Отговори
# 120
  • София
Маджурката , мерси. А дано.

Галенце, напълно те разбирам. Да е жива и здрава свеки - още в 7 я пратих горе. просто има моменти в които не издържам и аз  Embarassed. Хем моя НИки е при мен и до колко има време ми помага.  Hug Да се надяваме че ще свърши скоро зъбната одисея.  Peace

# 121
Ох.Гале Hug Hug Hug Hug Hug
При първи удобен случай лягай!Питки-митки,гледай да си починеш,че не си за един ден Hug
А обичая е много интересен .Разкажи малко повече. Hug
Ох,тъпия нет....

# 122
  • София
Привет,

Аз, да не повярва човек, не съм ставала цяла нощ. Стефан буха като за световно, но пък вечер спи като пън  newsm78 МъжО ме събуди в 8 без 15, че не му се пиело сам кафе  Whistling
Гале, ти даваш ли Хамомила за зъбите. От моя опит досега мисля, че това най-много помага. Само че то действа с натрупване - не веднага, има ефект след поне 3-4 дни прием. Дано снощната вечер е била еднократна проява на Никича и никви такива изпълнения повече. Днес дано си изкарате весело на прощъпулника - пии кафе, кола, шоколадче хапни и ще спиш после  Hug  bouquet
Креми, и на Стефан хемоглобинът е 110, казаха ми всеки ден да давам месо. Аз жълтък още не съм давала отделно, но в храната от кухнята има. Май ще трябва да почна да му слагам, а?  newsm78 Иначе госпожицата е направо с манекенски мерки  Simple Smile
Скреч, ти защо не му каза на твоя Коце направо да гледа мъника. Аз така поставих въпроса - ще гледаш ли децата да ходя на женска сбирка  Simple Smile Та по този повод - Цеце и аз ще идвам /да не ми мине котка път/
Кате, и вие като кокошките - по тъмно сте станали, дано поне успеете през деня да си починете.
Дита, как е Моната днес? Дано всичко се размине бързо  Hug
Роси, дано му се размине на Ицко. Таня и тя едвам се крепи, но довечера щяла да ходи на боулинг с баща си - ще има турнир на неговата фирма и тя заяви, че без нея не го пуска  Mr. Green Иначе миналата година и сложих противогрипна ваксина - е няма такова боледуване, тази съм категорична, че няма да я боцкам. Чудех се само за този бронхо ваксом - той е на хапчета - 10 дни се пият и после 20 се почива и така 3 пъти - доста ми го хвалят та незнам. Можело и ако е болно детето да се почне, та ще видя дали няма на този вариант да се спра.

И тази клеева тинктура и се чудя - ама този спирт малко ме притеснява  newsm78

Нещо като го гледам Стефан - ми той вече съвсем отказа да ходи. Като го сложа прав и веднага кляка и хуква да пълзи. Да не търся под вола теле, ама да не би да му има нещо на крачетата  newsm78

Ели, честит рожден ден на свекърва ти   bouquet
Мими, как е Боян, какво ви каза вчера лекарката?
Айде ще започвам да оправям и да готвя, че стана обяд пак  Hug  bouquet

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 10:08 от Jutoo

# 123
Не че знам много в подробности, но обичаят символизира следното:
"Обичая се изпълнява до 7 дни след изправянето на малкото, аз изчаках малко повече да си ходи по-стабилно.
Геврека  е кръгъл, така както майката защитава рожбата си със сплетени ръце, образува кръг като го крие под крилото си.
Разчупването дава старт на рожбата й да поеме самостоятелно и да започне да крачи смело и сигурно след това.
Когато аз разкъсам питката и му дам да си хапне, децата или майките им чупят и започват да бягат колкото сила имат, за да е бързо и силно детето в крачките си след това, идеята е да има повече деца.
Защото те символизират чистото отношение, доброто в хората и искреността."

Жу - еми свърших я онзи ден и не съм давала тези дни, давам сега Дормикинд и Дентокинд.Днес ще си заредя пак и с Камомила/
Маджурке - защо е този ник, има ли предистория, не те възприемам нещо?То днес надали нещо ще приема нормално Sad, сори////
Мерси за кафето от Ели И катето.
Понеже не пия кафе пих мляко с малко нес, друго не става за мен, не мога да се отпусна и да заспя м**** му.Нещо съм доста изперкала.

