Отговори
# 75
Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet.

Ема още спи, чакам я да стане и да отидем до пощата да пусна един колет на сестра ми за празниците. Нещо нямам време да се организирам и да поукрасим в нас. То трябва някакси  да имам желание за това, та ще поизчакам да ми дойде до края на седмицата.

Аги, още малко. Най-важното е , че на празниците ще си бъдете всички заедно , много готино  Grinning.

Джинджър, със здраве да се излежавате на новите диванчета.

Бабъл, сега ходя на ЖК  в 17 п-ка /на канала , до парка Заимов/.  Препоръчаха ми я от форумите, но лични впечатления още  нямам кой знае какви. Понеделник, сряда и петък е следобяд , вторник и четвъртък до 12, 403 кабинет- Елица Иванова.

# 76
  • 2 етажа над тавана
Привет, момичета.

Най-напред - честит имен ден на всички Анита, малко в края на празника, но все пак от сърце - да сте здрави и прекрасни като името, коет оносите!  bouquet

Благодаря, че ме успокоихте за лапането на предмети, мислех си, че само при нас все още стои този проблем, но явно още не са го израснали и други деца Hug

Тина, мерси за инфото за АГ, ще видя ако мога да я навестя въпросната лекарка Hug

Джинджър, със здраве да си ползвате новите диванчета, децата като гледам са почнали да ги употребяват доста интензивно Mr. Green И паркет гледам, че редят, догодина, ако тръгна да слагам и тук паркет, ще ти свирна да ги пращаш Mr. Green Mr. Green

Супер, 4е и баЩа й така си играе  Flutter 

Татянка, то това беше тайната мисъл на Легото  Mr. Green - да си намерят общо занимание, че иначе той все гледа да се измъкне по допирателната.
Между другото - как е баща ти?

Аги, лежи си там кротко, че да се радвате по празниците вкъщи на малкото човече Hug

Аз не знам дали да разправям за днешната ни одисея, но айде ще пиша, пък вие ще сложите по едно успокоително рамо Tired Сутринта отиваме на рентген, правим снимката - лаборантката супер мила с Маги и се закача, усмихва й се, след което отива да извади самата снимка и се връща вече не толкова весела - първи рентген ли ни било, ама имало нещо, аз като просветена от педито питам - Вдясно ли?, получавам положителен отговор и обяснявам как точно заради това "нещо" вдясно са ни пратили за снимка. Отива тя при баш-рентгеноложката и казва да изчакаме отвън. Излиза след около 3-4 минути, разтревожено ми връчва снимката, писанията на шефката и направлението и ми казва - Веднага отивайте при педиатърката, ще ви праща сигурно и на друг специалист. Аз послушно си взимам нещата и тръгвайки по стълбите с Магисе опитвам да разчета нещо от драсканиците, но безуспешно. Все пак и физиономията и реакцията на жената ми бяха достатъчни , за да звъня на пожар на Спас да идва да ни взима и да ходим при личната. Стигаме там, влизаме, вижда тя снимката, почвада клати нещо недоволно глава и излиза - да се консултирала с колега, връща се след малко и се оказва, че Маги е с пневмония вдясно,но понеже били писали още нещо в рентгена, я да отидем при детски специалист да погледне и той. Дава направление за специалист пневмолог и ни праща в МЦ"Детско здраве". След като и до там успяхме д астигнем като минахме цяла София, влизаме за преглед и лекарката почва да разпитва - как кашля ,кога кашля, защо, по колко и т.н, какво пием като лекарства, с най-малки подробности, гледа замислено и тя снимката, преслуша Маги доста дълго и взе да я почуква по гръбчето, след което откровено си каза, че тя не се наема да даде диагноза - да пневмония вижда, но за другото не е специалист и ни насочва към детската клиника по белодробни заболявания, като споменава думата туберкулоза и на мен косата ми се изправя. Като в  полусън сме стигнали до въпросната клиника и след около час чакане най-накрая се появи една лекарка да прегледа Маги, а Маги междувременно заспа. Последва преглед на спящо дете, взиране в снимката и следната констатация - една пневмония , която кара в момента, едно петно от изкарана стара, вероятно на крак, и съмнения за туберкулоза, наистина. Затова можело да я приемат в клиниката за 10 дни лечение или да си я гледам аз 10 дни вкъщи - естествено предпочетох вкъщи. След 10 дни - нова снимка и проба манту, за да се види има или няма всъщност туберкулоза. В четвъртък отиваме до педката да каже колко времеда пием антибиотика и да й кажа нещата от клиниката, които ми съобщиха. Утре съм си дала ден за почивка от лекари, щото вече като видя бяла престилка и ми иде да бягам далече...

Наоплаках се, стана доста дълго, съжалявам за което. Tired

# 77
  • София
Бъб, не те открих в ICQ то, но и ние минахме през това защото брат на мъжо се разболя и всички бяхме под наблюдение, всички докотр по пътя ми казаха че ако някой от нас не е рисков това е Ани защото е имонизирана. Така , че се успокой, едва ли може да е туберколоза.  Hug

# 78
Оле докато ви прочета и забравих на кого трябва да отговарям. Ще съм кратка, че ми се доспа.

Янче, моите съболезнования Hug Дано догодина има повече радост във вашето семейство, желая ти го от сърце!

Съжалявам и за Марти, дано Бог даде сили и кураж на семейството му.

Смин, мерси за инфото, сега ще трябва и бащата да го мислим. И тук да вметна, че питах в Санита за ваксините (имам позната), били забранени за внос  Shocked. Остава варианта някой да ти я внесе от чужбинско.

Енви, човек в моята ситуация не би дал адекватен коментар за ситуацията в БГ. Ако трябва да кажа нещо по въпроса ще бъде по- скоро негативно, за това ще премълча за сега. Много ми е депресарско, но се надявам че само ми трябва време да свикна с промяната.

Честито на именниците от мен  bouquet

Страхотно парти сте имали, много хубаво , че успявате да се съберете толкова много народ.

# 79
Привет  Grinning
Янче, моите най-искрени съболезнования!

Аги,почивай повечко,желая ти успешно секцио и сладко бебе   bouquet

Партито ви е било страхотно  Hug
Толкова са пораснали децата  Heart Eyes ,чак ми стана толкова мило много  Heart Eyes

Вени,изглеждаш толкова добре и много  свежа  Hug

Всички сте много хубави   Hug

Бабъл ,стискам палци да не е туберколозата  Praynig и бързо да се оправя Маги  Praynig

Heart Eyes Heart Eyes х_diabet_mama  Heart Eyes Heart Eyes ,честит имен ден!!!!

jinjer,честити ти диванчета  Grinning

# 80
Добро мразовито утро! Grinning

Бабъл, дано всичко мине възможно най-леко и нищо страшно, да няма!  Praynig Относно лекарите - погледни и от другата страна - представи си, да си в затънтена провинция и да трябва да чакаш за второ мнение дни например, докато обезумяваш от притеснение за детенцето... Rolling Eyes

Миси, имах предвид твоите лични впечатления, усещания и мисли, а не анализ на ситуацията в Б-я, която си я знаем и ние. Wink Споделяй - може да ти олекне!
Hug

# 81
Бабъл, това БЦЖ не беше ли за туберколоза? Ако дете на 2г и нещо след ваксина го хване, нямам думи!Много, много се надявам, да не е това, не че пневмонията е малко, но все пак няма нужда страшни болести да я тръшкат. Ние имаме ли ваксина за това чудо? newsm78 Или това, че сме били в контакт не е опасно?
Искаш ли да намеря тел. номер на един казват добър лекар пулмолог в МА, детката клиника за белодробните?

Тони е с хрема от вчера вечерта, изпратих го на ясла, понеже идеята не беше да съм вкъщи с дете на ръце, но му поставяме веднага коларгол, а лелите там ще имат да вземат! Ако кажат нещо, аз лично ще се замъкна с тежка крачка, за да проверя кой още е хремав, защото детето ми беше здраво, а те с едната салфетка 4-те нослета....ядове ще берат.
Дано не се тръшне, че ще го задържа вкъщи и най-верочтно да родя преди понеделник още. Започнахме от няколко дни да му даваме и бронховаксон...явно ще се наложи да го спрем от ясла, но какво да правя с беби, които работят? ooooh! И двете имат много работа, кой ще гледа Тони ако се разболее, а аз съм в болница  Confused Саш сега е в най-силния период, най-отговорния в работата ,няма начин да го пуснат  ooooh!

# 82
Добро утро в тоя студ и от мен!   bouquet
Бабълче  Confused  Hug Дано всичко се размине по най-лекия начин  Hug  Адашката е права за лекарите, поне има към кого да се обърнеш  Peace Hug
П.С. Коментирах с майка и тя каза, че по принцип са ваксинирани, но могат да се разболеят дечицата ако има някой около тях с туберкулоза. Според нея - ще се лекувате първо за пневмония, но не й се връзва старото петно от пневмония, тя е малка, за да има такова петно...Цунки на бърборанка!  Heart Eyes

Варненките, хайде да се видим  Whistling Как сте тази събота и неделя  newsm78 Аз ще звънна и ан Роди да я питам  Peace

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 09:42 от Смин

# 83
Добро утро  Hug
Бабълче, дано е някаква тяхна грешка  Praynig Магито да се оправи бързо и без последици  Praynig

# 84
  • Варна
Добро утро!
Бабъл, направо ми настръхна косата. Ще се оправи малката и то бързо сигурна съм, след като вече знаете какъв е проблема и са взети мерки всичко ще е ОК.
Аз съм с хрипове и вече съм на промоция при джипката, не ми взема потребителска такса, защото е наясно с финансовото ми положение. Хем се радвам на жеста й, хем ми е унизително...докъде се докатах вече ooooh!
Смин, аз нямам нищо против, стига да изберете някъде по-евтино Tired
Деичка, похвали се какво ще е бебето  Wink

# 85
Бабъл,  Hug Дано мантуто е отрицателно.

# 86
  • София
Честито на патерица на всичките ни Ани-та!   bouquet

Бабълче, стискаме палци да не е нещо сериозно и бързо да се излекува Маги!  Hug
Егати, тормозим ги децата с ваксини, и накрая пак никаква сигурност няма!  Close

Дея, как е бременността?

Валката си е вкъщи, почна го някаква давеща кашлица и тръгнаха реки от отровно-зелени сополи  Sick Педито му изписа Бивацин за носа и малко се притеснявам да не му докараме гъбички, че преди 2-3 седмици пак му капвахме капки с антибиотик, адреналин и разни др. гадости, които нещо хич не му помогнаха.  ooooh! Решила съм, това да са му последните капки за тази зима, ако не спрат и те сополите, ще действам само със Стеримара и ще чакам да си ги пребори сам.

# 87
  • Варна
Момичета, почнаха да ми трепярят ръцете #Crazy Случва се все по-често, но поне бързо приключваше. Сега от снощи не спира  ooooh! Направо се плаша вече, май прекалено навътре вземам всичко...

# 88
Ренка, дано на Валката му мине хремата и кашлицата бързо да утихне. Явно се задава нова вълна на сополиви и кашлящи.... Sad
Дея, наистина, как върви бебемътенето? Grinning

Мерси ви за пожелнията. Лежа в леглото и се надявам да минат по-леко идните дни, а и след това.

Красе, давай го по-спокойно. Това, че доки не ти взима потребителска не мисля, че е кой знае какво падение, хайде няма нужда! Naughty Евала й на жената, но недей да се тръшкаш!
Сега какво става, работа ще има или няма да има?

# 89
Аз съм с хрипове и вече съм на промоция при джипката, не ми взема потребителска такса, защото е наясно с финансовото ми положение. Хем се радвам на жеста й, хем ми е унизително...докъде се докатах вече ooooh!
Деичка, похвали се какво ще е бебето  Wink

Не го приемай като унижение,тази такса е просто символична,определено не печелят от нея  Wink
Не ги приемай толкова навътре нещата,няма смисъл,не мисля че точно в тази криза на някой му е много лесно или че се справя по добре от теб,мен или другите....

Бебето не знаем още със сигурност какво е....Предният път беше с гръб,по предният също и не се показва  Crazy Гинеколожката ми само спомена ,че може би е момче,но не беше сигурна,каза че може и да бърка....
Дано този път видим,че ще трябва да се купуват вече повечето неща  Crazy ,понеже си  имам силни притеснения,че може би няма да изкарам до края  Crazy Такива контракции имам от време на време,а и супер ниско го сещам бебето....

Я да питам мамите с втори деца,по рано ли родихте от термина?

Усмихнат ден  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт