха да прехвърляме колите на името на децата и ни ощетиха с по 70-100лв за нищо и че ни принудиха да си плащаме винетките. #Cussing out Mr. Green #2gunfire
Ако има печени юристи из темата- бързо да дават акъл за подготвяне на жалбите newsm78 Thinking Praynig

# 1 613
Момичета, браво за успехите ни и благодаря за подкрепата на всички! Сговорна дружина- м...та си трака и държава оправя Laughing

# 1 614
Краси страхотна си  smile3525.   Hug
Дано и господата от МС се вслушат в препоръката.

Peace

а относно винетките, и аз съм бясна,  Close

# 1 615
  • София
Краска   newsm20   БРАВО БРАВО БРАВО

Наистина сте разплели паяжината, сега е важно да се направят ПРАВИЛНИТЕ промени в закона .... да разчитаме че този път ще се мисли правилно и в полза на ВСИЧКИ хора с трайни увреждания ... щото тази дискриминация нямаше край ...

А най-добре ще е да се допитат до нас .... правоимащите и да се разискват всички случаи които могат да възникнат ... а не дай нещо да напишем, да отбием номера .

Както си спомняте всички те искаха от нас направо наготово да предложим промените.... щото на тях ще им отнеме много време, а и по-добре да не харчат допълнително средства на държавата за експерти.

Така че ако може някой юрист да поговори с нас, да мислим подробно за различните казуси и да напишем нужната промяна в закона.

Ама много се гордея с теб  Hug ... последователна в действията си и постигаш успехи!!!

Аз и с всички ВАС се гордея .. всяка една постига своите ежедневни победи и поставя основите  за нещо по-добро в държавата ни !!!

Hug Hug Hug

# 1 616
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ
ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ РЕШЕНИЕ №91/02.06.2009Г ПО ПРЕПИСКА №63-64/2008 НА ПЕТИ СПЕЦИАЛИЗИРАН ПОСТОЯНЕН СЪСТАВ ПО ОПИСА НА КЗД

Краси, нямам думи, страшни сте! Браво, браво, браво!
Вземи и го прати това по мейла на тази (как й беше името), дето й се обаждахме и се надявахме да направи нещо за винетките, и ни препрати да се занимаваме с Министерство на транспорта, все едно това е наша работа. Обаче трябваше да искате от съда да наложи и срок на отговорните институции да направят необходимите промени и поправки, защото сега дори и да не обжалват и да се съгласят с решението на съда, може да протакат до безкрай. Tired

Сговорна дружина- м...та си трака и държава оправя Laughing

Laughing Hug

# 1 617

Ако има печени юристи из темата- бързо да дават акъл за подготвяне на жалбите newsm78 Thinking Praynig

Влади (Кезая) е юрист, пиши й да я питаш.

Честито и от мен, мили майчета!
Пожелавам успех на Алианса! И се надявам че ще намерим общи цели с нашето сдружение Hug което ще е официално регистрирано съвсем скоро.

Благодаря! Hug Много хубав сайт сте направили, много е приятна атмосферата в него, позитивна. И ние се надяваме да действаме заедно, всъщност според нас на всяка цена трябва да обединим усилията си. Нашата първа и основна цел е Обединение, и на сдруженията и на семействата и на приятелите им, изобщо на обществото, защото само тогава имаме наистина шанс да успеем, поединично, било то отделен родител, или отделно сдружение, има много малки шансове за успех, и каквото и да постигне ще е на парче. Само заедно можем да променим изцяло политиката към специалните деца и семействата им. Hug

# 1 618
nandy , мацко, няма да "разчитаме" на никого-натиск и преса до дупка!
А "тази, дето се пенявеше е Гергана Дренска, шефката на АСП и сигурно вече е получила копието на решението. Още утре ще звъня телефони в МТСП и МТС за неотложно решение. Както "незаконно" ни даваха винетки преди да се усетят, че е незаконно-така и сега да се оправят. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 619
.....натиск и преса до дупка!

Анджък, само това е истината, друг начин няма!

Общи условия

Активация на акаунт