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 09:54 от Galaxy_26

# 124
  • София
Реванш

Така става ли?  Laughing

# 125
  • София
Уф, Стефан пак има температура - 37,1 - малко е, но след като вече ни свърши АБ мислех, че поне няма да вдига, а то...следобед ще звъня на лекарката, а утре сме на преглед. Натрових го това дете от лекарства - ужас  Cry Cry Cry

# 126
Абе Гале, а да не би да се е стреснал от нещо?
Данката онази вечер видя за пръв път заря (на осми, ние нали сме баш срещу студентски град), направо изпадна в истерия, изскочи от столчето за хранене и ми се покатери на врата. После нещо се изплаши и от кофата за боклук на терасата и след това не можахме да го приспим - тъкмо ми заспи в ръцете и тръгна да го оставям в кошарата, той усеща, буди се, почва да пищи истерично и да ме стиска здраво с две ръце и да се катери по мен обратно. И сме спали като по приказките - гушнат в мен и се вкопчил с две ръце за ръката ми,  да не му избягам случайно  Crazy И вчера цял ден се оглежда стреснато и щом чуе някакъв странен звук, като аларма на кола примерно, веднага пищи и хуква към мен да се крие. Вечерта чак се уплаши и от баща си, като го чу да влиза вкъщи  Tired Тая нощ си заспа в кошарата, но като си легнах, профилактично го взех при мен, не се е будил (е, освен за редовното мляко в 5).

# 127
Добро утро милички,

Галенце миличката представям си колко зле се чувстваш, но съм сигурна че ще събереш сили, много автентичен е обичая при вас Simple Smile, сигурна съм че Ники днес ще те зарадва много. Нямам търпение да разказваш как е минало  Hug
Ели да ти е жива и здрава свекървата и все така да ви помага. (И аз вчера поствах картинки за първи път - не искало висше образование Laughing)
Дита много ми беше мъчно за вас, радвам се че вече е по-добре малката кукла. Васко като беше болен септември за секунди се наака, повърна, появи му се херпес и направо ми се размаза в ръцете-по-шашната никога не съм била, директно тръгнах да викам линейка, че мъжа ми го нямаше в къщи, добре че го чух той ме успокои и се прибра, после и педи ме успокои по телефона. А детето се оправи много бързо, ама в първия момент наистина човек си мисли много лоши неща. Много  Hug за вас
Марианка вие пък откъде се "уредихте" с тези сополи? Как е Дара днес?
Жу бързо да оздравява и Стеф Peace
Креми аз имам това за желязото от Косе Босе от темата за захранването:

Зърнени храни
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Просо                     6.8
Елда                       3.9
Ечемик (глутен)     6.0
Овес (глутен)         4.6
Пшеница (глутен)  3.1

Усвояемостта на желязото от пълнозърнестите храни е доста ниска най-вече поради фитатите и фибрите (напр. вареното просо съдържа около 1.0 мг желязо).
Усвояемостта може да бъде подобрена по няколко начина:
- прием едновременно с витамин С (доста плодове са отличен източник)
- накисване на зърната
- отделна консумация на продукти, богати на калций
Желязото като добавка (за обогатяване на каши и пр.) е по-ниско усвоимо от желязото от 'естествени' източници.
Месо
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Телешко месо           3.1
Пуйка (тъмно месо)  2.4
Пуйка (светло месо) 1.2
Пиле (тъмно месо)    1.6
Пиле (светло месо)   1.2
Желязото от месото (хемовото желязо) се абсорбира най-лесно, за разлика от желязото в листните зеленчуци (нехемовото желязо). Усвояването се подобрява при комбиниране на желязо от различен вид.
Зеленчуци (подходящи за 7-12 месец)
Съдържание на желязо (на 1 чаша):
Цвекло                        2.8
Леща (сварена)          6.6
Спанак (сготвен)        6.4
Грах (сварен)              1.2
Броколи (варени)        1.1
Брюкс. зеле (варено)  1.1
Усвояването на желязото от растителен произход е до 10%. Когато се консумират едновременно храни с хемово и нехемово желязо се оптимизира усвояването на желязото. Витамин С също подобрява абсорбцията му.

Мислех да ти го пратя на ЛС, но реших че може да е полезно за някой Peace.

Цеце мисля да дойда на 14-ти Peace
СЕМ пропуснала съм да честита вашата годишнина Blush Пожелавам ви още много години и все повече любов и разбирателство Heart Eyes
Кате мерси за честитката за прощъпулника:hug:
Кате мерси за кафенцето Hug Grinning

Нещо изчезнаха Дес, Дианката, Ванилия newsm78

# 128
Гогата е със сополи.  Crossing ArmsОще не съм огледала гърлото.

Жу,дано да са му чисти гърдите Praynig

Галереших  малка промяна да направя.А иначе аз съм си маджурка Grinning по бащина линия .Да не си и ти от наш'тИ ? Laughing

Кате как е Марианчо-бузанчо? Ще го водиш ли на сватбата?

# 129
Малкият хакер натисна нещо и...  ooooh!
Е,хайде аз  ще ви оставям вече smile3525

# 130
Добро утро!
Гале, дано не се повтаря такава нощ. Хайде измий очичките на детето (и твоите) и се отдайте на празника.  Hug
И ние не спахме от сополи. Милата, не може да спи с биба в устата, без биба пак не може. Цяла нощ подскача по главата ми и не може да си намери подходяща позиция. Иначе няма никакви други признаци за разболяване - не кашля, няма темп, игрива е. Ей сега я приспах и дано поне тя събере силички. Той моя ден е ясно, че ще е труден. Пия второто кафе и отивам на бач.

# 131
Момичета здравейте!
Помните ли ме? Mr. Green
Не мога да се включа по вашите теми,преди малко си пристигам. В петък последем изпит имам и може да ме броите за семестриално завършила newsm44 newsm44 Много съм щастлива,че му се вижда края,понеже много нанагорно ми дойде вече,а и съм в супер депресия-два дни там ревах като магарица,откачих толкова време без детето си Cry
Дита как е Симонка? Милото детенце,дано да се е пооправила!!!!! Praynig
Гале на твоята безсънна нощ не знам какво да кажа....такава не сме имали от месеци и дано да няма,че ако по тоя начин изкарва зъбките,ооо ooooh! вече ще съм и на работа,та трябва да слушка детето! Тая вечер да спите поне 12 часа! Praynig

Отивам да си взема душ,че сигурно съм се вмирисала вече,в тая мизерия там не се къпя,само се обтривам. Айде до после евентуално! Hug

# 132
  • София
Ехо Simple Smile И аз съм тук. Нямам много време да пиша и да чета, съжалявам. А много ми липсвате. Искам да седна, да изчета всичко и да пиша на всяка по нещо. Много ми липсвате и ще наваксам, обещавам  Hug
Около нас всичко е наред, да чукам на дъво.

Бързо оздравяване на всички болни, Гале, Дита, Марианка  Hug

# 133
Мина празника, Ники се представи блестящо, не че съм се съмнявала, просто аз не бях в това настроение , вкоето исках да бъда за подобен случай, но се стегнах и обух черния чоропагщник на ромбовете, сложих една туника и един готИн гИрдан и гримче и ботуш на ток и тръц, тръц.-мина празника.
Ники след като завъртях питката си тръгна след нея като стой та гледай , без проблем.

Нахвърлихме здравец по чаршафа за здраве - и той не му се опря, но докато стигне до предметите се спря и започна да гледа от къде да си отчупи от питката и да си хапне,да не остане гладен и не се сеща да гледа и да отмъкне нещо.Първо хвана едно пълно протмоне/т.е. не го хвана, ами го потупа и не го взе, после взе едни мед.слушалки и след това грабна един страшно модерен метър с елка и други джаджи... Mr. GreenЕ това не мога да го разтълкувам, наШто кво ще става.

Сладурче  - браво-честито.
Юлче - не се е стреснал, вчера беше най-послушното и спокойно дете на всета, спа и 2-та пъти по много, в смисъл по 1,30-1,45 мин.Изяде си всичко и си играеше страхотно.Но след като си изпи вечерното АМ и го сложихме в кошарата, ела да ни видиш.Драми и сълзи.И така до сутринта/
Жу - купих си Камомила- давам му 5 гранулки в 80-100 мл. А ти?
Катенце - реванша за мен ли беше? Ако ДА - Благодаря ти много!  Heart Eyes Hug  bouquet

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 15:25 от Galaxy_26

# 134
  • София
Гале, ако Хамомилата е 30 давам 5 гранулки без изобщо да ги разтварям - сипвам му ги в устата директно и той си ги смучка - не ги плюе, че нещо много бавно се разтварят. Ако Хамомилата е 15 се дават 2 пъти на ден по 5 гранулки. Трябва да се дава половин час преди и след ядене поне.
Браво на Ники - доктор ще да е, ама явно ще има някакво хоби да майстори  newsm78 Аз така го разбирам.

Уф, пускам го този пост, че нещо само ме се рестартва компа и ми писна днес - май ще си поръчам ъпгрейд за Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт