първи (декемврийски)ЯНУАРЧЕТА на път, нека още малко потърпят...

• 13 867
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
  • София
 ooooh! доживях да седна като хората. 2 дни обикаляме магазините със свекърва ми, що километри навъртях, което ме подсети - вие карате ли още? Обикаляхме по магазини за килими, бебешки, хранителни-стягаме Коледата, че клана като се събере сме си сериозна цифра-нали и именяци ще имаме... Обикаляйки детските магазини - седя, гледам, мисля...и се чудя. Какво точно аджеба да купя и имам нужда, като си имам всичко  най-необходимо от Хриси. Липсват само глезотийки, които не са жизненоважни...Сглобих си комплект за изписване, че и аз като Жени не съм фен на готовите, харесах някое друго костюмче...Аз бодита имам от Хриси-повечето са ми унисекс цвят-жълто и резеда. Много са запазени, защото бяха доста и кога да ги носи Rolling Eyes Ама тогава нали първо дете, та се поуляхме в покупките, отделно и що подаръци получихме...Та Съни, само да ти кажа и да си призная най-чистосърдечно - завидях ти за хубавото тържество...За третото и аз ще си организирам hahaha Гледайки ти снимките се замислих за много неща - първо, че май няма да има кой да ми го организира това чудо...Всичките ми "приятелки" ме изпозабравиха. Масово не съм ги чувала от по няколко месеца. Уж се уговаряме да се видим и после видиш ли - забравили за срещата... Особено неомъжените ми приятелки-като казах, че чакам второ - все едно чума съм хванала - една не е звъннала да попита как съм...И днес дори като получих смс-а  се замислих, че хора, които познавам(някои лично, други само виртуално) едва от няколко месеца се сещат за мен, а други, които сами се пишели приятелки от години - нищо...Но стига съм ви занимавала с глупости, нещо май депресията ме гони от това висене в къщи и почт никакви контакти Sick
Лорини, давай я таз рецепта - такова чудо не съм правила никога, пък и яла май...Нещо напоследък ме влече сладкото. Качила съм до тук 11 кг, което засега е според план-графика. С Хриси в тия седмици бях + :oops:19
Бърборанче, аз и кекса ще пробвам, въпреки, че свеки е наложила забрана на сладкото no
За матраците - нашето е кокосово...колко е удобно не знам Simple Smile
Аз козметика съм ползвала на Бюбхен и Нивея, но май от Нивеята съм по-доволна. Много се замислям сега дали да не изпробвам Веледа, стига да намеря де, но ще видим.
Ели, на мен специално нищо не са ми обяснявали, понеже първия път аз си бях в болницата, като се почнаха контракциите...
Зола, и ти ли си овчица като мен hahaha - аз съм на 11-ти април Simple Smile
Хайде оставям ви засега, че от толкоз хайманосване къщата е с краката на горе  Rolling Eyes

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.

# 196
Здравейте, мами Simple Smile

Аз също се радвам, че още никоя от нас не е родила. А за декемврийското февруарче - да е живо и здраво  Heart Eyes

Колкото до това кога трябва да се отиде в болницата, ако всичко е наред, в смисъл, не изтекат водите... не е необходимо да е по-рано от контракции на 5 минути в продължение поне на 1 час някъде. Така ми беше казала моята лекарка първия път като бях бременна и при мен така и стана: събудих се с болки, гледах часовника... и в един момент хванахме таксито и ей ме на Wink беше към 9 сутринта като отидох, минах прегледи-мрегледи.... и ми сложиха коланите да следят пулса на бебето.. и в 15:10 ч. моето мило слънчице Йоан се роди  Heart Eyes
Сега още не сме говорили с доктора на тази тема (при друг лекар съм), но мисля, че и той така ще каже, пък ще видим Wink

Спокойна вече на всички   bouquet

# 197
  • Варна
Здравейте мамита.Отдавна не съм писала.чета имаме бебе-браво,да е живо и здраво на мама и тати.и аз имам контракции,но трябва да удържаме фронта-чак след празниците тогава може.А иначе доки трябва да обясни кога се тръгва към болницата.Знам че като наближи раждането,контракциите стават болезнени и равномерни.тогава е моментът за болницата.Първия път тръгнах когато бяха на 5 мин,но съветът ми е -не чакайте толкова.Най-кофти изживяването ми беше ужасните пътища-тези дупки съсипват.като се друснеш и ти става лошо от болка.Всичко съм напазарила ,изпрала,изгладила-сега само ще чакам.И нашето матраче е твърдо,от кокос и нещо си.Хубаво е ...Айде че се разписах много.А сетих се -като ви изпишат от болницата с какво ще къпете бебето.

# 198
Валито февруарките имат бебе, НЕ ние...

# 199
И Данинчето не е писала нещо??
Доника, не се оставяй на депресията.  Naughty
От мен малко фук фук, монтираха ми римските щори, не мога да им се нарадвам.  Crazy Утре ще снимам, че ако някой не ги виде ще се пръсна... Joy
С Арда в 22,30 отидох в болницата, след изтичане на водите и 4см разкритие без никаква болка, в 01,10 се роди Арда.
Лорини, статията която пусна направо ме разби, еее какви хора има. Аз често пазарувам и продавам от там.

# 200
Барборанче кекса е направо чудесен облизахме си пръстите и почети не остана.Който е решил да го прави няма да се разочарова,аз лично ще си го прибавя към рецептите с кексове които правя.
Лорини я ми прати и твоята рецепта мога пък нея да я пробвам на Никулден. eat нещо май пак пощурявам по това сладко.
А за козметиката - офффф  днес ходих до една аптека да разгледам различните марки ами то има сто неща само от една марка в смисъл - олио,масло, мляко , лосион за тяло  Shocked или пък измиващ гел,шампоан,бебешка пяна  Thinking,или пък крем за лице овлажняващ и за студено време ,четях на тях какво пише ами те се припокриват а и продавачките ми се сториха не толкова разбиращи.Който е ползвал какво сте си купили и каква е разликата до колкото разбрах маслото било по добре за новородено бебе.??????????Не е ли достатъчно един шампоан за коса и тяло и нещо за мазане.А да казаха ми , че за дупето отделно сапунче то като при големите ние ползваме интимен гел ами бебетата момиченца????
Оф помагайте,да ми остане една козметика и с нея да се ошашкам.

# 201
  • София
Ванила, на лекцията ни обясниха(нещо, което не го знаех преди Rolling Eyes), че като е малко бебето е хубаво да се използва крем за тяло, след като попорасне малко мляко...Олиото е за масаж и почистване,а не за мазане след баня...и после се чуди що на детето му е суха кожата newsm78 Но човек се учи от опита Simple Smile
Мюрвет, айде снимай, че да ти "завиждаме" Joy

# 202
На курса ни казаха, че маслото не е за препоръчване за новородено. Да ползваме за зимен сезон крем. Да гледаме на козметиката която ползваме да пише задължително ph 5.5. А също и да не съдържа цинк. Само ако бебенцето има проблем с подсичането тогава да си купим цинк на мехлем и да ползваме не-повече от 3 дни.

# 203
аз ползвах и още ползвам за баня-на Мустела дермо-почистващия или шампоана с лайка за баня:за след баня-хидра-бебе или олиото им/много бързо попива/:за лицето в зимните месеци-колд крем за бузките/иначе бързо изпръхват/.:за дупето-витамин-бариерния им крем-съдържа цинк/аз не бих мазала с гадната софарменска цинкова паста Sick/
всички козметики имат аналози на тези на Мустела Peace

# 204
Още нямаме бебе, това е добре.
Да се похваля, утре ми е последният работен ден  Grinning. Седмица отпуск и след това ми започва майчинството.
Да кажа и аз за козметиката, въпреки че нямам опит: Сдобих се с доста продукти на Веледа. Дано на Бебчо да му понася добре тази марка. Иначе съм леко възмутена от цените на тези продуктите в България. Например едно сапунче в Германия си струва 2,5 Е, а тук е 11 лв. Оказа се, че в Германия при покупка на повече неща за бебе не се плаща и ддс. Ако нямах възможност да си поръчам нещата от Германия, щях да си взема от продуктите на Бюбхен.
Отивам да ви чета по-подробно, че и рецепти да записвам...
Вие се пазете  Hug

# 205
и аз се радвам, че още нямаме бебче, да си чакат 9ти месец или след 37ма седмица, за да са доносени. Аз вчера влязох в 9ти месец и съм по-спокойна (Еспа, благодаря Simple Smile). А на декемврийското февруарче много сили и кураж на семейството  Praynig

Вкусотийките ви ги пропускам, нали все ми се яде и ще ми дойде в повече. Иначе имам чувството, че и аз по цял ден съм пред печката, но готвя предимно за иван. Малко ми е труден с яденето, та все съм в чуденка. Но на Лорини десерта бих го пробвала, щом става за 30мин, та давай рецептата Simple Smile

Доника, от дългия ти постинг първата част все едно аз съм го писала  Mr. Green Само без обиколките по магазините. И аз имам всичко от Иван и бях решила нищо да не купувам. Отделно имам и подаръци, нови. Но вчера размислих и ще накупя няколко новички неща поне за изписването, все пак ново бебе, а аз нищо да не му купя  Embarassed И утре след прегледа ще отида до склада на Захи, там има много хубави неща за новородени и по-големи бебета. И вече мисля да стягам чантата за болницата.

За матрак - на иван е магнифлекс, като проучвах тогава и за него намерих най-добри отзиви. Бебо в началото реших да е в зимния кош на количката, а после в преносимото легло и за там ще купим матрак, ако става на магнифлекс пак такъв ще вземем. За козметика - и аз съм за Мустела, нещо за къпане и нещо за мазане, повече не мисля че е необходимо. Имам за къпане на Авене, но в бг не се внася бебешката серия. А за мазане - може и преварен зехтин, аз лично съм доволна и от този вариант.

За раждането и кога да се тръгне към болницата - при изтекли води - веднага, при контракции - на 5 мин. с продължителност до 1 мин. и болезнени ... абе все си мисля, че няма как да се изпусне момента Simple Smile

хайде до скоро  Heart Eyes

# 206
  Ей, мамчета, половин ден да не вляза и 5 страници са изписани. Опасни сте! Laughing
Кокосче, направо разбуни стомашните духове с този сладкиш  Joy Аз съм хапвала брауни, приготвено от американци, да си оближеш пръстите. Сега ,като пиша, ми се пълни устата с плююю..., ох, хапва ми се  Cry
 За козметиката, аз съм доволна от Нивея!
 Направо ме хвърлихте с размисли за това кога се тръгва за болницата.  Thinking Преди ми изтекоха водите в 12 през нощта и си легнах да чакам засилването на контракциите, в 2, 30 тръгнахме към болницата и там имах 4 см. разкритие, родих в 6,10 сутринта. Сега не знам дали ако пак ми изтекат първо водите, да не си лягам  Laughing, а да тръгвам веднага.

# 207
Oоох,прибрах се!

Да им е честито на Февруарките първото бебче! newsm51

А ние да устискаме още малко!

Гледам обсъждате бебешката козметика. И аз съм на тази вълна. За моя радост на английския пазар се намира т. нар. органик козметика-екологично чиста и без химикали, така че душгелът ще ми е такъв. Мисля да мажа бебата със зехтин. Само трябва да проуча въпроса с кремчетата за дупе. Не знаех, че е добре да са без цинк newsm78. Досега все такива гледах, добре че не съм купила.

# 208
  • София
Данче, къде се намира склада на Захи-тоя не го знам newsm78

# 209
Здравейте,
минавам само набързо, за да пожелая на всички да "стискат кълки" още малко и да се изкажа за козметиката Мустела.
Пуснах търсена в skin deep ето тук http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=26326 и вижте само резултата!

Ingredients in this product are linked to:
 Cancer
 Developmental/reproductive toxicity
 Violations, restrictions & warnings
 Allergies/immunotoxicity
 Other concerns for ingredients used in this product:
Neurotoxicity, Endocrine disruption, Organ system toxicity (non-reproductive), Miscellaneous, Irritation (skin, eyes, or lungs), Enhanced skin absorption, Contamination concerns, Occupational hazards, Biochemical or cellular level changes

И това ми беше достатъчно. Иначе Oekotest дава добри резултати за Nivea, но на мен ми се иска нещо по-био. Има много теми във форума, в които се обсъжда козметиката за бебета, може да ги прегледате и да си решите.

За праховете за пране бях пускала линк към блога на Василена и с риск да стана досадна ето го пак http://www.blizodobebeto.com/2008/05/14/chasatnamama/ . В коментарите също има ценна информация.

Ами това е засега от мен.

П.С. Да е жив и здрав Кристиян и мама и тати, за да му се радват!  Hug

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 22:59 от zozima

Общи условия

Активация на акаунт