За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 345
Аз дали не се класирам в графата на късно започналите  newsm78 или сме май някакъв хибрид  Laughing
От раждането сме с многократни пелени, но съм го издържала само за акото, а то беше веднъж на ден най-много и горе-долу знаех кога, инциденто някой пиш. Едва от 1 месец насам съм се заела сериозно с пишото и сега пишка в легенчето винаги, когато му се предложи, но ну ме предлагам повече от 4-5 пъти на ден - винаги след сън и пред къпането и ако дебна акото също. Нощем пишка винаги, когато се разбуди, но понеже от новородено се разбужда само за ядане и моментално се унася след това, изобщо не го закачам, че така и аз мога да се наспя. Нощните издържания засега ги отлагам, докато не започне да се буди по 1 път...

# 346
Аз дали не се класирам в графата на късно започналите  newsm78 или сме май някакъв хибрид  Laughing
От раждането сме с многократни пелени, но съм го издържала само за акото, а то беше веднъж на ден най-много и горе-долу знаех кога, инциденто някой пиш. Едва от 1 месец насам съм се заела сериозно с пишото и сега пишка в легенчето винаги, когато му се предложи, но ну ме предлагам повече от 4-5 пъти на ден - винаги след сън и пред къпането и ако дебна акото също. Нощем пишка винаги, когато се разбуди, но понеже от новородено се разбужда само за ядане и моментално се унася след това, изобщо не го закачам, че така и аз мога да се наспя. Нощните издържания засега ги отлагам, докато не започне да се буди по 1 път...
Ами според мен (това си е само мое мнение) не се класираш,защото къснозапочващите бебета изведнъж им сервират че трябва да ходят извън памперса,а те вече са били привикнали.Вие нито сте привикнали (заради акото),нито сте съвсем ненаясно какво се случва (заради многократните пелени,с които може да се направи причинноследствена връзка между пиш и мокро).Но ако имаш опит за споделяне-мисля,че винаги ще си полезна. Peace

# 347
Ами според мен (това си е само мое мнение) не се класираш,защото къснозапочващите бебета изведнъж им сервират че трябва да ходят извън памперса,а те вече са били привикнали.Вие нито сте привикнали (заради акото),нито сте съвсем ненаясно какво се случва (заради многократните пелени,с които може да се направи причинноследствена връзка между пиш и мокро).Но ако имаш опит за споделяне-мисля,че винаги ще си полезна. Peace

Май си права; съвсем бях забравила, че еднократните пелени не държат мокро!!!

# 348
  • софия
какви пелени трябва да се ползват при ЕБХ.ние сме с памперс.не става ли. newsm78явно нещо не съм схванала в системата.пишкаме след всяко будене по 3-4 пъти с думичката пиш.мисля че вече я знае какаво означава.така си мисля поне аз............

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:57 от microelena

# 349
Ами най-добре е без пелени.Те само затрудняват бързото предлагане и създават у майка измамно усещане за спокойствие.
С памперс става,но ще ти е много трудно.В момента,когато го махнеш (или просто не го сложиш) ще разбереш каква е системата. Wink

# 350
  • София
Здравейте, мили мами  Hug Малък отчет от нас - като цяло върви добре, редовно я изпишквам. Единствено, че акането напоследък рядко хващам, много съм объркана с него  Crazy

И да разкажа една случка от неделя Simple Smile Бяхме излезли с колеги от работата, заведението тип механа в традиционен стил и празно. Разположих Дари седнала в един ъгъл, поразгледа, поигра си, по някое време взе да се разсейва и да става неспокойна - занесохме я със съпруга ми в тоалетната и тя там се изпишка обилно (а повече от час се беше стискала, пелените бяха абсолютно сухи). Половин-един час по-късно пак я водихме в тоалетната, но тя не искаше да пишка там - направо се разсърди, разхленчи се, дори не я събухме. Да, ама виждам, че й се пишка. По-късно пак я заведох (вече бях самичка), събух я там - ревна, не искала там. Аз пък изпуснах гащите й на земята (все още съвсем сухи). Върнах се на масата, дадох я на татко й да я подържи, докато аз извадя чисти гащи. А той я сложил да седне на ръката му, да не се допира голичка до стол или до дънките му. И познайте какво стана  Mr. Green Дари, озовала се по голо дупе в познатата поза, направи едно "шууурррррр..."  Joy После бърсахме пода със салфетки, добре, че беше от каменни плочи  hahaha
После пак чак вкъщи пишка, когато я сложих над легенчето.
Наистина сигнализира по-ясно и даже стиска, когато сме навън.

# 351
microelena , ЕБХ на практика можеш да практикуваш  и с обикновени еднократни памперси и с многократни пелени, но определено с пелените ще ти е по-лесно. А с думичката пиш си осигуряваш по-нататък да свързва действието със звука. Хубаво е, че сте си хванали ритъма.  Hug
julie.k, браво на Дари и на вас.   bouquet

# 352
Джули,браво на вас.Моят съвет е другия път да и вярвате на малката и да не и предлагате щом не иска в тоалетната-потърсете ново място-в мивката,в някое цвете.Най-голяма ценност е че признаваш,че знаеш кога и с е пишка-просто намери начин да е комфортно и за двете ви.Аз лично питах Калина иска ли да пишка тук и й показвах.Ако видя,че се замисля-значи е склонна.Като стана на годинка и нещо сама започна да показва къде иска да пишка (като сме навън).Това не винаги е тоалетната,но все пак едно толкова малко дете не е нужнод а се крие в тоалетните,за да се облекчи.Това ти го пише,човек,който не харесва надупени до храстите деца,но все пак това са деца-не някой дядо.Пък и не вярвам да се изака без да си я подканила,така че няма да стане мръсотия ако слушкаш малката Дари (колко хубаво име  bouquet ).

# 353
  • софия
 Peace Peaceмерси за бързия отговор.

# 354
Джули, едно браво и от нас   bouquet
След бойкота , който ми устрои моя палавник пак влизаме в ритъм  Grinning но бавно и славно  Confused не знам защо мойто мъниче ми прави такива номера  Rolling Eyes

dimitriana
, би ли ми помогнала с идеи  Praynig

# 355
Някой иска ли да напише материал за късно започване за брошурата?

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 12:41 от Людмил

# 356
Джули, историята е супер!   Laughing
Шада, май всички сме така - един ден е добре, после 2 е зле...Или обратното. При нас вчера беше добре, днес се гъне и не ще д пишка в банята. Пробвах го 1-2 пъти в тоалетната и така склони.

# 357
Да, явно трябва да се примирим със ситуацията  Confused

# 358
Shada , Симона отказва напълно да пишка на периоди. Забелязала съм че това е когато учи нещо ново- т.е. преди да усвои някакво ново умение- отказваше ми така 10 дни и на 10-ия почна да си хваща играчките,сега например на дневен ред е въртенето- но докато успее да се обърне и завърти, изобщо не й беше до пишкане.

# 359
Бобо в момента усъвършенства пълзенето и разтребването на къщата   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт