Коледа чудна е дошла! Ярка звездица блещука в очите на МАЙските деца!

• 28 447
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Айде за разведряване на настроението да ви пусна малко снимки от партито в яслата  Mr. Green

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=320256

# 181
Калинка е прекрасна в тази червена рокля. Много е красива.

И аз мисля, че е по-добре да се даде гласност на проблемите и да се настоява за решение. 
Но напоследък съм се депресирала. Изпадам в такива абсурдни ситуации, че не мога да повярвам.
Май писах за историята, в която ми изчезна малък пакет от Франция. Беше получен в пощата, описан и изчезна за 1 ден. А се получава само срещу лична карта. И шефката на клона не направи нищо - каза да кажа на французите да подадат оплакване. Това беше абсурд. Как може да изчезне пакет и никой да не направи нищо. Нали уж пощата се охранява. Ако изчезне такъв голям пакет - да се обадят в полицията или да накажат служителите си.
Като казах, че ще подам жалба намериха пакета за 1 ден. А преди това чаках 9 дена да предприемат нещо.
Преди 1 ден пък една таксиметрова шофьорка започна да ме обижда, защото съм взела такси за 2 спирки. Колата ни се развали и трябваше да взема Макси от училище, а бях с Ема и Криси. Тя се съгласи да ме закара до училището като поиска 3 лева за разстояние от 1-1.50 лв.
Направо избеснях срещу думите й. Бива, бива, наглост, но това ме ядоса. Тя започна да обижда всички пътници на таксите, че били нещастници, че поръчвали такси за кратки разстояния. Каза, че телефона й бил спрян и трябвало да плаща лизинг на таксито, че началната й такса била 50 ст и че ние сме нещастници. И почна да псува. Жена на 50 години!
Оплаках се. От таксиметровата фирма ми казаха, че нищо не могат да й направят.
Във фирмата, в която работих имахме служебни таксите. Там глобяваха шофьорите за много неща. А тук - нищо. При положение, че шофьорката не отрече това, което казах. Но излъга, че не съм искала да си платя сметката.

Съжалявам, че ви обяснявам такива неща. Почвам да си мисля, че нещо не е наред в живота ми, за да ми се случват такива абсурди.
Обичам България и не ми се занимава с това да си търсим работа навън. Но в такива моменти се чудя дали не обричам децата си и дали няма да съжалявам, че сме останали тук.

Люба, благодаря ти за загрижеността. Днес се наспах. Баба получи инсулт преди 1 ден. И точно на рождения ден на Макси трябваше да стоим в дома й, за да помагам ако се наложи.
Удара е бил силен, но тя е борбена и вярвам, че ще се оправи напълно.  Щастлива съм, че е жива и е почнала да говори малко.

Радват ли се децата ви на Коледните украси? Криси е много впечатлен от лампичките. Изяде предваритено шоколадчетата от коледния календар. И сега слагам по няколко за следващите дни.

Лека нощ на всички

# 182
  • Пловдив
Миленка  Hug. Кали наистина е много красива , а както и вика моя син Канина е пинцеса. Само да си кажа че сме в една група  Joy и онова ревящото със сивия гащеризон и синята риза е моят синковец. Тържеството беше супер  Peace накрая и с подарък си тръгнахме само беше трудно снимането  Joy че ни казаха криите се  Embarassed. Иначе децата пяха танцуваха и стихчета казваха  Wink, някой де  Crazy ,че моето се изтопоса отпред помълча умно и го прибраха  Rolling Eyes. Ами така на неделното парти се надявам като се видим с Пловдивчанки да е по добре Hug. Липсвате ми но съм толкова затрупана с работа , че ... е нищо де само ще си ви чета Hug.

# 183
Здравейте , мами , на мен вече ми се пооправи настроението , ... защото се заех сама да си го оправя Grinning!
 Всички изоставени , дребни и дразнещи неща , които очаквах да свърша с моралната и финансова подкрепа на таткото си ги свърших сама и ми олекна . То хубаво е казано , че на вълка врата му е дебел и  newsm78как беше по-нататък ? Вчера накупих хартии и панделки и днес смятам да опаковам закупеното до този момент , а ако утре свекървичка подаде ръка за малкия Wink ще довърша покупките .

Марки се оправи - минахме само с една нощна и "полудневна " температура и лека кашлица . Гичо , Маги преди или след тържеството ти вдигна температура ? Защото ако е след може да е било от превъзбуда !

Змейко , много ти е красива щерката ! Френско гадже !

Катенце , мила , от повръщане ли се обезводни ? Сега добре ли си ? Я , излез , поразходи се , купи си нещичко и сложи розовите очила ! Прегръщаме те силно и ти даваме много положителна енергия ! Ако имаш нужда - на лични  Wink , насреща съм !

Страйпърче - тя милата ни родина е прекрасна , но " пълнежа " й е кофти ! А това с емиграцията и на нас много ни се върти в главите , но ми се струва , че вече е по-лесно оттук да "изстреляш " децата в цивилизована орбита , отколкото да се мъчиш като грешен дявол там . Пък и ние трябва поне баткото да избутаме до края на средното образование , а пък малчо го нарамвам и го потапям в чужбинско преди първи клас . Много го мисля и от много време !

Дени - пиши , де ! Във всякакъв вид сме подходящи за темата ! ... че иначе ще стане много "захаросано " Wink.

А пловдивчанки да знаят , че ако Мъжът /с главон М / много ме ядоса може да долетя яхнала метлата Mr. Green. ... и ако Ирка е там , и Люба , и Змейко , Мранчо ... леле страхотно би било да взема да повторя на Ирка подвига !

Целувки и хубав ден с дечицата - стига сте работили , народа вече празнува !

# 184
Здравейте!
Вчера тържеството в яслата мина много добре. Но аз снимки няма да показвам, понеже не снимах, а наех оператор който да заснеме цялото тържество. Бяхме поканени само 5 майки и аз успешно се прикривах зад една саксия, а на останалите майки децата им ги видяха и ни стихчетата си казаха ни танците си играха. А аз съм много щастлива че хем присъствах, хем незабелязана останах. Ивко беше еленче!  Laughing Вечерта като го взех и ентусиазирано ми разказваше какво се е случило, а аз му казах че съм била там и той ме гледа с грейнали очи и не може да повярва!  Grinning
Гале, кажи какви са тези мрачни прогнози за 2009г, аз нещо пак съм недочула! И в нашата ясла 20, 22,23, 29,30 ще са сборни групи. Молби не сме подавали, а само някакви списъци в които заявихме дали ще присъстват децата или не. Аз ще работя всички дни, но Ивко няма да е в сборна група. Ще се възползвам от баба опцията.  Peace
Страйпър, до вчера и аз успявах да убедя Ивко че трябва само по едно прозорче да отваряме на ден от коледния календар, но днес вече е изпразнен до дупка. Много хитра идейка да му поставям по някое бонбонче вътре , за да се рови до Коледа в него!
Смайли, номинациите ти за ирка ги вписах за 12 и 13 категория , а не за 11 и 12. Предполагам че това си имала в предвид.
А ето и актуализираните номинации , че гледам има доста нови:
 1.   Организатор на Годината – Имар, Галя
2.   Рядко и непоследователно пишеща – Дени, Принцес
3.   Добро дело и полезност на постовете – Ирка, Ани
4.   Най-оправна мама – Люба; Страйпър, Виф, Ирка
5.   Вечно подканящата съпруга на вечно не разбралия мъж – Виф
6.   Библиотекарка на Майската – Таня
7.   Мама непукистка – Анна
8.   Скатавка на сезона – Сиска, Олчето, Люси, Мимоза, Катя, Принцес
9.   Най-пристрастена към онлайн шопинг мама – Страйпер
10.   Най - упорито-правеща-си-теми-мама   - Олчето
11.   Най - голяма "домакиня" в темата – Таня, Сиска
12.   Най - носещи настроение постове – Люба, Дени, Ирка
13.   Най - талантливо перо – Ирка
14.   Най - позитивна мама – Недка, Катя
15.   Справяща се с 3 деца – Страйпър
16.   Пътешественик на Годината – Дени, Шуши, Ирка, Мимоза, Пепсън
17.   Разказвач на Годината– Мимоза
18.   Най-амбициозна мама – Ани
19.   Кулинар – Ани; Смайли
20.   Сладкар – Руми, Люси
21.   Активен новобранец – Нанчи
22.   Скатаваща се купонджийка – Пайзи
23.   Мама, с най-дълго отсъстващ мъж – Гичо Пичо; Пепсън, Иночка, Люба, Люси, Принцес, Лони
24.   Мама с най-силен характер и издръжлива на бурите в живота – Люси, Пилето, Мими
25.   "Лабоуста" мама – Таня
26.   Децата нямат спирачки – Люба
27.   Фотограф на годината – Пастичка, Ванила, Катя
28.   Ентусиаст на годината – Ирка
29.   Вятърът на промяната – Олчето, Мимоза, Смайли, Ирка
30.   Ако ме болеше колкото ме мързеше-тежко ми – Сиска
31.   Изказ на годината – Люба
32.   Покупка на годината – Мимоза
33.   Завръщането на годината – Вечерница
34.   Отнесени от вихъра – Вечерница
35.   На точното място, точно навреме – Ирка
36.   Най-отзивчив тати на майско дете по партита – на Олчето; на Дени
37.   Тяло на годината – Гвен
38.   Лице на годината- Бабъл
39.   Най- чаровна бременна МАЙ-ка – Даниеле, Руми, Страйпър, Ирка, Олчето, Сиска, Катя
40.   Най-скромна майска мама – Бабъл
41.   Непоправим оптимист - Анна

# 185
Здравейте най-после и от мен,

Толкова сме заети напоследък, че само ви изчитам отгоре - отгоре и изчезвах, защото тука беше мнго работа, откриване на коледна изложба, парти, чудеса и въобще предколедно напрежение клонящо към лееека хистерия  Crazy

Коледното парти е минало супер, може само да ме е яд, но ние в този ден пък бяхме на рожден ден на съученик на Явор в една боулинг зала. Няма вече тука детски центрове и куклен татър - боулинг, електронни игри, джаги, а скоро ще дойдат и дискотекитеееее...   Whistling Гери се скъса от танцуване, а по едно време най- спокойно си тръгна с танцова стъпка по една от пътеките, на която се мятат топките, аз естествено се хвърлих с лъвски скок към нея и ... познайте как се изтрясках на задните си части по намазаната с масло и доволно хлъзгава пътека. Още ме боли опашката  Embarassed Бях една карикатура просто, хем ми се ревеше, хем се смея, абе... no comment както се казва.

Иначе за номинациите - гласувам така, както го е дала Ани по-горе.

Нещо поста ми се публикува предварително.

Целувки, че тука е лудница от трактори и пищящи полицейски коли.

Днес ходихме до Метро, купихме подаръци - за Гери голямо бебе с биберон, гърне, памперс и т.н., а за Явор една къща - палатка с картинки на Батман да си играе в нея, да се крият с Гери , той обича такива неща. Иначе очаквам от бабите разните му там трансформъри, дрехи и т.н. Мисля да му купя и един голям шах, че той много обича да играе.

# 186
Мами, скъсаха ме   Cry И сега съм потопила мъкато в кафе и шоколад !
Маги, ми беше цяла нощ с Т и като се наспи сме на доки.
Змейко, Кали е много сладка  Heart Eyes
това е което имам от партито, но е лошо качество а и в момента съм без фотошоп

а това е коледният ни подарък (голямо попадиние направих с него)
(снимката е много лоша  Embarassed ама пък детето е хубаво  Mr. Green)

# 187
Нанчи, ти да не подготвяш изложбата на Пикасо? Да не би случайно да е във вашата галерия!?  Grinning А за гласуването, не ми стана ясно какво да отбележа!  Rolling Eyes

# 188
Здравейте МАй-ски мами и сладури!

Много коледно настроение сте внесли с тези хубави коледни партита в яслите! Калина е толкова нежничка и сладка - малка бонбонка!
Ани, ти както винаги супер находчиво и интелигентно си подходила в тази наистина деликатна ситуация, направо  Joy  как си се крила зад тази саксия  Joy  Браво на Ивко как се е представил!
Нашето парти в детската градина е днес, но само за децата - театър, дядо Коледа - раздава подаръци и снимки. Много ме е яд, че нищо не правят като програма за нас родителите - измъкват се, че били малки дечицата - бла, бла....То не е казано, че трябва да ни правят театъри т.н., може и само да потанцуват, да изпеят няколко песнички и т.н., ама явно не им се занимава  #2gunfire.
Сега и аз да изкажа мнението си по дискутираните въпроси - и на мен като на Дени, Люба, Гичо и другите като тях ми пука за всичко около нас и ме е яд на политици, управници и т.н.,защото искам на Коледа да има само блясък в детските очички, спокойствие и радост във всеки дом! Искам дечицата ни да растат здрави, весели и щастливи, ние да сме спокойни и да им даряваме много любов и радости!
Страйпърче, хич не си хаби нервите за такива инидвиди като "таксиметрови шофьори", за такива не си заслужава да емигрираш, но за поведението и действията на политици и управници, които не защитават интересите на държавата и българския народ  -  #2gunfire - е там ни е трагедията! Гушкай и цункай дечица и се радвай на всички около теб!
Лека и спокойна вечер и  Hug на малките съкровища!

# 189
  • Пловдив
  bouquet Мерси за комплиментите за щерката, мили мами   bouquet

Снощи нямаше време да пиша - партито в яслата беше супер, само дето имаше ужасно много народ и настана една гъчканица... Доста дечица плачеха за родителите  си, включително и наш Стефчо Мрънчов  Grinning Но пък Стефи успя да си каже стихотворението, видях аз  Hug Нашта мома отново се показа пълен непукист и само гледаше снизходително плачещите деца и си пееше и пляскаше презцялото време. Каза си и стихчето, видя ме в публиката, махна ми, обаче изобщо не искаше да дойде при мен  Mr. Green Както каза Духи - гърмян заек е вече - с цяла година стаж в яслата  Laughing Много мил жест имаше от ръководството на яслата - на всички дечица имаше торбичка с лакомства, заради която Калина беше на седмото небе  Party

Кате, дано бързо се оправяш, миличка  Praynig

Вечерница, хайде, де  - ще те чакаме! Ако искаш подробности - пиши ми на лични  Hug

Ох, този пост ми стои от 3 часа вече...

# 190
  • София
Хайде и тук да си излея болката, че вместо да "купонясвам" на 250 км от сф с М, да се глезя на спа и минерални басейни, аз седя и мътя Mr. Green, заради контракциите, които получавам при пътуване. Та ще ви досаждам на вас.
Моята класация е следната, позволила съм си да определя за мои фаворити и неноминирани досега имена, на които смятам, че повече им пасва дадена титла::

