”Времето сякаш бавно минава, нямам търпение МАРТ да наближава”

• 19 037
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, мацита Simple Smile
Аз да се похваля, че най-накрая си отспах малко, след като предната вечер безсънието ми стигна своя апогей и дори мъжо ми правеше компания, гледахме филми, правехме секс, дори това не ме умори, добре, че го убедих да заспива, че и мен ме е хванало някъде към 5-6. И снощи ходих с него, докато играят волейбол, че да стоя будна, защото него като го няма и като съм сама вкъщи и отлепям още в 9.30. Та, викам поне късно да легна, и проработи. Странно, и на мен почна да ми се схваща лявата половина напоследък. То не е точно схващане, а все едно някой 100 килограмов ми лежи на бедрото, явно то така усеща мен, и после всичко ми е изтръпнало и боли. Та, сега малко повече трябва да се въртя.
И нещо явно повечко щъкам напоследък, та корема ми по-често почна да ме стяга и да ми е некомфортно като ходя. Полежах си вчера цял ден, а днес пак ще ходя по разходки и задачи, дано да ми е по-добре. Яд ме е, че точно като е хубаво времето няма с кой да ходя да обикалям, даже не мога до морската да стигна, за да видя новата ледена пързалка. А като се застуди и всички ще са в отпуски вече, болнични, ваканции, ама в някое кафе ще мръзнем сигурно.

# 136
Добро утро и от мен!
Nagaina поздравления за съня!!!Май само ти си успяла да спинкаш тази нощ!И аз се въртях като пумпал. И крака ми се схваща на два пъти... Аз имам същия проблем Nagaina със изтръпването на бедрата, както ти го описваш - като схващане, ама не точно. А аз като се въртя и се будя, щото шкембака голям  Simple Smile
И маймунке, не само ти напредваш с кг. Аз съм вече 12 отгоре  Embarassed и ЯМ  Embarassed и не спирам да ЯМ  Embarassed .... Вече сама си се чудя как успявам да се движа дори  newsm78 като самоходещ кит сам станала...
А за елхата - мисля в събота да се развихря вече. Писна ми от приказки - "рано е още..." Като гледам вече почти навсякъде са украсили   madnoel

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 09:55 от cvetka-koketka

# 137
Добро утро Simple Smile
На мен не ми се говори за тема килограми... Embarassed май вече ще станат към 20 отгоре, въпреки че си мисля(а и другите така казват)че изглеждам добре и т.н.Наистина, и аз не вярвам къде ще са тези 20 кг, но е факт че си ходя с едни панталони още преди да забременея. Rolling Eyes И краката са ми слаби....май като гледам само на корем ще са  Joy Ясно, е че като родя ще минавам отново на режима на Дюкан Peace
Вчера сложихме пердето, трябва да взема да го снимам, за да го видите и вие.Купих разни джунджурии за елхата и в неделя след Никулден мисля да украсявам. Simple Smile
 tai , и аз преди няколко дни сънувах че вече раждам! Laughing Явно наистина вече нямаме търпение и това да стане! Hug

# 138
Белла чакаме снимки на пердето. И аз трябва да купувам за детската стая...ама сигурно ще е около Бъдни вечер - нали трябва нещо ново за дома да има... В тоя ред на мисли - Elg докъде стигна с банята?

# 139
cvetka-koketka - до по кривата круша стигнахме с банята. Мъжа сам разбива вечер след работа, цяла седмица майстора ни лъже, че днес ще дойде. Та ако днес не дойде ще звъним на друг. Но със сигурност поне още 1 седмица ще сме без баня. После следва спалнята, после кухнята и хола. Та се надявам февруари да сме свършили с всичко.

# 140
Добро утро, абе вече Добър ден и от мене!

Маметаа, май няма да ни огрее това с 1 година майчинство! Sad
Сутринта по БТВ ги гледах разните там депутати и шефове на комисии-казаха,че платеното майчинство било 2 години и 45 дни и не можело да се толерира една социална група за сметка на другите такива.Представяте ли си?!? Нападнаха идеята на НДСВ като предизборна и т.н. Имало дефицит в бюджета на социалното осигуряване и не било вярно ,че има парички взети от нас майките чрез осигуровки ,за тая идея! Пенсионерите били къде по-зле и т. н.А че има демографска криза и че ако не раждаме сега ,в бъдеще просто няма да има кой да стане пенсионер това не го мислят. Аууу,вбесиха ме мазните усмивчици на зам.социалния министър и на някаква леля от незнам коя си комисияяяя... Close,а се тупат в гърдите, че имали бюджетен излишък и страната била стабилна,да бе да! А и друго,майките щели да загубят трудовите си навици,ако им се даде тая възможност повече време да стоят вкъщи при децата си с хубави доходи. Ужас!!!!
Извинете ама съм бясна!

Иначе, аз пък тази нощ за първи път си поспах добре! Grinning И днес смятам да го пиша дъждовен и да си стоя у дома,най-много да свърша нещо по бумажките, че взе да ме домързява вече!

# 141
  • София
 Привет мамчета.

В тази връзка да кажа, че Персила в Бг е абсолютно същия както в Германия  Peace Аз работя точно в Хенкел и знам от къде внасяме всичко  Peace
Абе и аз така знам, защото от дълги години и нашата фирма работи с Хенкел и съм си говорила с дистрибуторите, но преди месец на сестра ми и донесоха прах от Германия и повярвай ми няма нищо общо с този тук - нито като аромат, нито като качество.
 Аз принципно проблеми със съня нямам, но снощи заспах на дивана в хола и по едно време нощес като се събудих ме боляха всички кокали - много гадно. Преместих си се на спалнята и слава Богу на сутринта ми бяха отминали болежките.

# 142
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
И аз си имам работа с майстори  #Cussing out  поръчах си входна врата, вчера започна монтажа, днес надявам се да приключи. Обаче, малко ми мърдаха плочките в коридора и при демонтажа са се разлепили тотално ... та сега ще пренареждаме коридор   ooooh!
Дано таз година да приключим, при това съм сама, че мъжо е в командировка.
Гладахте ли снощи "Dancing star" уникално изпълнение на тез глухи хора ... просто нямам думи.

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 10:57 от vesel4e

# 143
  • София
И аз си имам работа с майстори  #Cussing out  поръчах си входна врата, вчера започна монтажа, днес надявам се да приключи. Обаче, малко ми мърдаха плочките в коридора и при демонтажа са се разлепили тотално ... та сега ще пренареждаме коридор   ooooh!
Дано таз година да приключим, при това съм сама, че мъжо е в командировка.

Веселче, не си я поръчала при моя мъж:)))) Прави стархотни врати

# 144
  • под кривата круша
glafira, уважих те с баничката, сгънах две и за още толкова има място eat
И аз наскоро гледах дискусии за платеното майчинство 1 година и се отказах защото само се ядосвам. Не можело от една социална група да се прехвърлят средства към друга и други разни бисери, абеее ooooh! Мен без друго открай време ме е яд, че банките ни осигуряват на реален доход и плащаме луди данъци и осигуровки и за кво?!

# 145
запис Simple Smile
Слънце много хубава си я направила темичката пак Simple Smile   bouquet

Много бързо пишете и не мога да ви смогна Wink но да се включа по някои въпроси от по-рано..
За помощта - така и така са далече и моите и на мъжа ми родителите, ще идват рядко. Не съм сигурна дали ще имам нужда толкова от помощ, защото наистина мразя някой да ми се меси - наистина идеята е ако искащ помощ  тогава, а не акъл за всяко нещо, без да си искал мнението особено. Не обичам освен това някой друг ( поне за момента) да ми се размотава в кухнята или в спалнята!!! много се дразня, та така си мисля... пък като дойде ще видим какво ще е. За домакинската работа не мога да разчитам на мъжа ми, но все ми се струва че ще помага с бебето повиване и разните му там процедури.

За кръвта от носа - нормално е, не се шашкаите. Просто имаме много кръв в момента Simple Smile за 2ма и нищо яма да ни стане ако поизтече малко  Laughing А за лежането по гръб- навсякъде го отричат, защото така се спира притока на кислород до бебето. Аз лично имам големи проблеми с наместваето, будя се по 1000 пъти щото не ми е удобно и ми изтръпват хълбоците... ама не виждам друг изход освен номера с възглавниците отвсякъде  Blush
Та така - сга ще се опитам да ви дочета : Laughing

# 146
  • София - Рим и обратно
Добър ден  bouquet
Пускам ви една рецепта, в случай че мъжете ви ревнат, че искат нещо да ви сготвят през уикенда Grinning

Рецепта за ябълков пай

(за мъже)

Вземете от хладилника 10 яица, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни.

Вземете голяма купа разбийте в ръба  и  яицата и изсипете тяхното съдържание в купата.

Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни.

И така, имаме 5 жълтъка в купата.

Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците, нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците....Сега разбивайте.

Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите.

И тъй сега имаме в купата 2 разбити желтъка, колкото и са ни необходими за пая.

Сега облепете стените и прозорците на кухнята с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани...

Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета.

След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.

Вземете душ.

Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт.

Време е да пристъпим към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината, междувременно обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.

Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете.

Разбъркайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно.

Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната.

Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната.

Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната.

След всичко преживяно идете в близката кръчма

# 147
Здравейте  Simple Smile
Относно праха за бебешките дрешки ми бяха споменали че имало някакъв много хубав течен прах, който мамите си купували от София. Но не знам нито марка нито от къде го взимат. Ако някоя мама е чувала моля да каже.

Много ме рита бебока и незнам как да го укротя. И понеже го нося доста ниско долу, ме рита точно по костите което е по болезнено.
Слънце и аз съм така, тъй като го нося ниско всяко мръдване го чувствам осезателно. Е не ме е боляло чак .... А ми казаха и нещо друго, че бебето се активира от кафе /аз кафе не пия/ и от шоколад. Опитвам се да намаля шоколадовите изкушения, но нещо не успявам  Sad

glafira бързо да се оправяш и за това високо кръвно още от сега вземи мерки че по нататък как ще е ... Hug
tai честито НОВО Фото. Много щастливи моменти да запечатате с него и ще очакваме снимчиците в албумчето   bouquet

Ами аз да си кажа за спането, все още много ми е удобно да си спинкам по гръб и не ми тежи, само понякога много по осезаемо чувствам бебо как ритка и се мести и се притеснявам да не би да не му е удобно и да му е тясно и гледам да избягвам така да спя. А като спя на една страна ми се схващат нещо ребрата, та постоянно се въртя и сменям страните  ooooh!
А вчера ходих на басейн, ехххх страхотно ми се отрази половин час плуване. Толкова лекичко се чувствах, голямо блаженство. И в момента в който излязох от басейна и ми затежа коремчето  Joy А иначе съм качила около 5-6 килограма само на коремче до колкото виждам.

# 148
  • София
 Ох, ЛЮБИМА отдавна не се бях смяла така smile3532. На моменти от сълзи не можех да чета какво пише. Бебето ми сигурно е помислило, че става земетресение - яко го разтресох милото.

# 149
  • София
Любима, това май го бях чела някъде, страхотно е  Joy Peace Joy
И аз си спя по гръб предимно - само така ми е удобно. Казвах го няколко пъти, пак ще повторя - не е вредно или забранено. Просто при тази пози на някои жени им се притиска кухата вена и им става лошо. Няма нищо общо с кръвотока към бебето. Така че спокойно. Това д-р ми го е казвал.
Това за 90 % взимане на парите 1г. и аз не го вярвам да стане. И без друго все повтарят, че в БГ е най-дълго майчинството. Някъде четох, че от ЕС притискали БГ да го намали като срок, но през цялото време да се взима реалната заплата, което също не ми се вярва да стане. Абе, живи и здрави да сме. Изкарах 2г с 220лв майчинство, и сега ще се справим сигурно.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт