УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 142 049
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 135
Много съжалявам ако звуча назидателно, просто съм много уморена и тия неща ги дъвча от толкова време...
Прегръщам ви всички!
Сетих се нещо което може и да съм писала някъде. Имам много близка приятелка в Англия, работи в социалната им система. Там има министерстгво на хорота с увреждания и институт.
 Докато учи,Тя работи като аситент на дете с увреждане. Майката не работи-три деца са, сутрин автобусът идав и взема двете здрави деца за училище, приятелката ми идва с бус подготвя специалното дете за училище- тоалет, обличане, евентуално/според желанието на детето закуска/ и го качва на специалние бус и на училище. Там го поема друг специалист. и т.н Първото нещо което я питах беше :" абе, тай майка кво прави по цял ден, за бога!" Отговорът-тя учи или ходи в клуб на разни майки и приятелки и прочие социални благинки. Бащата работи във фирма-някаква не помня, не беше нещо особено. Но го командироват в друга държава. Социалните звънят фъф фирмата му и казват на шефа-там където това семейство отива трябва да има осигурено достъпно жилище и училище Иначе ще се наказваме! Представяте ли си!!! Няма да обяснявам че детето ползва безплатно количката със специалните приспособлрение за нарушеното му зрение.
За куриоз-приятелката ми разхожда моята щерка с количката и ме пита : защо толкова трудно върви и много друса?" Аз казвам, защото вместо гуми има водопроводни маркучи, които баща й по някакъв начин сложи, а малките гуми са нацепени и е по капли. Тя ми казва, знаеш ли че ако беше в Англия социяалните щяха да те накажат, че застрашаваш живота на детето си по този начин? Аз й казвам, наште социални ми казаха нямаш право на гуми, защото срокът на количката е изтекъл. Аз им казвам, майната ви ще си намеря/ но не намерих, нямаше такъв стандарт в цялата страна, сега търся в Холандия/. Социалните казват даваме ти протокол за нова корличка. Аз казвам не ви ща протокола, защо да харчим парите на данъкоплатците с 480 лв, след като тази количка си мие добре и освен това аз нямам още 1500 да допрлатя за новатадето ми я давате. Социалните казвата ами оправяй се това е закона.

# 136
Много прегръдки и от мен за татковци и дечковци, Гици, много са ти прелестни рожбите. В сдружението ни впрочем имаме двама татковци на специални деца-майките са напуснали семейните гнезда и са запрашили на някъде. Тези татковци заедно с бабите отглеждат прекрасните си щерки. Единият татко е от с. Росеново и е от цигански произход, боже как тъпо звучи. Но е толкова много баща, че цяла казарма от бащи, които познавам не могат да му се опрат на малкото пръстче.
Ако ви интересува ще пиша подробности и за тях и за социалните им неволи.

# 137
Красотинка! Heart Eyes Hug  bouquet

Иначе по написаното от теб, надали човек може да измисли нормален коментар, освен да им тегли някоя ..........
За сетен път се убеждавам, че мнооооооого меко сме я написали тая петиция, много, трябваше ред п....и, ред писание, ред една дълга, ред писание, ей така трябваше да я подредим.

# 138
И да не забравя! Елица Тодорова и Стоян Янкулов подкрепят благотворителния ни базар на 18-21 който правят добричките нет майчета. Днес получих колет с дискове и плакати на "Вода". Най-вероятно ще подкрепят СЕМЕЙСТВАТА НИ и публично на по-късен етап на "национално ниво".
Хайрлия да е ! Не мога да пиша повече, защото все пак има пиар етикет, който трябва да спазвам Hug!

# 139
Подписвам се и с цялото си сърце ви желая успех !!!    Hug

# 140
Нека разкажа още нещо- майка на 15 годишен син  пак с мускулна дистрофия, ученик в езикова гимнзия-пак от Холандия му докарахме акумулаторна количка, която обаче не се побира на сантиметри в асансьора, а няма къде да се остави на сигурно/ от любители на цветни метали/ във входа. Хората от Холандия -там събират пари с благотворителни кампании и купуват тези неща за нашите деца!!!!!!!!!!!!!!!!!/ и са се светнали да й заредят акумулатора, защото е логично момчето да тръгне на собствен ход с нея от мястото на доставката до дома си. Майката беше готова да си продаде прекрасния апартамент на ентия етаж, за да купи някаква къща за да може сина Й за времето което му остава да живее поне да не бута скапаните рингови боклуци по улиците. Социалните-ако си продадеш жилището никакви социални помощи-ТАКЪВ Е ЗАКОНА!!!!!!