1.   Организатор на Годината – Галя
2.   Рядко и непоследователно пишеща – рядко - Катя, непоследователно - Бубилина
3.   Добро дело и полезност на постовете – Люба!
4.   Най-оправна мама – Люба
5.   Вечно подканящата съпруга на вечно не разбралия мъж – МЕНЕ си, мисля, че съм без конкуренция в тази категория, само дето още не съм съпруга. Mr. Green
6.   Библиотекарка на Майската – Ани!!! (винаги помни кой, къде кога и как  Laughing, отделно много старателно си прави труда да систематизира, подрежда, съхранява и изважда наяве клюки, новини и събития.  Hug
7.   Мама непукистка – тук след дълго мислене, така и не ми роди главата кой да номинирам, тъй като за мен всички вие, които познавам наживо и виртуално са мноооого далеч от това определение.
8.   Скатавка на сезона – списъкът е дъъълъг, но определям Мимоза, мен може да ме извадите вече от тази категория, че много отдавна се засрамих и поправих. Laughing Peace
9.   Най-пристрастена към онлайн шопинг мама [/b]Страйпер, мила, ще ти окажа честта да ти досаждам на лс, по тоя повод... Blush
10.   Най - упорито-правеща-си-теми-мама -  МЕНЕ си, няма други желаещи, съответно съм без конкуренция! Mr. Green
11.   Най - голяма "домакиня" в темата – Таня
12.   Най - носещи настроение постове  – Люба, добавям и Сиса
13.   Най - талантливо перо [/b] – Ирка - отново без конкуренция!
14.   Най - позитивна мама  – Недка
15.   Справяща се с 3 деца  – Страйпър
16.   Пътешественик на Годината  – Мимозка
17.   Разказвач на Годината– Мимоза
18.   Най-амбициозна мама – Ани и Таня Wink
19.   Кулинар – Люси
20.   Сладкар – Руми
21.   Активен новобранец  – Нанчи
22.   Скатаваща се купонджийка – Пайзи
23.   Мама, с най-дълго отсъстващ мъж – Гичо Пичо
24.   Мама с най-силен характер и издръжлива на бурите в живота – Пилето, някой знае ли нещо за тях??? Praynig
25.   "Лабоуста" мама – Таня - поради липса на други кандидати, а и защото така и не схванах същността и целта на номинацията... newsm78
26.   Децата нямат спирачки – Люба
27.   Фотограф на годината  – Пастичка
28.   Ентусиаст на годината  – Гичо пичо - най - често е с нас, споделя и съпреживява ВСИЧКО с нас! Heart Eyes
29.   Вятърът на промяната – колкото и да е нескромно : МЕНЕ си, мисля, че в положителния смисъл съм без конкуренция откъм промени тази година.
30.   Ако ме болеше колкото ме мързеше-тежко ми– Сиска
31.   Изказ на годината  – Дени
32.   Покупка на годината  – Мимоза
33.   Завръщането на годината – Вечерница
34.   Отнесени от вихъра – Сиска
35.   На точното място, точно навреме  – Ирка, Люба
36.   Най-отзивчив тати на майско дете по партита – на Анна
37.   Тяло на годината – Гвен
38.           Лице на годината- Бабъл
39.   Най- чаровна бременна МАЙ-ка – Даниеле, ако се покажат и други сегашни, бивши и бъдещи, ще си запазя правото да допълвам... Thinking
40.   Най-скромна майска мама – Страйпърче, за толкова години, така и не я чух някога да се похвали или ИЗФУКА с нещо, дори да има с какво...  Thinking
41.   Непоправим оптимист - Недчето

Старала съм се, да бъда максимално обективна. Peace

И тъй като все си мисля, че това е тема, в която всеки е свободен да пише понякога и негативни неща, без да се чувства виновен, че е обременил някого, призовавам за сетен път към предишната откровеност, споделяне и интересни дискусии. Това мълчание и затишие са ми непонятни.

