Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях -62 тема

  • 50 068
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи маймуните да страхотни - колко е голяма тази торта ? Малка изглежда.
 

Мдаааа, 12 парчета Ф25. Такава си я искаха.

А твоята е много хубава. Мъжът ти също се е справил с петолинието и нотите. И в профил си личи йониката много повече. Отгоре наистина докарва диванче. А бордчето на тортата с тези нотички е невероятно  Simple Smile
А нашият дядо Коледа си го обичаме и знаем, че и догодина като му пишем писмо ще ни зарадва.

Май само аз не съм се похвалила, че получих ТОВА и ТОВА и куп боички  Mr. Green
Но сигурно много съм слушкала тази година  Thinking

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 18:06 от _Пепи_

# 121
  • Мнения: 1 491
На Tandoori честит приз и честит имен ден   bouquet

На thedragonbg ЧъРъДъ с пожелания за всичка най-най-най- на този свят в този живот   bouquet

Пепи супер са мумунките
raya_usa ако го включа в ел.мрежата ще проработи ли  newsm78 Laughing   Мно'оу добре   bouquet


И питане - от къде бих могла да си намеря целофанови пликчета, защото на 23-ти в училището на малката ще има благотворителен базар и ние познайте какво ще продаваме ... джинджифилови човечета, но ми се искаше всяко да е опаковано по отделно и помня, че някой показва точно така опаковани в самостоятелни пликченца с панделчица ... Та откъде да си купя целофанови/найлонови пликченца?  И другото - има ли желаещ/и  да си разделим несъхнеща мод.маса?     предварително благодаря за отделеното време  hahaha

# 122
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
violetblue, за несъхнеща adi_5 питаше няколко поста напред, а за целофанчета питай Зори. И на мен ми е интересно и си мисля, че трябва да има в магазини за подаръчета  Simple Smile

# 123
  • Мнения: 1 491
Пепи мерси  Hug  Сега ще й пиша на ади... Аз нали прелитам тука от едно известно време, че в края на календарната година ставам  #Crazy и въобще не съм видяла, че някой е питал...  ooooh!  А за пликчетата, аз съм си леееко нахална и питах в един магазин, ама там хем ме изгледаха странно, хем после започнаха да ми викат все едно ще им взимам бизнеса ... луди хора  Rolling Eyes

# 124
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
violetblue нямам идея в кой град си но преди време съм купувала от женския пазар малките магазинчета зад сергиите - ако още са там Simple Smile . Винаги можеш да вземеш и целофан който да нарежеш и да направиш нещо като вързопчета. По цветарските борси също има такива консумативи както и панделки.

# 125
  • Мнения: 668
Момичета - благодаря ви много за пожеланията.   bouquet Трогната съм, наистина.

Tandoori - честит имен ден! Да си жива и здрава и да се слави името ти.

Ето моята изстрадана рожденическа торта, и не ми се смейте моля, това ми е първия по-амбициозен така да го нарека опит с шприца. Пробвах си накрайниците и си начесах крастата. И извинете отвратителното качество на снимките, ама първо е слаб фотографа (т.е. аз) и второ ми се е изпотил обектива, а не съм обърнала внимание  Embarassed .





Тортичката е пандишпанови блатове, сиропирани със сок от компот и сметана отгоре. Нищо друго. Но така си бях нарекла. Повече снимки от Тук напред.

Знам, че не мога да се меря с Албенчето, но ми е мечта да стана някой ден и аз добра  Wink .

Raya_usa - чудесна йоника, познах я от първия момент, прилича си. Поздравления. Амбицираш ме най-накрая да направя прословутата "Династия", още не съм я опитвала.
Пепи - маймуните са супер, както винаги. Но направо ми взимат душата. А палмичките са сладурски. Защо не им сложи по едно бананче или кокосово орехче в клоните?  Wink

# 126
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Пепи усещам че много скоро ще имаш рошави изяви с този голям комплект накрайници. Честити придобивки на теб и на всички останали които се похвалиха с такива. Чакаме да ги видим в действие.

# 127
  • София
  • Мнения: 618
raya_usa страхотна йоника и браво на помощника как е успял да се справи с тези нюнюта  Wink

Драконче защо да е изстрадала тортата newsm78 Много си е добре. Кажи сега ти как прави розите. Аз нали един ден се пробвах и се провалих. Нищо не успях да сглобя Tired. Виолетката ги прави на пиронче и това ще пробвам, въпреки че съм обезнадеждена Sick

Tandoori много вкусни бисквитки, благодаря  bouquet

# 128
  • Мнения: 285
Какво правите бе Моми4ета........колко много и невероятно красиви торти пак виждам - а не сам влизала в темата само около 3 - 4аса май newsm78........за6тото правих блатове за тортата за РД на сина ми след около 10 дена. Тук е мястото да благодаря на Пепи за това, 4е си сподели с нас рецептата за блатове, както и на Raq_USA,която ме посъветва за марката брашно - Благодаря Ви, моми4ета!!! Опеках цялата смес наведнъж и после успях да разрежа на 3 блата newsm44. Сега ги увих във фолио и отлежават във фризера - нали ни6то няма да им стане да стоят там 9-10 дни???

# 129
  • Мнения: 1 965
Започвам отзад напред.
Първо със свекървените съвети.
Виолетката - колко са ти големи човечетата?
Ако те устройват пликчета 11-12 см високи - тичай до нас. Ако не - слушай внимателно инструкциите:
ВАРИАНТ А: Отиваш на ул. Симеон. НО!!! Отсечката от Хр. Ботев до пазара. В тази кратка отсечка има поне 10 магазинчета на араби. Там продават всевъзможни големини целофанени пликчета./като за мартеници, но има и по-големи/. В пакетче са от 500 до 1000 бр а на цена са от 3 до 5-6-7-8 лв. Там ще си намериш и евтини панделки Търсиш магазинчета с опаковки, хартии, чашки и чинийки сега има коледни играчки. От този тип магазинчета, а не със сладки и бонбонки..... Но пък може и тях да ги пребродиш и да докладваш дали има жилибонки и ММбонбонки.
ВАРИАНТ Б: Пътьом мини през Книжната борса на ИПК- Родина. Там е пълно със магазинчета и складчета на тази тема. Пликчета съм виждала всякакви големини. Не само предните магазинчета. Заобиколи рампата отляво и отзад има още борса.....
ВАРИАНТ "Це": Обиколи и пътеките. И там има подобни магазини.
ВАРИАНТ "Де": Утре ще ти проверя при мен на пазара де що има и ще ти докладвам.
ВАРИАНТ Е: Като го измисля ще ти кажа.
РАЙЧЕ - ще има торта с нюню - аз като кажа - изпълнявам. Но няма да е за рождения ми ден. За тогава ще е нещо специално..... Измислила съм го отдавна, Силрай без да иска ми метна един жокер преди няколко месеца та съвсем го доизмислих. Но ще е специална изненада. Щерка ми ме обяви за тотално изперкала и заяви че няма да дойде на празника ако я направя тая торта...... /ама що ли пък си мисли че ще я поканя Joy/
thedragonbg - Тортата е много нежничка. Браво за украсата. Напомни ми за тортата ти от Юлското предизвикателство...
мом4е6ка мама - ако си замразила блатовете само така без крем, и ако са добре увити в найлон, ще ти изкарат с месеци. Нищо им няма. После ги размразявай бавно. Избива конденз и се мокрят ако пришпориш.
Пепи - определено си била по-послушна от мен. Моите подаръци са по-скромни. Но пък са по-забавни. Искам да ти кажа, че снощи 3те деца - малкия, каката и бащата,   нападнаха пакета - играха си до среднощ с пластелин и правиха фигурки...... А бедното сираче - аз.... мих чинии..... Cry
Райче - пак ти Laughing - невероятна е йониката..... Комплименти и за съпруга. Перфектно се е справил. Даже малко е намърля ми се струва..... като за мъж.......
Мамооооооооу.... пак роман....... #Crazy
 

# 130
  • Мнения: 285
Ван4е, Благодаря ти за отговора! Да, замразих ги само блатовете-без крем, увити са в домакинско фолио. После смятах да ги искарам от фризера и да ги оставя на стайна температура да се отпуснат - примерно докато си правя крема. Това добре ли е, в смисъл дали няма да се увлажнят?

# 131
  • София
  • Мнения: 2 129
Ван4е, Благодаря ти за отговора! Да, замразих ги само блатовете-без крем, увити са в домакинско фолио. После смятах да ги искарам от фризера и да ги оставя на стайна температура да се отпуснат - примерно докато си правя крема. Това добре ли е, в смисъл дали няма да се увлажнят?

Докато Ванчето се събуди:)))), да ти кажа - не ги вади на стайна веднага, сложи ги предната вечер в хладилника и на деня на сглабянето ги извади оттам на стайна, след като са напълно размразени, внимателно ги развий.

Пепи, честити придобивки, много ме изненада с тези накрайници, но и аз, дето не съм и похващала, като ги видя така сортирани и в кутийка, ми се приискват:))) Маймунената торта си личи, че е била правена с кеф и фантазия, много ми хареса като дизайн, за изпълнението...вече не се коментират твоите...Simple Smile))

Виолетка, и в магазините за стоки еднократна употреба се продават такива пликчета.

Рая, ама толкова си сладка - аз тъкмо се чудех какво ми липсва по тортата и аха да си помисля, че е вторият етаж и ти ми отвори очите:))) Много е забавна тази торта, пак е изгладена и излъскана, това вече си ти е запазена марка на теб, а на какво стърчи микрофона?

Драконче, много добре за опитни шприцования...Много сочно изглежда всичко по тортата - прияде ми се...Само тези сметанови цветове да можеха да са по-наситени, защо не шприцовате с маслен крем, той поне се боядисва по-успешно струва ми се:))))

# 132
  • Мнения: 7 091
Момчешка мама, и аз като на всяка манджа мерудия, но да споделя моя опит. Винаги замразявам блатовете преди да сглобявам тортата. Не ги размразявам предварително, просто като са изстинали и сиропирани, оставям ги да си поемат сиропа, замразявам и после направо вадя, нареждам, мажа с крем, сглобявам и после пъхам цялата торта във фризера.
До момента никога не ми се е случвало да имам проблем, конструкцията се държи по-добре и мазането с крем и покриването с фондан става много по-лесно.  Peace

# 133
  • София
  • Мнения: 2 129
Тандури, а замразена торта ли покриваш? Не се ли получава конденз при фондана, когато най-сетне замразената и покрита торта започне да се размразява? Много интересен опит споделяш, жалко че при мен място за цяла торта във фризера няма....

# 134
  • Мнения: 7 091
Тандури, а замразена торта ли покриваш? Не се ли получава конденз при фондана, когато най-сетне замразената и покрита торта започне да се размразява? Много интересен опит споделяш, жалко че при мен място за цяла торта във фризера няма....

Обикновено покривам след като се е размразила, НО аз не размразявам на стайна температура( от гледна точка на хигиена на храненето, твърде опасно е според мен за развитието на бактерии и микроорганизми), само в хладилник.
Ще дам пример:
- ден 1 направила съм блатовете примерно 3 броя. Изстинали, сиропирани или там каквото и замразени.
- Ден...15 примерно... Разбивам крем, вадя блатовете за торта ( замразени) и директно сглобявам. Без да намазвам с крем слагам във фризера( !) поне половин час ( разбира се покрива с найлоново фолио) . После вадя от фризера, намазвам с крем и оставям в хладилника ( по възможност покривам след 12 часа, но се е случвало и по-рано).

Друг вариант е когато нямам време- пека блатовете единия ден и на другия тортата трябва да е готова. Тогава слагам блатовете във фризера за 1-2 часа и тогава процедирам по същия ред, само че след като намажа с крем слагам във фризера без хартия за 30 мин, после като стегне отгоре покривам и след това прибирам в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт