Таз година отминава,МАРТенчето все по-умно става !

• 11 666
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Ние пак докато се приспим с моята фурия...,голям зор.
Цялата е наядена от комари по личицето и ръцете за пореден път.Цяла вечер ходят и хапят мръсните гадини и мен,и нея.Не сме спирали да имаме комари от лятото.И сега пак влизат отнякъде.Имаме и машинка против комари,имаме илампа,която ги лови,и пак не измират.На лицето на Мария има сега около 12-13 пъпки,по ръчичките-около 5-6 някъде.
Много хубави снимки сте дали всички мами.
Бумеранг,много талантливо твоето детенце,браво!
Рони,клипчето с твоята кукла Али е много интересно,голям бонбон е.
Хайде,ствам,че сега готвя боб и след малко ще го довършвам.
Лек ден на всички мами и пораснали бебета!

# 256
Добър ден и от мен, днес!
Клипчето на Али е страхотно, Рони -тя е  голяма сладурана, че направо ти се иска да намачкаш едно хубаво.
Космо, снимките на Нати също са много хубави - тя също е една голяма сладурана с тия две сини очички.
Ние също празнувахме до по-късно, защото в къщи си имахме именник - майка ми. Децата бяха малко превъзбудени и Пепи се събужда около два пъти, но му дам хумана и заспи.
Вие водите ли си дневничета на бебоците? Аз и на двамата съм купила готови и само лепя снимки и записвам с дати по важните неща. Сега на дневен ред е да ги снимам за календар, защото трябва и ние да направим някакви подаръци на бабите и дядовците, а не те само на нас. Laughing Само, че незнам как ще успеем да ги снимаме двамата, но сме длъжни да опитаме и ако не стане във фотото, вкъщи мама с апарата ще се мъчи. Няма да останем без календар,я !
Не ми се поръчваше от аркоул или друг сайт защото не съм сигурна какви ще дойдат.
Хайде, засега чао ставам да мисля нещо да готвя.

# 257
  • София
добро утро! Hug

Честити месечинки на Александър на  мама galiushka ,Алина-на мама ането,Кристиян-на мама sladka_blondinka,Кристин-на - мама Бебищайн!

Диди
,да го цункаш от нас този сладур,че аз ако го започна - направо ще гризкам! Heart Eyes

Буми,браво на твоето детенце! Hug

Радост,последно звънях миналата седмица и сега ако тази не ми ги прати ,вече ще ходя лично до там и няма да си тръгна докато не станат. Close

Дани,аз имам 3-и дневника -един в интернет,един с по-важните събития и място за снимки и един ,които се записва всичко по дни(обаче нещо не съм много редовна с този  последните 2м).
Иначе календар и аз пробвам да правя и почти е готов,но ме е яд,че не започнах по-рано ,сега няма да пристигне до НГ и ще се чудя кви подаръци да купувам - май нищо,а просто ще кажа,че подарък ще има по-късно. Mr. GreenОбаче аз си представях,че календара е за стена,а той е като тетрадка или аз нещо греша. newsm78

# 258
Здравейте отново!

Имам въпросче - от скоро Али започна да яде 190 гр. пюре. Нали трябва да редувам един ден месно, един ден зеленчуково пюре. Обаче зеленчукови пюрета 190 гр има 2-3 вида /изключвам Ганчев - не купувам/. Вие с какво редувате месните пюрета?  newsm78 newsm78

# 259
  • София...........
Здравейте:)

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ! baloni

Имам въпросче - от скоро Али започна да яде 190 гр. пюре. Нали трябва да редувам един ден месно, един ден зеленчуково пюре. Обаче зеленчукови пюрета 190 гр има 2-3 вида /изключвам Ганчев - не купувам/. Вие с какво редувате месните пюрета?  newsm78 newsm78

Рони, може да дадеш малко от 125-130 гр. и след това мляко или някакъв десерт.
Аз вече рядко ползвам готови пюрета. Майка ми е тук и готви за нас всеки ден - отделям за бебчо едно за деня и едно във фризера за дните в които нашата храна не става за него Wink

# 260
  • София...........
Разгледах всички снимки и клипчета и всичките бебчета са много хубави Simple Smile

terre, много ти е хубава куклата Heart Eyes

# 261
Здравейте отново!

Рони, Сънвал имат Крехки градински зеленчуци (Марти умира за тях) и още 2 вида може би, Хип имат 2 вида зеленчукови, а сега са пуснали и зеленчукова супа, но в малки бурканчета, Бебевита имат 2-3 вида зеленчукови. Аз това давам и редувам с месни пюрета

Честито на всички с поводи вчера и днес   bouquet

# 262
  • Sofia
Ронибони, аз давам всеки ден месно пюре / рядко пропускам/. В тях има не повече от 15% месо, което е много малко. Това е по съвет на неонатоложката.
А когато съм давала зеленчукови - давам 2 бурканчета от по 125гр, като например второто ми е тиква и той много им се радва.

