За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 180
Лорини, сигурно ще чуеш още изказвания в този дух. На мен докторка ми каза: *Ти нали знаеш, че по този начин си дресираш детето?*  Laughing
Прощавай, но не разбрах какво точно питаш  Blush.
Докато Калина беше с памперс нощем и на нас много не ни се получаваха нещата, то беше дърпане и опъване  (тя се не поклаща  Joy) и изнервено бебе накрая. Затова спи по голо дупе. Опитвах няколко пъти да и обувам долнище на пижама, но още на първото нощно пишкане мъжът ми я събува. Само като спим на друго място задължително обувам гащи с пелена в тях.
Преди време разглеждах снимки на голямата ми дъщеря и с ужас установих, че на огромна част от тях (на по- малка или на възрастта на Калина) е с биберон в уста. Тогава обърнах внимание, че на Калина снимките са основно по голо дупе  Laughing. Сигурно ще си имаме проблеми някой ден  Grinning. Сега ми се струва твърде голяма за да е подходяща за сайта.

# 181
Охх.... ще си роботизираш детето....  ooooh! това чий болен мозък го е измислил???  То се ражда с шише в устата, с мерителна лъжичка за формула в ръка и с памперс на дупето, нали! Може би в бъдеще, но засега не сме еволюирали до там чак Wink
Моята шедиатърка като й казах, че Митко си ака вече само в легенче, ме похвали, и каза "Ами така я, трябва да се възпитават интелигентни деца, от малки да си уважават хигиената!"   Joy
По-честичко трябва да чета тук, мотивирам се покрай вас  Peace

# 182
Ние почти всички акания хващаме. Може да имаме пропуск и това е ако яде тиква ,и от нея ака повече от 2 пъти и дава изненадки.Иначе след хранене.......веднага е готов ,даже понякога тичаме до банята и докато яде ,върши работата ,мия го и продължава да яде после. Но то си му личи де ,не правя нещо кой знае какво ,той си издава звуци като се напъва.Не се мъчи ,само е малко мсешен и го разбирам и отиваме до легенчето.Изкарахме един ден на пелени и за 2 часа смених 6 и аз мало се поизнервих.Сега е хубаво времето и само с памперс ,но кгато сме си вкъщи пак ще мъча на пеленки.Лятото сякаш е по лесно ,че стои голо детенцето и ще му сменям пелените ,ама сега не ми стигат чорапогащи и панталончета.

# 183
black_cherry, по кое време 6 пелени за два часа? При нас примерно, до обед е ужас... но след разходката спокойно караме по 2-3 часа с една пелена, и си пишка в тоалетната; ако се залисам и не го водя, сменяме само по веднъж, просто рядко пишка! Сутрин... слагам многократни гащи, и когато се сетя сменям Simple Smile
Прави ми впечатление, че малкият се сърди над гърнето, опъва се и не иска; щом го заведа в банята, сядаме си двамата на тоалетната и той спокойно си върши работата! Мен ме устройва, вече дори гърне не трябва да мия  Joy

# 184
Здравейте мамчета. Не съм писала отдавна, защото няма много за писане. Издържам я само, когато зная че ще свърши работа. Нямам ентусиазм за другото време. През нощта снощи за първи път преодолях страха си и я сложих в памучни пелени. Нямаше проблем. (Един памперс по-малко в природата:))

Пиша ви дави питам обаче, Евридика и  Оffioly , започнахте ли захранването? Как върви при вас?

Поздрави на всички!  bouquet

# 185
silval, да, започнах да захранвам, те стават вече два месеца от тогава, дори малко повече, ако броим единичните лъжички "откраднато" пюре от други бебета на разходката  Mr. Green Така беше идеално за нас - не се хабим да правим пюренца само за половин лъжичка, а когато приятелката ни носеше нещо подходящо, давах на Митко да опита! Захранването върви бавно и славно, той се оказа с добър апетит, харесва почти всичко, засега няма непоносимости, яйце не давам, месо - по малко пиле; Обаче... преди месец започна един запек, и елиминирахме де що има ориз, моркови... сега давам овесени ядки и круши всеки ден, та малко се поотпусна, което обаче трябва да ме държи на щрек, че акитата станаха повечко през деня Simple Smile Но ще се справим! Вода не иска, едвам успявам по две-три лъжички да пробутам с пюрето.
lauren, дай впечатление от wiona? Аз мисля да поръчвам, нямам толкова енергия да карам само с памучни, а памперсите ме дразнят много сериозно вече Simple Smile  Моето бебе, нали си е "ветеран" с памперса, хич никакви сигнали не подава, та аз карам на късмет - събувам през 30-40 минути, каквото хванем - хванем, каквото не - сменяме гащите и толкоз.

# 186
dimi ще пробвам обезателно, предполагам, че ще имаме успех, защото той мнгоо често и през деня пишка, докато суче. Но трябва да помисля какви дрешки биха били подходящи, защото стандартните бодита с безбройните им компчета и т.н. са много неудобни за каузата, а пък тишъртите все му се вдигат нагоре като го гушкам и ме дразнят Thinking, щя трябва да помисля за някаква алтернатива, поне се успокоявам, че като се стопли ще е нон-стоп по голо дупе и ще е по-лесно     bouquet

оffioly определено съм доволна от wiona, по абсолютно нищо не отстъпват като попивателна способност на другите памперси, горния слой остава също сух, не знам как го постигат само с естествени съставки и наистина се надявам всичко, което пише за тях да е вярно. Досега не са пропускали, а младежът си спи по 10 часа само с паузи за хранене и на сутринта, въпреки че е доста пълен може още да поеме, е аз го махам разбира се. Не се изкушавам да ползвам повече от 1 на денонощие все пак. Недостатъкът е , че са си скъпички, факт.

# 187
  • София
Да се похваля набързо - днес се разхождахме в Борисовата градина, Дарина поспа цял час в количката. Като се събуди, си рекох: "Я да пробвам аз" - оголих дупарата й и тя се изпишка обилно на тревата  Laughing Глупаво е сигурно така да се радвам, но не знаех дали няма да откаже, понеже има много хора или е навън, или не е над обичайния леген  Crazy Но ето на, "роботизираната" ми щерка можела и тревичката да полее  Laughing Офиоли, моята педиатърка също ни се радва за опитите за хигиена. Тя поначало съветва майките след годината да махат памперсите заради здравето на дечицата! Впрочен браво за тоалетната!
Евридика, чудя се за някакъв съвет, но нищо не мога да измисля. Освен да пробваш да кърмиш Нико по-често през деня с надеждата да понамали нощното сукане? Така и ти да поспиваш малко повече, и той да пишка по-малко? Макар че сукането пак от него зависи  Thinking
Лорини, просто имай търпение. Или ще забележиш някакъв сигнал за акането, или просто ще ти направи впечатление по кое време се случва - в един момент ще се ориентираш и ще се сработите още по-добре!
Всички чакаме пролетта, за да разтоварим дрехи и пелени  Mr. Green Дано имаме успех!

PS Да не пускам отделен пост - днес пък ползва тоалетната на един мол. Хич не се замисли - като й казах вълшебните думички, веднага пусна струйката  Joy

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 21:13 от julie.k

# 188
Браво на Дари! Умница!
Lauren, браво и на вас за биопелените. Аз така и не се наканих да взема Виона и си карам нощем с еднократен памперс. Много пишка това дете нощем, направо ужас! Истината е, че знам отлично нощем кога ще се изпишка (в 90%) от случаите, но невинаги ми се става точно в момента да го изпишкам и след малко вече го чувам как се изпишква (той се напъва леко и си присвива коремчето, така че се чува наистина). А и магарето много често отказва да пишка, като стана да го изпишквам, а предпочита да пусне струйката точно като го събличам над леглото и тогава познайте кой спи на мокро  Crazy ooooh! Laughing

# 189
Здравейте!
С пишкането се справяме, обаче с акането не стаааааааава  Rolling Eyes Зная много добре кога ака, свалям памперса и .... нищо, слагам памперса и работата е свършена  Rolling Eyes Някакви идеи ? Май се притеснява от мен  Thinking

# 190
offioly ,следобед беше някъде между 2 ч. и 4 ч. Пак ще го пробвам и друг път съм забелязала ,че си пишка по малко и на често.Ще му се регулира ли пишкането ао го държа на пеленки по-често? Ще започне ли да пишка по рядко и повече?
А това с дресирането и роботизирането........направо....  Joy Незнам защо подценяват ходенето по нужда ,немога да си обясня просто.Ако не за друго поне за хигиената на детето. Не че съм с някакъв напредък голям ,но все пак - опитвам се   Whistling

# 191
  • София
Здравейте!
С пишкането се справяме, обаче с акането не стаааааааава  Rolling Eyes Зная много добре кога ака, свалям памперса и .... нищо, слагам памперса и работата е свършена  Rolling Eyes Някакви идеи ? Май се притеснява от мен  Thinking
Като идея ми идва следното:
Щом мислиш, че е притеснение, дали няма да помогне това: като видиш, че му се ака, предлагаш над легена или както си го свикнала. Ако не направи нищо, остави го на "позволено" място (при нас това е повивалникът) пак без памперс. Тогава може би ще свърши работата - подай му сигнал, поощри го, похвали го, да знае, че всичко е наред и да изчезне притеснението му.
Аз пък вече не зная кога й се ака; случва се вече даже да пропусне ден. Често пъшка и се напъва; дори пръцка, когато я държа за пишкане и... нищо. Специално акането напоследък не успявам да "хвана". Нищо, ще се въоръжа с търпение, както обичам да съветвам  Mr. Green

# 192
Джули  Hug ще пробвам  Rolling Eyes

# 193
julie.k, браво на теб и на малката Дарина!
Lauren , и аз все мисля някаква алтернатива на бодитата , че понякога тя си дава сигнал , ама аз докато се намотам с няколко копчета и работата е свършена  yes 
( В този ред на мисли, откакто е навършила 1 месец, гледам да я обличам с ританки и боди , че ми е най-удобно събличането, а имам един шкаф буквално с подарени гащеризони, ама като си представя как например през половин час и го събувам и обувам това нещо--- Naughty неее, благодаря).Момичета Вие докато бяха по-малки бебчовците, обличахте ли им гащеризони?
Аа, и довечера си чакам да пристигнат пелените ми от Англия, та утре ще се фукаме  newsm68, очаквайте и снимков материал.

# 194
dimi ще пробвам обезателно, предполагам, че ще имаме успех, защото той мнгоо често и през деня пишка, докато суче. Но трябва да помисля какви дрешки биха били подходящи, защото стандартните бодита с безбройните им компчета и т.н. са много неудобни за каузата, а пък тишъртите все му се вдигат нагоре като го гушкам и ме дразнят Thinking, щя трябва да помисля за някаква алтернатива, поне се успокоявам, че като се стопли ще е нон-стоп по голо дупе и ще е по-лесно     bouquet
Ами,да, бодитата не са особено ЕБХ дрехи.Аз понеже не съм използвала многократни памперси,а направо сложихме гащички с парче сгъната пелена в него (нещо като превръзка се получава) и сметнах,че най-удобно за бързо събуване и обуване са тениските,потниците,блузките и пуловерчетата.То няма голям избор за малки бебета,но това,което направих е да купя няколко потника за годинка и те се оказаха достатъчно дълги (като беше на вашата възраст и бяха като рокличка),за да не и гол кръста.Пуловерчетата и блузки с дълъг ръкав им навивах ръкавите и също ги използвам някои все още.Панталонките и гащичките също бяха големки,но като сложиш пелената горе-долу ставаха.
На мен лично така ми беше по-удобно да и предлагам често и почти не сме имали проблеми.Иначе нощем има и друг вариант-да сложиш един наелон,отгоре хавлиена кърпа (или поларено одеало),за да не спарва гръбчето на бебето.Накрая слагаш пелени или чаршафчета и като пропусне мокро до чаршафчето-издърпваш мокрото или слагаш върху него хавлиена кърпа и отгоре нова пелена и на стринта вадиш мокрите части отдолу.
Има и нещо друго за нощния сън-свъщност ско спи само по гащички и парче пелена-самото преобуване не е толкова времеемко и аз лично съм го правила в полусънено състояние за същото време,за което съм я изхождала.Но в повечето случаи нощните напишквания се изпускат защото майка е преуморена и за това не би трябвало ако си почиваш добре да имаш сериозни проблеми нощем.

Общи условия

Активация на акаунт