# 141
пРОПУСНАХ-СОЦИАЛНИТЕ ПЪРВО-НЯМАШ ПРАВО НА ТАКАВА КОЛИЧКА, ЗАЩОТО СИНА ТИ НЕ МОЖЕ ДА Я УПРАВЛЯВА!!!!!!!!А не са му виждали очите на момчето!

# 142
  • гр.Варна
Подписах и аз! Peace
Успех!!! Peace Peace Peace

# 143
пРОПУСНАХ-СОЦИАЛНИТЕ ПЪРВО-НЯМАШ ПРАВО НА ТАКАВА КОЛИЧКА, ЗАЩОТО СИНА ТИ НЕ МОЖЕ ДА Я УПРАВЛЯВА!!!!!!!!А не са му виждали очите на момчето!

Mоля, какво???????!!!!!!!! Чакай, чакай, за какво говориш, как така?

# 144
Момичета, пишете потресаващи неща! Shocked
Искрено се надявам това да се промени към добро!

# 145
подписах дано да има успех начинанието   Hug   Hug   Hug

# 146
Красотинка подобно на това с количката аз преживях преди месец-отидох за протокол от лекарска комисия,с който можем  да  ползваме отпусканите от Масларова помощни средства и до тук с добрите новини.Попитаха ме лекарите от тази комисия:
От какво имате нужда?
И аз почнах-ортопедични обувки,проходилка(най-обикновена-нищо специално-а специалните се купуват не с пари,ами с мнооооого пари ooooh!)и антидекубитален дюшек-все неща,които в нормалните държави отпускат на болните безвъзмездно и без лудото търчане от гише на гише,за куп бюрократични простотии.
Леле сякаш поисках екскурзия в космоса,отговарят ми:
Проходилка не можем да ви дадем,защото детето е на инвалидна количка Shocked(това,че при етап на рехабилитация проходилката ни е нужна за да започне самостоятелно да стои прав и да прави крачки-много важно),и антидекубитален дюшек не можем да ви дадем,пак защото е в количка,това означава,че не е лежащо болен нон стоп(това,че не се обръща нощем и както го сложиш вечер в леглото така го и намираш сутрин-кокалите му изтръпнали от лежане в една поза на обикновен матрак). ooooh!-такива били разпоредбите и законите.
При цялото това безумие аз само казах:
Докторе ,я зарежете и обувките-той така или иначе не ходи-ще изкараме зимата с няколко чифта чорапи.
 ooooh! ooooh!

# 147
Аз не обичам да се оплаквам и да плюя, но май ни идва повечко всичко на което ни подлагат само, защото сме избрали да си отглеждаме децата.
Вече писах за прословутата програма ЛА има един куп условия на които трябва да отговаряш и да се отчиташ.
Вчера бяха вкъщи подложиха ме на разпит за влажноста, хигиената, температурата в дома ми.
Имам ли телевизор, хладнилник, готварска печка.
Вбесих се като ме попитаха, "има ли в дома Ви нещо , което представлява опасност за детето".
Ами има, държа ръчни гранати под дюшека. Mr. Green
Питам ви къде са били три години и половина, когато обикаляхме и търсихме лекарства по света за да спасим живота и, но сега понеже ще ми дават 10 месеца по 280 лв., изведнъж започнаха да се интересуват от детето.
След всичките въпроси на които отговорих като съвестна майка си тръгнаха без да влязат в стаята на детето и да го погледнат и това е агенция за закрила на детето. Whistling
А, забравих нещо на което мъжа ми се смя цял следобед, искат ми медицинско свидетелство и свидетелство за съдимост за да се грижа за детето си, да се смееш ли, да плачеш ли.
Чудя се ако съм болна какво, ще ми я вземат ли? Mr. Green

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 08:56 от ajeliya

# 148
Подписах Peace
Желая ви успех Красе Peace Hug  bouquet

# 149
ajeliya, мила, това е в сновата на нещата-бъркаме оплакването и плюенето с отстояването на правата ни но рмален човешки живот в нормална европейска държава, на която плащаме данъци и я издържаме като политическа система. В продължение на две тодини мълчах, защото си мислех че просто аз не мога да се справя с проблемите си, но като пообиколих болниците и клиниките и видях как се гърчат и други като мен и като попрочетох как са вървели тези процеси в нормалните държава и как са установени тези правила там в момента,"светнах" че ключа на сейфа не е в мен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт