Торта "Тръбички с вишни"

• 39 685
  • 226
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Ала-Бала , опита ли с пресен плод?
Току що ги изпекох и чакам да поизстинат малко , зада ги залея със сметаната.
Селма, абсолютно изстинали ли трябва да са или може още топли да ги заливам?

# 151
  Бих ги заляла изстинали.Иначе бих се притеснявала сметаната да не се втечни прекалено от горещината на тръбичките. Peace

# 152
Ала-Бала , опита ли с пресен плод?
Току що ги изпекох и чакам да поизстинат малко , зада ги залея със сметаната.
Селма, абсолютно изстинали ли трябва да са или може още топли да ги заливам?
чакам, чакам, че ако резултатъте добър ще се изпробва   chef

# 153
  • София-Младост
Стана и с череши пресни...много вкусна...не съм пробвала варианта с вишни разбира се, но този определено задоволява вкуса ми. Само ще вметна, че вчера когато махнах костилките на черешите ги поръсих с пудра захар и ги оставих една нощ в хладилника. Ето и снимка на вкуснотията:

# 154
  Браво,Ала-Бала! Hug
  Пуснаха ли много сок черешите?Имам пред вид,докато престояваха една нощ поръсени с пудра -захар. Rolling Eyes

# 155
  • София-Младост
  Браво,Ала-Бала! Hug
  Пуснаха ли много сок черешите?Имам пред вид,докато престояваха една нощ поръсени с пудра -захар. Rolling Eyes
Не, да не кажа почти никак...домашни са, но не бяха особено сладки и затова минах на този вариант. А и понеже бяха поомекнали  и от захарта още повече, та горе-долу се доближават до компотени вишни. В този ред на мисли днес се чудих, плод от компот не се ли обезкостилява трудно, в смисъл плода е омекнал и се разкашква?!

# 156
  Да ти кажа,моите компоти са с вишни без костилки. Rolling Eyes  Само ги слагам да се изцедят малко,преди да ги увия в тестото.

# 157
  • София
Тортичката я спретнах в четвъртък, но геройски си мълчах до днес. Днес я разрязах и я изснимах. Правих я с замразени вишни - 500 грама (обезкостени). Намазвах всяка кора и я сгъвах на две - става лесно и бързо. Добавях около 1 чаена лъжица захар на всяка редичка вишни и парченца орехи:

Навих корите като за баница и ги изпекох в откопчаваща се форма за торта. Излязоха ми 9 бройки (броих по снимката). Следващият път ще оставя място между корите, за да може сметаната да влезе и между тръбичките. Така двата пласта са разделени визуално. Иначе корите се бяха напоили добре:

Залях отгоре със сметаната (точно 1 кофичка на Данон) и поръсих със смлени орехи:

Разрез :

Стана вкусно. Селма - благодаря за рецептата.

# 158
  • София
Да допълня - останаха ми 4 кори. Направих смес за баница, навих ги и ги изпекох прави в правоъгълна тава. Идеята ми беше да ги нарежа на банички-хапки, но Скъпият ги омете предждевременно...

# 159
  МНого хубаво ти изглежда тортата,Рая! Hug
  Може би наистина е по-добре да има място между тръбичките,за да влезе крема и между тях.
  На коя снимка си наброила 9 тръбички? newsm78
  Честно казано ,все-пак бих продължила да ги редя на пирамида,както съм показала в началото.Струва ми се,че по този начин кремът се разпределя по-равномерно,както и видът на тортата се получава по-ефектен и по-оригинален. Peace

Да допълня - останаха ми 4 кори. Направих смес за баница, навих ги и ги изпекох прави в правоъгълна тава. Идеята ми беше да ги нарежа на банички-хапки, но Скъпият ги омете предждевременно...
   И аз правя така!  Grinning

# 160
  • София
..........
  На коя снимка си наброила 9 тръбички? newsm78
.........

Смей се ти, смей се. А аз съвестно броих по снимката дето са опечените кори във формата. И сега пак се проверих, че да не подвеждам народа, колко тръбички излизат от 500 грама замразени вишни.   CrazyLaughing

# 161
Селма за пореден път ти благодаря за страхотната рецепта, страшно ни хареса smile3501 newsm51  love001

Моя вариант обаче е с череши по идея на Ала-Бала  Hug

Торта "Тръбички с череши"

# 162
  Браво,Веси! Hug И с шоколадче си ги украсила! thumbsup
  Все не ми стигат ръцете да направя тези тръбички и с череши,да видя дали са също толкова вкусни,колкото с вишни. Simple Smile

# 163
  • варненка от София
А дали ще стане със сладко от ягоди? Имам едно отворено такова и не зная каков да го парвя  newsm78

# 164
А дали ще стане със сладко от ягоди? Имам едно отворено такова и не зная каков да го парвя  newsm78
   Май някой е правил тръбичките със сладко от сливи,но за ягоди.....трябва да се провери цялата тема,просто не си спомням.... newsm78
   Да не вземат да се разкашкат много ягодките. Confused
   Виж този   Хрупкав пай със сладко(конфитюр или мармалад)..Варианта,който е сниман ,е точно със ягодово сладко,иначе може да се направи с каквото и да е друго сладко. Peace

Общи условия

Активация на акаунт