”Времето сякаш бавно минава, нямам търпение МАРТ да наближава”

• 19 043
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, мисли ли ли сте къде ще изхвърлите/пазите пъпната връв?

# 166
Момичета, мисли ли ли сте къде ще изхвърлите/пазите пъпната връв?
Аз на този въпрос още за каката не съм си отговорила  Laughing Пъпчето още си седи в къщи. Въобще не мога да измисля къде да го хвърля  newsm78

# 167
  • София
 Poli24, аз не можах да устискам до Бъдни вечер за сърмичките на мама. В събота ходихме до Фантастико и там като ги видях, си купих и с кеф си ги излапах. Е, после имах киселини, но поне си заслужаваше.
vesel4e, аз на Ники пъпната връв не съм я хвърляла. Още си е тук, вкъщи, в една кутийка заедно с още бебешки неща - гривничките от болницата, косичка от кръщенето и други спомени. Някак гадно ми е просто да го хвърля някъде.

# 168
Ей, за това майчинство....направо се излагат  #2gunfire Ако могат  от .... ще ти вземат пари, но като трябва да се дават - седи им гледай саира! какво ли няма да измислят - само и само да не се дават пари. Така че, каквото можем да вземем - пак е нещо! Нали още не са поискали да им даваме данък, за това че раждаме  Mr. Green
А за ремонта, мили мами - Не ви завиждам!!!Ние това го минахме началото на годината. При нас всичко беше по план график: ремонт на апартамента, да изкарам книжка, бебе. Е, с почти всичко се справихме по план - книжка все още нямам  Grinning

# 169
За пъпа съм чувала,че ако са две деца ,заедно да им се хвърли пъпа ,за да са заедно винаги.Та аз на каката си го пазя и Живот и Здраве двата заедно да хвърлим,ама къде идея си нямам.

Слънце да не би бебка да ти е с краката надолу и затова така да те рита?Ако е така дано скоро се завърти в правилната позиция.

Моя хемоглобин е 100 и пия вече втори месец малтофер фол,не се вдига,а ям много от всичко без да се ограничавам.Килограмите до тук са 4-5кг.,което е идеално,само корем и нищо по мен Blush Grinning

Модата този сезон имам чувство ,че е специално за бременни ,което е супер,толкова много туники  и блузони HugИ всички модели под бюста са набрани и се разкрояват.

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 14:40 от marussia

# 170
Момичета,докато си гледах сериалите една колежка от университета ми се обади за празника на студентите(8 декември),ще има тържество.Миналата година го организирахме аз и още два женички и се съобразихме с бременните,пътуващите,женените и т.н,бяхме в една спокойна таверничка,а след това които искаха на диско!Тази година едни младежи са организирали купон в нощен клуб и на 100% им казах,че ще го пропусна.Е както и да е,то май вече никой с никой не се съобразява!Важно е че мъж ми и майка ми обещаха подаръчета  Mr. Green ,ще си ги чакам с нетърпение!
Заминавам в кухнята(както всеки ден)   chef !

# 171
И аз пазя още пъпчето...и аз знам за двете деца да не се разделят и да са хвърлят заедно пъпчетата.

Хемоглобина ми беше 110 преди 1 месец и док каза че не е фатално, но ми изписа Тотема- ампули- за 1 месец- там няма фолиева. Само че после си правих и серумно желязо и друг док. ми каза че много се е изчерпало и сигурно почти до края ще трябва да пия ( изписа ми Малтоферфол- то е с фолиева)- ама си признавам че са много гадни и понякога ги пропускам Embarassed.
Утре ще ме боцкат, та ще видим какво се случва с хемоглобина и  серумното желязо- знам че то се повлиява много бързо от лек-вата, но не и хемоглобина.

Някоя майка пие ли Неоксид?- на мен ми ги изписаха, че имали повече антиоксиданти, но не са типични за бременни.

# 172
Здравейте,напоследък все не ми остава време да се разпиша..

dideto да ти е здрава и послушна порасналата бъдеща кака Елена!   bouquet

Ние с бебката сме добре,и мен понякога много ме рита и се чудя дали не е от някоя определена храна или нещо подобно,но досега не съм открила подобна закономерност.Рита си ме по всяко време,а сутрин понякога си ме и буди-все едно ми казва"пусни нещо отгоре че умирам от глад",и действително щом си хапна се успокоява.Обаче ако на всяко ритане си похапвам ще заприличам на  Animal Pig
Да чукна на дърво,до сега хемоглобина ми е бил винаги в норма,ама и аз без месце не сядам на маса,дали ще е филе за зкуска или манжда за вечеря-важното е мЕсо да има.В къщи и тримата сме месари и саламджии.Тъй че за да не ви се налага да пиете хапчета,хапвайте месце. Wink

shushi 13 май ти питаше за миомния възел-и аз така се бях ошашкала с моя(5см.)но ме успокои док,че не е нещо страшно и дори няма да се маха при евентуално секцио.И моя е на задната стена на матката.Ще се наблюдавама живи и здрави след раждането и ще се преценява какво ще се прави.Марков каза,че всяка четвърта жена има възел/ли.

За водата ако сме на кърма-няма да давам вода,в смисъл да я пие от шише.Първо  кърмата всъщност представлява в по-големия си % именно вода-с кърмата се задоволяват и нуждите от храна,и нуждите от вода/течности.В горещините се препоръчва по-често кърмене,именно за да се избегне обезводняване,а съгласете се че е сто пъти по-добре да се предложи кърма на бебето,отколкото гола водица. Wink Някой беше пуснал много хубав цитат за водата/специялно за кърмените бебета/ и да си призная малко се дразня като се почне с "на сестра ми бебето пи вода а е кърмено,пък еди какво си..Имайте в предвид,че бебетата се объркват в началото от хранене гърда/шише,и много бързо разбират,че е по-лесно да суче от шише и отказва гърдата! И няма такова животно като рядка кърма!Кърмата бива предна/с която бебето утолява жаждата си/и задна/тази,която е по-хранителна и от която бебето всъщност наддава. Има достатъчно литература по въпроса и трябва да се чете преди всичко.И внимавайте какви педиатри си избирате,особенно ако сте решили да кърмите-те трябва да ви подкрепят,в противен случай се дават сокове и се захранва още от 4-ия месец и после сте им постоянни клиенти пред кабинета,защото децата са с алергии и стомашни разтройства.Вие ще сте майки-преценявайте си кое  и как и кой може да ви бъде от полза и подкрепа,ако наистина сте решили да кърмите. Peace

Пъпчето от каката още си стой в пликче заедно с моя и нейния номер от ТК. Не съм измислила още къде да го хвърля.

За хъркането ами мъж ми каза,че и аз похърквам понякога-според мен е от по-сух въздух или преумора.. Обаче той как хърка,направо ме вбесява,особенно сега,когато сънят ми не е от най-добрите а и по принцип спя леко. Twisted Evil Даже детето в просъница му вика"обърни се на другата страна,че хъркаш.." Joy

Пазаджишки коремчета-много сте готини на снимките! Peace

Елхите ги украсихме миналата събота,купих нова украса за камината и едни златни топки,приличат на намотана прежда,сега ми остана само външната украса-най-вероятно светещи маркучи за терасите.

Щерката се уреди с неочаквана ваканция,след тържеството в градината си я взехме до неделя при нас и от вчера постоянно сме някъде.Днес бяхме на клубче,на пазар и т.н. И аз съм на вълна ремонтно-довършителни работи,та днес поръчах корнизите за хола и детската,след обяд мъжО ще ги вземе и сега умувам за пердетата.. Белла да се пуфалиш и на мен ще ми е интересно да видя твоите.За детската като че ли съм в по голяма чуденка,стаята е с мотиви и аксесоари на Мечо Пух и ми се струва,че ако сложа и такива пердета ще стане прекалено.Много са красиви,но всяко втора детска е с такива,и май ще се спра на друг вариант,пък ще украсявам допълнитено в/у тях. В ПРАКТИКЕР и БРИКОЛАЖ има чудни неща за декорация. bowuu