# 263
Мерси за отговорите  Hug

Просто ми стана много странно, как има толкова видове месно пюре и толкова малко разновидности на зеленчуковото 190 гр. Иначе аз купувам Хип, Бебевита, Гербер и Семпер. Сънвал наблизо не съм виждала  Thinking И зеленчуковите 190 гр. са: различни зеленчуци, градински зеленчуци, тиквички с царевица, спанак /който Али не яде/ и други не се сещам. Мога да й давам малки пюрета и после да я кърмя, но вече не ми се иска, защото го заместих това хранене и доста трудно постигнах да ми се регулира кърмата.

Galiushka, на мен педи ми каза да редувам месно и зеленчуково пюре.

# 264
  • София
   Здравейте, аз купувам само плодовите пюрета и месните а зеленчуковите сама си ги правя Rolling Eyes така разнообразието и е много голямо. А аз от повече от месец и давам зеленчуковите по 220 а сега вече и месните и чак сега започна видимо да и стига ! А за спанака , днес и правих варен кафяв ориз със спанак и морков и сирене и го хапна като ламя.  Peace . Аз два дни се скапах от чистене и после с мъжа ще украсяваме за Коледа.
Мацки имам нови ботуши и ми трябва рокля спортно-елегантна и малко по-плътна до коляното ако някой е виждал скоро да свирка , а и да е черна .  bouquet

# 265
Аз затова съм доволна от детската кухня има разнообразие и е доста по вкусно от купените пюрета,а и единия ми яде доста така си хапва първо второ и трето колкото иска.Следобед им давам плодове -  банан намачкан,ябълка настъргана или плодово пюре,кисело мляко.

# 266
Привет мацки!
Зеленчукови пюрета и аз и ги правя на Дари, само месни и плодови купувам. Да ви питам: на Гербер и на Хип има едни, водят се "Зеленчуци с пилешко и фиде" (супа на Гербер) и "Зеленчукова супа с пиле" (на Хип). Слагате ли сухар в тях, защото те се водят супи, но като ги гледам не са рядки като супа.  Rolling Eyes
Дивна благодаря ти за хубавите думи.  Hug

# 267
И аз се чудех как да разнообразявам зеленчуковите пюрета,давам само Хип,Гербер и Сънвал,на Гербер,вече почти не вземам,няма какво,крем супите им са много вкусни,но са малки,затова избора ми е на Хип-различни зеленчуци и Сънвал-градински зеленчуци и Нати много ги обича,също Сънвал имат зеленчукови с тиква и с пащърнак.На Бебевита досега не съм вземала,хубави ли са? Веднъж взех на Овко да ги пробваме,но останах много разочарована, Нати не искаше и да го помирише и  директно го изхвърлих.
Благодаря ви много за комплиментите за Нати Blush
А,плодовите пюрета също нямат голям избор-големите,ама защото аз не съм давала още мъхести и семчести Rolling Eyes

# 268
И аз правя домашни пюрета, но купувам и готови, когато както дойде, на Ганчев не ги яде много затова купувам основно Хип, на Овко онзи ден бях взела Йогурт с банани и ябълки, изяде го с удоволствие...Моята госпожичка много обича макарони и спагети, има едно готово пюре на Хип - спагети с моцарела и доматен сос, много го харесва...Гледам да разнообразявам менюто й с каквото има като готови пюрета на пазара...Яде без проблем и спанак, и броколи, и карфиол, даже много обича, може би защото вкъщи всички обичаме
Ние преминахме на хранене 4 пъти на ден,Много добре се храни Ани и аз съм доволна.Единствения ми проблем е, че се чудя вече с какво да й разнообразявам храненето Rolling Eyes
Засега яде телешко, пилешко, пуешко, заешко, агнешко и риба,всякакви зеленчуци, супа, мачкани или стъргани банани, ябълки, опитвала е мандарина, но като че ли не я хареса, попарка, грис, всякакви каши - в кутии и в бурканчета, кремчета нишестени, кисело мляко,по цял жълтък 1 път седмично, хляб, бисквити, макарони, спагети...Амиии...още малко и я "пускам" на обща храна Laughing Laughing Laughing Мисля да я пробвам с кисел и крем -супа от леща или боб....Друго не се сещам какво бих могла да дам Rolling Eyes

# 269
  • София
  Nightwish. чудесно ви е менюто и Ивайла яде същите работи. Нашата педиатърка е забранила мляко прясно и кисело до годинка и цитруси до годинка и половина иначе друго може. Космополитан аз давам праскови и кайсии още от лятото, като хубаво ги обелвам и измивам , а сега когато няма прясни давам от бурканчета, давам и даже горските плодове , които са семчести и няма проблем никакъв за сега.

Общи условия

Активация на акаунт