На снежинките големи усмихват се МАЙчетата ни засмени (20)

• 13 840
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Ау, къде блея...бе викам нещо хич няма мнения по темичката, ми то защото имало нова ooooh!
Честито на мушмурочетата със зъбки, ние още си нямаме!
За киселото мляко:майка ми кваси домашно, някъде от вилата го взима, но педи каза, че няма значение домашно или купено, да изчакам да навърши годинка, че много алергии се появявали, така че аз ще изчакам.Въпреки че преди да го каже съм й давала по няколко лъжички домашно мляко с бисквитки, но...щом специалиста каза, няма да се правя на много знаеща. Naughty

# 31
Мами,видяли ли сте априлската тема?

Има бременна АПРИЛКА.
Като заглавието на темата им е И В АПРИЛската дружина ,бременна мама вече има.
Явно и в март и февруари имат.За януарските знам че има вече и не една.

Питах априлките нещо че много се притесних

Ще питам и тук,ама дали има някоя захранила с това пюре точно

На ХИП 190 гр БАНАН И ИЗВАРА като захраних моята онзи ден с извара.

Купих й пюре на Ганчев картоф,спанак и извара.

Днес й дадох 1/2 на ХИП банан с извара.Нещо ме караше да не й дам цялото количество 190.
В тази 1/2 бурканче разтворих 4 бисквитки Плазмон.

Реших другото количество да го съхраня в хладилника за утре,но видях че има побелели,като нишки из пюрето.Първо помислих че е паднало малко от бисквитите.Разбърквам,отдолу още бяло излиза.Разбърках цялото количество и като общо стана с по блед цвят и белее.
Чета на етикета,да не би да е било бурканчето дозирано на половина отгоре банана,отдолу изварата и да не съм разбъркала.
И какво чета 

ДА НЕ СЕ ПОДГРЯВА ПЮРЕТО.замества една закуска.остатъка да се съхрани в хладилник.

Явно аз като го стоплих и изварата се вкисна.

Познайте сега резултата.Моята се подриска. Така ме е яд.Тъкмо беше спряла.Днес беше акала само 1 път за разлика от онези дни по 3-4 пъти

Вие давали ли сте такова пюре и найстина ли не го греете?

за кухнята-на мен ми е близо,но е от 10 месец.Това е февруари,ако са някой студове,на кой да оставя моята че да ида за кухнята.А там е такова мястото че е такова течение.И опашката еееееееееееее.
А и не съм съгласна че менюто за дете от 10 месеца до 3 год може да е едно и също.
Често дават леща,зелен боб.Не мисля че е редно за 10 месеца и 3 год да е еднакво

За сега съм на мение че ще си й готвя аз,само да се захраниме с попара и зеленчукови супи.

# 32
Привет и от нас  Hug

Дочетох старата тема и ето ни и нас тук!
Честити месечинки на порасналите бебчета!   bouquet
Честит Рожден ден на Алабала. Много здраве и късмет!   bouquet
Елада, оформлението е чудесно.   bouquet

Maria_, вярвам, че тази ревност ще отмине скоро, не се тревожи, това е нещо съвсем нормално. Разликата мужду моите деца е 5 г. и 5 дни. Ще споделя това, което аз направих. Успях да втълпя на Слави, че да си батко е нещо много важно и отговорно, че Ели като порасне ще взима пример от него, че той ще я научи на много неща и т.н. Карам го той да избере памперса с каква картинка да е, да ми донесе кремчето, бебешкото олио, да ми подаде хавлийката й, даже понякога заедно избираме с какво да я облечем. Ангажирам го, за да се чувства полезен и важен и той с готовност се отзовава. Стремя се да отделям и време, което е само за нас - рисуваме, учим буквички, цифри и т.н. Успех и вярвай, че това е период, който ще отмине.

Кисело мляко още не давам, може би към годинката, а за прясното ще изчакам малко повече време...
За сега сме само на АМ и зеленчуково/месно пюре. Понякога пюренцата ги правя аз и много ги харесва. От 5 дни давам и бананова каша на Милупа, но нещо не я харесва. Препоръчайте ми някоя, която е харесвана от вашите бебчета... Благодаря ви предварително.    

# 33
  • Луната ни пази
Цитат
А за болки някой пие ли нещо newsm78. Вторият път страшно ме боля корема, а нищо не се сетих, какво мога да пия. Само си се свивах. Sad
Аз от години пия спазмалгон, на мен много ми помага, при все, че съм с много болезнен МЦ.  Други варианти са Нош-па или Нурофен, просто пробвай и ще разбереш кое ще ти действа най- добре.
Цитат
От 5 дни давам и бананова каша на Милупа, но нещо не я харесва. Препоръчайте ми някоя, която е харесвана от вашите бебчета... Благодаря ви предварително.   
Аз давам кашите на Фризокрем, а много са хубави и на ХИП кашите, но във бурканчетата, КОки тези на прах не им ги харесва.
oncheto , аз все още не съм давала подобни, а как му беше срока на годност на пюренцето, погледна ли го?

# 34
# 35
Аз млечни не съм давала, все още си имам кърма. Първото млечно мисля да е сирене с попарата, когато я въведа. Онче, не съм давала такова пюре.
Maria_ И аз като tanita ангажирам Петя с бебето и тя е щастлива. Но тя по принцип сама иска.
Ако имаш възможност нека таткото да погледа бебето, а ти обърни внимание на баткото.
Аз гледам да казвам на Петя, че ги обичам и двете да усети ,че не ги деля. В началото обяснявах, че Тери е бебе и не може сама нищо да прави и тя като е била бебе, ние също сме се грижили за нея по този начин. С времето вече спрях да обяснявам, тя сама разбира.
Предполагам, че ще го израсте, но ще ти трябва повече търпение и разбиране. Не помня вече къде четох, че момчетата в един момент започват да ревнуват майките си и даже отблъскват баща си.
Още веднъж  успех и дано да преминете бързо през този период Hug

# 36
megelinka, благодаря ти. И аз за тези се сетих, но като чета вътре все не се препоръчват при кърмене и за това само си скимтях и се свивах у нас. Confused

Кашите на HIPP  готовите в бурканчето наистина са вкусни. На мен и сухата с ориза и рожковите на NESTLE ми харесваше, ама на Бояна - ТЦЪ! Та прибавях плодово пюре за вкус вътре. Сега хапваме ябълкова на HUMANA, а скоро ще почнем млечна с банани на HIPP. Взехме и някакви зеленчукови на слънчо newsm78. Ще видим дали ще ги хареса.

# 37
  • София
И аз да се вкл. за ревността на по-голямото дете. Тук пиша все хубавите неща Simple Smile
макар и голяма Дияна ревнува понякога. 1во искаше сестричка. Почти ревна в кабинета на Димитрова, на ФМ-то, когато лекарката каза, че ще е момче. И Дияна заяви, че няма да го обича. Тайно се надяваше все пак да е момиче.
От време на време като й се скарам и тя заявява "ето, Алекс го обичаш повече". Внимавам как и какво казвам. Ако се радвам на Алекс, винаги целувам и Дияна. Гледам да я вкл. покрай занимавките с бебето.
Когато Алекс плаче понякога я моля да го види, да му даде биберона. Понякога отказва де, зависи с какво се занимава.
Ревнува, но гледам да разсея всичко.

А за жененето. 1во Дияна искаше да се жени за мен, след това за баща си Simple Smile После дойде редът и на гаджетата Simple Smile

# 38
Леле кога успявам чак да се запиша. Елада благодаря и аз много за темичката и за включването и на моето детенце в колажа  bouquet Wink.

# 39
Леле кога успявам чак да се запиша. Елада благодаря и аз много за темичката и за включването и на моето детенце в колажа  bouquet Wink.

За колажа благодарности заслужава AnMary.  Wink

# 40
AnMary и на теб благодаря   bouquet Супер сте Heart Eyes

# 41
Мерси за прекрасната коледна темичка  bouquet

Онче, ти всички ли пюрета подгряваш. Аз давам на стайна температура, щото, ако ми се наложи да я храня навън, няма къде да го топля. Та свикна да си ги яде така.

Извара и кис. мляко не сме яли.

Купих и каша на Милупа Зърнена с 4 плода - много я харесва, надявам се, че няма да има проблем, че е с портокал и ананас вътре, че нали уж не е хубаво да яде цитруси.

Пюрета купувам на Хип, но вчера и сварих някаква замразена смес на Бондюел /моркови, броколи и карфиол. За мое учудване си го яде без проблем.

Яде и намачкан банан.

Давате ли други сурови плодове? мислих да намачкам една мека круша, ама накрая и нея я сварих.

# 42
Здравейте и от нас!

Да се включа и аз за ревността:
Разликата м/у малкото и голямото чудо е 3г и 23дни.и съвпадна с периода на отричане при 3 годишните когато всичко беше няма, не искам и т. н smile3511
За мой късмет Иван е мнооого спокойно бебе но имаше моменти когато и той се нервираше и каката в ерата на лудостта и тогава....наставаше тихия ужас.Аз лично както са споделили мамите преди мен също се опитах да ангажирам Миша да ни асистира, да се чувства важна, значима ОБАЧЕ цък и започна да се държи като бебе, да крещи и много още екстри.тогава намерих 1 книга в хиликона как без шамари и кавги да възпитаваме" или нещо такова и много ми помогна там описват че най добрия и почти безотказен метод е "изнасяне от ситуацията" т. е Ако иска нещо което не можеш да му дадеш или приготвиш в  момента да го помолиш Докато аз ти направя закуска, или построя замък, или изрежа къщата ти би ли направил за мен.... или би ли ми казал вчера в детската какво се случи и т.н. Ама да не ставам досадна.
Мария и още нещо понеже не съм чела много внимателно Гого знаеш ли поради каква причина плаче много или...Ако искаш пиши на лични да не натоварваме темата.Ние сме сега в Б-с но утре ще се обадя в Ст. З на майка ми да я питам точно как беше заглавието на книжката или можа да ти я пратя да я прегледаш ако искаш разбира се.Аз лично изскопах от всичките около 50-60 ситуации само десетина който се доближават до темперамента, и поведението на моето дете но сега поне се диша леко у нас! Rolling Eyes

Аз съм давала сурови:банан, ябълка и круша(последните 2 са били от нашата градинка)

# 43
Утре ще дамвам на Неда кисело мляко и ще споделя.Тук има кисело мляко за бебета и деца след 6ти месец,пише на него с калций,лактозата в него била като в кърма,няма захар оцветители,също така че било по здравословно и хранително от домашно правено и нормално мляко,ще намачкам малко плодове и ще видим дали ще го яде.
Аз не и давам храни без да съм питала докторката защото не съм наясно кое кога може и ме е страх.

Аз затоплям пюретата преди да и дам,ако са от готовите -  слагам и  в паничката колкото мисля че ще изяде и другото в хладилника,а ако е готвено то си е топло.
Не съм много информирана за детските кухни ,но не е ли по добре да си е готвено в къщи ,чета от време навреме че има проблеми с тези кухни  и че не готвели по много здравословни правила /като да се запазват витамини и такива разни/

Когато започнах да захранвам Неда си виках, абе как ще готвя, кога ще имам време и и давах само готови ,но после си взех книга с бебешки рецепти и като сготвих няколко пъти то стана лесно и сега не ми отнема повече от 30мин да и направя пюрето и плодовото ,което обикновенно аз изяждам защото тя не го иска.Банан не отказва никога,но не и давам всеки ден.Единсвено отнема време че всеки зеленчук се задушава различни минути и това е малко досадно но свикнах.Не готвя всеки ден де през ден или два понякога.Сега ще започна да правя по 2 дози и ще слгам в хладилника за следващия ден.

Млечни храни имате в предвид кашите нали?Те имат адаптирано мляко нали? ,аз първата която дадох е оризовия сириъл на Милупа много го харева и си го хапва всичкото като и наравя.

и аз голямо писане изписах този път лека вечер  bouquet

# 44
Лелееееее, съсипали сте се от писане! Не можах да изчета до край. Утре ще пиша повече, че мъж ми снове около мен и чака да стана от "скъпоценното" му  Mr. Green
elada, евала за темата. Много е коледна   bouquet
megelinka, аз си мисля, че реакцията е от нещо друго, а не от месото. То е слаб алерген  newsm78
Айде лека!

Общи условия

Активация на акаунт