Сега ви казвам НАЗДРАВЕ! с туй хубаво питие  Laughing, бременните ще ме разберат защо само това предлага заведението за момента... Mr. Green

Аз отивам да се поя наистина и да теша самотната си душа, през идните 2 дни. Rolling Eyes

# 191
Олче, наздраве beer душо! Люба, ако четеш , наздраве! Ще си пийна, че като гледам тежичка нощ ме чака. Добре се посмях с поста ти. Мерси за втората номинация  Hug
  Маги е с бактириална инфекция и още с Т.  Няма да давам антибиотик, защото не искам, но ще е по-трудно и продължително лечението Sad  Поредната нова инфекция в града, протича с Т ( не много висока ), запушен нос, налепи по гърлото, без да са сочни или подути сливиците и прокашляне само от сополите (който са си направо страшни този път )  а и редичко ако.  Ще се илачим с трипафлавин и коларгол и есберитокс. И това което аз си давам при такава ситуация, клеева тинктура, сребърна вода и черна ряпа с мед ( или пудра захар). Дано няма и др. болни и да сте толкова слабо активни от фирмени и др. партита.

# 192
  • Плевен
Добра вечер!
и Наздраве и от мен с .

И аз се нареждам отново с болно детенце (казах ви аз, че конкуренция в болногледачеството нямам ). От сутринта е с температура, не съм я водила при личните, защото при предишния 5 секунден преглед така я прегледаха, че .... по-добре аз я преглеждам май ( тук да не слуша  Twisted Evil ). Та и аз незнам какво ме чака тази нощ, но ако съдя по леките стенания ( и многобройния си опит ) ми е съвсем ясна картинката. Гичо поне Маги ходи на ясла, а Тери от къде ги прихваща тези болести вече незнам.... и майка ми след дълга лъчетерапия хич не е добре та.... незнам и аз вече кой влак и закъде да го хващам. Искам да свършва тази "болна" година и дано следващата е "здрава", че незнам вече какви ще ги върша...

Искам да Благодаря за чудесния подарък, който получихме на Коледното парти - книжка с музика и пъзели за Храбрия оловен войник. Тери много я хареса, а и аз я бях набелязала като част от подаръците й за Коледа, само смятах да е друга приказка ( на тази не съм попадала в книжарниците ) И мамата, която ни е осигурила подаръка да каже поне да я знаем коя е  Grinning.

По номинациите ще се разписвам по нататък по обяснимите по-горе причини.

Ол4е не тъжи , мътенето е мноооого по-важно от една Спа почивка, а и ти в това състояние нямаше как да се възползваш от СПА-то  Simple Smile Heart Eyes Hug.

Лека нощ (най-вече за Гичо и Маги  Hug)!

# 193
  • София
Люси, мога само да се присъединя към твоите пожелания да свършва тая болна година и другата да е здрава  Praynig
И понеже явно оня с брадата чете и изпълнява коледните желания, които напиша тук в любимата ми темичка /миналата Коледа си пожелах нова работа или бебе, а получих и двете  Heart Eyes /, бързам да го направя пак:
искам децата ми, семейството ми и всички близки да са здрави!
Искам една спокойна и щастлива година
и ако имам още кредит на желанията - фото, че и това се потрошиииии.

Да знаете, че се опитвам всичко да прочета и си коментирам на ум, ама хич не успявам да пиша  Confused
Лека от мен  Heart Eyes

# 194
Змайко, Кали е много сладка в червено, радвам се, че децата имат такива тържества в градината. Йони ще ходи на театър от българското училище във Вегас(учениците ще го изнасят), ще има и дядо Коледа с подаръци Simple Smile Много се зарадвах на тази инициатива, че то милото не ходи на градина и такива екстри нема.
   chefА това на 9-тата снимка е смес за картофени кюфтета с настърган кашкавал, запечен във фурната, може да си добавиш и колбас, бекон, каквото ти хрумне Peace Измайсторих го, след като бях направила прекалено много смес за карт. кюфтета и се чудих какво да я правя Mr. Green
 Утре ще правим с Йони Коледна къщичка, купихме я в комплект с украси и упътване даже, та непременно ще се похвалим със снимка Party
 Кате, много жалко че се чувстваш толкова ужасно, дано скоро да се оправиш и по празниците да си в кондиция Praynig

Общи условия

Активация на акаунт