Новите промени в майчинството

• 33 430
  • 489
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Пловдив е град , в който реалните осигуровки са мечта за съжаление .Аз май няма нито да загубя, нито да спечеля.За жалост съм осигурявана на някакви  си мизерни суми и все  ще имам ниско майчинство  Sick SickЗа жалост няма какво да направя , повечето фирми действат така

# 121
е, нали точно като си плащаме съвестно всичко дължимо по закон към държавата, се борим с/у сивата икономика?
все отнякъде трябва да се тръгне.
както казах в др. тема, ако абсолютно всички декларираха реалните си доходи и плащаха в/у тях, осигурителната и данъчната ставка щяха да са далеч по-ниски. просто сега държавата си казва: трябват ми  Х лв. за др. година, за да ги събера от У хора които си плащат осигуровки ще им събирам по Z лв. ясно е че ако хората които плащат са повече, парите които ще се събират от тях са по-малко.
Хора, вие наистина ли вярвате в благородството и честните очи на тия Горе?!
Не че не съм  против сивата икономика и за реалното плащане на осигуровки, но ако ще и повече да плащаме, тия лицемери ще си ги тикнат в излишъка и ще ги изхарчат за нещо, което ще им донесе солидна комисионна. Пука им за нас! "Правят" нещо колкото да ни замажат очите и толкова!

# 122
Тъй като съм осигурявана от работодателя на реален доход за мен промяната е положителна, но ще видим.

# 123
Добре де, искам да попитам майките оплакващи се, че са "прецакани" защо забременяват? Гледат сумата на майчинството и пресмятат как ще им е най-изгодно или защото са решили, че е настъпил момента да отглеждат и искат дете?
Държавата никога не била щедра към който и да е данъкоплатец. Толерират се... всички знаем.
Мисля, че е добра идея жените, които са плащали по-дълго време високи осигуровки, да се възползват от по-добре платено майчинство.

Ами естествено, че фактора пари се гледа! Ти кога мислиш, че една жена е готова да има дете? Направила съм си една сметка, сега тя излиза друга! Момента на забременяване при много жени зависи ГЛАВНО от ФИНАНСИТЕ!

# 124
Определено положително Peace

# 125
Вече няколко пъти чух различни неща, май най-общо разбрах, че ще получаваме 90% от заплатата за 1 година вместо за 9 месеца.
Ама останалите неща все не ги чувам целите. Например не знам дали остава до края на 3тата годинка да се получава минимална заплата?

Моля, ако някой е намерил официална публикация по въпроса да метне едно линкче:)

Мерси!

# 126
Стига сте спорили майчета, и без това от нас нищо не зависи, и да се ядосваме  - полза няма.  Нека се родят - живи и здрави бебетата ни  smile3541, пък и с по- малко  средства ще ги отгледаме. Изчакайте да видите какво става с яслите ( ще видите по нататък) пък - тогава се ядосвайте. Ядовете с държавата край нямат, дано по - рядко ни се налага да опираме до нея. #2gunfire

# 127
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122562

Ей тук си го намерих, дано на някой му е полезно също.

# 128
Здравейте искам да ви питам следния въпрос мислити ли , че тези които са се осигурявали шест месеца на по висок доход ще бъдат ощетени със вземане на осиг.доход от една година назад?Благодаря предварително!

# 129
  • София
Навсякъде правят уточнението, че майката трябва да се осигурявала на този доход една година назад, а не шест месеца

# 130
На мен ми е ясно че ще вземат в предвид дохода за една год назад.Въпроса е няма ли да са ощетени тези които 6 мес са се осиг.на по високи доходи и след като се вземе в предвид една год назад ще се смъкне осиг.доход

# 131
  • София
Да, ще им се отрази негативно, доколкото средния доход ще падне, но има и положителен ефект, доколкото вземаш пари още 3 месеца. Сама можеш да сметнеш дали печелиш или губиш от промяната, като знаеш какво е положението при теб.

# 132
  • София
На мен ми е ясно че ще вземат в предвид дохода за една год назад.Въпроса е няма ли да са ощетени тези които 6 мес са се осиг.на по високи доходи и след като се вземе в предвид една год назад ще се смъкне осиг.доход

Ако си се осигурявала на реалните си доходи няма да си ощетена.

# 133
  • Варна
И за мен положително.  Peace

# 134

Общи условия

Активация на акаунт