Коледа чудна е дошла! Ярка звездица блещука в очите на МАЙските деца!

• 28 411
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Ани, честит ти рожденик! Да е жив и здрав и да успява с това, с което се захваща!

Чакам Криси да се събуди, но май няма е скоро. Цяла сутрин правеше беля след беля. А към обяд четохме Мечо пух и заспа уморен.

# 61
  • София
Ани поздрави Дидо от нас с М!  bouquet Да те слуша повече и все така да те отменя, при което е грехота да оставите Ивко без другарче, пожелавам ви го от сърце!

Момичета, какво ще донесе Добрият старец на наследниците ви?
Дайте да сверим часовниците по интереси.  Rolling Eyes
Вели ще получи мини лаптоп от баба и дядо, и магистрала с коли че сега сме на превозна вълна Crazy от нас с М. Това, плюс ред още МПС-та - багер, бъги и камиони. #Crazy Въобще ще има в какво да се спъваме на воля.  Mr. Green

И друг въпрос имам: Понеже сменихме педката на синковеца, и този път (пупуу) попаднахме на Човек  Praynig, снощи го водихме на консултация, но още не му бяха взели картона в кабинета от старата - та питането ми е, кога и каква ваксина последно са били на мъниците ви? Знам, че имаме пропусната една, но срам не срам не знам коя точно. Embarassed Нали от 2 годишен не сме говодили на лекар въобще... Да не чуе  Twisted Evil

# 62
Ани, да ти е жив и здрав мъжа и все така да си те гледка  Heart Eyes

Ръш, явно сте се претоварили с белтъчини, но това не значи, че имате алергия. Просто нека организма си почине за известно време и след това го захрани малко по малко.

Олче, последните две ваксини май бяха ДТК и паротит, морбили и рубеола. Дано да не се бъркам, обаче.  Thinking

Ох, тия деца само ме скачат и не ми дават да пиша.

Целуууувки  Grinning

# 63
За Нова година с Дидо сме решили да му купим акумулаторна кола, от тези дето някои от вас накупиха още миналата година. От моите родители - пиано с микрофон, на брат ми съм поръчала да търси цигулка и тромпет, понеже все ми повтаря че това искал. Свекърите и на Дидо брат му не ме питат. Те обикновено избират интересни подаръци сами. На останалите, които ме питат за подаръци поръчвам книжки и пъзели. Това очакваме в общи линии да ни донесе Дядо Коледа.
За тези ваксини хич не съм в час, ако можеше да не се слагат изобщо...

Момичета , благодаря ви за поздравите, след малко ще му изчета всички пожелания за празника!  Grinning

Много спите бе хора, я по едно кафенце да турна , да се посъбудите малко:

# 64
Ани, мерси за кафенцето. Добре ми дойде. Че вчера като излязох в 14.30 ч. и се прибрах в 22.30 ч.  Mr. Green (без дете ).
В нашето писмо до Дядо Коледа пише - книгииииииии (цитирам  Laughing), кукла бебе която се съблича (това го е чула от др. дете явно, щото не съм и казвала, че даже съществуват такива неща и като я питам какво представлява, тя казва, че незнае, ама така се казва Whistling ) това са ни поръчките и аз мисля да ги изпълня Wink. Още не съм занесла подарък в градината, щото не съм го купила  Embarassed , а трябва да е в понеделник най-късно там, опакован и надписан. На домашните мисля да поръчам аксесоари към това бебе, легло и тем подобни. Единствено съм забранила  Naughty да и се носят Барбита, че къщата ми е пълна ( къде по-хубави, къде ментета ама са много )
Ръш и моят племеник е с такава алергия и поне при него беше страшно. Знам, че се пази диета и специални мазила.  Той е на 2,8 год. и към днешна дата яде и пие свичко ( има само леки проблеми с шоколада  Wink , което е нищо , като знам какво приживяха ) Дано при вас не е така  Praynig При него алергията се провокира точно от Фризолака ( а и при още 2-3 деца от града)
Лек ден от мен   bouquet

# 65
Ани, не спим, ами работим! Simple Smile Пари трябва да се изкарват, че утре Галя като ми изкара една сметка х 25лв. на човек, пък ние сме трима да има с кво да платя.  Grinning (Галя това е шега, прочетох калкулацията ти  Wink)
Щом ще четеш на Дидо, непременно трябва да ме включиш и мен. Ето: "Дидооо, да си жив, здрав и щастлив с жена си и сина си. Вземи доведи жена си в София, че откога я чакаме... Пък и Шумен й е тесен вече с тая липса на електростатични стикери!"

Така. Утре ще се видим. Предвиждам всенародни тържества и голяма тълпа. Много ми е интересно как ще се набутаме всички в залата деца + родители по чорапи, барабар с грозната Снежанка и надрънкания Дядо Коледа, та нямам търпение да видя. Simple Smile
Само храната да не отиде зян, че с тия 25 лева на човек... Прасе ще колим.. (Гале, пак е шега..)

Моят подарък от 18,20лв. също е готов, но не е опакован. Предстои довечера кампания.

Тъй като вече е очевидно, че съм в лигава фаза, прекъсвам, че само глупости говоря. Специални целувки за Госпожа Таня Аркова.

А! Извинете ме, само да допълня за подаръците за Мартин: багер (голям багер), машина (голяма машина), инструменти, кола и голяма чаша за вода (това ме накара да адресирам до Белобрадия Старец (сиреч баща му Simple Smile
Иначе реално ще получи багер с дистанционно, гедоре с инструменти, (надявам се) китара, книжки (ако ми ги доставят) и подаръка от нас не съм измислила... Вероятно голяма чаша за вода...

# 66
Добро утро, мили дами!

Тъй като вече е очевидно, че съм в лигава фаза, прекъсвам, че само глупости говоря. Специални целувки за Госпожа Таня Аркова.
..... кола и голяма чаша за вода (това ме накара да адресирам до Белобрадия Старец (сиреч баща му Simple Smile

Дени, Дениииии, повдигна ми Коледния дух!!!
Да пратиш специални поздрави на Белобрадия старец от нашето семейство!

На въпроса какво иска да му донесе Дядо Коледа на Ники, отговорът беше прост и еднозначен - ВЛАК. Точка. Това е. Едно нещо....За него явно нищо друго не съществува освен влак....(независимо, че има поне 10)
Но тъй като освен Белобради старци има и БелоБРАДИ баби се наложи аз да му измислям разни неща, които биха го зарадвали. От баба му - плюшен Франклин, защото много го харесва и четем по 200 пъти най-различни истории, гледаме филмчета и преразказваме.... Взела съм му и шаблони за очертаване и ще мисля още нещо.

Пък снощи ме хвърли в див смях моят син. Докато го оправях след баня и той нали не млъква и постоянно трябва да дърдори нещо и ми разправя: "объркал си рейса, пич!"  Mr. Green

Хайде да ви оставям със здраве, че нещо напоследък организацията на времето много, ама много ми куца! Надписвам 2 картички вече 1 час....

До утре  Hug на живо!

# 67
Дени, супер си! Никакво спиране! Пиши още!  Laughing
Личното ти послание към Дидо е върха. За тесния Шумен и стикерите ...  Joy ама и в София и Варна също няма.
Чаша за вода, предлагам ти тази - http://web.me.com/terziev/magicmugs/WELCOME.html
Аз се опитах да откажа Ема от коня и кучето, ама по-лошо стана. Казах и че кучето ще и пиша в обувките и сега със светнал поглед на всички обяснява, как Дядо Коледа ще и донесе "Кученце, дето ще пиша на Ема в обувките".
За кимоно - ще и купя, ама знам, че ще се облече веднъж ... и толкова.  newsm78
Подаръците и са все още в проект - Влак на релси; Шрек - от плат, плюш, кожа; Триножник с бяла и черна дъска - да ограничим рисуването по другите мебели и стени и много ми се иска да и вземем акумулаторна кола, обаче не ми ражда главата, къде ще я държа (някак съм събрала 2 велосипеда, мотор, конче, пързалка, къща, козметична масичка, но няма място и за кола) и естествено още книжки с пъзели и няколко нови  филмчета.

"объркал си рейса, пич!"  Mr. Green
  Joy Joy Joy

... сетих се за батута, който и взехме на миналата коледа, никак не е лошо, като идея за подарък. Децата, които не ходят на ясла, да има къде да изразходват енергия.  Wink

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 12:55 от pasti4ka

# 68
Дени, просто не спира да ти ги ражда главата. Като си в лигаво настроение си много готина! Продължавай! А с това страхотно пожелание ми напомни че трябва да звъня в книжарницата , от която купих електростатичната книжка. Звъннах. Не могат да ми доставят останалите 9. На въпроса как е попаднала тази книга при тях и те не могат да отговорят. Аз май имам единствената книга в БГ с електростатични стикери. Някъде дали не приемат уникати!  Mr. Green

Весел празник ви пожелавам утре момичета!  Hug Забавлявайте се!

# 69
Пастичкеее, шоколадова! Писах ти на лични за едни фотоапаратни работи. Моля, обърни внимание.

Таня, поздравите на Белобрадия Старец ще ги предадеш утре сама. Предупреждавам, че ще сме пълна кола с народ, ще се товарим по много сложна схема, за това трябва да станете преди 10  Grinning
Ще сме Коледния микробус (тъкмо е червен), с Белобрадия Старец вътре, няколко джуджета... и няколко Снежанки (нито една грозна обаче...) + един програмист - Калин (трябва винаги да има по един такъв за сол, независимо от разнородността на компанията).
Еййй, тъкмо се сетих да ви споделя.. Всяка сутрин се возим с един младеж на работа, та той предложи да украсим мойта кола отвътре с коледна украса... Веднага прегърнах идеята, даже главата ми не побра как сама не съм се сетила...  newsm78

Ани, от кога, мойто момиче, те чакам тук аз? Обещала съм ти на танци да те водя Simple Smile И ако намериш 10... 20 книжки с електростатични стикери, мисля, че трябва да поръчаш комплекти за всички ни.. Ще изпразня всичките си карти - дебитни, кредитни, географски, но моят син ще има такива модерни книжки! Няма да расте прост я!

Тъй като съм все още в лигаво настроение и ми дойдоха книгите, ще ви споделя още нещо. Наред с детските книги за Мартин, поръчах "Готварство за начинаещи" (все още не съм решила за мен или за Виктор е).
Тя започва така: "Влезте спокойно - това е просто кухня!" (Брех, рекох си, сякаш като са я писали тая книга, са си представяли мен.."
Ровейки навътре забелязах графики с тема "Как се бели праз", "Как се точи нож", "Рязане под ъгъл" (Ура! - реагирах аз, Точно това ми трябва).
Още по-навътре намерих схема с илюстрации "Как се яде омар" (1. Счупете краката там, където се съединяват с тялото. 1а Счупете щипците с лешникотрошачка или дървен чук  - Нямам лешникотрошачка; Марто, мами, дай един от твойте чукове").
И стигам до 200те СУПЕР ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ, като преди това съм минала през "Основни познания за суфлето" и "какви скариди да купим". Та рецептите са (примерно): фетучини със скариди и джинджифил, Крисп с ябълки и круши, Филе от снапер (рифов костур) с домати и копър и пр. и пр.
Малко се сдухах, че това са най-простите рецепти, пък на мен ми се видят най-сложните... 

# 70
Не разбрах, аз като съм без дете, да нося ли подарък или не  newsm78, щото все пак намерих начин да дойда  (сама)  Mr. Green
Танче, Дени  Joy
Ани ти що верно не обработиш мъжо и не вземете пример от мен и да се поразходите до София (това се отнася и за др. майки де!

# 71
Че съм шоколадова, от далеч си личи  Wink но това е съвсем друга тема ... Дени в 14:19 съм ти отговорила  Peace
За отчета: В сряда водихме Ема на ледена пързалка. Много се изненадах, че има кънки като за нея, че и по-малки. Също така си мислех, че ще се уплаши и бях приготвена за бързо изнасяне от там, но за моя изненада и най-вече радост, на нея и хареса. Не просто хареса, то не беше мятане на краката във всички посоки, тати и вуйчо й в чудо се видяха, как да я удържат и смях, колкото глас има. Смятам да ни стане редовно занимание.
И в тази връзка, да попитам мамите, от по-скиорските райони на БГ, може ли вече да пробваме малчовците за ски или ... имаше нещо за ставите и навършване на 3 години ...  newsm78 ?

# 72
Пастичке,рано им е май на децата за ски newsm78Уна ако се появи ще сподели,ама май беше коментирала,че чак другата година можем да ги качим спокойно на ските.Но шейните са позволени Mr. Green
Весел купон утре!

# 73
Танче, и ние сме на вълна Франклин. Събрахме почти цялата колекция, че и от другите две почнахме.
Дени ти си уникална. Laughing
В твоята книга тези супер лесни рецепти ми се виждат доста странни за лесни. А и въведението и е повече от интересно.
За коледен подарък от нас ще бъде супермаркет и може би докторски комплект, че стария го счупихме. От баба му детска работилница, книжки, пъзели.
Весело изкарване утре.

# 74
Дени, Таня, страхотни сте. Както се бях отчаяла и си мислех, че не ми се ходи никъде, така започнах да се смея и сега мога да тръгна веднага за утрешния купон  Laughing
Дано и половинката се събуди в 8, че иначе не знам как ще дойда сама с децата.
Ани, пише ли някъде на книжката как се казват тези електростатични стикери на английски? Моля те да ми го препишеш. Ще потърся из интернет.

Гичо, според мен няма смисъл да носиш подарък. Тъй като ще си без дете. Нека и другите да кажат. Само ще участваш в подялбата на "прасето".

От няколко дена само слушам за икономическа криза, безработица, уволнения и тн. И като се прибави неочакван ремонт на колата, надвишаващ средната заплата в семейството ни... и то точно преди Коледа... направо ми се ревеше.
Добре, че подаръците са купени месец по-рано. Имаме и кредитни карти - ще се справим до януари.  А и има една хубава новина - почти са приели да получаваме заплатите си 1 година след раждането. А не както е в момента 9 месеца (приблизително).

За подаръците - Криси ще получи: голям автовоз с 2 коли; играта с патетата, които плуват в езерце и трябва да събира всички патета с еднакъв знак; камион на hot wheels, от който излиза една количка, дъска, на която се пише с фулмастер, а от другата страна е магнитна и се лепят картинки; книжка с влак; забравих - един влак, който Макси поръча на дядо Коледа за брат си. Това са нещата от нас и баба му за Коледа, Нова Година и имения му ден. Другите подаръци не ги знам.

Общи условия

Активация на акаунт