Мами в Белгия - 9

• 17 269
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
  • Overijse, Belgie
Здравейте, момичетаааааа!!!!! Привет от БГ Simple Smile

Честита Коледа....с огромно закъснение Wink Много здраве, бебета, любов и щастие ви желая  Hug

Тук си е студено (-10 градуса), има малко сняг, по-точно лед и.....варицела...
Марти изкара варицела миналата година точно на 01.01. Аз също съм я карала, ама честно казано малко ми е притеснено...Вчера след 3-тия случай, за който чух, започнах да се чешя като крастава  Confused Знам, че вероятността е малка, вече започна 3-ти триместър и няма от какво да се притеснявам, ама аз съм си паника де...мисля, че вече сте го разбрали Wink А и на всичкото отгоре 2 дни усещах съвсем, ама съвсем слабо бебето и си бях наумила да ходя на лекар, но мъжът ми ме успокой, че то е активно през нощта. И наистина - през деня никакво го няма, но нощно време е едно наместване, връткане, подритване.

Някой беше споменал (Блонди, май беше ти) за ТИР, който е зачислен към БГ посолството в Белгия и може да се използва от българи, които живеят в Белгия за превоз на багаж. До Посолството ли трябва да се обадим или има друга служба, която се занимава с това?

ПС Ох, добре че влязох във форума да проверя в коя седмица съм, че нещо загубих бройката от емоции  Joy Joy Joy

# 181
Весело изкарване на Новата година и от нас Hug ,здраве за малки и големи през Новата 2009 и много професионални успехи    bouquet
Криско и Блонди бързо да оздравяват ,дано не е ниЩо сериозно   bouquet
Ние с тези с празници лекоооо се упианЧихме  Embarassed
И ние вЧера бяхме в Кидс Фактори само ,Че в Брюксел(Моленбек) ,добре си изкарахме ,даже и аз съм с мусукулна треска  Laughing.Готино е ,ние до нас имахме кидс парадайс ,ама идиотите го затворели и сега цяло едно помеЩение с играЧки вътре и катерушки е затворено -срамота  Twisted Evil
За празнуване мислим тримцата да си празнуваме или в ресторант или в къЩи ,Ще видим шейхът кво Ще реши ,на мен ми е все едно .
Поздрави   bouquet

# 182
Джъст и аз бях питала за този тир , но повече не се поинтересувах , ще следя и аз въпроса че искам да пратя малко мебели

# 183
  • Belgium - BG
И от мен весела Коледа, много здраве и кьсмет. Ние сме в София още, студено е а няма много сняг като за ски Grinning Отиваме за Нова Година в Пловдив за 3 дни, после се надавам и на ски на Боровец. Ние купонясваме усилено, направо си се пропихме Sunglasses Малко като невидели Laughing
Just - и тук има варицела, сигурно е епидемия. Пази се, ти все пак си я карала и не е опасно си мисля
Весело посрещане на Новата година и до скоро, ние се врьщаме на 8 Януари

# 184
Джъст, Нова, радвам се, че се включвате Hug

Сега да помоля за помощ с един превод. Накратко: подариха ми Орхидея, която почти уморих и сега се опитвам да съзживя. Та днес купих от Кората един фертилизатор специално за орхидеи, казва се SUBSTRAL orchidees. И за да не убия тотално горкото цвете ме интересува какво точно да правя и по колко да слагам.

Та какво значи:
1x toutes les 4 semaines

1 път за всичките 4 седмици ли?

И другото:

Entre deux fertilisations, arroser au moins une fois a l'eau claire***ne pas fertiliser sur terreau desseche***engrais contenant  des oligo-elements. A n'utiliser qu'en cas de besoin reconnu, ne pas depasser la dose prescrite***

Hug Hug Hug

# 185
Поразпитах за този ТИР, той бил за извозване на строителни материали при ремонтни дейсноти в Мисията или Посолството  Crazy Сори, ако съм ви подвела, но и мен ме подведоха, така ми бяха предали, сега разпитах по-подрбно и се оказа, че не е баш така  Wink Иначе има разни фирми, чиито ТИР-ове разтовартват тук и се прибират празни за БГ и взимат багаж без проблем, но не знам как да се влезе във връзка с някои от тях  Thinking

Райли, орхидеите тук са доста евтини и не се притеснявай толкова, някоя от моите като прецъфти и окапе - хвърлям я и идва следващата, така или иначе не ми се гледат месеци наред пръчки. Последната, една лилава, се задържа доста, защото тъкмо окапе и излизат следващите. Имай предвид, че не съм я поливала поне 4 месеца  Laughing Иначе съм голяма цветарка, де, но орхидеите са уникални по издръжливост  Grinning

А конкретно за превода:

toutes е всеки. Един път на всеки 4 седмици, но не знам в каква връзка.
Между две наторявания поливайте не повече от един път с чиста вода. Не торете върху суха пръст (торта съдържа олиго-елементи). Да се използва само при реални причини (няма точна дума на бг) и да не превишаваш предписаната доза.

# 186
Джъст, Нова, радвам се, че се включвате Hug

Сега да помоля за помощ с един превод. Накратко: подариха ми Орхидея, която почти уморих и сега се опитвам да съзживя. Та днес купих от Кората един фертилизатор специално за орхидеи, казва се SUBSTRAL orchidees. И за да не убия тотално горкото цвете ме интересува какво точно да правя и по колко да слагам.

Та какво значи:
1x toutes les 4 semaines

1 път за всичките 4 седмици ли?

И другото:

Entre deux fertilisations, arroser au moins une fois a l'eau claire***ne pas fertiliser sur terreau desseche***engrais contenant  des oligo-elements. A n'utiliser qu'en cas de besoin reconnu, ne pas depasser la dose prescrite***

Hug Hug Hug

1 път на 4 седмици

другото :
Между 2  торенета ,поливайте поне 1 път с Чиста вода ,не торете в/у суха   пръс(тор),поЧвата съдържа олиго-елементи .Използвайте само в слуЧай,Че е необходимо и не надвишавайте посоЧената доза ...
Успех Peace

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 20:05 от Shakira26

# 187
Hug ох, благодаря ви, момичета, спасихте ме Laughing

Блонди, а като разтворя фертилизатора във вода как да полея орхидеята? В корените ли? Да я пръскам ли? В чинииката на саксията ли? Имаш ли идея? Просто ми е подарък от скъп човек иначе отдавна да съм се отказала.

А 4 месеца си е доста време. Пресади ли я като я купи или си я остави в саксийката?

# 188
Не съм я пресаждала, така си стои  Grinning Не съм купувала никакви екстри за нея и не знам да ти кажа, на упътването трябва да пише. Не, не се пръска с подхранващите препарати, само в корените. По принцип за орхидеите пише, да не се оставят с вода в чинийката. Аз затова на моята не слагам чиниика, само я слагам в мивката, поливам обилно с вода, пръскам и я връщам пак на перваза.

# 189
Блонди Hug мерси за съветите. Е тука ми е грешката,че моята я присадих, а баба ми я поливаше с вода и сега взе да гние Rolling Eyes ако не успея да я спася ще купя нова и изобщо няма да я пипам ooooh!

# 190
Честита Нова Година, мамчета! Пожелавам ви да бъде спорна, спокойна и щастлива!

# 191
  • София

Бъдете здрави и много щастливи!

# 192
Честита Нова Година !!!
Има ли желаещи за неделя за някои от Кидс Факторите? За нас е без значение в БрЮксел или Ватерло, ще пътуваме на някъде ...

# 193
Има ли желаещи за неделя за някои от Кидс Факторите? За нас е без значение в БрЮксел или Ватерло, ще пътуваме на някъде ...
Ние ще сме там в ранния следобед. В Брюксел.

# 194
и ние мислим  неделята да прекараме във Факторито   в Брюксел  Peace

Общи условия

Активация на акаунт