Още нещо щях да пиша,ама пусти бременен мозък.. newsm78

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 15:17 от БОДЛИВКА

# 173
  • София
Привет и от мен мили момичета,

И аз се запиша за днес. Ходих да си оправям документите за болничния, че вчера ми изтече и сега трябва с решение на комисия. И за мое очудване стана доста бързичко. В понеделник ще ми е готов. Иначе си взех и резултатите от послените изследвания и за жалост и моя хемоглобин е паднал още повече. В болницата ми беше 109, а сега вече е 93 Sad Та както питах доки да продължавам ли с желязото, се оказа, че трябва да увелича дозата. Аз пия Ферофолгама по едно на ден, а сега трябва 2 седмици да пия по 2 на ден... Дано помогне, че определено ми е отпаднало и очите ми парят за сън.

И аз не спя особено добре - по цяла нощ се мятам, че все нещо ми изтръпва, притиска или бебка мърда... ама май така ще е . Сега трябва да се замисля за подсилване на храната. Аз си се храня нормално - не съм със хипер апетит, но определено хапва - наблягам на плодовете (мнооооого ги обичам), но сега ще засиля и месцето. Кажете по този повод вие хапвате ли колбаси??? Че аз определено ги избяхвам - нали уж суровото месо не се препоръчва особено на бременните - луканчици, суджучета и сухи филенца.... а аз тях най-ги обичам ама сега не смея.... Иначе съм качила 5 кг. май само на коремче

Хайде толкова от мен, ще си почина малко и после ще ходим с любиния на Панаира на книгата - решили сме това да са коледните подаръци за тази година, че даже и за двама приятели именници на Никулден. Та ще накупим книжки Simple Smile

# 174
Здравейте бъдещи мамчета  bouquet

понеже чета , че много от вас се оплакват от болки и схванатост в кръста, гърба и краката докато спят, и въобще от проблеми с позата за сън - аз също съм така от доста време и го споделих с една приятелка в Австрия /също бременна/ , тя ми каза , че ползва специална възглавница дълга ок. 1.80 с която подпира гръб, крака докато спи и се чувства много, много по-добре там струва 50 евро а в БГ има сайт, на който може да си я поръчаш за 67 лв. или да отидеш до офиса да я вземеш,......
те са пълни със специален сорт жито, което ги прави екологични и са много удобни понеже заемат формата на тялото, една приятелка в София си е взела същата и много ми я похвали, та сега се обадих и си я поръчах...дано ме облекчи, че доста ме боли гърба, кръста с моите +13 кг. и все не мога да си намеря мяста през ноща...а имам още месеци да раста и не знам на какво дередже ще съм..освен това след време са мн. удобни за кърмене, и около бебето може да се слага....

http://www.spelta.biz/en/contacts.php - това е сайта на който може да се разгледат

чао за сега от мен! Hug

# 175
  • под кривата круша
TaniaR, аз си хапвам сухичко Flushed Винаги са ми били тръпка, а и тези съвети избягвайте това, не яжте онова твъъърде не са ми по сърце. Само мазни неща не ям. Все пак, няма да ометеш кило луканка я.

# 176
  • София
да взема да се отчета и аз за хемоглобина: преди 2 седмици беше 117, но от два месеца пия сорбифер и магнерич. Доки каза, че това били нормални стойности, да ям повечко месо.

# 177
  • Варна
fyi първите бебета при февруарските мами май вече са на път Shocked

# 178
Дам първото февруарско(декемврийско)бебче се е родило, седмаче!Да е живо и здраво и скоро да заякне!

# 179
  • Варна
 Shocked  че от къде разбрахте за февруарчето   Shocked  Много рано. Да е живо и здраво и бързичко да навакса.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт