Новите промени в майчинството

• 33 418
  • 489
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За мен промяната си е за добро...и е съвсем справедлива....

# 106
  • София
Аз смятам, че промяната е положителна, въпреки че на мен лично ще ми се отрази зле. Винаги са ме осигурявали върху висока заплата, но до август бях в отпуска по майчинство и съответно взимах МРЗ, така че изчислено за 12 месеца дохода ми ще спадне доста.
Но като цяло смятам че идеята е добра и не мога да не съм благодарна на всички, които се пребориха за промяната. Дори да загубя пари от промяната аз вече спечелих морално-защото виждам, че си струва да се борим, виждам, че има смисъл да не премълчаваме и навеждаме глава а да бъдем активни и да отстояваме мнението си!
А това е много по-важно от размера на парите, които ще получавам!

Ако поне 50% от всички мислеха като теб, но вместо това сега трябва да се оплюе ДОБРОВОЛНИЯ труд на няколко майки от СБНМ. Направо не мога да повярвам....

# 107
В споровете, дето се вихрят - кой е прецакан и кой не - не мога да схвана: от кога влиза в сила закона и дали ще се отнася и за родилите наскоро майки или за тези, които ще раждат след влизането му в действие?

# 108
Ако поне 50% от всички мислеха като теб, но вместо това сега трябва да се оплюе ДОБРОВОЛНИЯ труд на няколко майки от СБНМ. Направо не мога да повярвам....
Никой, никого не оплюва!  Stop Аз специално обсъждам МИНУСИТЕ в новия закон, защото смятам, че има такива. Може и да е по-добър, не знам, времето ще покаже. За едни със сигурност промяната е към добро, а за други не. И какво - тези, които ще са ощетени, трябва да приемат с усмивка ситуацията ли?

лю, законът влиза в сила от 01.01.2009г, но не съм много наясно, а то май не само аз, дали ще засегне и вече родилите, но вероятно - да. Предполагам, че ще се преизчисляват осигуровките. Пак казвам, не съм сигурна.

# 109
и аз така мисля  Peace

# 110
положително, и мен ме осигуряват на реалната заплата  Peace

# 111
  • Варна
Положително!
Плащам луди пари за осигуровки.  Peace

# 112
Екстра ще ми се отрази Simple Smile

Гласувах положително.

# 113
  • София
Положително. Винаги са ме осигурявали на реална заплата.

# 114
  • Earth
Мен лично доста ще ме облагодетелства ...надявам се да е по-скоро.   Mr. Green Винаги се осигурявам на макс.осигурителен праг

# 115
и за мен

# 116
Положително и мен ме осигурянат на пълна РЗ! Peace

# 117
Гласуването в анкетата е на косъм, в следващите дни ще ми е интересно да видя причините, а и да разбера колко от осигуряващите се на пълен доход получават много висока заплата- да кажем над 1600 лева.

# 118
Когато се роди Виктор, още дори не бяха приели плащането да е 315 дни. Хвана ме при заварено положение и имах някаква полза. Обаче между двете деца успях да се върна само за 4 пълни месеца на работа, така че...при мен полза няма да има никаква.

# 119
  • Germany
Така както е обявена промяната по медиите, май нищо няма да взема. Осигурявана съм на реалната си заплата, но ще имам само 8 месеца стаж преди болничния. Мисля че няма да мога да си позволя повече от 2-3 месеца да остана с бебето, защото не е като да не разчитам на тези пари. По евтино ще ми излезе да плащам на гледачка,  отколкото да стоя без доход в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт